Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 140 minuten / 149 minuten (unrated)
Geregisseerd door: Christian Gudegast
Met onder meer: Gerard Butler, Pablo Schreiber en O'Shea Jackson Jr.
Releasedatum: 22 februari 2018
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Den of Thieves
"Cops without limits. Thieves without fear."
Iedere dag wordt er 120 miljoen dollar in contanten uit de omloop genomen en vernietigd door de centrale bank van de Verenigde Staten, de 'Federal Reserve'. Een beruchte dief smeedt het plan om de meest gedurfde bankroof te bewerkstelligen, pal onder de neus van de meest gevreesde afdeling van wetshandhaving. De roof kent echter wat complicaties wanneer hij vast komt te zitten tussen andere criminelen.
"Big Nick" O'Brien
Gus Henderson
"Tony Z" Zapata
Debbie O'Brien
notsub
Het testosteron blijft maar van je scherm druipen in deze rauwe actiefilm. Ruige koppen, tattoos, spierballen, wapens en grove taal zijn de hoofdingrediënten van Den of Thieves. De pogingen er nog wat gevoel in te leggen met familiekiekjes zijn kansloos. De speelduur wordt ook nog eens onnodig opgerekt door langdradigheid. Verder wordt er links en rechts regelmatig wat geleend bij grote titels uit het genre. Den of Thieves is zeker geen hoogvlieger, maar als je de overbodige ballast wegdenkt, hou je in de kern wel een stoere actiefilm over.
Kondoro
Vrij sterke en zeer leuke actie/misdaad film. De film heeft inderdaad wat trekjes van de topfilm 'Heat' al zijn deze niet hinderlijk. Ik heb me kosteloos vermaakt ondanks de beste lange speelduur die de film bevatte. De actie is erg sterk en ook geeft de film inderdaad een best ruig beeld. Ook ik vond alle scenes daarom heen toch wat slapjes, zo was de familieruzie van Nick niks bijzonders. Leuk om de zoon van de Amerikaanse Hip-Hop artiest 'Ice Cube' in een film te zien, ik dacht eerst dat het Ice zelf was
. Het verhaal was leuk maar wel simpel, deze ga ik ook niet helemaal uitleggen hier. Voor de rest prima genoten van de film, alleen inderdaad de lengte is wel een blok aan het been.
Benji83
Slechtste film die ik in tijden heb gezien. Had een simpel actiefilmpje verwacht, maar oef wat was dit slecht. Mag niet eens in de schaduw staan van Heat...
jeroenemans
Prima film
Zeker voor thuis
Recht toe recht aan zonder te gekke actie
Aanrader voor de liefhebber van films met een realistisch verhaal
cor1946
Heerlijke actie film die geen minuut verveeld door het goede verhaal en Butler op zijn best. Eindelijk een goede film bij Netflix.
Rob robson
Een van de betere aktie films !!
Biertje er bij e n genieten maar!
Mn vriendin vond het ook een leuke film dat zegt
Heel wat;) 8/10
MisterD 1985
Een taai tussenstuk, maar een redelijk einde. Niet te moeilijk doen over de realiteit, want dat is deze film beslist niet..
FillumGek
Hoewel er overduidelijk inspiratie is gehaald uit het superieure Heat, is dit gewoon een stoere heist-film waarmee ik me geen moment heb verveeld. De film opent al met een gewelddadige shootout waarbij opvalt dat ook hier de achtergrond muziek is weggelaten. Hierdoor zijn de geweerschoten vele malen indringender en maakt de scene meteen een rauwere indruk. Ook in de finale is dit het geval, de wapens klinken fantastisch!
Qua cast was het blijkbaar een vereiste om tatoeages te dragen. De testosteron spat er vanaf waarbij de ene badguy nog intimiderender is dan de ander. O'Shea Jackson vind ik sinds Straight Outta Compton een leuk acteur, ook hier speelt hij weer sterk. Het is verleidelijk om op 50 Cent te gaan zeiken maar ook hij stoort niet. Zijn rol is dan ook niet echt noemenswaardig, al is de scene waarin hij de vriend van zijn dochter intimideert wel grappig. Maar het is Butler die de show steelt als meedogenloze sheriff die het niet zo nauw neemt met de regels.
De film duurt misschien net wat te lang, maar wanneer de heist begint gaat het tempo weer wat omhoog. Deed me ook een beetje denken aan GTA V, met die geldwagens. Het slot verraste me, geeft de film nog een fijne nasmaak.
Redlop
Vanaf het nachtshot boven LA is het duidelijk dat we met Heat voor Beginners te maken gaan krijgen, inclusief plotholes en een karikatuur in de hoofdrol. Naast alle verwijzingen naar Heat ook nog een schaamteloze verwijzing naar The Usual Suspects, maar wat geeft het. Je kunt je eraan storen, of alles prima en best vinden en daarvoor heb ik gekozen. Ondanks de vraagtekens die het verhaal oproept en nog lang nalaat, is het geheel een onderhoudende... laten we zeggen hommage aan Michael Mann.
Yugnav
Wat een saaie film zeg. Dun verhaal, matig acteerwerk, ontzettend veel jatwerk en duurt alemaal veel te lang. Heb me de hele film lang verveeld.
KritischVentje
Sterk en vermakelijk.
Heb goed kunnen genieten van het verhaal en de aktie. Het enige waar ik mij aan stoorde waren de acteerprestaties van O'Shea en Gerald. O'Shea komt toch net wat talent en skills tekort zoals pijnlijk te zien was tijdens de ondervraging scene met de cops aan het begin van de film.
Gerald had vlagen waar hij goed acteerde maar ook sommige scenes waarin hij gewoon niet geloofwaardig overkwam op mij. Zijn karakter kwam hierdoor wat geforceerd over. Voor mij had de film nog 20 minuutjes langer mogen duren voor een betere opbouw van zijn karakter. Denk bijvoorbeeld aan flashbacks waar hij nog 'gewoon' een good cop was en wat de reden is dat hij zo ruw is geworden.
Maar wat heb ik genoten van Pablo Schreiber! Heerlijk karakter en dat zonder al te veel background informatie. Top!
Film heeft veel goede aktie, spanning en goed geschoten shots. De allerlaatste plottwist was volledig onnodig en doet een beetje afbreuk aan de totale beoordeling voor deze film.
Als ze het karakter van Pablo het verhaal hadden laten overleven, had je hier zomaar een degelijke franchise in handen kunnen hebben.
Leuke film met hoge replay value!
Goodfella_90
Heb niet vaak dat ik er echt van overtuigd ben dat ‘MovieMeter’ gewoon fout zit bij het ‘uitdelen van de algemene score’, maar bij deze film zit MovieMeter er echt naast. Helemaal in het begin wordt je als kijker meteen duidelijk gemaakt dat er een dertien-in-een-dozijn copycat slechte actiefilm op je af zal komen, namelijk tijdens dat gesprek tussen Gerard Butler en die FBI-agent. Ze mogen elkaar uiteraard niet, want zo gaat dat in films tussen normale agenten en ‘hogere agenten’, maar het wordt hier zo tenenkrommend neergezet dat het eerder een persiflage is.
Zwak geacteerd, hele ongeloofwaardige en daardoor vervelende personages, veel te lang voor zo’n simpele film, een irritante conclusie - die uit wilde stralen dat het een intelligente en verrassende film is, terwijl ik juist net een van de dommere en minst verrassende films in tijden had uitgekeken, waardoor dit heel ongepast voelde - en bovenal een volslagen mislukte poging op cool- en stoerheid. Doordat het zo gemaakt en ongeloofwaardig blijft, ontstijgt het nergens het belachelijke. Vrijwel niet 1 scène of idee gezien dat niet gejat was van andere films. F
Regisseur is een brood-filmer (doet wat nodig is om hem naar verwachting terug te kunnen verdienen). En pubers zullen hem nog wel kunnen waarderen.
Wat het qua vermaak voor mij nog redt is de redelijk brute jacht van de twee hoofdpersonages op elkaar, waarbij de ene uiteindelijk de andere neerschiet.
sinterklaas
Vette bankrobber-film met een goede cast.
Ja, deze past wel in het rijtje thuis van Heat en The Town. Gerard Butler speelt hier weer erg goed in als een undercover agent, die een groepje moordadige overvallers probeert te overmeesteren. Daarbij nemen ze Donnie bij de neus, een vrij naïeve bartender die is gedwongen om voor de overvallers te werken. De arme jongen zit helemaal tussen wal en schip. Of toch niet?
De 140 minuten gingen toch wel snel voorbij. Vette oneliners, die meedogenloze tegenstander, magistrale actie-scene's en een gun battle tussen Butler en Schreiber, spannende overval-scenes... en ook het decor van LA werkt hier goed bij. Natuurlijk moet de beste rechercheur ook nog eens gezins en alcoholproblemen hebben, haha.
Ik heb hiervan genoten.
Alathir
Gewoon een degelijke misdaadfilm met behoorlijk wat shootouts. Gerard Butler in de hoofdrol schreeuwt natuurlijk al meteen om veel actie. Hij kan zich hier behoorlijk uitleven op verschillende gebieden. Het verhaal zit goed in elkaar, voor het plan moet je wel stalen ballen hebben. Pablo Schreiber is een behoorlijke bad-guy. De subplots zeggen wat meer over het karakter van Gerard Butler in privésfeer, alleen voelt dit hele gebeuren er wat bijgesleurd. Dit voelt ook onafgewerkt.
In feite was die achtergrond niet echt nodig.
Het beste dat de film misschien te bieden heeft is de shoot-out op het einde. De film kent ongetwijfeld invloeden van heel wat andere films. Er zijn ook wel scènes die mijn tenen wat doen krommen (Bijvoorbeeld die bewakingsagent die Donnie gewoon doorlaat op het einde van de overval ondanks dat hij het register niet heeft getekend. Kan echt niet en zeker niet in een hoogbeveiligde omgeving zoals de Federal Reserve.
Soit, een 3* want de film was vermakelijk.
Sergio Leone
Goed.
Ietsje beter dan verwacht, ondanks de gebreken. Maar bon, als actiefilm is Den of Thieves dik oké. De shoot-outs zijn goed gebracht, er zit een goede flow in en de actie is strak geschoten. Met een pafferige Gerard Butler in de hoofdrol zit het qua casting ook wel goed.
Maar af en toe hebben de makers wel een steekje laten vallen. Zo nu en dan wil de film iets te cool zijn, wat dan natuurlijk niet lukt. En ook de eindtwist voegt helemaal niets toe. Maar bon, ik heb me wel vermaakt, zeker tijdens de actiescènes.
3,5
snarfje5508
Aardig maar te lang en na 2,5 uur heb je het wel gehad met een booskijker. Het wordt ongeloofwaardig allemaal. Slecht weer ? Pak deze film een keer mee. Verder niets.
wilofski
Deze film heeft mij kapot gefrustreerd.
Hij zit vol (patserige) scènes die niks aan de film toevoegen behalve tenenkrullende speeltijd, eerlijk, wtf was die scène waar die puppie de andere zijn dochter de hand vroeg om dan tussen die gym-gorilla's geroepen te worden? Of die zooi in die sushi bar? Of...? Djeezes.
Minstens even erg was het verhaal dat zo van de hak op de tak sprong dat ik tegen het einde pas doorhad wie de flikken waren, en wie de overvallers.
De actie was ook niet bepaald om over naar huis te schrijven en was vaak op z'n minst raar te noemen. Want iedere flik weet dat schieten in een rij stilstande auto's mag als je op enkele motorkappen klopt en roept dat je de sheriff bent.
En dan vergeet ik nog te vermelden dat de hele film doorspekt was van plotholes en slechte continuïteit. Eerlijk, als ze hun verdwijntruc uit de kleine bank gewoon na hun overval hadden gedaan was er nooit een probleem. En dan al die scènes die iets of iemand introduceren die dan later niet meer terugkomt in de film? Op het einde zijn onze elegante overvallers blijkbaar ook vergeten hoe ze uit de best beveiligde bank kunnen buitenwandelen met een paar miljoen en een blauwe neon lamp, want aan een drankverslaafde flik kunnen ze niet ontkomen als tegen hun verteld wordt dat ze afkomen. Schieten of rijden kunnen ze erna plots ook niet meer.
Man, ik word bijna kwaad als ik begin na te denken over deze film.
DragQueen
Een heerlijke Heist-film, die me geen enkel moment heeft verveeld. Het verhaal steekt meer dan onderhoudend in elkaar, en de film zit boordevol entertainende actiemomenten. Het is haast één grote adrenaline-stoot tot het einde toe, met hier en daar wat pogingen om er iets van drama in te verwerken. Daar is natuurlijk niets mis mee, want verder staat de film bol van vakkundig in beeld gebrachte actie, en een hoop erg spannende en beklemmende momenten. Wat de cast betreft, vond ik niemand misplaatst. Er werd met de nodige inleving geacteerd door allen. Het kat en muisspel tussen de squads van Gerard Butler en Pablo Schreiber, was een buitengewoon vermakelijk spektakel om te zien. 4 Sterren.
cantforgetyou
- 1956 berichten
Ik merk dat ik steeds minder van de actiefilms ben. Komt denk ik door de leeftijd en het feit dat ik al zoooooveeeeel films heb gezien dat je soms een beetje verwend wordt.
Deze was dan toch weer verrassend leuk. Super 'over de top' macho gedrag. Homograppen (volgens mij zaten een paar gasten zelf goed in de kast), grof geweld, hard geluid en veel slachtoffers.
Alle ingrediënten voor een stevige actie film.
Gerard speelt altijd lekker lomp en direct. Hou ik wel van. En daaronder zit een jankend klein ventje. Hou ook van.
Dus verstand op nul en knallen maar.
ILDIB
Vooropgesteld t geheel is bijzonder mooi gemonteerd en opgenomen. Edoch. Butlers karakter is zo over de top dat t continu stoort waardoor je echt gaat er rooten voor Marriner. En erg flauw dat beide crews uit dezelfde soort personen bestaan. Film is iets te lang verder. Het indringende van Heat haalt t bij lange niet. Deze is wel veel beter qua actie.. Al is het natuurlijk droevig hoe simpel de daarvoor foutloze boeven op t einde niks meer kunnen blijkbaar tegen een dronkelap.
Jan met de pet
Film was in mijn ogen te lang...................verder niets mis mee.....3,5
brabusRUS
Erg matig, terwijl ik dit genre geweldig vind (groot fan van Heat 5* en The Town 4.5*). Erg jammer, wat de film heeft wel mooie scenes, maar mede door de laatste 30 min, geen voldoende. Complimenten voor Pablo Schreiber.
Captain Pervert
Ik begrijp nooit helemaal waarom ze een film die alles heeft, zo weten te verpesten met 1 debiel detail. Zo ook hier: Den of Thieves gaat over een een mooi stel boeven maar de agenten die op hen jagen zijn absurd en komisch tegelijk.
Ruige getatoeëerde types die blijkbaar aan niemand verantwoording hoeven af te leggen. Dacht je dat Dirty Harry een agent was die de randjes op zocht? Vergeleken bij dit zootje ongeregeld is Harry Callahan een koorknaap.
Zeker in het huidige tijdperk van police violence, black lives matter en wat niet al, ligt de politie enorm onder een vergrootglas. Dat maakt de agenten in deze film volkomen onrealistisch en ongeloofwaardig.
Het doet een beetje denken aan de premiejagers uit Domino (2005) of het SWAT-team uit Sabotage (2014) met Arnold. Bij die films was de geloofwaardigheid van de overdreven ruige agenten ook mijn kritiekpunt.
Gerard Butler doet er alles aan om stoer over te komen maar het is zo geforceerd en over the top dat het een beetje sneu is. Daarbij wordt zijn bijnaam "Big Nick" ook nooit uitgelegd. Wel houdt hij uiteraard van drank, zoals alle ruige agenten, en heeft hij problemen met zijn gezin, zoals - wederom - alle ruige agenten.
In de meeste films zijn de ruige agenten van dienst reeds gescheiden, in deze film moeten wij als kijker dat proces nog aanschouwen. Een volkomen overbodige verhaallijn waar verder helemaal niks mee gedaan wordt.
Dat gezegd hebbende, zit er wel een goede schurk in de film. Ik kende die Pablo Schreiber niet, maar hij portretteert een geweldige linkmiechel.
Zelfs Twee Kwartjes doet het prima, vooral als hij een beetje stoer kijkt vanaf de achtergrond. Zijn personage wordt een heel klein beetje uitgediept in één scène, die ook wel achterwege gelaten had kunnen worden, maar hij is wel grappig. Hier heeft Twee Kwartjes zowaar wat tekst: ongeveer twee zinnen en de makers doen er goed aan om het hierbij te houden, want meer tekst past duidelijk niet in zijn 64Kb werkgeheugen.
De film leent, zoals anderen reeds opmerkten, inderdaad van Heat maar de scènes tussen Butler en Schreiber mogen nog niet eens in de schaduw staan van bijvoorbeeld de beroemde kop koffie die Pacino en DeNiro samen dronken. Dat was pure filmgeschiedenis, maar de ontmoetingen tussen Butler en Schreiber bestaat uit een kwaaie blik op de schietbaan en een domme scène bij de bakplaatjapanner.
Om het helemaal stupide te maken komen ze op de proppen met een EMP-device, die een elektromagnetische puls uitstraalt waardoor elektronica tijdelijk niet meer werkt. Het rare Star Wars ding van plexiglas met een neonlamp erin is echt om te gieren zo lullig.
Is er dan niks goed aan deze film? Zeker wel. Maar je moet wel even door de bullshit heen kijken. De spanningsopbouw is goed. Het is traag, met veel scènes die te lang zijn. Maar je weet dat er iets gaat komen en dat komt dan ook. Goede shootout, goede badguy, leuke sfeer, verrassende clou.
Wat dat laatste betreft verandert de toon van de film wel heel abrupt van een ruwe, realistische film naar een soort Ocean's Eleven-achtig sfeertje. Maar het stoort niet.
3 sterren.
Lovelyboy
Begin dit jaar wist Den Of Thieves mijn aandacht te trekken, namelijk met die fijne schietpartij op het einde. Al struinend op YouTube, wat geweld en goede schietpartijen bekijkend zoals in Sicario en Heat, dook plots die scene vol vliegend lood op. En indruk dat deze achtervolging maakte met Butler en Schreiber in de hoofdrol. En warempel binnen weken kwam ik de film tegen bij de kringloop, en eindelijk kwam ik er dan gisteravond toe deze film te bekijken.
Een groep bankrovers en een bende smerisen die hun eigen regels enigszins maken krijgen het met elkaar aan de stok met de bende leiders Nick en Ray als blikvangers. Komt dit bekend voor? Zeggen de namen Neill en Vincent ook iets? Juist ja, Heat! Het druipt er aan alle kanten vanaf dat de schrijver en makers heel goed Heat bestudeerd hebben. Zelfs de muziek lijkt op die van Heat. Is dit erg? Nee, verre van. Heat is namelijk een uitstekend rolmodel voor een vlotte actie thriller als deze film ook al zitten er wel wat gaten in het plot en komt het algehele niveau niet in de buurt.
Want laten we eerlijk zijn, die Federale Bank, die zal zo'n gat in zijn beveiliging hebben met systemen die uitvallen en te manipuleren zijn? Camera's en systemen die uitgaan? Vast! En hoe weten ze dat überhaupt? En dan die koerier met dat eten? En die laten zo zo rondlopen? En een ventilatiesysteem systeem? Hou toch op zeg. En dan mis ik toch wat diepte rond Merriman die eigenlijk best wel een onbekende blijft dat in tegenstelling tot Big Nick die overal een puinzooi van maakt. Dan is er nog het verschijnen van iemand als 50 cent die het niet heel slecht doet, toch vraag ik me dan altijd af als er zo'n gemankeerde rapper voorbij komt of alle echte acteurs op waren.
Ondanks de plotholes slaagt de film verder prima. Nick slaagt als uber asshole met zijn gedrag en het moment waar Levoux en zijn gang het vriendje van zijn dochter even duidelijk maken hoe de zaak erbij hangt is kostelijk. De opening is straight to the point en lijkt ook op Heat, en zoals gezegd die laatste shoot out is ijzersterk. Wat een geluid en montage! Heerlijk! Dan toch nog het feit dat Ray en Nick elkaar behoorlijk bespelen en het op een gegeven moment de vraag is wie er nu eigenlijk slimmer is, Nick neigt op een gegeven moment op het psychopatische af.
Super goed is Den Of Thieves niet want daar mist het net wat de diepte voor die een Heat wel heeft. Toch is dit een uitermate strakke en boeiende film.

Den of Thieves 2: Pantera
2025

'Den of Thieves'-vervolg met Gerard Butler nu te zien in de bioscoop: 'Een must-see voor alle fans van actie'

Tweede film 'Den of Thieves' in de maak met Gerard Butler

Der Hauptmann