Genre: Horror / Muziek
Geregisseerd door: John McPhail
Met onder meer: Ella Hunt, Malcolm Cumming en Sarah Swire
Releasedatum: 13 december 2018
Plot Anna and the Apocalypse
"Oh the weather outside is frightful..."
Wanneer het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerstmis belaagd wordt door een zombie-plaag, moeten Anna met haar schoolvrienden vechten, zingen en dansen om de horde ondoden te overleven. Ze proberen naar de middelbare school aan de andere kant van het dorp te vluchten, waar ze veilig zullen zijn. Al gauw ontdekken ze dat een tiener zijn net zo lastig is als overleven, zelf als het einde van de wereld nabij is.
Anna Shepherd
Lisa
Graham
Tibbsy
Kondoro
Aan de poster te zien krijgt dit een kersttintje, heb ik wel zin in!
Uitbundige nieuwe trailer zombie-kerstmusical 'Anna and the Apocalypse' | Filmtotaal filmnieuws
Ik vind dit wel geestig. Hopelijk is het wel r-rated, dan is de mix met foute zang en dans een misschien wel erg leuke combinatie.
Psycho-M
Ik vind dit dus echt wel grappig.
Deze ga ik zeker kijken zo rond de kerst.
bunnymund
Splendid Film brengt deze film eind oktober uit, volgens Kijkwijzer.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
skinny_tie
Splendid Film brengt deze film eind oktober uit, volgens Kijkwijzer.
Pathé gaat 'm niet draaien? Zie niks op de site.
@Noorderwijk
@Noorderwijk
Pathé gaat 'm niet draaien? Zie niks op de site.
Morgen in de sneaks ?
Zonde, kan ik niet. Betekent dit dat de film dan nog gewoon gaat draaien in de bioscoop?
knusse stoel
Als er zo nodig gezongen moet worden dan haak ik af.
Mag ik mij met de club hierbij aansluiten in de anti-polonaise?
Muziek, pubers en zombies, dat gaat toch niet samen?
Misschien dat we deze in 2036 wel eens op een druilerige zondagmiddag gaan zien.
Zwolle84
Nee, dit wordt hem niet. Heeft veel te veel zo'n Engels Shaun of the Dead-randje.
John Milton
It does.
Maar ik hoop hem wel mee te pakken. Ben niet een mega Shaun fan, maar de combi van musical, zombies en een lief brunetje is genoeg om hem eens te kijken. Leuke kerstvakantie film, wil sowieso nog even langs 't Hoogt nu het nog kan...
Edit: het blijkt Hartlooper en alleen om 2200 te draaien. Jammer.
NERD
Ben de zaal uitgelopen. Ik reken mezelf niet tot de groep die zowel fan is van kerstfilms, musicals en zombiefilms.
skinny_tie
Ik wel. Kon helaas niet naar de sneak, maar heb er toch wel zin in nu.
- 11962 berichten
Nou, dan doe je je naam geen eer aan.
Kijk hier enorm naar uit. Gaat niks boven campy musicals met nodeloos bloedvergieten.
- 11962 berichten
Mag ik mij met de club hierbij aansluiten in de anti-polonaise?
Muziek, pubers en zombies, dat gaat toch niet samen?
Gaat juist prima samen.
Alferd Packer: The Musical (1996)
Poultrygeist: Night of the Chicken Dead (2006)
Repo! The Genetic Opera! (2008)
Allemaal zeer vermakelijk!
knusse stoel
OK, we gaan hem binnenkort bekijken, waarschijnlijk zal je wel gelijk hebben want we hebben hem nog niet gezien en mening berust dus op vooroordeel.
- 11962 berichten
Geweldig! Onwijs leuke kerstfilm met lekkere foute 80’s poprock en massa’s zombies. Kleurrijk vormgegeven, al had het camerawerk nog wat dynamischer gemogen.
Kerstfilm van het jaar!
Aanrader! Dikke 4*
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11918 berichten
Volledig eens met Basto.
Stiekem niet helemaal het lachen-gieren-brullen-festijn wat ik had gehoopt - ik zat nog steeds met het venijn van een Scouts Guide to Zombie Apocalypse in mijn hoofd - maar fantastisch was het absoluut! En misschien was de film ook toch meer een musical dan echt een komedie, al zaten er een paar ontzettend leuke grappen in. 'Hollywood Ending' blijft de komende dagen nog wel even in mijn hoofd zitten, en onbekende gezichten in de hoofdrollen die het stuk voor stuk erg leuk doen.
Nu nog even 4,0*.
Niet verkeerd.
Ongeveer een halve film lang blijft de film overeind op de novelty value van het concept. Een kerstzombiemusical is een best leuk idee en ook de uitvoering is best fris, zeker in het eerste half uur zitten nog wel wat creatieve ideetjes.
Maar daarna begint toch steeds meer en meer op te vallen dat de horror wat aan de magere kant is. De de props zijn redelijk plastiek en/of rubber, de zombies zien er wat goedkoop uit en veel gore is er ook niet. En ook de liedjes blijven iets té veel in de Glee-sfeer hangen. In het begin valt het nog te verantwoorden (aangezien de film dan nog niet geheel in z'n kaarten laat kijken), maar naarmate de film vorderde zat er te weinig progressie in (behalve dan misschien het naughty kerstmanliedje).
De film mist gewoon een beetje pit. Wat explicietere horror, wat duisterdere humor, wat gemenere liedjes ... het had het allemaal nog een stuk beter gemaakt. Anderzijds is het ook lastig om echt negatief te zijn over deze film, daarvoor is het wel aanstekelijk genoeg en met voldoende liefde in elkaar gestoken. Maar het had best wat meer mogen zijn.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix