• 9.379.780 stemmen

Anna and the Apocalypse (2017)

Horror / Muziek | 93 minuten

Genre: Horror / Muziek

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: John McPhail

Met onder meer: Ella Hunt, Malcolm Cumming en Sarah Swire

Releasedatum: 13 december 2018

Plot Anna and the Apocalypse

"Oh the weather outside is frightful..."

Wanneer het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerstmis belaagd wordt door een zombie-plaag, moeten Anna met haar schoolvrienden vechten, zingen en dansen om de horde ondoden te overleven. Ze proberen naar de middelbare school aan de andere kant van het dorp te vluchten, waar ze veilig zullen zijn. Al gauw ontdekken ze dat een tiener zijn net zo lastig is als overleven, zelf als het einde van de wereld nabij is.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

weerwolf79 schreef:

De liedjes voegen totaal niks toe en halen de hele film gigantisch omlaag. Zo maak je van een matige film een slechte film.

Dank voor je mening. Mijn mening heb ik al gegeven en een welles/nietes is zonde van onze tijd.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Film die ik graag leuk had gevonden, maar ik vond er niets aan. Dat eerste liedje was nog wel leuk, daarna vond ik het muzikaal tegenvallen. En dan blijft er in een musical als deze weinig over. Niet spannend, af en toe leuke gore maar ook niet bijzonder, visueel niet heel speciaal en gewoon niet boeiend tot vervelend toe. Jammer. want de film komt sympathiek over en het plezier spat ervan af. 1,5*.

avatar van bjerik76

bjerik76

toch wel een verassing. ( trailer niet gezien ook)

Ik wist niet dat het een komedie was, en ook had er beter musical bij kunnen staan.

Vooral in het begin is het een enorm hoog Disney gehalte, en vroeg me af waar dit heen ging, vanwege de 16+ rating .

Ik moet zeggen dat alle kinder liedjes en scenes het eerste half uur ook niet vervelend waren.

De film ontpopt zich langzaam tot " horror" zonder schrikmomenten en met leuk zang en dans.

cast is leuk en doet het goed, vond het wel een leuke combi allemaal voor een keertje.

avatar van cales77

cales77

Ze hadden er zichtbaar plezier in.

avatar van Shadowed

Shadowed

Ideaal.

Vooral nu kerst aankomt was het voor deze film maar ook eens tijd om eindelijk gezien te worden. Ik wist er al vanaf bij het moment dat deze eventjes in de bios draaide, maar kreeg toen nooit een kans om hem te zien. Toen kwam de film op Netflix en werd het eens tijd dat hij maar eens gezien zou worden.

In dat opzicht ben ik absoluut niet teleurgesteld. 1 van de leukere horrorfilms die ik heb gezien en tot nu toe de beste die ik heb gezien van de genomineerde horror K.O. films. Het is geen heel goede horrorfilm, maar vooral een erg leuke die op een hoop vlakken raak schiet.

Dat er musical inzit was ik vooraf een beetje sceptisch over. Maar dat stoort eigenlijk helemaal niet. Alleen richting het einde wordt het iets te prominent gebracht, maar de liedjes zijn voor de rest pakkend en stralen een hoop liefde uit.

Hunt doet het erg leuk. Maar ook de andere acteurs spelen sterk. Echter blijft het vooral Hunt die de ruimte inneemt en daar ook gretig gebruikt van maakt. Een lieve uitstraling en een leuk karakter om de 93 minuten te zien. Misschien bij vlagen wat typerend, maar voor de rest leuk.

Qua horror is het soms wat tam, maar er vloeit uiteindelijk wel genoeg bloed en de kills zijn soms best lollig. Ook een aantal wapens (met name de zuurstok en de wip-wap) blijven wel een geinige vondst. Het levert enkele leuke horrormomenten op.

Qua komedie ook wel geinig. Nooit hilarisch, maar gelukkig wel vlot en onderhoudend. Het blijft een beetje Britse humor die me nooit helemaal zou pakken, maar het is ook nooit irritant of te overdreven wat ik wel wat minder vind aan andere Engelse romcoms bijvoorbeeld.

Waar de film ook verrassend genoeg weleens raak schiet, is het emotionele vlak. Daar zitten er ook af en toe behoorlijk sterke momenten bij. Voorbeelden zijn het stelletje dat weet dat ze binnenkort niet meer bij elkaar zullen zijn en ook de dood van Hunt's vader is een goed voorbeeld.

Het is een lieve vertelling van een genre die weleens een oppoetsbeurt mag gebruiken. Zo is deze musical wederom een grappige vondst op het genre. Het resultaat is een vlotte, onderhoudende film die nooit verveelt en op een hoop vlakken best raak weet te schieten. Deze gaat ongetwijfeld in mijn favorieten.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Shadowed schreef:

Graag gedaan

avatar van Shinobi

Shinobi

"There's no such thing as a Hollywood ending."

Van tevoren had ik niet gezien dat dit een musical betrof, maar het is mij allemaal nog meegevallen.

Volgens mij is dit de eerste keer dat er een combinatie gepresenteerd wordt in de vorm van: zombies, een musical en Kerstmis. Het resultaat is een soort van 'Highschool Musical' over wat tieners in een slaperig stadje die al vechtend en zingend zombies te lijf gaan. In ieder geval een vrolijke aanpak die garant staat voor genoeg vermaak.

In eerste instantie is het wel even wennen als de cast het eerste liedje inzet, maar naargelang begon ik er steeds meer in te komen. Het scheelt ook veel dat de meeste tracks vrij aanstekelijk werken. In combinatie met enkele geslaagde sequenties word je getrakteerd op een hoop onzinnigheid, met name de eerste dag na de uitbraak is één van de hoogtepunten.

Des te jammer eigenlijk dat 'Anna and the Apocalypse' na een sterke eerste helft langzaamaan inzakt; de kills zwakken af en er valt weinig meer te lachen. Wat mij betreft had het allemaal veel scherper en over-the-top gemogen. Daarnaast lijkt het alsof de makers weinig om hun personages geven, hoewel het wel overeenkomt met hun stelling dat de film geen Hollywood-einde kent. Aan Ella Hunt heb je gelukkig wel een charismatische actrice die je bij de les houdt.

Al met al een aardige horror die duidelijk met veel plezier is gemaakt, maar met een dergelijk concept zou voor mijn gevoel meer mee gedaan kunnen worden.

Kleine 3,0 sterren.

• 11968 berichten

“When it comes to killing zombies, I’m the top of my class.”

Wat een heerlijke film! Ik ben echt groot fan van dit soort ‘imperfecte’ b-musicals. Het plezier en de energie spat van het scherm bij deze charmante zombie musical. Had m vorig jaar al in de bios gezien, maar deze late night kerst herziening blijkt de film veel beter dan in mijn herinnering. Absoluut topvermaak en verplichte kost voor kerstfilm.

Deze ga ik nog heel vaak herzien.

4,5

avatar van joolstein

joolstein

Tja, deze zombie-muzikaal met kerstthema maakte mijn verwachting meer dan waar! Echter bedoel ik dit niet op een positieve manier. Aan het zombie-genre valt nog maar weinig toe te voegen. Alles is zo'n beetje wel eens gedaan. Ook deze film voegt daar niet heel veel nieuws aan toe. De film bevat verder alle de benodigde clichés en stereotypes. Op zich nog geen struikelblok, wat erger was is dat de film ook een te grote zoetsappigheid van feel-good-kerst bezit. Daarnaast zijn de gebrachte muziek-nummers nogal twijfelachtig (ik vond er maar weinig aan) en het verhaaltje en danschoreografie zijn teveel geïnspireerd op soortgelijke Disney-producties. Nog verschrikkelijker voor de film was dat het mij te sterk deed denken aan een andere Britse zombiekomedie oftewel 'Shaun of the Dead' Tja...en die film was voor mij al geen succes! Dat deze dat dan ook niet deed was dus helaas geheel volgens mijn verwachting!

avatar van alexspyforever

alexspyforever

Eerlijk gezegd had ik deze erger verwacht. Ik heb niets tegen musicals sterker nog er zijn er enkele die ik wel leuk vind zoals de originele Annie en Mary Poppins. Ook West Side Story, My Fair Lady en The Sound of Music vind ik fijne films. Maar musical vermengd met horror hm daar heb ik uiteindelijk geen goed oog in denkend aan het afschuwelijke Poultrygeist uit de Tromastal.

Eigenlijk zijn de songs enkel maar om het tempo uit het geheel te halen en om tot een speelduur van 90 minuten te komen. Zonder die songs hadden ze dat nooit gehaald denk ik. Dan hadden ze evengoed de hele film zingend kunnen maken want van het moment dat er moest worden geacteerd kwam het over als pijnlijk slecht amateurtoneel. Natuurlijk wat Disney zoetsappigheid en moraaltjes erbij en kijk daar hebben we een heuse familiefilm/musical die zowaar in horrorlijstjes kan pronken omdat het origineel en verfrissend is in het genre. Nu om met een positieve noot te eindigen er zijn nog slechtere zombiefilms waarin de zombies bijzaak zijn zoals bijvoorbeeld de Zombieland films.

De film is ongeveer 15-20 minuten leuk wanneer de dames zich moeten verdedigen tegen de zombie-kuisvrouw vervolgens in de bowling en dan de plastic zwembad scène. Eens als de slijmerige krullenbol op het toneel verschijnt, is het uit met de pret, voor deze kijker dan toch. Niet enkel is hij een vreselijk personage die het dus helaas overleeft nog erger is dat schoolhoofd, zo een soort nichterige versie van Rooster, broer van Miss Hannigan uit Annie. Ook Anna is niet echt interessant, Sarah Swire als Steph was uiteindelijk veruit de meest interessante; Misschien een sequel met haar en leukere metgezellen (bijvoorbeeld met een ander meisje waarmee ze een lesbische relatie heeft) en zonder songs?

• 11968 berichten

Keer op keer geweldig. Verdiend een all time classic status. Energiek, Fantastisch, Romantisch en Zombiesch!

avatar van Number23

Number23

Ai dacht een zomedy opgezet te hebben, maar bij het 2e nummer moest ik hem afzetten. Musicals zijn mijn achilleshiel

avatar van Film Pegasus

Een mix tussen Shaun of the Dead en Glee met absurde humor, leuke liedjes en voldoende bloed. Het is een film die je zelden zit, zo'n kerstzombiemusical. Ik ben wel een musicalliefhebber en hou wel van horrorkomedies, dus dat zit goed. De film straalt de nodige fun uit en door de absurde insteek en de droge humor, was ik toch regelmatig blij verrast. De spagaat van genres zorgt waarschijnlijk dat niet iedereen hier van zal kunnen genieten, maar ik ben hier wel weg van.

avatar van Noodless

Noodless

Shaun of the Dead meets La La Land !

Op voorhand was de film al een beetje kansloos bij mij omdat het nu niet echt mijn ding is om te kijken naar een musical horrorfilm. Maar ik wil nog wel een vijfje geven gezien het eerste half uur, een paar geslaagde bloederige grappen en vooral het enthousiasme van de cast. Vooral Ella Hunt had hier een akte de présence in deze film. Het eerste halfuur was nochtans best aardig met verfrissende muziek en leuke choreografie, maar nadien werd dit duidelijk minder en kreeg je geleidelijk een gevoel van eentonigheid.

Gelukkig passeren dan wat toffe grappige bloederige momenten en blijft de cast toch positief aanwezig.

Wel niet voor herhaling vatbaar 5/10

• 11968 berichten

Een kerstmusical over een pandemie.

Je kunt niet zeggen dat we niet gewaarschuwd waren...

• 11968 berichten

Gister de extended editie gekeken. 15 minuten extra op de blu ray van Second Sight die wederom echt prachtig is.

Extended edition heef een extra liedje een paar briljante grappen en enkele gewedige horrormomenten extra. Maar toch ga ik voor de korte versie, want ze voegen weinig toe aan het naratief. Ze trekken het eigenlijk breder dan nodig. Less is more.

Maar een kerstfilm die ook in augustus overtuigd verdient de volle 5*

Op een na beste zombiefilm ooit!

❤️❤️❤️

• 11968 berichten

Perfecte kerstfilm. Beter dan Die Hard!

Inmiddels niet meer op Netflix of Prime. Lang leve blu ray.

just own it!

avatar van K. V.

K. V.

Kerstfilm + musical + komedie + zombies = fantastisch

Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar me er toch eens aan gewaagd en vond hem echt geslaagd.

De liedjes waren erg catchy, ook af en toe moeten lachen en af en toe wat opspattend bloed. Er zat toch ook wel wat verhaal in en toch ook wel meeslepend (het was zeker niet de hele tijd zombies doden).

Heel geslaagde kerstfilm!

• 11968 berichten

Blijft de allerbeste Kerstfilm die er is!

avatar van ZAP!

ZAP!

Basto schreef:

Blijft de allerbeste Kerstfilm die er is!

Je begrijpt dat als ik de dvd koop en teleurgesteld ben ik de rekening naar jou zal sturen? Want da's wel een behoorlijke bewering.

ZAP! schreef:

Ik weet niet of jij het ook de beste kerstfilm ooit vind, maar verwacht wrl dat die je positief verrast.

Bij Bol is die 7 euro, dus ik waag de gok.

avatar van ZAP!

ZAP!

Basto schreef:

Bij Bol is die 7 euro, dus ik waag de gok.

Ik zag het ook... wie weet, nog even de gasrekening afwachten...

mcdaktari

Ik dacht laat ik 'm dan toch maar een kans geven ondanks ik onwel wordt zodra ze beginnen te zingen in een film. Die hoge waardering zal toch niet zomaar uit de lucht komen vallen? Nou wel dus! Voor mij is het echt onvoorstelbaar dat je een dergelijke vertoning 5 sterren kunt geven. Dat smaken verschillen begrijp ik, en dat is maar goed ook. Maar dit 5 sterren geven? Dan zet je de echte 5 sterren topfilms toch behoorlijk te kakken.

mcdaktari schreef:

Hoezo? Binnen de context van een ‘zombie kerstmusical’ doet die gewoon alles goed. Leuke personages, fijne liedjes, geweldige humor, fris en onvoorspelbare wendingen, prima gore en een paar fijne cinematografische vondsten.

Bovendien loopt het over van de energie en heeft het een hoge herkijkwaarde. Ik zou me niks meer kunnen wensen. Dus 5* welverdiende sterren.

Basto schreef:

We hebben er blijkbaar een totaal andere kijk op, en dat is ook niet erg. Ik vind het vooral voor jou fijn dat je er zo van kunt genieten. Voor mij heeft het helemaal niks met film te maken en dat kan ook die "prima gore" niet goed maken. Dit zou wat voor Joop van de Ende zijn, voor in de theaters. Niet dat me dat zou bekoren. Het is gewoon nooit m'n ding geweest. Ik vind het dan wel weer anders bij films zoals bv "A Star is Born". Maar dat is geen musical, dat gaat over een opkomende artieste en totaal wat anders dan een musical.

mcdaktari schreef:

Het is veel te scherp en ongepolijst voor Van den Ende. Maar goed, er zijn meer mensen die een soort allergie voor musicals hebben. Ben ook lang niet fan van alle musicals, maar vaak zijn het wel hele creatieve producties die vooral op audio visueel gebied kunnen uitpakken en vaak idiote verhaallijnen volgen.

Dat zie ik veel liever dan van die gedegen emo drama’s als Shawshank Redemption of The Green Mile of al die generieke Marvel zooi. Zit kraak nog smaak aan in mijn beleving. A Star is Born kleurt uiteindelijk ook te veel binnen de lijntjes.

Basto schreef:

Zo zie je maar, ieder het zijne

avatar van blondiefilmfreak

blondiefilmfreak

Sterke zombie musical,die het eens totaal anders brengt.

Fris en vernieuwend.

iT´S PURE PURE DEAD BRILLIANT

avatar van Shadowed

Shadowed

Herzien te voorbereiding op de kerstdagen. Nog altijd een geweldige mix van allerlei stijlelementen en genres, waarbij regisseur John McPhail er goed voor kiest nooit een specifieke richting op te gaan. Uiteraard wordt het wat melodramatischer richting de tweede helft, maar in principe gebeurt er constant wel iets om de boel op de rails te houden. De liedjes zijn pakkend, het zombiegeweld is meer dan voldoende en het tempo ligt hoog. Ella Hunt doet het overigens geweldig in de hoofdrol. Het enige dat ik persoonlijk niet zou hebben geïncludeerd is de ietwat misplaatste rol van Paul Kaye, maar dan waren er wel een paar geinige nummers uitgeknipt. Als je deze film ziet vraag je je af wat er in godsnaam mis is gegaan met Dear David, die door dezelfde regisseur onder handen werd genomen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Shadowed schreef:

Hoewel ik Dear David prima vond heb ik wel uit interesse via een DM op Instagram gevraagd hoe dat nou kwam, die slechte recensies. Ik kreeg een uitgebreid antwoord terug en het is samen te vatten als studio bemoeienis van BuzzFeed.