- Home
Geregisseerd door: John McPhail
Met onder meer: Ella Hunt, Malcolm Cumming en Sarah Swire
Releasedatum: 13 december 2018
Plot Anna and the Apocalypse
"Oh the weather outside is frightful..."
Wanneer het slaperige stadje Little Haven tijdens Kerstmis belaagd wordt door een zombie-plaag, moeten Anna met haar schoolvrienden vechten, zingen en dansen om de horde ondoden te overleven. Ze proberen naar de middelbare school aan de andere kant van het dorp te vluchten, waar ze veilig zullen zijn. Al gauw ontdekken ze dat een tiener zijn net zo lastig is als overleven, zelf als het einde van de wereld nabij is.
Anna Shepherd
Graham
Tibbsy
Basto
- 11964 berichten
Geweldig! Onwijs leuke kerstfilm met lekkere foute 80’s poprock en massa’s zombies. Kleurrijk vormgegeven, al had het camerawerk nog wat dynamischer gemogen.
Kerstfilm van het jaar!
Aanrader! Dikke 4*
Niet verkeerd.
Ongeveer een halve film lang blijft de film overeind op de novelty value van het concept. Een kerstzombiemusical is een best leuk idee en ook de uitvoering is best fris, zeker in het eerste half uur zitten nog wel wat creatieve ideetjes.
Maar daarna begint toch steeds meer en meer op te vallen dat de horror wat aan de magere kant is. De de props zijn redelijk plastiek en/of rubber, de zombies zien er wat goedkoop uit en veel gore is er ook niet. En ook de liedjes blijven iets té veel in de Glee-sfeer hangen. In het begin valt het nog te verantwoorden (aangezien de film dan nog niet geheel in z'n kaarten laat kijken), maar naarmate de film vorderde zat er te weinig progressie in (behalve dan misschien het naughty kerstmanliedje).
De film mist gewoon een beetje pit. Wat explicietere horror, wat duisterdere humor, wat gemenere liedjes ... het had het allemaal nog een stuk beter gemaakt. Anderzijds is het ook lastig om echt negatief te zijn over deze film, daarvoor is het wel aanstekelijk genoeg en met voldoende liefde in elkaar gestoken. Maar het had best wat meer mogen zijn.
arno74
Leuk. Stond al een tijdje op mijn kijklijst en dit is toch wel een fijne film. Lekker luchtig, grappig en met leuke liedjes. Toch wel fijn en origineel zo'n combinatie tussen horror, schoolmusical en komedie. Het stelt eigenlijk nergens teleur, de humor is niet echt flauw en de film neemt zichzelf niet te serieus, de horror is wel fijn met échte zombies i.p.v. wedstrijdrenners, en ook de liedjes zijn best fijn. Af en toe ook lekker fout op een leuke manier (zoals die gebreide kersttrui van een van de personages). En het is geen doorsnee slasher waarvan je al mijlenver ziet aankomen wie het overleeft en wie niet. Halve ster extra voor de originele draai aan het genre. 4*
De trailer was leuker dan de film. Ik hoopte toch stiekem dat dit allemaal wat grappiger en meer bizar zou zijn, een beetje in de stijl van het fantastische Shaun of the dead. Maar het eindresultaat voelt een beetje als vlees noch vis aan. Net niet geestig genoeg, net niet over de top genoeg. En de liedjes tussendoor waren vermakelijk, maar ook niet briljant. Het eindresultaat is wel ruim voldoende, maar dit had veel leuker kunnen zijn.
Aardige film waarin een klein stadje tijdens kerstmis belaagd wordt door zombies. Een bijzondere mix van genres en in die hoedanigheid is deze film best origineel te noemen. Het verhaal en de personages stellen echter niet veel voor. Maar over het geheel is het allemaal wel vermakelijk en ook de liedjes liggen gemakkelijk in het gehoor.
IH88
“Justin Bieber is a zombie!”
Leuk. Shaun of the Dead meets High School Musical… Anna and the Apocalypse is zeker niet voor iedereen. Maar ik heb mij er prima mee vermaakt, en vooral de droge Britse humor kan ik altijd wel waarderen. Dit is meer Shaun dan High School Musical, met op het laatst ook nog wat oprechte en sentimentele momenten. Ella Hunt is een sterke en charismatische hoofdrolspeelster, wat er voor zorgt dat je haar avonturen wilt blijven volgen. Hoe zoetsappig (en soms zeer matig) de muzieknummers ook zijn.
Donkerwoud
Genieten geblazen! Maar het helpt dat ik een zeer specifieke interesse heb in zowel cheesy kerstfilms, musicals als obscure horror. 'Anna and the Apocalypse' (2017) brengt totaal uit elkaar liggende genre-elementen op een speelse manier bij elkaar, maar zonder dat het voelt als een te zelfbewust trucje. Uit liefde voor de verschillende subgenres. Anna (Ella Hunt) is zo'n heerlijke Disneyheldin die droomt van verre oorden, terwijl haar alledaagse bestaan een macabere wending neemt met de komst van een zombieplaag. Voor Anna wordt het smachten naar een ontsnapping opeens een prangende wens dat juist alles bij het oude moet blijven, dat haar dierbaren niet vanzelfsprekend zijn. Bevredigend hoe de titelpersoon met een gigantische zuurstok zombiehersenen inslaat van traag bewegende ondoden zonder speciale kenmerken of vaardigheden. Vooral de verfrissende genrevermenging brengt nieuw elan, want binnen het zombiegenre zelf doet het weinig nieuws. Schokkend of provocatief is het allemaal niet. Wat ergens fijn past bij de voorspelbaarheid en het rituele karakter van de kerstdagen. Het is zo'n 'anti-kerstfilm' die je juist in deze periode op kunt zetten omdat de gezelligheid van de feestdagen er nog altijd doorheen sijpelt.
Ik had de film toch iets scherper verwacht. Vooral het eerste half uur komt de film niet vooruit, gebeurt er niks en halen de liedjes het tempo eruit.
Eenmaal op gang gekomen is het allemaal best aanstekelijk, maar ik had de musical elementen net even wat gewaagder willen zien. Je hebt het nota bene over zombies en een apocalypse, maar de liedjes gaan allemaal over zelfontplooiing en weet ik veel wat nog meer. Toen het groepje met de honkbalknuppel in beeld kwam dacht ik wel dat het de goede kant op zou gaan. Helaas viel dat wel mee.
Kijk, uiteindelijk is het allemaal best aardig. Maar het musical element vind ik op deze manier weinig toevoegen. Man, wat was de film tof geweest als het net even wat meer over de top zou gaan allemaal. Bloed, ranzigheid en een musical.... Ingrediënten voor succes.
mjk87 (moderator films)
Film die ik graag leuk had gevonden, maar ik vond er niets aan. Dat eerste liedje was nog wel leuk, daarna vond ik het muzikaal tegenvallen. En dan blijft er in een musical als deze weinig over. Niet spannend, af en toe leuke gore maar ook niet bijzonder, visueel niet heel speciaal en gewoon niet boeiend tot vervelend toe. Jammer. want de film komt sympathiek over en het plezier spat ervan af. 1,5*.
Shinobi
"There's no such thing as a Hollywood ending."
Van tevoren had ik niet gezien dat dit een musical betrof, maar het is mij allemaal nog meegevallen.
Volgens mij is dit de eerste keer dat er een combinatie gepresenteerd wordt in de vorm van: zombies, een musical en Kerstmis. Het resultaat is een soort van 'Highschool Musical' over wat tieners in een slaperig stadje die al vechtend en zingend zombies te lijf gaan. In ieder geval een vrolijke aanpak die garant staat voor genoeg vermaak.
In eerste instantie is het wel even wennen als de cast het eerste liedje inzet, maar naargelang begon ik er steeds meer in te komen. Het scheelt ook veel dat de meeste tracks vrij aanstekelijk werken. In combinatie met enkele geslaagde sequenties word je getrakteerd op een hoop onzinnigheid, met name de eerste dag na de uitbraak is één van de hoogtepunten.
Des te jammer eigenlijk dat 'Anna and the Apocalypse' na een sterke eerste helft langzaamaan inzakt; de kills zwakken af en er valt weinig meer te lachen. Wat mij betreft had het allemaal veel scherper en over-the-top gemogen. Daarnaast lijkt het alsof de makers weinig om hun personages geven, hoewel het wel overeenkomt met hun stelling dat de film geen Hollywood-einde kent. Aan Ella Hunt heb je gelukkig wel een charismatische actrice die je bij de les houdt.
Al met al een aardige horror die duidelijk met veel plezier is gemaakt, maar met een dergelijk concept zou voor mijn gevoel meer mee gedaan kunnen worden.
Kleine 3,0 sterren.
joolstein
Tja, deze zombie-muzikaal met kerstthema maakte mijn verwachting meer dan waar! Echter bedoel ik dit niet op een positieve manier. Aan het zombie-genre valt nog maar weinig toe te voegen. Alles is zo'n beetje wel eens gedaan. Ook deze film voegt daar niet heel veel nieuws aan toe. De film bevat verder alle de benodigde clichés en stereotypes. Op zich nog geen struikelblok, wat erger was is dat de film ook een te grote zoetsappigheid van feel-good-kerst bezit. Daarnaast zijn de gebrachte muziek-nummers nogal twijfelachtig (ik vond er maar weinig aan) en het verhaaltje en danschoreografie zijn teveel geïnspireerd op soortgelijke Disney-producties. Nog verschrikkelijker voor de film was dat het mij te sterk deed denken aan een andere Britse zombiekomedie oftewel 'Shaun of the Dead' Tja...en die film was voor mij al geen succes! Dat deze dat dan ook niet deed was dus helaas geheel volgens mijn verwachting!
Een mix tussen Shaun of the Dead en Glee met absurde humor, leuke liedjes en voldoende bloed. Het is een film die je zelden zit, zo'n kerstzombiemusical. Ik ben wel een musicalliefhebber en hou wel van horrorkomedies, dus dat zit goed. De film straalt de nodige fun uit en door de absurde insteek en de droge humor, was ik toch regelmatig blij verrast. De spagaat van genres zorgt waarschijnlijk dat niet iedereen hier van zal kunnen genieten, maar ik ben hier wel weg van.
Noodless
Shaun of the Dead meets La La Land !
Op voorhand was de film al een beetje kansloos bij mij omdat het nu niet echt mijn ding is om te kijken naar een musical horrorfilm. Maar ik wil nog wel een vijfje geven gezien het eerste half uur, een paar geslaagde bloederige grappen en vooral het enthousiasme van de cast. Vooral Ella Hunt had hier een akte de présence in deze film. Het eerste halfuur was nochtans best aardig met verfrissende muziek en leuke choreografie, maar nadien werd dit duidelijk minder en kreeg je geleidelijk een gevoel van eentonigheid.
Gelukkig passeren dan wat toffe grappige bloederige momenten en blijft de cast toch positief aanwezig.
Wel niet voor herhaling vatbaar
5/10
K. V.
Kerstfilm + musical + komedie + zombies = fantastisch
Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord, maar me er toch eens aan gewaagd en vond hem echt geslaagd.
De liedjes waren erg catchy, ook af en toe moeten lachen en af en toe wat opspattend bloed. Er zat toch ook wel wat verhaal in en toch ook wel meeslepend (het was zeker niet de hele tijd zombies doden).
Heel geslaagde kerstfilm!
Shadowed
Herzien te voorbereiding op de kerstdagen. Nog altijd een geweldige mix van allerlei stijlelementen en genres, waarbij regisseur John McPhail er goed voor kiest nooit een specifieke richting op te gaan. Uiteraard wordt het wat melodramatischer richting de tweede helft, maar in principe gebeurt er constant wel iets om de boel op de rails te houden. De liedjes zijn pakkend, het zombiegeweld is meer dan voldoende en het tempo ligt hoog. Ella Hunt doet het overigens geweldig in de hoofdrol. Het enige dat ik persoonlijk niet zou hebben geïncludeerd is de ietwat misplaatste rol van Paul Kaye, maar dan waren er wel een paar geinige nummers uitgeknipt. Als je deze film ziet vraag je je af wat er in godsnaam mis is gegaan met Dear David, die door dezelfde regisseur onder handen werd genomen.
Fortune
Helaas. Hopelijk breek ik je hart niet Basto.
Dit was niet veel soeps. Nu moet ik zeggen dat ik geen musical fan ben, de enige musical die ik kan waarderen is Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) en dat is vooral door de sfeer van die film. Dus ik ben niet een musical fan, krijg daar ook kriebels van, ik voel me nu al kriebelig. Ik houd van films die genres door elkaar mixen en ben fan van Shaun of the Dead. Shaun of the Dead heb ik zelfs 5 sterren gegeven en die film heb ik drie keer gezien denk ik.
Ik zie gewoon dat ze hier zaken kopiëren uit die film, zelfs 1 op 1 alleen veel minder goed. In het begin danst Anna op straat met dopjes in haar oren en overal zijn er zombies. Ik begrijp niet eens dat ze de zombies niet ziet daar maar dat is gewoon gekopieerd uit Shaun of the Dead alleen het is niet grappig en het klopt niet echt?!
Is het grappig? Ja, niet echt. Sommige dansjes waren wel grappig en soms heeft een droogkomisch effect maar dat was het voor mij. Het ene liedje vond ik beter dan het andere. De film is gewoon spanningsloos en emotieloos in mijn ogen. Het einde heeft inderdaad geen Hollywood einde en ik geen fan van een happy end maar dit deed me ook helemaal niks.
Nog erger vind ik dat alle personages eigenlijk hetzelfde zijn. Grijs. Ik zie liever subculturen en daar zit veel humor. De skaters, stoners, ravers, gothics en wat dan ook. Maar deze mensen zijn allemaal hetzelfde op die enge gast na, dat was dan de stoere jock. Wat een kleine school trouwens? De school ziet eruit als een kantoorpand waarin alles in vrijwel dezelfde omgeving is opgenomen. Visueel is het ook niet echt interessant. Nu waardoor ik Basto's mening wel maar zijn hyper enthousiaste kijk op deze film zie ik absoluut niet.
blurp194
Een zombiekerstmusical.
Verrassend genoeg werkt het ook nog, ondanks dat ik niks met musicals of kerstfilms heb en de muziek eigenlijk maar net op het randje trek. Maar het is wel een origineel idee, en de hele film zit eigenlijk vol met originele dingen en grollen, de teksten van de liedjes zijn ook leuk en ad rem, de timing is erg sterk, en het leuke frisse bekkie van Anna, pardon Ella Hunt doet ook een hoop goed. Niet dat zij de enige is, de andere rollen zijn ook verdienstelijk tot en met de foute leraar aan toe.
Misschien niet de beste, maar op zeker de leukste kerstfilm die ik zag de afgelopen week of twee - en da's niet mis, die beste was The Holdovers.
Fisico
Het moet gezegd. Ik vond die Ella Hunt een erg frisse verschijning. Ze kon dan ook niet veel verkeerd doen. Los van haar mooie snoetje bracht ze speelsheid en schwung aan deze comedy Christmas horror gegoten in een muzikaal sausje. Sowieso enkele catchy songs, vaak ook gefilmd in actie tijdens de strijd met de zombies. Zeker niet slecht, maar uiteraard geen oscarmateriaal.
Apart genre, maar bij momenten wel geestig. Niet altijd even logisch en consequent met die zombies. Ook één van de weinige films waar ik de term 'zombie' hoor. Vaak krijgen ze een andere naam of zelfs helemaal geen naam. Misschien dat deze film in december nog meer leuke vibes oproept. Het is eens wat anders dan Home alone.
Best wel wat zombiegeweld en dat is prima, beetje drama en humor erbij en je verveelt je zeker niet. Positief ook dat de liedjes zeker niet oervervelend zijn.
mrklm
Een aantal tieners gaat de strijd aan tegen het zombievirus dat bijna iedereen in het slaapstadje Little Haven heeft geïnfecteerd. Slecht geschreven en matig geacteerde tienerkomedie is een mix van High School Musical en Shaun Of The Dead met een jeugdige cast die aardig kan zingen, maar weinig kaas heeft gegeten van komedie. Maakt niet uit, het scenario moet het sowieso niet hebben van humor, … of originaliteit. Een paar aardige popliedjes maken dit hooguit verteerbaar voor volk dat niet geïnitieerd is in de wereld van de zombiehorror.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Hope Gap