menu

Zombi Holocaust (1980)

Alternatieve titels: Zombie Holocaust | Dr. Butcher M.D. | Island of the Last Zombies | Doctor Butcher M.D. | Medical Deviate | Doctor Butcher | Dr. Butcher, Medical Deviate | Zombie 3 | Zombie Terreur

mijn stem
2,66 (134)
134 stemmen

Italië
Horror
88 minuten

geregisseerd door Marino Girolami
met Ian McCulloch, Sherry Buchanan en Peter O'Neal

Een ziekenhuis in New York wordt opgeschrikt door bizarre gebeurtenissen, er verdwijnen delen van dode lichamen. Het duurt niet lang of er wordt iemand op heterdaad betrapt bij het eten van een hart, maar de man laat zich niet pakken en stort zich van tien hoog naar beneden. Eenmaal met de politie in contact gekomen blijkt dit geval niet uniek te zijn, de politie heeft een mooie diashow over hoe er nog meer kannibalen aan het werk zijn geweest in Amerika. En ze blijken ook nog eens allemaal dezelfde tattoo van een bepaalde stam te hebben.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=8aEBfKjjHlM

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van jeroentjuhhhhh
4,5
Wat trekt jou dan toch aan om je hoofd in die open put te steken?

avatar van RuudC
2,5
Ach, Brujeria is een afgrijselijk slechte death metalband. Niks van aantrekken dus.

brujeria
RuudC schreef:
Ach, Brujeria is een afgrijselijk slechte death metalband.


als je nu ' lekker kittig' wilt doen, heb dan wel je feiten op orde

avatar van jeroentjuhhhhh
4,5
Ontwijk de vraag nou niet door alleen oog te hebben voor randzaken..

brujeria
ik ontwijk de vraag niet;
ik antwoorde simpelweg Ruuds vraag, niet de jouwe

avatar van RuudC
2,5
Ik stelde geen vraag en iets zeggen over de kwaliteiten van een band is nimmer een feit, maar een mening.

avatar van jeroentjuhhhhh
4,5
brujeria schreef:
ik ontwijk de vraag niet;
ik antwoorde simpelweg Ruuds vraag, niet de jouwe
Uuuh, laat ook maar. Je denkt blijkbaar niet na voordat je iets schrijft

brujeria
tut tut tut, wat een scherpe baasjes zijn jullie zeg, ik krijg "Van je klits klets klanderen" van jullie, dat zie ik al

ok:
ik ben een horror fan en schuw de eerder aangehaalde riolen bepaald niet.
ik had hier wel eens iets over gehoord dus wilde hem eens zien

Een Zombi 2 van Fulci vind ik bijvoorbeeld fantastisch!
Dat iets uit de riolen komt, is niet altijd negatief.

Maar deze film was het niet voor me.
Aan deze film vond ik zo'n beetje alles slecht.

Ik denk ook dat je, los van het feit dat sommige horrorfans dit soort werk een warm hart toedragen, zelf moet toegeven dat deze film (zelfs voor een horror) niet best was.

avatar van jordandejong
4,0
0,5* erbij.

Zombie Holocaust haalt nergens het niveau van Fulci's Zombi 2 (dat zich trouwens op hetzelfde eiland afspeelt). Dat is niet erg want ondanks dat Zombie Holocaust erg knullig is, is het ook erg leuk.

De gore is cheesy maar kent een paar leuke scene's (de motorboot scene en de oogscene bijvoorbeeld.)
Het acteerwerk + de dubbing is soms hilarisch slecht. De film is dan ook nergens eng of spannend maar is vooral super vermakelijk.

De kanibalen waren wel een minpunt voor mij. Stralen totaal niks uit, met als hoogtepunt het gedeelte waar één kanibaal een vluchtende vrouw vangt met een enorm rood lint.

De zombies waren wel lekker cheesy. Hun hoofd kent leuke weggerotte make-up effecten maar opvallend is dat hun lichaam totaal niet weggerot is . Sommige hebben zelfs een six-pack.
Snapte alleen het einde niet zo goed. Waarom beschilderde die kanibalen die vrouw nou? En waarom vielen die kanibalen ineens met z'n allen die dokter Ombrero en z'n zombies aan?

3,5*. Heerlijke pulp.

avatar van GrobbekuikenXL
2,5
Blijft grappige onzinfilm. Was eigenlijk gewoon als kannibalenfilm geschreven, maar door de zombierage destijds zijn er snel wat zombies aan toegevoegd en zelfs de zelfde acteur als in zombi 2 erbij gehaald. Originele titel was la Regina dei cannibali (queen of THE cannibals) en die titel past dus veel beter bij de film. Was een groot succes in de bios in 1980 en draaide in een van de grootste zalen van Den Haag. Asta ! Niet spannend,niet eng ,wel gor en grappig. Alleen jammer dat de kannibalen de gekke dokter met messen te lijf gaan op het eind ipv hem in beeld lekker op te peuzelen.

Heb de nederlandse DVD gezien Bij kennis. Wat een slecht beeld ! En die deleted scene staat gewoon op Mijn VHS. Onzin ! Film best leuk maar er Zijn veel betere versies op DVD verkrijgbaar.

2,5
Wat was ik vroeger als klein kind bang van deze film en wat was ik teleurgesteld toen ik gisteren deze film weer zag. Deze film heeft de tand des tijds totaal niet overleefd. Er zijn vergelijkbare films die veel beter zijn (Cannibal Ferox bijvoorbeeld). Jammer.

avatar van DonOswaldo
2,5
Beetje opvallende naamkeuze, creëert toch verwachtingen die niet geheel waargemaakt worden. Maar weet voornamelijk gewoon heel weinig te bieden buiten redelijke make-up en wat fun-momenten om. Neemt z'n tijd met de opbouw (iets teveel), acteerwerk is niet voor mij en is vaker niet fun dan wel. De soundtrack mocht er wel wezen, dat dan weer wel.

2,5*

avatar van Chainsaw
2,5
Een film die behoorlijk de tijd neemt om op te bouwen, terwijl je je afvraagt waarom een film met de titel Zombie Holocaust überhaupt zou moeten opbouwen. Eendimensionale karakters komen op een eiland tussen enerzijds kannibalen en anderzijds zombies te zitten, daar hoeven toch weinig woorden aan vuil gemaakt worden, lijkt me. Eenmaal op stoom komt de film met een paar aardige momenten, ondanks dat kwaliteit ver te zoeken is. Lelijke special effects, zombies die net iets te overduidelijk een masker dragen, acteerwerk van acteurs die in elke plaatselijke toneelvereniging geweigerd zouden worden; het draagt allemaal bij aan het campy gevoel. En het is deze ongein en alles behalve subtiele vermaak die Zombie Holocaust gelukkig nog best amusant maken. Amusante rotzooi, zullen we maar zeggen.

2,5 sterren.

avatar van uberjason
2,0
Gister naar Zombie Holocaust gekeken op advies van een kennis, maar deze viel toch meer tegen dan ik had verwacht..Cannibal Holocaust was een stuk boeiender.
Dit soort Italiaanse gore-films zijn natuurlijk wel lekker vermaak en hebben een hele cult following juist vanwege de slechte soundlooping, electronische soundtrack en vreemde dialogen die tegenwoordig niet meer geschreven worden. De gore effecten zitten ook altijd wel goed, maar bij deze film waren een aantal slordige fouten in beeld die de film geen hoogstaander binnen het genre maken.

Ben je een fan van de Italiaanse horrorcinema dan zit je vast wel goed met deze film, maar qua shock was ik meer onder de indruk van Cannibal Holocaust.

Polderkanon
Net pas gezien en viel niet tegen voor wat het is, de gore viel zeker niet tegen , veel gezaag in lijken, obscuur sfeertje verdijnt helaas naarmate de film zich verplaatst naar de jungle

akteurs zijn slecht maar vond de Dr Butcher zelf wel overtuigend evil .. "screaming of patient annoyed me so I removed vocal cords!!" haha

en de buitenboordmotorscene is top, hoewel kort moest toch 2x terugspoelen

aan het einde mist zeker 5-10 minuten footage want er klopt geen bal meer van

2,5*

avatar van Herculaas
2,5
Zoals de titel al zegt is dit een kruising tussen Zombi 2 en Cannibal Holocaust. Zombies, kannibalen en ook nog een gestoorde dokter die medische experimenten uitvoert. Je verveelt je geen moment in deze zo-slecht-dat-ie-weer-goed-is-film, die toch nog wel een paar sfeervolle scènes bevat. Voor de liefhebber een aanrader.

avatar van Richard_Voorhees
3,0
Toen ik de opening creditszag vreesde ik even met grote vrezen, maar al met al is de Nederlandse DVD niet slecht. Er zullen hoogstwaarschijnlijk nog wel betere prints op de markt zijn, maar als ik dit vergelijk met de Amerikaanse en
Duitse trailers die ook op de DVD terug te vinden zijn, zie ik toch duidelijk een verbetering in de kwaliteit.
Het acteerwerk is nog wel acceptabel en met name de gore fx zijn nog van verrassend hoog niveau.
Bijna alles in deze film was al eens (beter) gedaan en dit is dan ook duidelijk een prent die mee probeerde te liften met de populariteit van dergelijke Italo sleaze.
Enorm cheesy, maar de film heeft hier en daar nog wel zijn momenten.
Vermakelijk voor de pulpliefhebbers.

avatar van alexspyforever
3,0
Denk dat de regisseur ook zijn gram wou meepikken bij het succes van de zombiefilms (oa Zombi 2) alsook kannibalenfilms zoals Cannibal Holocaust. Ja er zijn wel zombies maar de focus ligt toch vooral op het kannibalisme en de bijbehorende gore die wel goed is. Een vleugje sci-fi en wat tribale rituelen en een verleidelijke blonde die makkelijk uit de kleren gaat (een kannibalenfilm zonder bloot dat kan immers niet). Geen hoogvlieger, vrij cliché allemaal maar alleszins een leukere dan Cannibal Ferox. Maar waar waren in godsnaam de vrouwelijke kannibalen?

avatar van EW101
4,5
Een heerlijke, sfeervolle, campy film! Dit is de tweede keer dat ik de film probeer te kijken.
De eerste keer beviel de film mij niet ,maar nu wel. (heb ook de 88films dvd gekocht)
Het eerste gedeelte in New York interesseerde niet echt. Gelukkig komt de film los op het eiland in de Molukken.
Deze film voelt zelf wat avontuurlijker aan dan bijvoorbeeld Zombi 2. (die op andere vlakken weer hoger scoort ) Dit kwam voornamelijk door het boeiende verhaal.
De gore momenten waren ook op momenten geweldig. (en op sommige momenten ook weer niet; maar dat gaf een soort charme, vond ik )

Er zit ook genoeg variatie in de film vanwege de dokter, de zombies (of hersendoden?) en de kannibalen.

avatar van RuudC
2,5
Alsnog een tegenvaller.

Ik had wel weer eens zin in een Italiaanse zombiefilm, maar dit is het uiteindelijk ook niet echt. Het dvd-doosje claimt dat ik een geweldige kannibalen/zombiefilm in handen heb, maar het resultaat is vlees noch vis. De gebeurtenissen in de stad zijn gewoon wat vreemd. Zodra de aandacht verplaatst naar het eiland, wordt het er ook niet bepaald beter op. Doordat de aandacht verdeeld wordt tussen kannibalen en zombies, komen beide simpelweg niet uit de verf. Vroegere zombiefilms hadden goede sfeer en prachtige make up, maar daar is in Zombie Holocaust geen sprake van. De gore mag er hier en daar wel wezen, maar dat is niet voldoende om de minpunten weg te werken. De hele film voelt wat koud en liefdeloos aan. Goedkoop ook met een erg zwakke finale.

avatar van jordandejong
4,0
8 jaar (!!!!) na laatste kijkbeurt toch opnieuw een halfje erbij. Zombi Holocaust begint zo'n beetje 1 van mijn favorieten te worden uit de Italiaanse horror scene believe it or not. Ondanks al z'n gebreken, want dat zijn er natuurlijk gewoon wel een aantal.

Opvallend allereerst dat er toch altijd een beetje langs Zombi Holocaust heen gekeken word. 134 stemmen hier momenteel op MM. Vergelijk dat is met bijvoorbeeld een
Cannibal Holocaust (815 stemmen)
Zombi 2 (319 stemmen)
Cannibal Ferox (200 stemmen).

Nou weet ik wel, dat zijn een paar van de grootste namen uit het genre, maar dan nog vind ik het opvallend. Leuk trouwens hoe klein die Italiaanse cashgrab scene was in de jaren 80. Iedere film weer zie je van acteurs tot productie dezelfde namen voorbij komen. Ongelofelijk eigenlijk hoe gigantisch veel van dit soort films er geproduceerd werden in dat korte tijdsbestek. En tot op de dag van vandaag genieten mensen van deze films.

Anyway, even beginnen bij de gebreken maar, want dat zijn er wel een aantal. De film start (zoals zoveel Italiaanse horror films uit die tijd) in New York. En man, man, man wat een knulligheid tijdens die NY scenes zeg. Weerzinwekkende dubbing, gigantische continuity fouten, onlogische beslissingen, plot holes. Werkelijk een drama. Alsof er al begonnen was met filmen zonder dat er überhaupt een script klaar lag. Echter is het, hoe stompzinnig ook, wel héél vermakelijk.

Dan na een half uurtje (ongeveer net zo lang als dat Alexandra Delli Colli erover doet om volledig naakt in beeld te verschijnen) is het op naar het duistere eiland Matool... Ownee Matool hete het in Zombi 2. Het heet nu Kito (hetzelfde eiland en sets van Zombi 2 worden hier hergebruikt). Vanaf daar neemt de knulligheid ietsjes af moet ik zeggen. Tuurlijk, het plot en de dialogen blijft aan alle kanten rommelen, maar Marino Girolami laat zien dat hij in de jungle achtige setting eigenlijk best wel een aardige horrorfilm kan maken. Zo zijn die scenes met die kannibalen die in sommige shots door de dichtbegroeide jungle 'stalken' best wel sterk (vreemd, dat vond ik in mijn review van 8 jaar geleden niet), en is de gore eigenlijk BEHOORLIJK goed.

'Berucht' zijn uiteraard de kill met de buitenboordmotor, en het uitsteken van de ogen, maar de meest realistische en misschien wel meest shockerende vind plaats wanneer één van de hulpjes in een val loopt, zijn keel terwijl hij nog leeft word doorgesneden, en daarna zijn torso word opengesneden. Gewoon heel sterk, luguber en straight to the point gefilmd. Had echt niet misstaan in een film als Cannibal Holocaust zo'n scene.

Verder is het bloederige gemodder van de mad doctor, EN de introductie van de zombies gewoon heerlijk. Best wel wat sterke horror elementen dus waar Marino Girolami en Zombi Holocaust in het algemeen niet genoeg credits voor krijgt. De rest rammelt aan alle kanten, zo eerlijk ben ik dan ook weer wel.

Anyway heerlijk kijkvoer voor de fans van wansmakelijke Italiaans horrortroep. Je krijgt spontaan zin om met een groepje en wat camera's naar de Caraïben te gaan om een kannibalen of zombiefilm te maken. Microfoons hoeven niet mee want alles kan overgedubt worden .

Gast
geplaatst: vandaag om 08:38 uur

geplaatst: vandaag om 08:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.