Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Mike P. Nelson
Met onder meer: Tyler Hoechlin, Kate Bosworth en Lance Reddick
Plot The Domestics
"In the end, defend."
De film speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst. De jonge Mark en zijn vrouw Nina zijn op weg naar huis. Dit is niet zo eenvoudig; door de woestenij die ooit het Midwesten van de Verenigde Staten was. Daarnaast krioelt het er van de bendes die jacht maken op onoplettende reizigers.
- Trailer (YouTube)
- The Domestics (MusicMeter)
Nina West
Willy Cunningham
Bill The Big
Plowboy Jim
mixmaster
Slappe B-film die een paar schiet scenes bevat en totaal geen horror/thriller is , deze regisseur Mike P. Nelson doet een wanhopige poging om een soort ''Mad Max'' film te maken en daar totaal in faalt.
Gi-Force
Minimaal scenario. Maar mooi camera werk. En de geluidtechnicus is ook niet van gisteren.
UmbraVitae
Aardig post-apocalyptisch actiefilmpje, maar totaal gen horror se. Doet met momenten wat aan 'The Purge' denken. Verhaal zelf is flinterdun, maar leuk voor een keer.
Noodless
Leuk gegeven met heel wat chaotische toestanden en verraderlijke personages in een post-apocalyptische toekomst die goed wordt weergegeven. Maar ondanks tal van rare, brute personages en plot-ontwikkelingen laat de film steekjes vallen. Het gevoel zegt dat er heel wat meer in zat. Neem nu de verhaalontwikkelingen wanneer de hoofdpersonages de man in de winkel ontmoet en die hen uitnodigt om naar zijn familie te komen om een hapje te eten. Een heel leuk gegeven gezien zijn motieven , maar dit wordt helaas slap uitgewerkt. De bizarre confrontatie nadien leidt eigenlijk tot een simpel, tegenvallende scène waar uiteindelijk ieder zijn weg op gaat. Had veel meer mogelijkheden en zeker meer een donker ruwer aspect verdiend. Jammer. Nadien krijg je ook meer een heldin dan een held te zien want Nina opent dan alle registers om te overleven. Gezien het voorafgaande ook niet zo logisch. Conclusie : heel vermakelijk filmpje die mits meer durf hogere ogen kon gooien. 6,5/10
vranque
Ik vond dit verrassend leuk. In eerste instantie vond ik de cast misplaatst maar achteraf past dit wel.
3.5
john mcclane 2
Beetje onevenwichtige geheel, met ook weinig inhoud .
De actie die er soms in zat was mooi in beeld gebracht in deze post apocalyptische wereld.
Lastige vond ik dat ik niet erg mee leefde met de twee hoofdrol spelers , waardoor het geven om wat er gaat gebeuren niet erg groot word .
Dit ga ik niet nog een keer kijken , maar net een voldoende
filmkul
Redelijke actiefilm, niet echt horror. Het verhaal stelt bar weinig voor en er zit weinig lijn in. Desondanks weet Nelson er nog best een aardig werkje van te maken, zeker met de beperkte middelen. De film bevat een aantal spannende momenten en de actie ziet er verzorgd uit. De aankleding, hoe oncomfortabel ook, in combi met de rest van de settings is goed gelukt. Het acteerwerk kan beter. Aardige b-film. 3.0
schumacher
Verhaal was idd dunnetjes maar om 1 of andere reden vond ik het nog best te pruimen, er kwamen hele goeie scenes in. Geen hoogvlieger maar toch wel de moeite om eens gezien te hebben.
aSMoDeuS
Duidelijk met plezier gemaakt. Zeer vermakelijk samenraapsel van Mad Max en Carmageddon-achtige boeven.
cor1946
Matige film maar later best te doen, geen hoogvlieger dat zeker niet maar de acties aan het einde maakte veel goed om 3 sterren te krijgen.
Deze onbekende maar vermakelijke Actie / Thriller film heb ik gezien via "Ziggo Movies & Series XL" (waar ik overigens zelden van gebruik maak) en hij stond daar bij de categorie "Horror". Persoonlijk vind ik "Horror" niet echt van toepassing en vind ik deze film een soort van combinatie tussen de "Mad Max" en de "The Purge" films.
In dit verhaal start de Amerikaanse regering een aanval met dodelijke chemicaliën op haar eigen bevolking. Maanden daarna is de resterende bevolking verdeeld in twee groepen, namelijke thematische bendes en niet vijandige overlevenden genaamd "Domestics", die proberen te overleven in de wetteloze woestenij. Twee van deze "Domestics", te weten het echtpaar Mark (Tyler Hoechlin) en Nina (Kate Bosworth), proberen de reis te maken naar een mogelijke veilige haven in Milwaukee, waar de ouders van Nina wonen en waar ze al een tijdje niets meer van vernomen hebben.
Het sfeervolle (mede door de landschappen en omgevingen) verhaal is natuurlijk niet bepaald origineel, maar keek zich wel lekker weg en dat eigenlijk vanaf de eerste minuut (waarin de aanval met dodelijke chemicaliën is te zien) tot de laatste minuut (duurt circa 90 minuten), waarin best veel gebeurt en waarin je ook meer te weten komt over Mark en Nina, die namelijk vlak voor de aanval bezig waren met hun scheiding.
Dat hij lekker wegkeek komt vooral door de vele actie (regelmatig best bruut en soms zelfs door kinderen) en de vele leuke thematische bendes (die o.a. aangepaste wapens en opgevoerde voertuigen hebben en vaak ook rondlopen met leuke kostuums) die allemaal slecht zijn, zoals de Nailers (die je naaien met alles wat ze hebben), Plowboys (die een hele grote ploeg hebben op één van hun wagens), Gamblers (die kansspelen spelen voordat ze mensen doden), Cherries (bestaan uit vrouwen) en de Sheets (die witte lakens dragen, zoals goedkope Halloween spookkostuums, en mensen afmaaien met machinegeweren). Deze bendes worden overigens tijdens de opening van het verhaal benoemd door Radio DJ "Crazy Al" (hij is niet in beeld te zien en je hoort alleen zijn stem) van radiostation 99.2 KILU (spreek je uit als "Kill You"
), die op een leuke manier uitgelegd wat er is gebeurd en wat er binnenkort gaat gebeuren.
Verder deed de cast (waaronder de best bekende acteur Lance Reddick, die o.a. hamburgers, gemaakt van mensenvlees, serveert aan Mark en Nina tijdens een etentje) het best verdienstelijk en is het leuk om te zien hoe Nina naarmate de reis vordert (en waar ze regelmatig te maken krijgen met bendes), verandert van zachtaardige vrouw naar harde tant die haar mannetje staat (vooral met wapens) en dat o.a. tijdens een Russische roulette variant. Een andere harde tante is overigens de goedaardige Betsy (Sonoya Mizuno), die deel uitmaakt van de "Cherries" en haar vond ik ook wel een "Cherry Bomb".
Er is ook regelmatig muziek (Nina luistert daar graag naar) te horen en dat o.a. van Doommetalband "Goatsnake", waarop Nina gaat drinken en headbangen (zag er best apart uit) en ook is zelfs een leuk en oud nummer te horen (op het einde tijdens de aftiteling) van ons eigen drankorgel Bonny St. Claire, namelijk "Tame Me Tiger" uit 1967, toen Bonny nog een leuke, nuchtere en mooie meid was.
Al met al heb ik me best goed vermaakt met deze onbekende maar brutale in de nabij toekomst afspelende Actie / Thriller film.
Grunn-in-en-verkoop
Leuk en spannend, 13 in een dozijn, maar geen tweede keer kijken.
coendpl
Interessant post-apocalyptisch actiefilmpje. Vind dat ze er meer uit hadden kunnen halen, verhaallijn is gewoon dunnetjes. Wel vermakelijk! 3*
Joure
Wat een draak van een film. Zelden zoveel plotholes, cliché's en onnozelheden in een film gezien. En wat een onuitstaanbaar karakter heeft die Nina.
JoeyKijktFilms
Goede actie,
Viel me meteen op dat het stukje 'horror' in 'actie' moest veranderen. Horror is het echt nergens en actie is er volop. Af en toe paar rust stukjes en actie op de goede momenten. Vooral het eind stukje vond ik toch nog wel lekker. Deed me inderdaad ook denken aan The Purge met al die bendes die er waren, vooral aan deel 2 van The Purge. Eén ding wat me op viel was dat ze tijdens de autorit beschoten werden door die Gamblers en dat er bloed op de voorruit opeens was, terwijl de vrouw pas later werd geraakt? Volgens mij was dit een erge fout naar mijn gevoel. Verder gewoon lekkere actie en ja qua verhaal misschien niet echt kijken, maar vooral de actie!
B.B. Jim
Het leukste (beste) vd film vind ik het liedje 'Tame me, Tiger'.
Opwindend, 'stout' liedje van good old Bonny en 'kom van dat dak af' Peter..wie had dat gedacht.
Film was verder niet heel erg ontzettend slecht of zo, ik heb immers het slotakkoord van Peter en Bonny gehaald.
Het getrouwde stel wat van a naar b moet reizen, doet het best ok.
Maar vooral de 'bendes' die ze tegen kwamen, vond ik tegen het irritante aan met namen als de ploegjongens: daar wordt je toch niet bang van. Stel kwoade agrariërs uit Smilde..
Het acteren van deze boefjes was ook best slecht.
Maar het had allemaal nog een stuk slechter gekunt
barcam
Zeer flauw Mad Max afkooksel die nu en dan toch weet te entertainen door brute
geweldscènes maar onderuit gaat.
Acteurs doen hun best maar script is een rommeltje.
Shadowed
Vlotte film.
Geïnteresseerd geraakt in deze film nadat het me diverse keren werd aangeraden en daarnaast vanuit de regisseur kwam die ons later een gave horrorfilm zou geven. The Domestics is een typische film voor een regisseur die graag wil uitpakken, en het liefst zo groots en uitvoerig mogelijk. En welke manier is daar beter voor dan een apocalyptische setting?
Het is een film die verschillende hoeveelheden genres met elkaar probeert te vermengen. Gebalanceerd gaat dit niet echt. Het gaat te luidruchtig voor een spannende horrorfilm, het is te apart voor een volbloed actiefilm en als dramafilm is het niet subtiel genoeg. Maar apart zorgen de genres er wel steeds voor dat de film snel en goed de aandacht weet te pakken. Er gebeurt vrijwel altijd wel iets dat de aandacht vereist.
Acteerwerk is niet briljant en ik had deze acteurs ook zeker niet in deze rollen geschat. Het zijn eigenlijk namen die niet helemaal in de personages passen. Het is niet per definitie slecht, maar het komt ook niet echt over. Dat gezegd te hebben, zat er wel een erg gaaf personage tussen, en die eer mag naar de bijrol gaan van Mizuno. Krijgt weinig te doen, maar wat ze wel doet raakt het doel.
Wat verder rest is een aardig snelle, vermakelijke en bloederige genremix. Er gebeurt veel, Nelson richt zich dan ook puur op het vermaak. Narratief om alles een beetje aan elkaar te lijmen is wel dun, in principe is de film niet veel meer dan tegen gek na gek aanrennen, maar het pakt wel. Voor een middagje bankhangen met wat snacks is deze film ideaal geschikt.
Phantasy
Enorm slechte pauper film. Dat is mijn kort doch bondige mening over The Domestics. Van horror was er totaal geen sprake en tevens ook zeker niet voor het genre thriller. De spanning was bijna nooit aanwezig en het tempo van de film lag bedroevend laag. Ook was er veel te veel drama aanwezig en sloeg de plot nergens op. Persoonlijk irriteerde ik mij ook aan de stem van de radio-omroeper. Had de film dan geen enkele goede punten? Zeker wel, de locaties en verwoestingen waren goed weergegeven. Daarnaast was de film lekker rauw qua moord e.d. Ook was de final shooting aan het einde op zich niet verkeerd. Maar al met al keek ik de film met grote moeite af. Erg slaapverwekkend dus en zeker niet voor herhaling vatbaar.
1/5
joolstein
Huiselijke post-apocalyptic.
In een scènebepalende proloog hoor/zie je vliegtuigen zwart gifgas over Amerika dumpen, de helft van de bevolking kwam om en de overlevenden splitsten zich op in verschillende sekteachtige groepen. Degenen die niet bij een groep zijn aangesloten, staan bekend als The Domestics Twee daarvan, een man en vrouw (Kate Bosworth) zijn op een roadtrip naar Milwaukee. Het uitgangspunt...een menselijk relatie in een wereld vol barbaarsheid.
Dat is ook het enige dat hier aan de hand is, een stel gaat van plaats naar plaats, in een poging te ontsnappen aan verschillende bendes. Het zijn dus allemaal de vrij standaard dingen van het overlevingsscenario, die alleen interessant worden door zijn wereld opbouw en de actiescènes. De makers benutten hun budget slim om er zo voor te zorgen dat je vermaakt blijft en uiteindelijk volgt er de afsluitende confrontatie die niet zal misstaan in een western. De hele film is smaakvol gedaan maar ik miste ook een beetje opvallende scene.
hatebreeder
Redelijke film die af en toe wat sterke momenten kent.
Qua cijfer een 5.7 maakt naar boven afgerond 3*
Diederik58
De film begint erg vreemd. Waarom het gebeurt is vaag. In elk geval ontstaat een anarchistisch Amerika. Een samenraapsel van veel geweld.
Er zit geen enkele lijn in de film. En waar het allemaal toe moet leiden, is onbekend.
En zo kabbelt de film voort.
Niet al te best.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

Upgrade