• 9.378.500 stemmen

Met onder meer: Dan Stevens, Bérénice Marlohe en Tygo Gernandt

Releasedatum: 1 juni 2017

Plot Kill Switch

"Worlds will collide"

In een futuristische wereld voert men experimenten uit voor onbeperkte energie. Ze maken hierbij gebruik van parallelle universums. De experimenten mislukken echter. Om de wereld en hun families te redden moeten een piloot en de natuurkundige Will Porter de Redivider box naar een toren brengen. Ondertussen worden ze achtervolgd door drones en soldaten.

avatar van perceived

perceived

Deels Nederlandse productie en ook nog Tygo in een rol, leuk! Tim Smit zegt me niks.. Van oorsprong ook een Nederlander?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

perceived Is ook nog een onbekende regisseur. Heeft alleen een keer een soort van testfilm gemaakt op youtube. Waarmee hij ook DWDD haalde.

avatar van perceived

perceived

Dankjewel voor de info jarno1975! Heb filmpje gecheckt maar blijft steeds hangen via mijn ouwe laptop. Jammer, verder zeker interessant project. Op de lijst ermee.

Vanaf 1 juni in de bioscoop (eOne)

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Waarom nou weer in het FUCKING ( ) Engels!!???

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De special effects zien er wel behoorlijk nep uit. Jammer is dat, maar verder ben ik toch heel benieuwd naar deze sciencefiction met een Nederlands tintje.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Correctie: Een Hardcore Henry achtig concept afspelend in Amsterdam?

Mijn interesse is gewekt.

avatar van Waku

Waku

Mijn God, die special effects in die trailer alleen al.............

Ik sla hem maar even over...........

avatar van THP

THP

Kwam me al bekend voor What's in the Box? - Full Movie HD - YouTube

Toch wel benieuwd naar.

avatar van joolstein

joolstein

Jammer, heel jammer ik had deze film graag hoger geven maar dat zit er absoluut niet in. Want eigenlijk vind ik dat het nog halve punt minder moet krijgen. Een bijzonder project is dit wel! Naar aanleiding van het home grown YouTube-hit WHAT’S IN THE BOX dat maar liefst tweeënhalf miljoen kijkers wist te bereiken, werd de Nijmeegse student Tim Smit door vele benadert om een langere versie te maken. Dit heeft hem acht jaar gekost en pas toen Dan Stevens zijn medewerking had toegezegd kon de film gemaakt worden. Echter mankeert er nogal wat aan de film. Het verhaal speelt zich af in de toekomst waarin een experiment voor onbeperkte opgewekte energie helemaal uit de hand loopt. Piloot annex wetenschapper Will Porter moet een speciale Box naar een toren brengen en wordt hierbij opgejaagd door drones en soldaten. Het eerste wat tegenviel waren de first person shooter-camerabeelden. Niets mis mee maar helaas is niet de gehele film hieruit opgebouwd en tussendoor wordt er naar 'normalere' beelden geschakeld. Dit haalde de vaart uit de film. Een film als Hardcore Henry (2015) wist met FPS-beelden veel meer te overtuigen. Misschien als dat verhaal dan nog wat spanning verhogend had gewerkt.. dan ja maar dat is precies het tweede manco. Er is helaas gekozen voor een cliché. Het standaard-drama/actie-verhaaltje. Waarbij er gedacht moet zijn als de special effects goed zijn maakt het verder niet zoveel uit. Zeker was dat nog mogelijk! En die special effects zijn voor het grootste gedeelte ook daadwerkelijk goed maar naar de zoveelste in het rond schietende drone of een boot die uit de lucht valt heb je dat ook wel gauw gezien. Nee, helaas blijft het allemaal nogal bij goedbedoelde knulligheid. Er zijn genoeg voorbeelden van regisseurs die beter wisten te overtuigen naar wat vlijtig thuiswerk District 9 (2009) -regisseur Neil Blomkamp begon bv. ook met een korte online-film waarna hij carte blanche kreeg voor zijn debuut. Regisseur Gareth Edwards werkte op zijn laptop thuis aan Monsters (2010) en stootte vervolgens door naar Hollywood. Echter ondanks deze twee goede voorbeelden blijkt dat een goede korte film nog niet per se een goede lange film oplevert. Doordat het bijzonder is dat er SF is gemaakt door de Nederlandse Tim Smit geef ik iets hoger maar eigenlijk valt het zeer tegen!

Leuk weetje misschien: Het fungeren van de hoofdpersoon als camera is niet nieuw en werd in 1947 al gedaan door Humphrey Bogart in de film: Dark Passage (1947)

avatar van Drifter

Drifter

Ik hoop op een mw2 achtig game naar aanleiding van deze film.

First person view met de nodige moeilijke gevechten. Gok op 9 uur gameplay. Geen open world, linear play.

avatar van Inland Rabbit

Inland Rabbit

Dit ziet er niet veel beter uit dan Birdemic: Shock and Terror (2008) , dus wat dat betreft kan het nog leuk worden.

avatar van Valak

Valak

Ik zag afgelopen week de trailer voor het eerst en vond het eerlijk gezegd best indrukwekkend uit zien.

De recensie van Joolstein is uiteraard wel wat teleurstellend, maar zo'n "coole actie, met goeie, hoge kwaliteit CGI, verhaal-wijs niet hele sterke" film kan ik zeker erg van genieten.

Daarom vind ik het extra jammer en vervelend dat hij blijkbaar maar in een handjevol bioscopen in Nederland draait. Hij draait bijvoorbeeld in geen enkele bios in Limburg, de dichtstbijzijnde voor mij zou dan Eindhoven zijn (volgens biosagenda.nl).

avatar van joolstein

joolstein

De recensie van schokkend nieuws:

Kill Switch - schokkendnieuws.nl

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

mcdaktari schreef:

Vind je dat ja? Ik vind het er wel goed uit zien. Zeker met een budget van 1 miljoen. Sowieso heel veel respect voor Tim Smit, die zijn droom naleeft.

avatar van Donucius

Donucius

Tim Smit had het bij de korte film moeten houden, want die was echt wel onderhoudend en indrukwekkend. Nu het hele concept in een 90 minuten durende film wordt gepropt merk je dat het moeilijk is om de aandacht van de kijker er bij te houden. Het begint sterk, maar daarna zakt het niveau met rasse schreden naar beneden. Het begint wanneer duidelijk wordt dat het verhaal eigenlijk een gatenkaas is dat erg sterk op de CGI leunt om er visueel en verhalend nog iets aantrekkelijks van te kunnen maken. De ene plot hole volgt de andere met ongekende snelheid op. Van de ene overacterende acteur op de andere, wordt mij al snel duidelijk dat deze film het niet moet hebben van de acteervaardigheden.
Ik vond die grote militair, die toen ze gepakt werden ook nog met iemand via de headset communiceert, het best in zijn rol zitten. En dat is nota bene een bijrolletje.
De first person view toont duidelijk inspiratie uit FPS games en de hele film lijkt dan ook op aaneengeknoopte cutscenes die regelrecht van een hedendaags computerspel komen.

Ik heb waardering voor Tim voor het volgen van zijn eigen visie, want dat is wat deze film heeft: een eigen identiteit. Helaas is dit ook het enige gedenkwaardige wat de film als indruk heeft achtergelaten: een grote vorm van identiteitscrisis om precies te zijn, en dat is zonde.
Op zich wel indrukwekkend hoe er met de beperkte beschikbare middelen en budget toch een goede Nederlandse B-film gemaakt kan worden. Helaas is dat in een door Hollywood gedomineerde filmwereld tegenwoordig domweg niet goed genoeg...

avatar van des1

des1

In de VK **, en gezien het commentaar was dat nog ruimbemeten. Regie en een goed narratief hebben (wat altijd de basis is voor een goeie film) is heel wat anders dan technisch onderlegd zijn. Ik vind films die overvoerd zijn met CGI vaak per definitie niet boeiend. Smit heeft naar verluidt de film voor een appel en een ei gemaakt. In die zin zal er grote kans zijn om 'm elk geval terug te verdienen, al is het in het dvd circuit. Fantastische titel Kill Switch.

avatar van Gerlof1378

Gerlof1378

Mooi gemaakte sci-fi film, met een aardig verhaal, aardige cast en ja de CGI en die vond ik toch erg mooi gedaan en met een budget van 1 miljoen en dat is al helemaal uniek. Het verhaal vond ik op zich goed bedacht over een alternatieve energie idee, en wat dus slecht uitpakt en dan breekt de pleuris uit. De cast met Dan Stevens in de hoofdrol en Tygo Gernandt speelt ook een grote rol en beide doen het goed. Moest wel wennen aan het idee dat je als het ware in een FPS game zat met het zelfde idee als in Hardcore Henry wat ik best een goeie film vond. Al met al een mooi gemaakte film waarvan de CGI de hoofdrol speelt en je zal daarin niet teleurgesteld worden. Ik heb hem met plezier in de bioscoop gezien, en ik ben benieuwd wat onze Tim Smit zijn volgende project word ik zeg ga hem zien en oordeel zelf enjoy.

avatar van Walter S.

Walter S.

Mijn verwachtingen waren alweer flink laag dankzij Moviemeter, maar de film viel mij enorm mee. Op zich al te gek dat het nu eens niet in US of A speelt maar in Nederland. Daarnaast zag het er mooi uit, was het verhaal over een uit de hand gelopen experiment ook wel okay en duurde de film precies lang genoeg. Kun je wel weer de kritische kijker uit gaan hangen en focussen op de minpunten, maar je kunt je ook gewoon met deze film vermaken. dat laatste is mij in elk geval wel gelukt.

avatar van Redlop

Redlop

What's in the box was kort, onverwachts visueel sterk en legde gelukkig niks uit. Een langspeelfilm regisseren gaat Tim Smit minder goed af. De special effects in Kill Switch zijn aardig maar steeds meer van hetzelfde en gaan daarom snel vervelen. Het POV-actiegebeuren is een trendy truc die te bedacht een rol speelt. De kern van het verhaal is interessant maar niet uniek want zoiets zagen we al in Another Earth.

De mix van het Hollands alledaagse met post-apocalyptische SF is wat Tim Smit uniek maakt.

Daarvoor 2*

avatar van mrklm

mrklm

Kill Switch is het indrukwekkende filmdebuut van Tim Smit, met een uitstekend verhaal en overweldigende, maar vooral verrassende visuele ideeën. Er is ook een voortreffelijke soundtrack en een uiterst effectieve score die opvalt vanwege de beperkte percussie. In al die opzichten is Kill Switch een meesterwerk te noemen. Zijn acteursregie laat echter nogal wat te wensen over, al helpen de banale dialogen uit het scenario van Charlie Kindinger en Omid Nooshin hem daar bepaald niet bij. Vooral Gernandt lijkt zich niet goed raad te weten met veel van de onzin die hij uitkraamt.

De keuze om de film vrijwel volledig te filmen van uit 1st-person-perspectief voegt niets toe en lijkt vooral een excuus om Smits tekortkomingen als regisseur te verhullen. Smit heeft een hoop te leren, maar dit is een interessante, maar zeer onevenwichtige vingeroefening. Leer van je fouten en zorg voor een ervaren assistent-regisseur en dan kunnen we nog mooie dingen verwachten!

avatar van Glacius

Glacius

Slechte special effects, zeg.. Had er dan een volledige cg animated van gemaakt.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Voor het budget redelijke special effects. Leuk om Amsterdam en typisch Nederlandse landschappen te zien in een genre als dit, maar er had meer mee gedaan kunnen worden. Ik vind het weinig spannend om, als je een locatie als Amsterdam neemt, dan een flink gedeelte van de shots op te nemen in een nikszeggende nieuwbouwijk (IJburg?) met een Dubai-achtige skyline in de achtergrond gemonteerd. Het is daarnaast wel grappig om te zien hoe Nederlandse acteurs (Amerikaans) Engels proberen te spreken. Het verhaal is erg vergezocht, maar je moet er verder maar niet teveel over nadenken. De first person-shots zijn het interessantst, en soms ook spannend. De flashbackscènes halen helaas de vaart uit de film, en de "reclamespots" van het project, waarvan er geloof ik twee (vrijwel identieke) in zitten, zijn compleet onnodig. Ik heb me, ondanks deze kritiek, goed vermaakt dus toch een voldoende.

avatar van Arri

Arri

Groot respect voor hoe Tim Smit dit heeft gedaan. Ja, de effecten waren soms niet fantastisch. Maar als je dan bedenkt dat hij dat allemaal bijna geheel zelf heeft gedaan is het toch wel ontzettend knap. Ik heb mij prima vermaakt met de film, leuk om Nederland zo te zien en Tygo was vermakelijk.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“This is Will Porter.

Mission log three.

I can now confirm that the jump was successful.

My location is the echo.”

In een toekomstige wereld heeft de multinational Alterplex een eeuwigdurende energiebron ontworpen. Dankzij de M-Theorie en de theorie over het dupliceren van materie, zijn ze erin geslaagd om een parallel universum te creëren. Geloof me, de hele theorie wordt in de film uit de doeken gedaan. Niet dat ik er veel van begreep. Er wordt lustig gebruikgemaakt van wetenschappelijke termen zoals ruimtedimensies, kwantum deeltjes en zwaartekracht portalen. Het enige verschil tussen ons universum en dit duplicaat, is dat er geen organische bestanddelen aanwezig zijn. Het is dus eigenlijk een reusachtige, levenloze batterij waar de moderne wereld energie uit kan winnen. Iets wat noodzakelijk is geworden, daar het energieverbruik op onze planeet fenomenaal gestegen is.

Will Porter (Dan “The ticket” Stevens), een natuurkundige die ook voor NASA gewerkt heeft, wordt door Alterplex aangeworven als oplossing bij eventuele problemen. Indien er een instabiliteit wordt vastgesteld, wordt hij naar het parallelle universum getransporteerd waar hij een kubusvormig object in de gedupliceerde toren moet plaatsen. Alterplex heeft er alles voor over om hem in te lijven. Zelfs de overplaatsing van zijn zus (Charity Wakefield) en haar zoontje Donny (Kasper van Groesen) is geen probleem. Zelfs voor de beste medische begeleiding voor Donny wordt gezorgd. Een aanbod waar Will geen neen tegen kan zeggen. Ook al heeft hij in eerste instantie geen benul van wat hem te wachten staat.

En schijnbaar is zijn opleiding niet grondig geweest, want op het moment dat hij effectief door een portaal naar dit ander universum gaat, blijkt hij grotendeels niet te weten wat er aan de hand is. Zelfs de melding “Redivider” op de kubus zegt hem niks. Dan Stevens loopt dus eigenlijk de gehele film verward en hulpeloos rond terwijl hij zich afvraagt waarom er toch menselijk leven aanwezig is en allerhande objecten uit de lucht vallen (objecten die op de werkelijke wereld spoorloos verdwijnen). Dat hijzelf niet gekopieerd werd vind deze natuurkundige vanzelfsprekend blijkbaar. Redelijk onlogisch toch.

Qua verhaal stelt het allemaal niet erg veel voor. Het is vooral het FPS perspectief dat de meeste aandacht eist. En ook aardig op de zenuwen begint te werken naarmate het verhaal vordert. Misschien dat PS4 aanhangers hier enthousiast over worden, maar ik geloof nog steeds niet in dit concept. Hetzelfde principe werd in “Let's Be Evil” en “Jeruzalem” gehanteerd en ook niet echt geapprecieerd door ondergetekende. Als ik zin heb in een FPS, dan plug ik mijn PS4 wel in. Dan heb ik tenminste de controle over het verloop van het verhaal. Verwacht je dus weer aan een heen en weer zwierend beeld waarin allerhande statussen getoond worden. Ook Dan’s monologen lijken enkel volgepropt te zijn met steeds dezelfde weerkerende uitroepen zoals “Oh my God”, “What the hell is this”, “Lets go!”, “Come on” en “Run! Run! Run!”. Ik ben er zeker van dat in “Chariots of fire” minder rondgelopen werd als in deze film.

Qua acteren is het ook al niet zo overweldigend. Dan Stevens was waarschijnlijk niet lang aanwezig op de set, daar we hem het overgrote deel van film toch niet te zien krijgen. En als hij al in beeld komt, kijkt hij telkens met die verbaasde, onwetende blik. Bérénice Marlohe tracht de hele tijd haar meest fotogenieke gedeelte van haar gelaat te gebruiken (haar diep uitgesneden decolleté eist aan het begin de meeste aandacht) en heeft hoogstwaarschijnlijk een overenthousiaste medewerker in de schminkafdeling ter beschikking gekregen (gezien de riante hoeveelheid mascara dat er gebruikt werd). Is er dan niets positiefs te melden. Jawel hoor. Ik was aardig onder de indruk van de gebruikte SE’s. Neen het is niet vergelijkbaar met de peperdure SE’s van pakweg “Star Wars” of “Avatar” (je kijkt er dus niet naar alsof je van de hand Gods geslagen bent) en het is soms wel overduidelijk dat het gecomputeriseerde beelden zijn. Maar toch waren ze niet slecht deze beelden. En dat het zich afspeelde in het toekomstige Amsterdam, was ook een aangename verrassing. “Kill Switch” heeft dezelfde tekortkoming als “Lights out”. Beiden films zijn voorafgegaan door een kortere you-tube versie die voor de nodige hype hebben gezorgd op dit medium. Het resultaat is in beide gevallen een film met een ijzersterk concept, waar je het gevoel krijgt dat men enorm veel moeite heeft gedaan om het kortverhaal zo lang mogelijk te rekken. Dus na verfilmingen van PC-games en boekverfilmingen, is het misschien ook wijselijk om niet meer “YouTube” succesjes naar het grote doek te verhuizen.

avatar van james_cameron

Niet zo best en een flinke tegenvaller na het korte filmpje What's In The Box waarmee regisseur Tim Smit in 2009 sensationeel debuteerde, maar visueel nog wel de moeite waard. Vooral leuk om Amsterdam op deze wijze gebruikt/ misbruikt te zien worden. Het akteerwerk is helaas erg matig en de in principe best interessante plot wordt vrij knullig uitgewerkt. Gelukkig zijn de special effects en de aktiescenes sporadisch indrukwekkend.