Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier (2017)
Alternatieve titel: Find This Dumb Little Bitch and Throw Her Into a River
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier
De vijftienjarige Remco, zijn vader en jongere zusje Lizzy hebben een illegale puppyhandel. Remco doet er alles aan gezien te worden door zijn vrienden en zijn vader. Bij een van de vele pogingen om zich te bewijzen zet hij een choquerend filmpje op internet, waarin zijn zusje zieke puppy's in een rivier gooit. De impact van het filmpje is veel groter dan hij ooit had kunnen bedenken.
arno74
Ja, dan spoor je niet.
Laat me de gedachtengang raden, niveau 0,0 en ik wil aandacht maar ik kan het niet, dus kom ik met een slechte film met een irritante titel, dan krijg ik toch aandacht en word ik beroemd.
Zoiets...
Nu begin ik het nut van die lijstjes "geen interesse" te begrijpen...
Donkerwoud
De ervaring leert me dat ik zo'n rot-titel snel vergeten ben als de film zelf deugt. Ik geef het een kans.
Zandadder
Ontzettend domme/onnozele titel voor een waarschijnlijk dito film.
Er circuleert wel een video online dat een griet uit een Balkan-land puppies in het water gooit, maar moet daar een film over gemaakt worden?
Belachelijk.
Flitskikker
Ik wacht ook eerst even de film zelf af. Al is dit wel de NTR-inzending van dit jaar.
bassiemania
Ik zou de film gaan kijken........voor je berichten plaatst....oja? ja!.
Hele goede film met jonge talenvolle acteurs!
MovieMind
Ontzettend domme/onnozele titel voor een waarschijnlijk dito film.

Over ontzettend domme/onnozele titels gesproken, wat dacht je van The Mysterious Yearning Secretive Sad Lonely Troubled Confused Loving Musical Gifted Intelligent Beautiful Tender Sensitive Haunted Passionate Talented Mr. Ripley (1999)? En dat blijkt niet eens zo'n slechte film te zijn.
Nou verwacht ik niet dat deze films van hetzelfde niveau zijn, maar laten we eerst de film kijken voordat we een oordeel vellen.
Donkerwoud
Een wel erg traditionele telefilm, dit sociaal-realistische drama over een disfunctionele familie die te maken krijgt met het sneeuwbaleffect van het internet. Eerdere films als 'De Fuik' (2008) en 'Skin' (2008) echoën hierin door. Aan de ene kant spreekt dat in het voordeel van 'Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier' (2017), want net zoals de eerder genoemde titels weet het op een intieme, documentaire manier de focus te leggen op jonge mensen die opgroeien in een gewelddadige familiesfeer. Het werkt beter dan de B-thrillers van de laatste jaren die het budget missen om de competitie aan te kunnen met Amerikaanse genrebroeders. Aan de andere kant voelt de moralistische boodschap (pas op voor het internet!) als een ongeïnspireerd moetje om jonge kijkers een belangrijk lesje te bij te brengen. Het beste aan deze titel is de schattige interactie die Nino den Brave en Senna Fokke met elkaar hebben als broertje en zusje. Hun lot is iets te voorspelbaar bezegeld in een 'schokkende wending' om het maatschappelijke issue vet aan te zetten. Dat had echt subtieler gemoeten en gekund.
Di44ntje
Ik heb genoten van het camerawerk, licht en de setdressing. De acteurs in deze film spelen zo natuurlijk dat ze mij meteen meenamen in het verhaal. Een half uur nadat de film was afgelopen, zat ik nog met bonzend hart van het spannende einde. Ik vond het script orgineel, met name in de details. Wat mij betreft valt deze film in de prijzen!
keukenzout
Geen cijfer nog, want in mijn halfslaap gekeken. Vond vooral het einde apart, zouden ze dat overleven? Verder spelen die puppies heel erg in op mijn zwangerschapshormonen, niet te doen. En ik houd niet eens van honden.
Gooi hem volgende week nog een keer aan.
adso
Echt jammer dat het laatste kwartier (eigenlijk) de hele film “om zeep helpt”!
joostmeeuw
Niet slecht voor een telefilm en zeker de beste na mijn mening van dit jaar, soms bij vlagen geniaal, maar er zijn te veel momenten, zoals zeker het einde, wasruit de makementen van de film worden prijsgegeven en het drama verloren gaat en de film zijn spanning verliest, uiteindelijk ruiste die zwakke punten na de film iets langer door mijn kop dan de sterke punten. Maar absoluut een regisseur die ons mogelijk nog in de toekomst gaat verassen.

Donkerwoud
Pas op als je je zusje filmt, want voor je het weet veranderen de buurtkinderen in moorddadige, hersenloze zombies?
Maar op zich vind ik de moraal niet eens zo slecht. Dat er (beschadigde) mensenlevens bestaan achter de gestoorde filmpjes die circuleren op het internet, terwijl de meningenmachine (ver-) oordeelt op basis van emotie i.p.v. nadenken. Het meisje met de puppies bestaat trouwens ook echt.
Donkerwoud
Het 'echte' verhaal achter het meisje van de puppy's. Liep voor haar wat anders af dan voor het meisje uit de film: Girl throwing puppies in river on video won't face charges: report - NY Daily News - nydailynews.com
mikey
Ow wow deze film heeft dat filmpje helemaal nagedaan (ik kijk geen viral filmpjes). Maar eeehm het verhaal rondom dat kind is er gewoon bij verzonnen? Zo van 'het kind zal wel een sloeber, white trash zijn, uit een gebroken gezin, met een te dikke aso vader en een broer in schimmige zaakjes, geen groente op tafel, geen fruit in huis'===> ????
Donkerwoud
Ja, het verhaal eromheen is compleet verzonnen. Het echte meisje is ook Bosnisch, niet Nederlands.
Donkerwoud
Mwah, het is geen biografie van het meisje, dat pretenderen ze ook helemaal niet. Het had om willekeurig welke andere viral-video kunnen gaan met een minderjarige in de hoofdrol.
mikey
Ik heb zojuist de stereotieperingen beschreven.. niet dat me dat nu stoort, dat had ik gisteren ook al. Of dat nou waarheidsgetrouw is, maakt me niet zoveel uit. Dat neo-realisme stoort me.
mjk87 (moderator films)
Soms mist de film wat focus en had het allemaal wat strakker gekund maar dit was eerst en vooral een prima Telefilm, vooral door het ijzersterke acteerwerk van zowel broer als zus. Sowieso volledig geloofwaardig hun relatie onderling, maar ook los doen ze het prima. Mooi ook hoe getoond wordt dat Remco hunkert naar erkenning, heel inlevend (en herkenbaar ook wel) gebracht. Fijne sfeerschets ook die echter als al aangehaald best strakker had gekund. Die relatie met die pa had van mij niet zo moeilijk hoeven te zijn. Het einde vond ik er wel te over gaan. Ik had eerder iets subtieler verwacht, dat ze bij die talent show erachter kwamen en het einde verhaal was. Dat zijn strafpunten. Daarom 3,0*.
Dat stukje met die honden in de rivier gooien heb ik doorgespoeld, kan daar niet naar kijken, mijn hart breekt en ik wordt pissig, weet dat het nu een film is.
Had geen medelijden met de aanpak aan het eind, en voor mij hadden ze flink gestraft mogen worden. Ze hebben dieren vermoord.

Gratis op NPO Start: deels waargebeurde film 'Vind Die Domme Trut en Gooi Haar in de Rivier'

Vier Minuten
Drama / Muziek, 2006