• 9.378.921 stemmen

Met onder meer: Ryan Gosling, Ana de Armas en Harrison Ford

Gesproken taal: Engels, Fins, Hongaars, Japans, Russisch, Somalisch en Spaans

Releasedatum: 5 oktober 2017

Plot Blade Runner 2049

"The key to the future is finally unearthed."

Dertig jaar na de gebeurtenissen in de eerste film ontdekt een nieuwe Blade Runner, LAPD agent K (Ryan Gosling) een verborgen geheim dat wat nog overblijft van de huidige maatschappij mogelijk in chaos kan doen verzinken. De ontdekking van K leidt tot een zoektocht naar Rick Deckard (Harrison Ford), een voormalige Blade Runner die nu reeds dertig jaar vermist is.

avatar van christian

christian

Hopelijk doet dit deel, het oude deel snel vergeten.

avatar van Cikx

Cikx

Het is voorbarig, maar dit ruikt naar mijn favoriete film van 2017.

AC1

Vangelis zegt iets over zijn afwezigheid in Blade Runner 2049 en wat hij zegt geldt eigenlijk ook voor de film.

Vangelis himself wasn't asked to score Blade Runner 2, and he's OK with that. "You can never repeat certain things," Vangelis says. "It's only once in a lifetime. It's like doing another Chariots Of Fire. It's impossible."

From Composer Vangelis, A True Story Set In Outer Space : NPR

avatar van Justinw

Justinw

Een vervolg op Blade Runner was ook niet nodig geweest, maar als je Denis Villeneuve aan het roer hebt staan en Roger Deakins achter de camera!!!

Trailer is veelbelovend en heb er alle vertrouwen dat dit goed gaat uitpakken.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Trailer vind ik helemaal niet verkeerd, Villeneuve en Deakins zijn de perfecte mannen hier voor. En Gosling ideale protagonist. Erg veel zin in.

baspls

Heel erg benieuwt, Villeneuve heeft tot nog toe goed werk afgeleverd en de trailer ziet er goed uit!

baspls

Hoe komt Moviemeter bij Oktober? Er staat Juni in de trailer.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

baspls schreef:

Hoe komt Moviemeter bij Oktober? Er staat Juni in de trailer.

Nee. In de VS is het eerst de maand, dan pas de dag. Dus 6 oktober.

Naomi Watts schreef:

Nee. In de VS is het eerst de maand, dan pas de dag. Dus 6 oktober.

Ooh ja, die gekke Amerikanen ook altijd

AC1

Villeneuve zegt dat het een 'R' rated movie zal worden. Geweld en seks, jongens!

'Blade Runner 2049' will be R-rated, confirms Denis Villeneuve | News | Screen - screendaily.com

avatar van Montorsi

Montorsi

Het niveau van de trailer verbaast me niks, Villeneuve is qua sfeer een uitstekende keuze. Ik heb nog wel wat reserves over de inhoud, het verhaal klinkt nogal suf en overdreven aangedikt.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Ziet er geweldig uit!

AC1

Is die teaser poster niet fake?

avatar van Warp

Warp

Ziet er goed uit, vertrouwen in met Villeneuve als regisseur

avatar van SergioMalick

SergioMalick

Met Villeneuve aan het roer kan het natuurlijk verschillende kanten opgaan. Een strakke film kan hij zeker maken, maar Prisoners en Sicario neigen soms iets te veel naar het verhalende. Om over Incendies nog maar te zwijgen. Aan de andere kant heeft hij met Enemy bewezen origineel uit de hoek te kunnen komen, en Ridley Scott heeft natuurlijk ook niet alleen maar goede films op zijn naam staan.. Maar dat dit de film wordt waar ik het meeste naar uit kijk is een understatement.

SergioMalick schreef:

Maar Prisoners was wel interessant vanuit een ethisch standpunt gezien omdat het morele grenzen overschrijdt. Tevens is het een beklemmende thriller en tot dusver de beste film van Villeneuve die ik heb bekeken. Arrival moet ik nog wel zien maar ik geloof niet altijd wat Villeneuve 'vertelt' en dat is echt wel onontbeerlijk als je sciencefiction maakt.

avatar van SergioMalick

SergioMalick

AC1 schreef:

Maar Prisoners was wel interessant vanuit een ethisch standpunt gezien omdat het morele grenzen overschrijdt. Tevens is het een beklemmende thriller en tot dusver de beste film van Villenneuve die ik heb bekeken. Arrival moet ik nog wel zien maar ik geloof niet altijd wat Villeneuve 'vertelt' en dat is echt wel onontbeerlijk als je sciencefiction maakt.

Eens! Wat vond je van Enemy? Ik moet Arrival ook nog zien overigens.

SergioMalick schreef:

Wat vond je van Enemy?

Ik had wat problemen met de toon en de nogal forse manier waarop Gyllenhaal reageert op de gebeurtenissen. Ik kon me er niet mee vereenzelvigen. Ik zal 'm nog eens moeten bekijken.

avatar van ghostman

ghostman

Erg jammer dat Ryan Gosling de hoofdrol heeft . Als acteur vind ik hem erg oppervlakkig en ik geil niet echt op zijn uiterlijk . Een rondborstige Lara Croft-achtige protagoniste zou in deze film zeker niet misstaan . Ook Denis Villeneuve als regisseur vind ik zwaar overschat . Ik vind Sicario (2015) heel goed , maar het werk van Villeneuve verbleekt bij een monumentaal meesterwerk als Blade Runner (1982) . Echt hoge verwachtingen van Blade Runner 2049 (2017) heb ik niet , desalniettemin ga ik 'm uit nieuwsgierigheid vanzelfsprekend zien ...

clockwork72

Weinig berichten hier king voor één van de grootste films van dit jaar!

clockwork72 schreef:

Weinig berichten hier king voor één van de grootste films van dit jaar!

Misschien dat het grote publiek zich niet zo voelt aangesproken door sombere, donkere films. Vergeet niet dat de eerste film het niet goed deed aan de kassa. De fun factor ontbreekt.

AC1 schreef:

Ja, echt te bizar voor woorden. Ik zit echt elke dag zovan: Yes! Weer één dag voorbij tot aan BR2. Bij wijze van spreke dan.

AC1

Terugkeer van Edward James Olmos als is bevestigd! (het gaat maar om één enkele scène)

clockwork72

Word tijd voor een nieuwe trailer...

AC1

Het is beter om niet te veel van de film te zien, denk ik, maar het zal heel moeilijk worden om de nieuwe trailers te weerstaan.

avatar van pampelonne

pampelonne

ik vind BladeRunner een van de allerbeste sf films. het lijkt me moeilijk om dit meesterwerk te evenaren.

avatar van Zwolle84

Zwolle84

pampelonne schreef:

Als ie ook maar een beetje in de buurt komt is het al dik geslaagd.

AC1

Die nieuwe foto ... Vreemde achtergrond en belichting voor een Blade Runner film, niet?