• 9.377.126 stemmen

Singin' in the Rain (1952)

Muziek / Komedie | 103 minuten

Genre: Muziek / Komedie

Geregisseerd door: Stanley Donen en Gene Kelly

Met onder meer: Gene Kelly, Donald O'Connor en Debbie Reynolds

Releasedatum: 11 december 1952

Plot Singin' in the Rain

"What a Glorious Feeling!"

Hollywood, 1927. Een geestdriftige menigte verdringt zich rond het vermaarde Chinese Theater om haar idolen Don Lockwood en Lina Lamont toe te juichen, waar de twee de première van hun stomme film 'The Royal Rascal' bijwonen. Wanneer enige tijd later de geluidsfilm zijn intrede doet, blijkt dat de knappe, nogal domme en verwaande diva van de stomme film, Lamont, een enge en onaangename stem heeft. Spraaklessen helpen niet. Dons beste vriend Cosmo komt op het idee om een andere vrouw de teksten te laten inlezen en zingen, terwijl Linda gewoon maar moet 'lippen'. Die andere stem hoort toe aan het charmante revuezangeresje Kathy Shelden, op wie Don al snel verliefd wordt.

Don Lockwood

Hairdresser (onvermeld)

Audience Member

avatar van Justice4All

Justice4All

Titel klinkt als muziek in mijn oren.

avatar van starbright boy

Ook ik heb niet het idee dat ik een musicalfan ben en dat is met Singin' in the Rain niet veranderd. Maar ik snap ergens wel waarom deze door heel, heel erg veel mensen wordt beschouwd als de beste musical ooit. want er straalt toch wel een soort van perfectionisme vanaf. Vooral de wereldberoemde scene rond ht titelnummer is geniaal.

Ik denk niet dat ik ooit een echte musicalliefhebber wordt, maar toch was dit een leuke film.

avatar van Caligula

Caligula

dat synchroomtapgedans is wel amusant

avatar van Toon1

Toon1

Ik heb nooit van musicals gehouden maar deze film is ongeloofelijk leuk!

avatar van renske

renske

Jonge, 'm van de week voor het eerst gekeken sinds mijn jeugd en vind 'm nog steeds geweldig. Twee musicalnummers vond ik wat minder. Voor de rest nog steeds top in mijn top.

avatar van mister blonde

mister blonde

wat een film! waarschijnlijk de beste musical ooit (hoewel ik een zwak voor the Wizard of Oz (1939) blijf houden).

een film die niet alleen de moeite waard is voor de onnavolgbare danspasjes en de leuke liedjes, maar ook de ontzettend aanstekelijke humor (niet echt hilarisch, maar gewoon erg leuk). prachtig gefilmd, ontzettende mooie decors, ja deze film ziet er werkelijk fantastisch uit.

verder behandelt de film een ongelooflijk leuke en interessante tijd in de filmgeschiedenis. werkelijk alles is goed aan deze film, geweldig werk van met name Gene Kelly (van wie ik eigenlijk nog maar heel weinig heb gezien). na It's a Wonderful Life van Capra is dit de beste feelgood movie ooit. 4,5 sterren, maar ik ga hem binnenkort weer kijken en dan zal ik, als ie weer zo goed bevalt, verhogen naar 5 sterren.

[edit] onbegrijpelijk dat dit niet (heel hoog) in de top 250 staat [/edit]

avatar van speedy23

speedy23

Het hoogtepunt van de MGM-musicals uit de jaren '50. Een onvergetelijk beeld van de overgang van de stille film naar de geluidsfillm. De songs 'Make 'em Laugh' en 'Good Morning' zijn slechts enkele van de vele meesterlijke momenten in deze film. Deze prent kreeg twee Oscarnominaties, maar won er geen enkele. Singin' in the Rain is een must, zelfs voor niet-musicalliefhebbers.

avatar van Poisonthewell

Poisonthewell

Ah vandaag nog maar weer eens opgezet, en die 5* blijven stevig staan. Zo spijtig dat dit soort films gewoon helemaal niet meer gemaakt worden. Hoewel, dat maakt Singin' in the Rain misschien eigenlijk nog wel bijzonder...der. Perfecte choreografie, zeer geslaagde humor en een fantastisch, bijna 15 minuten durend (en zo te zien ook peperduur) ballet-intermezzo. Het absolute hoogtepunt van het tijdperk van de extravagante Hollywood musicals.

avatar van kort0235

kort0235

Ik heb deze film al een tijdje in huis. Daarom alsnog mijn mening.

Dit is de beste (oudere) musical ooit, waarbij de perfectionist Gene Kelly een hoofdrol voltooit. De musicalnummers zijn zo ontzettend leuk, de decors in de film perfect, en de film is zo prachtig gerestaureerd alsof het een film uit deze tijd is. De scherpte en de kleuren zijn volmaakt.

Ook de extra's zijn dit keer echt de moeite waard. De boeiende documentaire over Arthur Freed: musicals great musicals en de originele nummers uit de musicals van de jaren 30! Vooral het nummer :I've got a feeling you're fooling is wonderschoon en hoe er gedanst wordt!!!!

Het verhaal is ook best origineel, het behandelt de overgang van de stomme naar de sprekende film, verder verklap ik niets, jullie moeten deze DVD gewoon kopen en ervan genieten!!!!!

avatar van BenicioDelToro

BenicioDelToro

Hier kan ik erg blij van worden! Klassieke musical natuurlijk, misschien af en toe mierzoet maar dat kan ik in deze film prima hebben. Leuke knipoog naar de filmwereld natuurlijk; de overgang van de stomme naar de geluidsfilm. Heb erg genoten van Gene Kelly, Donald O'Connor (vooral Donald O'Connor ) en Debbie Reynolds. En dan de muziek! Je kunt je toch niet voorstellen dat iemand niet blij wordt van 'Singing in the Rain'?!

Top! 4,5*

avatar van Vera

Vera

Oeh..oud filmpje Maar wel leuk en grappig filmpje!

Alweer heel lang geleden dat ik deze heb gezien. Lekker vrolijk en de muziek en dansen zijn erg grappig en natuurlijk ook nog romantisch zo door de plassen

4.5 *

avatar van fabbyke

fabbyke

In het begin dat ik de film zag dacht ik van wou een musical kan toch nog goed zijn en had al direct hoge verwachtingen voor de rest van de film.

De rest van de film waren voor mij gewoon te veel liedjes maar de stukken zonder waren wel leuk om te zien en op vele momenten ook echt wel grappig.

Het liedje Singin' In The Rain vond ik wel leuk om naar te zien.

avatar van Knisper

Knisper

Viel me alleszins mee. Ik heb het niet zo op dit genre, dus een heel laag cijfer ligt me op de loer. Zoals verwacht waren er een hoop scenes die me absoluut konden bekoren, maar er zaten zeker grappige stukken in, die toch nog een krappe voldoende (2,5*) uit de brand slepen.

avatar van moviegirl2

moviegirl2

Die scène waarbij O'Connor in de studio danst en zingt (make them laugh) is geweldig.

Goed gemaakt voor die tijd, het verbaasde me!!!

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Knisper schreef:

2,5* is bij mij een 5. Gewoon een onvoldoende dus.

Trouwens begrijp ik je tekst niet helemaal.

"alleszins" , "absoluut konden bekoren" , "grappige stukken". Had je toch minstens een 3 moeten geven.

avatar van Theatertje

Theatertje

Vreemd dat deze film niet in de top 250 staat. Die had er voor mijn part gerust bij mogen staan. De acteerprestaties in de film zijn kortweg onweerstaanbaar mooi, de beelden zijn leuk en kleurrijk, de muziek is prachtig en de regie is fantastisch meegeholpen door hoofdrolspeler Gene Kelly himself!

avatar van Gerritj

Gerritj

Toen deze film uit kwam was ik 19 jaar en in dienst.

Een vriend van mij wilde er naar toe en ik ben maar mee gegaan.

Wat kwam ik hier blij uit. Wat een heerlijke film.

De liedjes, de dansen en zelfs de humor!!

En ik heb deze film niet. Kan hem hier niet kopen tot nu toe.

Ik geef de moed niet op!

avatar van niethie

niethie

Ach ja wat zal ik zeggen, weer een van die vele eentonige mgm musicals uit de jaren 50, alleen dit keer met een wat leuker verhaaltje, een heerlijke spoof op de stille film periode, vond de film af en toe ook erg grappig uit de hoek komen.

Maarja de film werd weer opgehouden door de vele liedjes erin (logisch natuurlijk in een musical) maar ik houd er gewoon niet van, ben dan ook bezig een hoop klassiekers in dat genre te kijken, om dat genre wat meer te waarderen laten we hopen dat het lukt.

Kortom een aardig filmpje met een alleraardigs verhaaltje een paar komische scenes alleen vond ik de liedjes behoorlijk irritant af en toe, met een uitzondering voor het titelnummer en good morning dan he, blijven erg zoet om te horen.

3 sterren (omdat ik het op sommige punten een erg leuk filmpje vond.)

avatar van mister blonde

mister blonde

niethie schreef:

Zeker logisch ja, maar voor een musical zaten hier juist helemaal niet veel liedjes in. De liedjes die er in zitten staan ook allemaal in dienst van het verhaal. Voor mij nog steeds de beste musical ooit (hoewel de Wizard of Oz....).

avatar van niethie

niethie

Die moet ik ook nog zien, kunnen jullie me nog een paar goed aanraden.

avatar van Film Pegasus

Rare is wel dat er geen enkel, maar dan ook geen enkel nummer origineel is. Allemaal zijn ze al eens gebruikt in vorige musicals. Alleen brengen ze het hier wel heel sterk en wordt het geheel ook mooi uitgewerkt. Blijft een klassieker met stevige scenes die onvergetelijk zijn.

avatar van kort0235

kort0235

niethie schreef:

Die moet ik ook nog zien, kunnen jullie me nog een paar goed aanraden.

Ik weet er wel een paar:

An American in Paris, met Gene Kelly en de lieftallige Leslie Caron.

High Society met Grace Kelly

en de zoetsappige Meet me in St. Louis.

Voor alle drie geldt: je moet wel van oude musicals houden. Ik doe dat wel in ieder geval!

avatar van Gerritj

Gerritj

Op 31 mei schreef ik dat ik al jaren deze film niet kon vinden.

En nu? Nu heb ik hem eindelijk.

Nostalgie!

Ik hoop dat hij nu niet tegenvalt.

Gerrit

Prachtige decors en prachtige choreografie (zeg ik als leek). Leuk om deze klassieker nu eens gezien te hebben.

De film was niet suf (wat ik verwacht had), integendeel. Zit toch best wel pit in.

Jean Hagen zet een aardige Marilyn Monroe imitatie neer.

Veel verzadigde kleuren. Beetje te als je het mij vraagt.

Ik weet niet of het beeld al eens gerestaureerd is, op de dvd die ik zag was het contrast niet zo hoog en het beeld had pixels (Warner Bros. R2 dvd)

avatar van starbright boy

kappeuter schreef:

3,5 sterren

1-disc op 2-disc? Volgens mij is de 1-disc een oude release en de 2-disc de gerestaureerde. Is wel vaker bij Warner.

1-disc ja.

avatar van soom

soom

Siiiingin' in the Rain.. Jean Hagen is fantastisch, Debbie Reynolds is lief en dat danswerk is in één woord meesterlijk. Alleen jammer dat het niet zwart-wit was, dat had nog een tikkeltje kunnen bijdragen aan de nostalgische oudheid van deze film. Ik heb me altijd afgevraagd waarom je nou voor je lol en je plezier gaat zingen in de regen, en ik weet het antwoord helaas nog niet..

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Als je van deze film niet meer vrolijk wordt...

Heerlijke songs, mooi gefilmd, goede choreografie. Een zeer rustige camera komt hier zeker ten goede (waarin in Moulin Rouge de zeer bewegende camera ten goede kwam).

De setting is goed, een goed beeld van Hollywood. Leuk is vooral hoe men hier films opneemt. Bij de stomme film is die regisseur nog zeer druk aan het praten, daar sta je niet bij stil dat dat natuurlijk gewoon kon.

Kelly is geweldig, de vrolijkheid straalt van hem af. Hij heeft inderdaad een 'smile on his face.'

5*. Dikverdiend.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Alleen al voor die dansscene in de regen kan ik 5sterren geven

(cfr.youtube.com)

avatar van Dk2008

Dk2008

Slechte film. De dansnummers zijn goed. Mijn advies. Gedeelte als Gene Kelly met Singin' in the rain de sterren van de hemel danst en zingt eruit knippen en er lekker voor gaan zitten, stukken beter dan die flut clips zoals bij TMF.