• 9.377.328 stemmen

Singin' in the Rain (1952)

Muziek / Komedie | 103 minuten

Genre: Muziek / Komedie

Geregisseerd door: Stanley Donen en Gene Kelly

Met onder meer: Gene Kelly, Donald O'Connor en Debbie Reynolds

Releasedatum: 11 december 1952

Plot Singin' in the Rain

"What a Glorious Feeling!"

Hollywood, 1927. Een geestdriftige menigte verdringt zich rond het vermaarde Chinese Theater om haar idolen Don Lockwood en Lina Lamont toe te juichen, waar de twee de première van hun stomme film 'The Royal Rascal' bijwonen. Wanneer enige tijd later de geluidsfilm zijn intrede doet, blijkt dat de knappe, nogal domme en verwaande diva van de stomme film, Lamont, een enge en onaangename stem heeft. Spraaklessen helpen niet. Dons beste vriend Cosmo komt op het idee om een andere vrouw de teksten te laten inlezen en zingen, terwijl Linda gewoon maar moet 'lippen'. Die andere stem hoort toe aan het charmante revuezangeresje Kathy Shelden, op wie Don al snel verliefd wordt.

Don Lockwood

Audience Member

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Dang! Deze wou ik toevoegen!

Anywho, 'n meesterwerk! Kan ik wel tig keer zien.

avatar van Jos2

Jos2

Beste musical ooit.

avatar van Jordy

Jordy

een nieeeeeeeuwwwee nummer één (op de maat van...)

avatar van Jos2

Jos2

Immortal , do your thang.....

avatar van aburefan

aburefan

zware tegenvaller

avatar van Jordy

Jordy

Erg leuk

wat ik alleen vaak jammer vind aan musicals is dat de liedjes het verhaal ophouden, zo ook hier (vaak). Leuk verhaal, wat om de 10 minuten stopgezet wordt voor een liedje

Daarom vond ik Moulin Rouge! ook zo leuk, daar maakten de liedjes echt een deel uit van het verhaal, door middel van de liedjes werd verder gegaan met het vertellen van het verhaal

avatar van misty

misty

kan deze film dromen zo vaak

heb ik hem gezien

avatar van Macmanus

Macmanus

lalalaallalaaaaaaaa iam singing in the rain lalaalalalaa

Na Het zien van A Clockwork Orange zit dat liedje weer helemaal in mijn hoofd.

lalalalaalallalalaaaaaaa

avatar van FisherKing

FisherKing

Icon in de filmgeschiedenis: een van de weinige films waar de musical goed uitpakt..meesterlijke scenes in neerkwakkende regen ( moet nu aan magnolia denken )

avatar van lorelei

lorelei

Dit is echt een geweldige musical! Ik heb hem echt al duizend keer gezien. Hij blijft gewoon echt leuk!

neo

erg toepasselijk dat ik deze film op een regenachtige dag als vandaag heb gekeken.een van de betere musicals naar mijn mening. 3.5 sterren

Erg toevallig dat ik vanmorgen dit plaatje zag. Still uit de film Ja Zuster, Nee Zuster, die binnenkort uitkomt. Een knipoog naar Singing in the Rain ?

ziet er leuk uit.

Vind ik ook. Gisteren zag ik nog een tv programma over de film. Lijkt me een vrolijke film.

neo

he, ben ik echt helemaal vergeten om kaartjes te halen voor de voorstelling aanstaande op zondag

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Erg leuke film, alleen tegen het einde aan vond ik wat tegenvallen. Vanaf het moment van die droom eigenlijk, die droom vond ik er totaal niet tussen passen en haalde je helemaal uit de sfeer. Het einde was ook erg voorspelbaar en te makkelijk. Maar er zitten natuulijk ook heel veel heerlijke scenes en liedjes in de film. 3,5*

avatar van chrissie

chrissie

Mijn eerste DVD is binnen. Ik heb deze vandaag ontvangen per post als prijs van de kerstwestrijden op Telenet (onze internet-provider).

Alleen jammer dat ik nog geen DVD speler heb, is al wel gepland maar pas tegen Kerst 2003. Misschien moet ik mijn verlanglijstje voor mijn verjaardag toch maar eens aanpassen.

avatar van renske

renske

Ik snap niemand die deze film minder dan 5 sterretjes geeft. Wat een on-ver-ge-te-lij-ke film. Op de koudste dag van dit jaar liep ik met een vriendin over een brug over een rivier. Een scherpe wind waaide onze jassen uiteen en wij zongen luidkeels de liedjes van Singin' In The Rain. Alleen Singin' In The Rain krijgt het voor elkaar mij de kou te doen vergeten.

avatar van hugohei

hugohei

'Een scherpe wind waaide onze jassen uiteen...' Mooi !

Dit is wat film met een mens kan doen. Ik moet onmiddellijk denken aan de brug over de Maas in Maastricht.

Je hebt gelijk. Ik verhoog mijn stem van viereneenhalf naar vijf.

avatar van renske

renske

Wow! Ik ga vaker mooie zinnetjes schrijven. Wellicht gaat iedereen dan zijn/haar stemmen verhogen tot de hoogte die ik wil! Betekent dit ook dat Singin' In The Rain jouw top 10 binnendringt, Hugohei?

avatar van hugohei

hugohei

Hij stond er al in, zie ik.

'... en zo had Bambi er weer een vriendje bij !'

Is mijn favoriete mooie zinnetje.

avatar van gotti

Erg lang geleden gezien (had er nogn iet op gestemd) en hoewel ik niet zo van musicals hou (Moulin Rouge wel natuurlijk ) was dit toch echt een erg leuke film met leuke liedjes. Vooral die scéne waar Gene Kelly in de regen zingt vond ik erg leuk. 3,5*

avatar van jacom

jacom

veel grappiger dan ik had verwacht

"honey, there's nothing between us but air"

zeer grappig

avatar van jay73

jay73

renske schreef:

Ik snap niemand die deze film minder dan 5 sterretjes geeft.

Hij is bij tijd en wijle natuurlijk wel mierzoet. En dan heb ik nogal sterk de neiging tot doorspoelen. Maar toegegeven: er zitten ook weer erg leuke stukken in.

3,5*. Ik hoop dat je er begrip voor kunt opbrengen

avatar van yiempie

yiempie

Vind dit gewoon een geweldige film.

avatar van speedy23

speedy23

chrissie schreef:

Hoe zit het Chrissie, heb je nu al je kerstbrief opgestuurd naar de kerstman???

avatar van gonnie

gonnie

Je moet wel een erge musical-hater zijn om niet van deze Donen-film te genieten. Nu behoor ik eigenlijk wel tot de categorie van 'erge musical-haters', maar het visuele spektakel is zo onwaarschijnlijk goed, dat je als 'musical-hater' als maar "jezus" aanroepend op de bank zit te kijken. De decors zijn namelijk fantastisch en de dansnummers zeer intelligent.

Ook nog aardig, zei het niet spectaculair, is het verhaallijntje waar al het decor en dansspektakel aan wordt opgehangen, dat gaat namelijk over de overgang van 'silent movies' naar 'talkies'.

avatar van danuz

danuz

Leuke stijlvolle film, neemt je echt mee naar de jaren '20. Tenminste wat ik ervan gezien heb op oude beelden

Het begint allemaal heel grappig en als een soort persiflage op musicals, althans zo lijkt het. Maar na een half uur ongeveer werd ik echt gek van de overkill aan dans en zang. Het stopte maar niet. Werd er echt gek van, allemaal fake smiles.

Doe mij dan toch maar de meer sprookjes achtige 'Marry Poppins'.

Al met al nog wel 3,5*

avatar van empirekees

empirekees

Wel leuk om te weten is dat de film rond de liedjes is geschreven.

Namelijk een producent had een aantal liedjes gekocht en daar wilde hij wat mee doen. Hij stelde voor om er een musical van te maken. Aangezien de muziek uit de jaren twintig kwam hebben de schrijvers het in die periode laten spelen. Omdat ze alle nummers er in moesten laten, hebben ze zich in verschillende bochten moeten wringen. Wat bij toeval een perfect gestructureerde film opleverde.

avatar van danuz

danuz

Ow , dat is wel leuk ja. Wel vreemd, want als ik terug denk aan de film heb ik er een heel vrolijk en goed gevoel bij. Maar tijdens de film kon ik (vooral) het einde echt niet uitstaan..

Vreemd, misschien maar een keer herkijken als ik niet zo moe ben (vond deze film vermoeiender dan een Tarkovsky film )