• 9.376.788 stemmen

Being John Malkovich (1999)

Fantasy / Komedie | 113 minuten

Genre: Fantasy / Komedie

Geregisseerd door: Spike Jonze

Met onder meer: John Cusack, Cameron Diaz en Catherine Keener

Gesproken taal: Frans en Engels

Releasedatum: 30 maart 2000

Plot Being John Malkovich

"Ever wanted to be someone else? Now you can."

Een poppenspeler vindt bij toeval een poort die leidt naar het hoofd van de acteur John Malkovich. Mensen die door die poort gaan beleven een paar minuten van zijn leven. Ze besluiten hun ontdekking commerciëel uit te buiten.

Craig Schwartz

Larry the Agent

avatar van stefan dias

stefan dias

orbit schreef:

Beetje een film die valt binne de tenenbaums en zizou traditie, leuk om mee te beginnen maar zwaar vervelend in the long run.

Als er zo maar een beetje klierderig wordt gedaan, neem ik aan dat je zou kunnen zeggen 'vervelend", maar hier wordt een verhaal verteld dat ongemeen ingenieus in elkaar steekt en daardoor blijft het ook boeien tot het eind. Zeldzaam sterk scenario.

avatar van hulkio

hulkio

Zeer originele en leuke film! Binnenkort Adaptation ook maar weer eens herkijken.

avatar van AardeWerk

AardeWerk

Heerlijk absurd en absoluut niet vervelend (4*)

avatar van Criticism

Criticism

Leuke film die mij vooral het eerste deel eg wist te boeien. Het vehaal is een interessant concept en hij wist me zeker te boeien. Het eerste deel, waarin de poort naar John Malkovich zijn hoofd word gevonden is zeer fijn. Maar het 2de deel zakt de film naar mijn mening een beetje weg, en word wel heel erg over de top. Toch vind ik dat ik de film niet moet afrekenen op dat 2de deel, want het was zeker niet slecht. Kortom een zeer aparte en vermakelijke film.

avatar van DVD-T

DVD-T

Dat ik deze niet eerder ben gaan zien, Ik had een film verwacht die niets voor mij zou zijn.

Being John Malkovich is echt een heerlijke vreemde film, met een geniaal script.Vanaf het eerste moment heb ik volop genoten van de fantastische momenten en heerlijke humor.Cusack speelt een geweldige rol, maar er is maar 1 man die de show steelt en dat is natuurlijk John Malkovich.Helaas zakt het in het 2e gedeelte wat in maar toch nog met een aantal leuke en memorabele momenten.

avatar van GinolaEHV

GinolaEHV

Een mijns inziens ietwat overschatte film

Vooral het eerste deel van de film is erg matig. Het idee dat je in John Malkovich' hoofd kan kruipen is erg leuk, maar de uitwerking ervan is in het eerste uur niet echt boeiend. Weinig leuke scènes, weinig boeiende dialogen. Je zit grotendeels naar het treurige leven van een sukkelige poppenspeler te kijken.

Op het moment dat Malkovich er achter komt dat er in zijn hoofd geknoeid wordt, wordt de film pas leuk. Vooral de scène waarin hij in z'n eigen hoofd kruipt is vermakelijk. Naar het einde toe wordt het dramatisch, niet in de slechte zin van het woord. Verhaal krijgt wat meer diepgang, en wordt ook wat complexer. Dat beviel me wel.

Maar over geheel bekeken niet meer dan redelijk: 3*.

avatar van Charlie Cheese

Charlie Cheese

• 1936 stemmen

vergezocht

´ ver - ge - zocht

bijvoeglijk naamwoord

met overdreven scherpzinnigheid gevonden: vergezochte argumenten

Kan er niets anders over zeggen..

avatar van P8rb

P8rb

Weirde film!

Een tijdje geleden op school gezien, de film was zo absurd en onlogisch dat het geniaal werd. Heerlijke humor zoals met het aapje en al die Malkoviches in het restaurant

Beniewd naar het andere werk van Jonze, "Adaptation."!

avatar van speranza

speranza

Deze film heeft een sterk begin. Helaas begon de film mij halverwege toch te vervelen.

avatar van mipha

mipha

fantastisch! john de alleskunner..

avatar van Reinoir

Reinoir

hilarisch' ik heb me dood gelachen op sommige momenten, dat zegt mij al genoeg, ^^

avatar van Rosicky

Rosicky

Hele heftige comedy, met ook een forse zwarte kant. Deed me denken aan een Coen-film. (en dat is meestal goed). De film komt langzaam op gang, maar zodra Cusack de controle over Malkovich heeft krijgen we een ontzettend goede film voorgeschoteld. Petje af voor de briljante acteurs (waarvan twee onherkenbaar) en het absurde scenario!

avatar van TheBoss076

TheBoss076

echt een rot film om naar te kijken

avatar van WeZet

WeZet

In tegenstelling tot wat orbit zegt vind ik hem in 'the long run' steeds beter worden. Toegeven, je gaat steeds meer nadenken, want het is tijdens het kijken toch echt een breinbreker.

Being John Malkovich is een innovatieve film waar toch echt wel over nagedacht is. Je vind de film goed, of je vind het helemaal niks (TheBoss076). Ik vond het fantastisch. Ook al is het grote fantasie, er zitten wel wat interessante elementen in, en het komt allemaal heel geloofwaaridg over.

Speculeren, speculeren, ik houd er van.

avatar van powerman

powerman

Grappige film met een heel origineel script. Vooral erg grappig omdat John Malkovich zichzelf speelt en daardoor ook zichzelf voor schut zet. Ook Cameron Diaz speelt eens een andere rol dan van het knappe domme blondje.

Jammer alleen dat hoe langer de film duurt het wat minder interessant wordt maar dit neemt niet weg dat het een leuke film is. Vooral dingen als de 7 en een halve verdieping, de tunnel naar Malkovich hoofd en dat je naar een kwartier daar verbleven te hebben wordt gedumpt in een sloot bij New Jersey maken het tot een leuke film.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Dit viel me tegen. In het begin leuk en verrassend origineel, maar na een tijdje had ik het wel gezien.

avatar van meekmusic

meekmusic

Deze film zag ik voor het eerst in de bios, en leverde toen veel stof tot nadenken en napraten op. Heel fijn absurd.

avatar van AC1

AC1

Eerste uur is beter dan het tweede (dat toch het grappige Charlie Sheen moment bevat). Gek genoeg blijkt de film John Cusack nodig te hebben. Ik zal hem toch gauw vergeten zijn. Spike's Adaptation maakte een sterkere indruk op mij.

avatar van Thom1994

Thom1994

Mooie, fantasierijke film met een erg goed verzonnen verhaal. Ik heb de hele film vol interesse bekeken.

Wel was het een erg vreemde film , die naar mijn mening niet door iedereen even goed geacteerd werd.

Natuurlijk wel erg leuk dat de acteur John Malcovic ook werkelijk bestaat. Dat maakt de film voor mij wel extra aantrekkelijk.

Conclusie: Goede,leuke,fantasierijke maar ook erg vreemde film

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Al langer aan het twijfelen, maar nu dan toch verhoogd naar 5,0*, en dat zonder een nieuwe kijkbeurt. Een film die ik al vaak gezien heb en met enige regelmaat door mijn hoofd komt spoken, wel toepasselijk bij deze film...

Eén van de meest vreemde verhalen ooit op film gezet, naar mijn mening(en vast niet alleen die van mij). Een donker en mysterieus sfeertje hangt over de film, maar ook humor en bombast(de scene waar Malkovich volledig in Schwartz' macht een voorstelling geeft bv) komen hier ruimschoots aan bod.

Malkovich steelt dan, buiten Jonze en Kaufman natuurlijk, de show, Cusack, Keener en Diaz houden zich prima staande. Een film die voor zichzelf moet spreken en waar je voor valt of niet, ik ben sinds de eerste kijkbeurt verkocht en daarom verdient ie nu wel eens die maximale vijf sterren. Bij deze.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Eigenlijk ben ik wel een erg grote fan van Charlie Kaufman's scripts. Bizarre verhalen, maar toch altijd raak. Het komt lang niet in de buurt van Eternal Sunshine, maar deze mag er ook zeker wezen.

Erg origineel verhaal wat niet alleen grappig is, maar ook op geniale wijze zoveel (groepen) mensen ontmaskert. Hier heb ik het over de vele ongelukkige losers zeg maar, en de simpelweg evil Maxine, het egoïsme van iedereen, de ontsnapping uit de werkelijkheid. Allemaal thema's die hier ijzersterk naar voren worden gebracht. Deze film laat op een rare en grappige wijze de donkere kant zien van de moderne mens. Maar de humor is er ook in overvloed, met de bizarre situaties, dialogen en plaatsen (floor 7 1/2 ).

Het is erg goed gefilmd. Bij sommige scenes is het allemaal erg creatief. Enige favoriete scenes zijn Malkovich die Malkovich bezoekt, het tv-programma over Malkovich en Malkovich' subconsconscious (een vleugje Eternal Sunshine zat daarin). Toch stond het sfeertje me niet altijd aan, daar vind ik Michel Gondry beter in.

Acteerwerk is ook goed; John Malkovich speelt de verschillende types echt geweldig, en Cameron Diaz is een stuk fijner zo dan in haar typische lekker-blondje-rol.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Leuke gestoorde film.

Kijkt lekker weg. Zit vol verrassingen.

3,5je van mij!

avatar van Mp3_boy

Mp3_boy

De film is meer een drama met een heel slecht verhaal dan een leuke komedie.

Ik heb dan ook serieus geen enkel moment gelachen in deze film, en vond hem langdradig en saai.

Misschien voor de liefhebbers van de acteurs een aanrader.

Maar voor iemand die verder niks heeft met de acteurs, en op zoek is naar een leuke komedie: kan ik deze in ieder geval afraden.

Daarom een 0,5je van mij!

avatar van stefan dias

stefan dias

Mp3_boy schreef:

De film is meer een drama met een heel slecht verhaal dan een leuke komedie.

Dit is inderdaad geen film van 13 in een dozijn. Dat maakt 'm natuurlijk nog niet automatisch goed, dus als jij zegt dat je er niet mee hebt kunnen lachen, dan accepteer ik dat. Het is ook geen komedie. Of toch geen film met een heel specifiek etiket.

Wat ik niet aanvaard is het 'heel slecht verhaal'. Dit is een briljant verhaal. Alleen al het begin met de poppen is al minstens vier sterren waard. Toen ik 'm keek vroeg mijn tienjarige dochter 'wat gebeurt er als John Malkovich zelf in dat gat kruipt?' Het antwoord kon ik zelf niet verzinnen of voorzien, maar toen het gebeurde in de film stond ik maar weer eens perplex.

Een film die je over heel de lijn verrast. dankzij het briljante scenario.

Maar het is geen komedie.

avatar van goongumpa

goongumpa

Mp3_boy schreef:

De film is meer een drama met een heel slecht verhaal dan een leuke komedie.

Tja, humor verschilt, maar er zijn weinig films waar ik zo hard om heb gelachen... Hilarisch! Verder moet je wat meer buiten de hokjes denken, dit is niet eht een film waar een etiket op te plakken valt.

avatar van Kisje

Kisje

goongumpa schreef:

Ben ik het mee eens, wat een heerlijke, wazige film. Heb ook echt hard gelachen en begrijp niet echt waarom mensen dit een drama vinden? Origineel is ie zeker...

avatar van timburton

timburton

AC1 schreef:

Cusack is naar mijn mening een van de betere Amerikaanse acteurs.

avatar van Kisje

Kisje

timburton schreef:

Cusack is naar mijn mening een van de betere Amerikaanse acteurs.

Ben ik het toch wel mee eens, jammer dat je hem nog zo weinig ziet opduiken. Echt heel spijtig...

avatar van Qar

Qar

Kan eigenlijk niet al te veel over deze film zeggen, behalve dat ik ervan heb genoten.

Een absurde film en zeker eentje die uniek is.

avatar van Juneau

Juneau

Origineel verhaal en fantastisch uitgewerkt. Heb me heerlijk vermaakt.