Genre: Thriller / Actie
Gesproken taal: Japans
Releasedatum: 25 maart 2004
Plot Batoru Rowaiaru II: Chinkonka
"This time it's war."
Drie jaar na de gebeurtenissen in 'Battle Royale' is Shuya Nanahara een internationaal bekende terrorist die erop uit is om de regering omver te werpen. Zijn bende 'Wild Seven' bestaat voornamelijk uit overlevenden van voorgaande 'Battles Royale', en is de afgelopen drie jaar actief geweest in het plannen van terroristische aanslagen. Als er tijdens de kerstdagen een aanslag plaatsvindt op gebouwen in Tokio, onder andere op de twin towers van het 'Tokyo Metropolitan Government building', waarbij 8.000 slachtoffers vallen, wijst men met de beschuldigende vinger naar 'Wild Seven'. De overheid op zijn beurt scherpt de antiterrorisme-wet aan, en bestelt de creatie van het nieuwe 'Battle Royale 2'-programma. Ze sturen een klas middelbare scholieren om hem op te jagen en te vermoorden op een eiland.
Takuma Aoi
Riki
Shugo Urabe
Osamu Kasai
bioscoopzaal
Ik met zeggen dat ik in eerste instantie nogal geschokt was door BR1. Niet zozeer door de beelden, eerder door het ideeëngoed dat erachter zit. Die Japanners zijn toch wel goed gek soms ...
Aan de andere kant is het wel een vrije rake maatschappijkritiek, en telkens als ik de film zie moet ik aan dat citaat van John Doe uit "Se7en" denken:
"If you want to grab people's attention, you can't tap them lightly on the shoulder anymore; you have to hit them over the head with a sledgehammer."
narva77 (crew films)
Krijg ik nu een gratis dvd voor het plaatsen van de toevoeging van het jaar?
herman78
Interessant uitgangspunt voor een sequel. Ik ben benieuwd!
bioscoopzaal
Krijg ik nu een gratis dvd voor het plaatsen van de toevoeging van het jaar?
Een schop onder je kont kan je krijgen. Of anders een inschrijvingsformulier voor "Battle Royale 3".
En ik dacht nog wel dat Vlamingen vriendelijker waren dan Nederlanders
pjotr
Ik neem dat de film al zo'n beetje af is? Aangezien de regisseur overleden is?
Ik begreep dat zijn zoon de film heeft afgemaakt....
En ik dacht nog wel dat Vlamingen vriendelijker waren dan Nederlanders
Misschien heeft dat te maken met het feit dat ik gewoon een Nederlander ben
Al die jaren van Vlaamse beleefdheid hebben blijkbaar geen invloed gehad
narva77 (crew films)
O neem me niet kwalijk, verkeerd gegokt
Ik neem dat de film al zo'n beetje af is? Aangezien de regisseur overleden is?
De zoon van Kinji Fukasaku heeft de film verder afgemaakt inderdaad.
Macmanus
Een echte Trailer stukje naar beneden
Het laatste stukje van de trailer, zal waarschijnlijk wel wat slechte herinneringen oproepen bij de Amerikanen
Hemdale
In Japan is de film al lang uit toch? Weet iemand wanneer BRII hier uitkomt?
Hemdale
BRII viel me behoorlijk tegen, in het begin was het niet veel anders dan deel 1 en later begon de film wat meer op een oorlogsfilm te lijken, vooral een aantal scenes die van Saving Private Ryan weg hadden, ook al vond ik de schietpartijen maar saai en de special fx ook niet geweldig. Ik vond BRII een teleurstelling.
Ben_online
Ik vond hem echt slecht 1 was erg orgineel en wel aardig gemaakt Maar dit was best slecht owja en ze hadden de guns uit starship troopers haha
Teleurstelling inderdaad. Saai, en het donker komisch ondertoontje is volledig weg. Saai misbaksel van een film.
SSeagal
Hoe verzinnen ze toch van die bizarre verhalen daar in japan? De eerste was wel goed, ben benieuwd naar deze. Trouwens, waarom staat de eerste battle royale film niet op moviemeter??
Redlop
Tussen de kogelregens door was er de verplichte moraal. Pianodeuntje...anti-Amerikaanse gevoelens...en we gaan weer verder met ontploffende hoofden.
zombie
Alles wat deel 1 tot een geweldige film maakte, is achterwege gelaten in deel 2, geen japanse school-uniformpjes meer en geen verschillende wapens. Desondanks heb ik me wel vermaakt met zoveel geweld, explosies, bloed en nog meer explosies...Maar na een tijdje krijg je wel 't gevoel van "daar gaan we weer" en had ie best een half uur korter gemogen.
LauraPalmer
Ik had me er al op ingesteld dat hij slecht zou zijn, maar hij viel alsnog tegen! Er zat totaal geen verhaal in, het was alleen een statement van 2 uur. Het was wel haarscherp gefilmd, maar de beelden stuiterden alle kanten op af en toe. De manieren waarop mensen dood gingen werden ook saai op den duur. En elke keer kwam er weer zo'n sentimenteel moment achteraan. Er zat ook veel minder humor in dan in deel 1. Het decor deed me af en toe erg denken aan de jeugdserie "tribe". Die Shuya was echt zwaar irritant. Sowieso vielen de acteerprestaties erg tegen. De klas vond ik trouwens ook helemaal niet leuk gecast.
Hmm ik denk dat ik mijn stem nog maar iets omlaag haal.
silverfaustx
begint ff leuk daarna wordt het steeds slechter en moralistischer en natuurlijk de stereotype "hero's" die je al meteen kunt herkennen
moviefreak#1
Ik verheugde me erop deze te gaan kijken deze week , blijkt ie alleen in Nijmegen te draaien
Webby
Ik heb hem vandaag gezien bij 'AsianMania' in Pathé de Munt.
Net zoals het eerste deel weer mooi gefilmd... op de 'Saving Private Ryan' manier. Maar dit deel is toch minder dan het eerste deel. Misschien omdat het te veel van hetzelfde is en het verhaal je ook niet meer kan verrassen. Je ziet niets nieuws meer...
Voor de spektaculaire beelden toch nog nét 3 sterren
Mza
- 1924 stemmen
Volgens mij had de regisseur liever een echte oorlogsfilm gemaakt. Saving Private Ryan 2 ofzo. Ik had liever dat ie helemaal niets had gedaan. 0,5* voor dit misbaksel.
Hate Hater
idd een teleurstellende film
verwachtte er veel van na BR I maar daarvan is nix uitgekomen...
jammer, er kon zoveel meer mee gedaan worden

Batoru Rowaiaru
2000

Fan van 'The Wrecking Crew'? Met deze films weet jij ook wel raad

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

One Battle after Another
Actie / Komedie, 2025