Me, Myself & Irene (2000)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Renée Zellweger en Chris Cooper
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 20 juli 2000
Plot Me, Myself & Irene
"From gentle to mental."
Agent Charlie leeft een voorbeeldig leven. Als State Trooper probeert hij de vrede binnen de gemeenschap te bewaren. Wat er ook rondom hem gebeurt, hij verheft nooit zijn stem. Kortom, hij is eigenlijk veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag plotseling verlaat, geeft Charlie geen krimp. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met hem. Plots lijdt hij aan een gespleten persoonlijkheid. Zijn goede kant, Charlie, blijft bestaan. Maar soms is hij Hank, een brutale durfal. Zijn meerderen geven hem de opdracht even vakantie te nemen en alleen nog de voortvluchtige Irene naar een ander politiebureau te brengen. En dan loopt het volledig mis.
Off. Charlie Baileygates / Hank Evans
Shante Jr. Bailreygates
Lieutenant Gerke
Trooper Sea Bass
Big_bazznizz
Ik vond het eigenlijk wel een leuke film. Ik dacht dat 'ie vreselijk flauw zou zij (was ie hier en daar ook) maar het viel mee. laat ik het in de stijl van de film afsluiten met een "motherfucking" 3 sterren
Slapstick
Een film met Jim Carrey kan dus ook TE flauw zijn.
Hij blijft een geweldige gezichtskunstenaar, maar geef mij toch maar "Liar Liar", "The Mask" of "The Truman Show"!
Helaas slechts 2 sterren!
busra
woooww zo'n film heb ik nog nooit gezien ik lag helemaal dubbel op de bank ghaghagahg vooral toen hij zijn duim kwijt was en hij hem stond te zoeken en stond te huilen er kwamen tranen in mij ogen door die zonen echt het was heel leuk ik raad het iedereen aan een 5 van mij
Thomas83
Ik heb de film nog eens bekeken, en mijn waardering wat verhoogd. Ik vind hem toch wat beter dan de gemiddelde komedie.
Jim Carrey kan verschrikkelijk irritant zijn, maar in deze film vind ik hem toch erg leuk. Hij speelt het best aardig als hij Hank wordt, compleet met dat maffe gestoorde stemmetje. Ook leuk is hoe je dan steeds wat wilde muziek hoort.
In deze film is Jim Carrey echt op zijn best (in een komedie-rol) vind ik. Sommige grappen en gekke bekken zijn ook erg flauw, zoals die wanneer hij in de supermarkt voor het eerst Hank wordt, maar er zitten ook leuke acties van hem tussen. Zoals in dat bizarre gevecht met de dwerg (of is dat een politiek incorrect woord?), als deze van die wapens trekt en Jim Carrey op een heel grappige manier zegt 'those are illegal!'.
Dat hele kapsel van Jim Carrey, compleet met foute snor en kleren (zijn vriendin en hij allebei met een shirt met elkaars foto erop), prachtig! En die ironisch klinkende voice over is ook erg leuk.
Dit is gewoon een leuke en onderhoudende film. Ik heb erg gelachen.
Alleen... die scene met die KOE,
heb ik iets gemist ofzo, dat was 1 grote anti-climax in de film, gelukkig van korte duur.
Grappig?
Anyone?? plz tell me...
Die scene vond ik juist heel grappig. Zo absurd en flauw dat het gewoon leuk wordt.
swankel
Wat heeft pirates of the caribean 2 met deze te maken? Bedoel je soms het gedrag van Jack-Sparrow?
nee
ik bedoel dat potc 2 niet zo'n goede film is en hij geeft een 5
get it?
Mug
boeien!
Houd de discussies bij deze film en niet wat andere gebruikers stemmen voor andere films...
rens_1993
laatst op tv gezien echt lol film man
vooral toen jim carrey aan de borsten van een vrouw ging zuigen! vreselijk goor maar wel lol. en die dikke kinderen! en renee zellweger doet het ook erg goed in deze film.
dragongirl
Onwijze irritante film, Jim Carrey kan mij niet aan het lachen maken, alleen aan het huilen
Living_Angel
Ik vind het echt een hele leuke film en lachte me af en toe rot om Jim Carrey. Ik vind het heel grappig hoe hij zijn alter ego Hank neerzet en dan ineens weer kan terugvallen naar Charlie. En de gekke bekken die hij kan trekken, blijven ook grappig. Ik vind deze film 4 sterren waard!
Norma
Ik ben deze film gaan kijken vanwege Carrey, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ontzettend onnozele flauwe grappen, totaal niet de humor waar ik van hou.
En dan voortdurend irritante deuntjes op de achtergrond. Nee, geef mij maar de serieuze(re) Carrey.
eenbengeltje
sereuze carrey
die films zijn er niet , is ook niks voor hem vind ik, nee laat hem maar lekker gek doen, dat kan niemand zo als hij , heeft hij echt de kop voor
ik neem aan dat je deze fuctie guote !!mag gebruiken , anders zou hij er niet opzitten hé
Norma
sereuze carrey
Oh nee?
Moet je toch The Majestic, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind of The Truman Show maar eens gaan zien.
Gaat er een wereld voor je open!
malkovich
Oh nee?
Gaat er een wereld voor je open!
Man on the moon
Edie
Ik vond hem een van de mindere van de Farelly broers, ik vond Jim Carrey niet zo grappig, veel HELE flauwe niet leuke grappen (zoals dat dildo gedoe..).
Nee, geef mij maar Dumb and Dumber, Kingpin, Shallow Hal e.d, maar niet dit soort...
Maartenn
Jammer dat je dan net 3 walgelijke comedies op noemt
Edie
Jammer dat je dan net 3 walgelijke comedies op noemt
Dat vind jij, ik hou van die eenvoudige 'humor'
En nee; verder geen scary-movie fan ofzo... Dat vind ik dan weer niets.
%%%%%%
Vond wel een goeie rol van Jim Carrey ! Maar de grappen waaren erg flauw en later gingen die zelfs vervelen. 2 sterren helaas.Kon me ook helemaal niet boeien
seanpuffy
net herzien en stem verhoogd naar 3.5
geweldige prestatie van renee
Gestuz
leuke film!!!!!! heb hem voor 5 euro op konnignedag gekocht een dikke 5!!!!!!
Theatertje
Idiote film die meervoudige persoonlijkheden belachelijk maakt. Weg met Carrey!
Barcel
Echt grappig! Ik moest erg lachen toen Jim rare rol speelde in de auto. En die koe.. Wel best zielig
Vaig
Wel een aardige filn, zaten een aantal erg goede grappen in!!
Vond t einde een beetje tegenvallen, toen hij tegen zijn alter ego tekeer begon te gaan.
Eindwaardering: 3 sterren
tukkerstein
Viel een beetje tegen maar was toch best leuk. Jim Carrey stal natuurlijk de show met zijn gezichtsuitdrukkingen, maar het aantal grappen per tijdseenheid ligt gewoon te laag.
doeffoe
Dat hij Whitey wattenstaafje noemde, dat was egt een hilarische grap,, verder redelijk filmpje, soms een beetje slap
Glacier
Had 'm al 2x gezien maar toch weer voor gaan zitten. Carrey als schizo is natuurlijk gegarandeerd brullen.
Hoogtepunten: geboorte van z'n zwarte kind, VagiClean, too much cheese on the taco? ROTFL
, de koe, binnenrijden van de kapperszaak (ik zou toch zweren dat er een versie is waar hij Clint Eastwoord eerst nadoet voordat hij daar binnenrijdt).., Renee Z. krijg ik alleen al bijna een hoogtepunt van, wattenstaafje, Charlie en Hank die ruzie hebben.
3,5 sterren
Elementofone
3,5 sterren
Er is wel een scene in Bruce Almighty waarin hij Clint nadoet... In deze film zou ik het zo niet weten...
russell
Hilarische film, zoals altijd met komedies van Carrey.
Vond het komisch dat hij over het gras hing met zijn krant, geweldig gewoon en dan die kop van zijn buurman, schitterend.
Gewoon zien!!
3,5

Jim Carrey-klassieker 'Me, Myself & Irene' vanavond (27 juli) te zien op televisie

Man on the Moon
Komedie / Biografie, 1999