• 9.376.808 stemmen

Me, Myself & Irene (2000)

Komedie | 116 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Renée Zellweger en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 20 juli 2000

Plot Me, Myself & Irene

"From gentle to mental."

Agent Charlie leeft een voorbeeldig leven. Als State Trooper probeert hij de vrede binnen de gemeenschap te bewaren. Wat er ook rondom hem gebeurt, hij verheft nooit zijn stem. Kortom, hij is eigenlijk veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag plotseling verlaat, geeft Charlie geen krimp. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met hem. Plots lijdt hij aan een gespleten persoonlijkheid. Zijn goede kant, Charlie, blijft bestaan. Maar soms is hij Hank, een brutale durfal. Zijn meerderen geven hem de opdracht even vakantie te nemen en alleen nog de voortvluchtige Irene naar een ander politiebureau te brengen. En dan loopt het volledig mis.

Off. Charlie Baileygates / Hank Evans

Lieutenant Gerke

Trooper Sea Bass

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Ik vond het eigenlijk wel een leuke film. Ik dacht dat 'ie vreselijk flauw zou zij (was ie hier en daar ook) maar het viel mee. laat ik het in de stijl van de film afsluiten met een "motherfucking" 3 sterren

avatar van Slapstick

Slapstick

Een film met Jim Carrey kan dus ook TE flauw zijn.

Hij blijft een geweldige gezichtskunstenaar, maar geef mij toch maar "Liar Liar", "The Mask" of "The Truman Show"!

Helaas slechts 2 sterren!

avatar van busra

busra

woooww zo'n film heb ik nog nooit gezien ik lag helemaal dubbel op de bank ghaghagahg vooral toen hij zijn duim kwijt was en hij hem stond te zoeken en stond te huilen er kwamen tranen in mij ogen door die zonen echt het was heel leuk ik raad het iedereen aan een 5 van mij

avatar van Thomas83

Thomas83

Ik heb de film nog eens bekeken, en mijn waardering wat verhoogd. Ik vind hem toch wat beter dan de gemiddelde komedie.

Jim Carrey kan verschrikkelijk irritant zijn, maar in deze film vind ik hem toch erg leuk. Hij speelt het best aardig als hij Hank wordt, compleet met dat maffe gestoorde stemmetje. Ook leuk is hoe je dan steeds wat wilde muziek hoort.

In deze film is Jim Carrey echt op zijn best (in een komedie-rol) vind ik. Sommige grappen en gekke bekken zijn ook erg flauw, zoals die wanneer hij in de supermarkt voor het eerst Hank wordt, maar er zitten ook leuke acties van hem tussen. Zoals in dat bizarre gevecht met de dwerg (of is dat een politiek incorrect woord?), als deze van die wapens trekt en Jim Carrey op een heel grappige manier zegt 'those are illegal!'.

Dat hele kapsel van Jim Carrey, compleet met foute snor en kleren (zijn vriendin en hij allebei met een shirt met elkaars foto erop), prachtig! En die ironisch klinkende voice over is ook erg leuk.

Dit is gewoon een leuke en onderhoudende film. Ik heb erg gelachen.

euroburger schreef:

Alleen... die scene met die KOE,

heb ik iets gemist ofzo, dat was 1 grote anti-climax in de film, gelukkig van korte duur.

Grappig?

Anyone?? plz tell me...

Die scene vond ik juist heel grappig. Zo absurd en flauw dat het gewoon leuk wordt.

avatar van swankel

swankel

film_kaza schreef:

Wat heeft pirates of the caribean 2 met deze te maken? Bedoel je soms het gedrag van Jack-Sparrow?

nee

ik bedoel dat potc 2 niet zo'n goede film is en hij geeft een 5

get it?

avatar van Mug

Mug

boeien!

Houd de discussies bij deze film en niet wat andere gebruikers stemmen voor andere films...

avatar van rens_1993

rens_1993

laatst op tv gezien echt lol film man

vooral toen jim carrey aan de borsten van een vrouw ging zuigen! vreselijk goor maar wel lol. en die dikke kinderen! en renee zellweger doet het ook erg goed in deze film.

avatar van dragongirl

dragongirl

Onwijze irritante film, Jim Carrey kan mij niet aan het lachen maken, alleen aan het huilen

avatar van Living_Angel

Living_Angel

Ik vind het echt een hele leuke film en lachte me af en toe rot om Jim Carrey. Ik vind het heel grappig hoe hij zijn alter ego Hank neerzet en dan ineens weer kan terugvallen naar Charlie. En de gekke bekken die hij kan trekken, blijven ook grappig. Ik vind deze film 4 sterren waard!

avatar van Norma

Norma

Ik ben deze film gaan kijken vanwege Carrey, maar dat had ik beter niet kunnen doen. Ontzettend onnozele flauwe grappen, totaal niet de humor waar ik van hou.

En dan voortdurend irritante deuntjes op de achtergrond. Nee, geef mij maar de serieuze(re) Carrey.

avatar van eenbengeltje

eenbengeltje

Norma schreef:

sereuze carrey die films zijn er niet , is ook niks voor hem vind ik, nee laat hem maar lekker gek doen, dat kan niemand zo als hij , heeft hij echt de kop voor

ik neem aan dat je deze fuctie guote !!mag gebruiken , anders zou hij er niet opzitten hé

avatar van Norma

Norma

eenbengeltje schreef:

Oh nee? Moet je toch The Majestic, Eternal Sunshine Of The Spotless Mind of The Truman Show maar eens gaan zien.

Gaat er een wereld voor je open!

avatar van malkovich

malkovich

Gaat er een wereld voor je open!

Man on the moon

avatar van *eef

*eef

dit is echt een topfilm, een lekker simpel verhaal met mn humor erin.

avatar van Edie

Edie

Ik vond hem een van de mindere van de Farelly broers, ik vond Jim Carrey niet zo grappig, veel HELE flauwe niet leuke grappen (zoals dat dildo gedoe..).

Nee, geef mij maar Dumb and Dumber, Kingpin, Shallow Hal e.d, maar niet dit soort...

avatar van Maartenn

Maartenn

Edie schreef:

Jammer dat je dan net 3 walgelijke comedies op noemt

avatar van Edie

Edie

Maartenn schreef:

Jammer dat je dan net 3 walgelijke comedies op noemt

Dat vind jij, ik hou van die eenvoudige 'humor'

En nee; verder geen scary-movie fan ofzo... Dat vind ik dan weer niets.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond wel een goeie rol van Jim Carrey ! Maar de grappen waaren erg flauw en later gingen die zelfs vervelen. 2 sterren helaas.Kon me ook helemaal niet boeien

avatar van seanpuffy

seanpuffy

net herzien en stem verhoogd naar 3.5

geweldige prestatie van renee

avatar van Gestuz

Gestuz

leuke film!!!!!! heb hem voor 5 euro op konnignedag gekocht een dikke 5!!!!!!

avatar van ILDIB

ILDIB

Geweldige film met goede humor en een perfecte carrey

avatar van Theatertje

Theatertje

Idiote film die meervoudige persoonlijkheden belachelijk maakt. Weg met Carrey!

avatar van Barcel

Barcel

Echt grappig! Ik moest erg lachen toen Jim rare rol speelde in de auto. En die koe.. Wel best zielig

avatar van ILDIB

ILDIB

Heb weer helemaal in een deuk gelegen!

avatar van Vaig

Vaig

Wel een aardige filn, zaten een aantal erg goede grappen in!!

Vond t einde een beetje tegenvallen, toen hij tegen zijn alter ego tekeer begon te gaan.

Eindwaardering: 3 sterren

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Viel een beetje tegen maar was toch best leuk. Jim Carrey stal natuurlijk de show met zijn gezichtsuitdrukkingen, maar het aantal grappen per tijdseenheid ligt gewoon te laag.

avatar van doeffoe

doeffoe

Dat hij Whitey wattenstaafje noemde, dat was egt een hilarische grap,, verder redelijk filmpje, soms een beetje slap

avatar van Glacier

Glacier

Had 'm al 2x gezien maar toch weer voor gaan zitten. Carrey als schizo is natuurlijk gegarandeerd brullen.

Hoogtepunten: geboorte van z'n zwarte kind, VagiClean, too much cheese on the taco? ROTFL , de koe, binnenrijden van de kapperszaak (ik zou toch zweren dat er een versie is waar hij Clint Eastwoord eerst nadoet voordat hij daar binnenrijdt).., Renee Z. krijg ik alleen al bijna een hoogtepunt van, wattenstaafje, Charlie en Hank die ruzie hebben.

3,5 sterren

avatar van Elementofone

Elementofone

Glacier schreef:

3,5 sterren

Er is wel een scene in Bruce Almighty waarin hij Clint nadoet... In deze film zou ik het zo niet weten...

avatar van russell

russell

Hilarische film, zoals altijd met komedies van Carrey.

Vond het komisch dat hij over het gras hing met zijn krant, geweldig gewoon en dan die kop van zijn buurman, schitterend.

Gewoon zien!!

3,5