Me, Myself & Irene (2000)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly
Met onder meer: Jim Carrey, Renée Zellweger en Chris Cooper
Gesproken taal: Engels en Duits
Releasedatum: 20 juli 2000
Plot Me, Myself & Irene
"From gentle to mental."
Agent Charlie leeft een voorbeeldig leven. Als State Trooper probeert hij de vrede binnen de gemeenschap te bewaren. Wat er ook rondom hem gebeurt, hij verheft nooit zijn stem. Kortom, hij is eigenlijk veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag plotseling verlaat, geeft Charlie geen krimp. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met hem. Plots lijdt hij aan een gespleten persoonlijkheid. Zijn goede kant, Charlie, blijft bestaan. Maar soms is hij Hank, een brutale durfal. Zijn meerderen geven hem de opdracht even vakantie te nemen en alleen nog de voortvluchtige Irene naar een ander politiebureau te brengen. En dan loopt het volledig mis.
Off. Charlie Baileygates / Hank Evans
Shante Jr. Bailreygates
Lieutenant Gerke
Trooper Sea Bass
welleweirdo
Mijn vrienden vonden hem zo goed, dus ik moest hem zien. Ik heb zelfs overwogen om hem op DVD te kopen. Niet doen! Wat een kutfilm zeg. Een diepe teleurstelling. Hier en dar toch wel leuk en daarom dus een 2*.
Take One
Prima komedietje. Je weet inderdaad wat je eventueel kunt verwachten als je een Jim Carrey-film gaat bekijken. Hij viel daarom ook helemaal niet tegen. Ik ben van mening dat Carrey een van de beste comedy acteurs van zijn tijd is. En dat bewijst hij wederom in deze film.
...And remember, no bitches after eleven!...
BoordAppel
Niet altijd (Man on the Moon, Truman Show). Maar de namen Bobby en Peter Farrelly in combinatie met Carrey zou de meeste mensen wel genoeg moeten zeggen
Take One
Niet altijd (Man on the Moon, Truman Show)
Uitgaande van het genre comedy bedoelde ik inderdaad. Wel jammer dat 'ie verzand in het maken dezelfde grapjes in Bruce Almighty nu ik erover nadenk.
BoordAppel
Uitgaande van het genre comedy bedoelde ik inderdaad.
Ik heb bij Man on the Moon en The Truman Show toch goed hard moeten lachen, maar laat ik niet flauw gaan doen
Dat is denk ik eerder de schuld van de scriptschrijvers.
Take One
maar laat ik niet flauw gaan doen
Nee, doe maar niet inderdaad
Die kans is vrij groot ja. Maar het is ook Carrey die ermee instemt...
Zou geld dan toch zo'n grote invloed hebben? ...ook als je er al meer dan genoeg van hebt...?
BoordAppel
Die kans is vrij groot ja. Maar het is ook Carrey die ermee instemt...
Ik denk het niet. Carrey doet geen sequels. Volgens mij kiest hij films uit die hijzelf leuk vind.
Take One
Ja precies, maar ik bedoelde eigenlijk dat hij ermee instemt om bepaalde grappen die ik in Ace Ventura ook al zag terugkwamen in Bruce Almighty. Een comediant als Carrey schat ik qua orginaliteit hoger in.
Maar goed, ik begin nu bijna m'n eigen mening over hem als een van de betere comedyacteurs te ontkrachten...
Phoenix
Na gister Eternal Sunshine te hebben gezien deze ook maar weer eens gekeken. En die 2,5* gaat mooi de hoogte in! Ik begin een diep respect te ontwikkelen voor deze man. Wat een mimiek! Wat een gevoel legt hij ook weer in deze rol! Prachtig!
En die broertjes!
Now you can blow your nose and wipe your ass at the sime time!
En wanneer ze duits gaan praten!
1,5* omhoog!
BoordAppel
Aha, wat meer bijval voor deze film. Heb m toendertijd in de bioscoop gezien en ik heb zelden zo hard moeten lachen. Net ook weer een stukje gezien (terwijl ik m gewoon op DVD heb) en weer goed gelachen.
Ik blijf de films van Farrelly broertjes erg leuk vinden. Ze blinken niet uit met een ingenieus script maar het is altijd erg grappig en ook allemaal zo ontzettend politiek incorrect: een kindje fuck off laten roepen tegen een agent, de agent die het kindje daarna fuckface noemt. Heerlijk gewoon.
Eraser
Best een leuke film dit. Goed geacteerd door Jim Carrey en er zitten best wel grappige scenes in. 3*
Mengûs
Hij was weereens op tv en ik heb weer flink moeten lachen om deze film.
Niet alleen de humor maakt deze film goed maar ook het verhaal, de relatie die ontstaat en mischien ook de emotionele momenten.
Super goed geacteerd door Carey en Renée Zellweger die ik graag nog eens vaker aan het werk wil zien.
Ik heb deze film toegevoegd aan mijn persoonlijke verlanglijstje.
boondock
Ik heb me ook prima vermaakt tijdens deze film, mede dankzij zellweger
Vera
Ik heb deze film gisteren gezien en ik moet zeggen dat ik het een hele goeie film vind. Het slaat eigenlijk nergens op het verhaal, maar toch heeft het wel wat en ik vind Renee Zelweger in deze film wel heel erg goed spelen
. Als je een Carry fan bent moet je deze echt een keer gezien hebben! 3.5 sterren!
Cicero
Vermakelijke film, lekker beledigend en onbeschoft, al mochten er wel meer grappen in zitten. Volgens mij zag ik Anna Kournikova 2 seconde praten met de politie bij de motel.....
(2,5)
nathan_666
heerlijke komedie.die koe scene was hilarisch.
T_fuckin_montana
Lekkere film een van zijn beste, vooral de scene waarin hij voor het eerst zijn andere ik ontdekt, hilarisch
E V
Nogal flauwe humor over het algemeen. heel af en toe heeft de film een vlaagje van echt grappig zijn. Meestal is het een overdreven gedoe, waar je met gekromde tenen naar zit te kijken.
chester
echt superkomische film, ik heb er echt onwijs om moeten lachen
Ju$t_m0i
Ook grappig toen ie met zichzelf in gevecht was ..
zag er errug grappig uit. 3,5 *
JoeCabot
Waarom vind ik die Zellweger toch zo goed. Volgens mij heeft ze toch écht wel een gave die andere actrices niet hebben... Ook hier weer prachtig. Jim Carrey speelt zoals we hem kennen (lekker overdreven, en volgens mij dus goed
). Alleen begon die Hank, die in 't begin erg leuk was, naar het einde toe dik tegen te steken. Maar dat is dan één van die enkele minpuntjes. Raar is dat Charlies schizofrenie anders voorgesteld wordt dan die van "A Beautiful Mind".
ex_uva
De scene met de koe is hilarisch. Charlie jaagt er steeds meer kogels doorheen en denkt na een worsteling de koe te hebben gedood. Later blijkt dat de koe de zes kogelschoten heeft overleefd!!!
CAPIpsv
grappige komedie.
Carrey doet het ook erg leuk.
Zellweger is ook goed.
3,0***
mikoz
Voor de verandering een aardig Carrey meestal vind ik er weinig aan maar deze was toch wel te pruimen.
Bovendien deed Zellweger het ook nog eens leuk.
En heb zowaar af en toe met een grijns gezeten.

Jim Carrey-klassieker 'Me, Myself & Irene' vanavond (27 juli) te zien op televisie

Man on the Moon
Komedie / Biografie, 1999