• 9.374.652 stemmen

Me, Myself & Irene (2000)

Komedie | 116 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Renée Zellweger en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 20 juli 2000

Plot Me, Myself & Irene

"From gentle to mental."

Agent Charlie leeft een voorbeeldig leven. Als State Trooper probeert hij de vrede binnen de gemeenschap te bewaren. Wat er ook rondom hem gebeurt, hij verheft nooit zijn stem. Kortom, hij is eigenlijk veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag plotseling verlaat, geeft Charlie geen krimp. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met hem. Plots lijdt hij aan een gespleten persoonlijkheid. Zijn goede kant, Charlie, blijft bestaan. Maar soms is hij Hank, een brutale durfal. Zijn meerderen geven hem de opdracht even vakantie te nemen en alleen nog de voortvluchtige Irene naar een ander politiebureau te brengen. En dan loopt het volledig mis.

Off. Charlie Baileygates / Hank Evans

Lieutenant Gerke

Trooper Sea Bass

avatar van Jordy

Jordy

Het verhaal zelf is niet zo grappig, daarom vond ik deze minder leuk dan There's Something About Mary. Toch zitten er hier en daar verschrikkelijk grappige momenten in de film, vooral de drie zoons van Carrey zijn heel, heel erg grappig. 3 sterren.

avatar van StuF

StuF

Lekkere film om bij te ontspannen. Het verhaal is makkelijk te volgen en Jim Carrey zorgt voor het nodige vermaak. 3,5 sterren.

avatar van SJOE®DO

SJOE®DO

Me,Myself & Irene.. leuke film.. puur komedie vermaak.. leuke rol van Jim Carrey die weer lekker gek doet.. al met al erg vermakelijk.. 3 sterren..

avatar van Pjot77

Pjot77

Niet de beste film van Jim Carrey (dat blijft voor mij Pet Detective & The Mask) maar wel een goeie! Knap geacteerde (dubbel)rol. 3 sterren

avatar van Vet Zeg!

Vet Zeg!

Hij begon leuk maar leuk werd irritant. Vanwege de grappige negers geef ik hem toch nog 3.0 sterren.

avatar van kbautr

kbautr

Slimme humor, voor de hand liggende humor en flauwe humor. Alle die 3 zitten in deze film. ZO zit er voor ieder dus wel wat wils bij. Jim Carrey speelt heerlijk sumier, maar weet de overgangen tussen de 2 karakters duidelijk weer te geven. Ook renee weet haar vrouwtje te staan. Voor de niet fans van Jim Carrey toch de moeite waard. Het verhaaltje is vrij simpel, maar wat simpele toevoegingen houden het erg boeiend. De albino bijvoorbeeld. Het vertellen van het verhaal is ook zoiets wat net een beetje extra betrokkenheid geeft. De 3 zonen van Jim hebben hun eigen showtje, maar geven het wel wat extra vaart.

Leuke film.

Groet Bart

avatar van Ruudos

Ruudos

Superfilm die ik na de 2e keer kijken nog beter vond.

Het gebeuren met die koe is echt lachen geblazen!

Past zo in het rijtje van andere Jim Carrey films, die ongeveer allemaal even gaaf zijn.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Toen ik de film ging huren had ik gehoopt op een degelijke film. Nee dus!! Wat slecht, er zitten maar een paar grappige scenes in die de flm er absoluut niet grappiger op maken, en dan ook nog slecht gespeeld door scarrey, zielig.

avatar van Knoei

Knoei

Jim Carrey is echt een genie!!!!!

echt onwijs knap hoe hij acteert.

Petje af.

avatar van aburefan

aburefan

vond em wel aardig, vooral de Clint Eastwood achtige alter-ego van carey en zijn zoons waren erg grappig

avatar van NERD

NERD

Ja die zoons zijn echt geweldig!!

avatar van blair witch

blair witch

er zaten wel hele leuke stukjes in, maar wel overdreven

avatar van Goodfella

Goodfella

Die Farrelly broers kunnen me over het algemeen niet echt aan het lachen maken, maar deze film had af en toe een paar geweldige momenten. (De discussies van Jim Carrey met z'n andere ik waren om je te bescheuren.) Helaas staat hier ook nogal wat platvloerse en onleuke humor tegenover, zodat ik overall maar net aan de 3 sterren kom.

avatar van FilmProf

FilmProf

heb me echt kapot gelachen hierbij, vooral die scene waar hij "whitey" af gaat zeiken in dat wegrestaurant was briljant. 4 sterren voor Jim

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nogal een tegenvaller, deze tweede samenwerking tussen Carrey en de broertjes Farrelly. Film kent hier en daar best een paar geinige momenten, maar Dumb en Dumber is het zeer zeker niet. Het moment dat Carrey zichzelf tijdens een ruzie met zichzelf uit de auto gooit was nog wel het leukst. Verder een redelijke komedie, maar jammer genoeg niet meer dan dat.

3 sterren.

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

het leukste moment van de film was nogal banaal wanneer hij op het gras van de buren gaat zitten schijten ... erg flauw allemaal dus...

avatar van Boediecall

Boediecall

Jim haalt de film weer een beetje omhoog, verder het verhaal vond ik niet zo goed....

avatar van Tom Savini

Tom Savini

Toen hij dat stemmetje deed met die dildo vond ik erg grappig!

avatar van gotti

Ik was na het erg leuke Kingpin en één van de beter comedie's van de laatste jaren, There's Something About Mary, toch erg benieuwd naar deze wat recentere film van de Farrely broers.

Deze film is wel minder dan de bovenste twee, maar toch is hij erg vermakelijk. Helaas waren de grappen in deze film niet altijd even leuk en naar mijn idee zaten er ook te weinig grappen in, i.t.t. de twee hierboven genoemde films. Ook had ik het idee dat de Farrely broertjes hier op de iets serieuzere toer (qua humor dan) wilden gaan, maar dat pakte voor mij persoonlijk dus niet zo heel goed uit.

Positieve punten aan de film is de toch weer altijd erg grappige Jim Carrey (laat zien dat hij ook nog de brainless rollen kan spelen; ook met erg veel plezier) de mooie Zelwegger die dan ook nog eens erg leuk kan acteren en net als alle andere films van de Farrely broertjes kunnen we hier ook weer rekeken op een bizar verhaaltje en meer bizarre typetjes.

Kortom, de Farrely broers zijn misschien een beetje "the feeling" kwijt; het blijft toch een aangenaam filmpje om naar te kijken... 3*

avatar van Droopy

Droopy

Zucht....Carrey blijft de gehele film proberen de kijker aan het lachen te maken met flauwe en cliche grappen. Bij mij dus niet gelukt.

avatar van mimi mouse

mimi mouse

Volgende keer dan maar weer naar "het theater van de lach"? Come on, als je een film met Carrey koopt- of huurt, weet je wat je kan verwachten; love him or hate him. Loooooove him!

avatar van davidov

davidov

ondanks dat de film niet echt een succes was kon ik er wel om lachen....misschien niet de beste film van de farelly brothers of van carrey zelf maar slecht is hij ook weer niet. 3*

avatar van eJay

eJay

Ik vind dit één van de zwakste films van Jim Carrey.

avatar van EmDee

EmDee

Geinige film met aantal hilarische scènes.

Vond vooral die bril van Whitey die tot in het vliegtuig kon kijken een topper!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Leuke vondsten en een weeral geniale Jim Carrey maken deze komedie erg grappig. De humor is wat flauw maar door de magie van carrey kan de humor echt wel op de lachspieren werken. Hoe Carrey hier een dubbelrol speelt is gewoonweg werelds , zijn mimiek , manier van acteren ... super gewoon. Renéé Zelwegger acteert erg leuk en zo kom ik algauw op 3*. De Farrelly brothers weten weliswaar flauwe maar wel erg grappige films te maken.

avatar van Dragon

Dragon

Iets te lang uitgesponnen komedie met enkele echt hilarische grappen, maar als geheel toch niet altijd even onderhoudend.

Geslaagde rol van Carrey als schizofrene politie-agent. ***

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Gisteren gekeken en ik vond hem toch wel een heel klein beetje tegenvallen. Humor is over het algemeen goed en ik heb ook zeker wel gelachen alleen vond ik het teveel leunen op schuine moppen. Daarintegen was Carrey ijzersterk samen met zijn zoons (sloeg nergens op maar leuk) en een Zellweger die leuk meedoet. Een van de mindere films van Carrey maar leuk genoeg om hem zeker nog een keer te kijken. 3 sterren

avatar van Esteban

Esteban

Jim Carrey zet hier met gemak één van de beste komische prestaties ooit neer. De manier waarop zowel z'n houding, stem, mimiek, denken, doen en laten van het ene ogenblik naar het andere compleet kan omdraaien is werkelijk fenomenaal! Om nog maar te zwijgen over de scènes waar Hank en Charlie met elkaar in de clinch gaan. Alleen jammer van de povere vertolking van Zellweger en het niet zo denderende verhaal. Toch een halfje erbij voor de prachtprestatie van de serieus onderschatte Carrey.

***1/2

avatar van Tha Flow

Tha Flow

Volgens mij kun je Carrey inmiddels niet meer onderschat noemen. Carrey was enige tijd geleden de best betaalde acteur in Hollywood en heeft zich toch al in een aantal films van zijn beste kant laten zien. En hij heeft er meerdere (The Mask, Truman show, Man on the Moon en natuurlijk Ace Ventura). Alleen zal door zijn soms wat flauwe humor altijd een groep mensen blijven denken dat het een middelmatige acteur is. En dat is dan misschien het onderschatten waar jij het over hebt.

Nou ja, wat mij betreft een superacteur in ieder geval.

avatar van Esteban

Esteban

Geloof me vrij, ik weet best wel wat de man kan . Het is de énige acteur wiens werk ik écht op de voet volg sinds jaaaaaren en ben bovendien ook medewerker (tegenwoordig zelden) van JimCarreyOnline.

Sommigen zien hem, ondanks alles, echter nog steeds als een komiek als een ander die ook eens een serieuze rol gespeeld heeft. Ik zie hem als véél meer