• 9.377.055 stemmen

Me, Myself & Irene (2000)

Komedie | 116 minuten

Genre: Komedie

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Jim Carrey, Renée Zellweger en Chris Cooper

Gesproken taal: Engels en Duits

Releasedatum: 20 juli 2000

Plot Me, Myself & Irene

"From gentle to mental."

Agent Charlie leeft een voorbeeldig leven. Als State Trooper probeert hij de vrede binnen de gemeenschap te bewaren. Wat er ook rondom hem gebeurt, hij verheft nooit zijn stem. Kortom, hij is eigenlijk veel te goed voor deze wereld. Ook wanneer zijn vrouw hem op een dag plotseling verlaat, geeft Charlie geen krimp. Maar op een dag gebeurt er iets vreemds met hem. Plots lijdt hij aan een gespleten persoonlijkheid. Zijn goede kant, Charlie, blijft bestaan. Maar soms is hij Hank, een brutale durfal. Zijn meerderen geven hem de opdracht even vakantie te nemen en alleen nog de voortvluchtige Irene naar een ander politiebureau te brengen. En dan loopt het volledig mis.

Off. Charlie Baileygates / Hank Evans

Lieutenant Gerke

Trooper Sea Bass

avatar van The Last

The Last

In mijn herinnering een zwakke Carrey film, maar ben toch aardig verrast. Haast een geslaagde parodie op Fight Club. Carrey bewijst maar weer eens over komisch talent te beschikken en de film bevat inderdaad veel leuke vondsten. Heerlijk, zo'n filmpje dat zich nergens serieus neemt. 3,5*, al is dit niet Farrely's beste.

avatar van Tup&Joep

Tup&Joep

Ik heb leukere Carrey films gezien maar toch een voldoende voor de paar grappige momenten die de film opleverde.

avatar van Resh

Resh

Sluit me aan bij Tup&Joep

Gewoon een leuke feel-good movie.!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Ik word elke keer gelukkig als je de drums hoort en Carrey in zijn kwaadaardige alter ego verandert.

avatar van cambal

cambal

Carrey is een van de weinigen in zijn genre die echt originele vertolkingen neer kan zetten met zijn waanzinnige gevoel voor humor en de perfecte timing daarvan.

lykathea

Carrey zet gewoon één van zijn leukste komische rollen neer.

avatar van Odd Eye

Odd Eye

Wederom weer een leuke Jim Carrey film.

avatar van Lavigne

Lavigne

Ondanks dat ik best een Carrey liefhebber ben, sprak deze film mij echt niet aan, vond hem vrij saai.

1.5

lykathea

Voor de derde keer deze maand. Lijkt een beetje excessief. - Dat is het ook. Maar man, wat blijft deze film genieten zeg.

Juist ál die andere Carrey films komen maar al te vaak aan bod, en vaak zijn 't juist die films die al na een tweede kijkbeurt meer slaap opwekken dan mij aan 't lachen krijgen.

Ik kan toch wel met enige stelligheid beweren dat dit Carrey's komisch hoogtepunt is. - Wat ook meehelpt is dat 't bizarre verhaal *3 zwarte kinderen, vergevorderde schizofrenie met narcistische trekjes* gelukkig ook eens in 't voordeel van de film werkt.

Maar wat mij nog wel 't meest bevalt is de grofheid die de film niet schuwt. Als je dan zo'n karakter als Hank bedenkt, ga er dan ook volledig voor. En gelukkig doen ze dat ook.

avatar van markie1978

markie1978

De zoveelste bagger film van Jim Carrey. Vind hem erg irritant worden wat zien regiseurs toch in deze B-Acteur het is echt een aanfluiting voor de film industrie, iedereen die met Jim Carrey werkt neem ik niet serious.

avatar van markie1978

markie1978

Donkerwoud schreef:

Het is een van de komische klassiekers van Jim Carrey. Na zeven keer gezien te hebben blijft hij geestig. Natuurlijk is ook deze titel niet toegankelijk voor mensen met een allergie voor de man met het plastieken gezicht. Voor mij overigens ook verreweg de leukste van de Farrely broers.

Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat je deze film 7 keer gaat kijken????? Dan heb je volgens mij een heeeel saai leven of je hebt een heel raar idee van wat humor is.

lykathea

Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Truman Show en Man on the Moon zijn (overwegend) drama films waarin Jim Carrey zich profileert als een gedreven "echte" acteur en doet dit fantastisch. Zelfs een blinde ziet dit.

Sowieso worden ook (zijn) komische rollen vaak gebagatelliseerd, maar dat terzijde.

En om een film als Moordwijven de volle score te geven en dan gaan lopen mekkeren over iemand die een Jim Carrey film leuk vind geeft ook niet echt blijk van een goede smaak.

Van mij mag je dit ruk vinden hoor, maar kom dan gewoon met wat argumenten in plaats van dat onnozele gezever.

markie1978 schreef:

Ik heb meer een vermoeden dat jij een humorloos saai persoon moet zijn als je deze film niet grappig vindt. Zowieso als je Jim Carrey niet grappig vindt.

Je kan beter bij jezelf te raden gaan. Je neemt het leven te serieus. Het is heerlijk om naar hem te kijken, omdat het nergens over gaat. Mensen zoals jij moeten gewoon niet naar deze films kijken.

avatar van F. Gump

F. Gump

Behoorlijk flauwe film. Begin van de film heeft nog wel grappige momenten, maar na een poosje is de koe toch wel uitgemolken en wordt het een beetje irritant.

avatar van The Last

The Last

Over het algemeen een erg flauwe film ja, maar als je even wat verder kijkt, bevat de film een aantal geniale vondsten. Die zwarte kinderen of dat gefluit met de neus bijv.

avatar van film_kaza

film_kaza

De minste film met Carrey. Jaren geleden vond ik het leuk maar nu heb er niet van genoten.

De grappen zijn te smerig, grof, flauw of niet grappig.

Een paar enkele leuke momenten zorgde voor een 1,5.

1,5 *

avatar van bp123

bp123

dit is toch gewoon jim carrey humor dus snap ik niet van jim carrey fans waarom ze deze film minder vinden ?? in tegendeel het is non stop grappen grappig . ik vind hem erg goed comedy ten top . maar ja ieder zijn mening .. toch snap ik het nog steeds niet lol

vind het een topper

avatar van Fingquality

Fingquality

Lekker flauwe film wederom van de Farrely Brothers. Jim Carrey is bij vlagen grappig, maar soms wordt dit weer te ver doorgedreven. Toch weer een vermakelijk filmpje die je zonder teveel moeite uitkijkt. Een avondje vermaak, maar niet meer dan dat.

avatar van Zonnedaeler

Zonnedaeler

Hilarische film met geniale grappen en geweldige humor,, er zitten wat saaie stukken en maar dat word volkomen goedgemaakt met de topstukken.

als je hier niet om kan lachen ben je gewoonweg humorloos

avatar van Poppe

Poppe

Meesterlijke komedie, met een paar briljante scenes !

avatar van appelpit

appelpit

Hilarische film, herinner me dat ik moest gieren van het lachen. Voorlopig een 3.

avatar van film88888

film88888

Weer een hele hele aangename film van de broertjes Farrelly.

Ze maken meestal toch klasse komedie's, en deze is weer een super leuke film.

Jim Carrey, en Renée Zellweger samen in één film, daar was ik wel heel benieuwd naar, en vond ze toch samen passen, en in hier vind ik Carrey wel zalig spelen, en fantastisch grappig (Wat niet bij The Cable Guy was)

zalig bedacht, en zeker dat over zijn zoons

Heerlijke komedie !

3,5

avatar van Movielicious

Movielicious

Een van de leukere komedies van Jim Carrey met genoeg grappige momenten. Al moet ik zeggen dat het stukje in het begin, wanneer Hank voor het eerst de macht over Charlie krijgt (in de supermakrt o.a.), niet meer wordt overtroffen in de rest van de film. Desondanks heb ik genoeg momenten erg moeten lachen om Charlie/Hank en zijn (zwarte!) zonen.

Jim Carrey, you love him or you hate him... Ik ga voor love!

avatar van Demi-Muis

Demi-Muis

Hele grappige film met de superacteur Jim Carrey. Hij is echt een genie in grappige rollen. Ik hoop dat hij lang doorgaat met acteren. Goede film.

avatar van Kilii

Kilii

Een typische rol voor Carrey, en uiteraard uitstekend vertolkt.

Het is niet z'n beste film, maar is toch een aanrader om eens te zien.

3* Voor de vele grappige momenten die in deze film zeker aanwezig waren.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

Geweldige film met Carrey als een schizo

Nu weet je gelijk wat je dan kan verwachten maar Carrey speelt het zo goed dat je helemaal krom ligt van het lachen.

Ook de rol van Whitey is erg leuk (Holy Jesus in heaven! it's a giant Q-tip)

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

markie1978 schreef:

Omdat het een film uit 2000 is en we nu in 2009 leven...?

Ik hou het er maar op dat je opmerking een heleboel over jou zegt en niet over mij!

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Onderschatte film van Jim Carey.

Ik vind het persoonlijk één van de betere.

De scene waar hij doordraait en iedereen even terugpakt, is gewoon te hilarisch voor woorden.

avatar van wklooster

wklooster

Leuk, en dat was het.

avatar van Fuentes

Fuentes

Ondanks de griep weer eens ouderwets krom gelegen van het lachen.