Ju-on (2002)
Geregisseerd door: Takashi Shimizu
Met onder meer: Megumi Okina, Misaki Ito en Misa Uehara
Gesproken taal: Japans
Plot Ju-on
"When a grudge from the dead passes to the living - Who is safe?"
Wanneer vrijwilligster Nishina Rika een bezoek brengt aan een bedlegerige oudere vrouw, ontdekt ze een mysterieuze deur die afgesloten is met plakband. Nishina kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en ze opent de deur. Een vreemde, duistere geest kan hierdoor ontsnappen en werpt een kwaadaardige vloek op de bezoekers van het huis: iedereen die de woning betreedt, komt in verdachte omstandigheden om het leven. Dat is ook de politie van Tokio niet ontgaan en de detectives openen een onderzoek. Dit leidt hen naar een moord die jaren geleden in het huis werd gepleegd. Een man vermoordde er zijn vrouw, maar het zoontje van het koppel werd nooit teruggevonden.
Rika Nishina
Kazumi Tokunaga
Yuji Toyama (onvermeld)
Keibiin
Jordy
nog meer off-topic berichten verwijderd (daar hebben we het forum voor)
Infernal_Lady
De film is helemaal niet onsamenhangend, je moet gewoon even nadenken.
mandy18
Hallo mensen, ik heb net Ju-On gezien en ik moet zeggen dat ie me zwaar tegenviel, na alle positieve reacties die ik heb gehoord. misschien komt het omdat ik eerst The grudge heb gezien. Ik vind de amerikaanse versie veel spannender, realistischer gemaakt, beter geacteerd en bevat meer echte schrikmomenten. Ju-On is onsamenhangend, ze gaan van de hak naar de tak om het maar zo te zeggen. kan iemand mij vertellen wie de vrouw is die in haar bed sterft? ze ligt onder een roze gebloemd dekbed, Toshio zit aan het voeteinde en de moeder van Toshio buigt over de vrouw heen. Later in de film hoor je op de radio het bericht dat deze vrouw in haar huis dood is gevonden. Wat ik ook nogal vaag vind is het meisje die met haar vriendinnen in het 'behekste' huis is en dan in de gang haar vader tegenkomt. (de vader is de oude rechercheur van de zaak) Eerder in de film is dit meisje 6 of 7 ofzo toch? Kan iemand mij dat uitleggen?
Infernal_Lady
Mandy, ik denk dat het duidelijk is dat, als je eerst een meisje hebt van 6 a 7 jaar, en op het einde een van een jaar of 16, dat je dan in deze film, die opgebouwd is in stappen, toch mag verwachten dat ze een tijdsprong hebben gemaakt. Aleja, lijkt me zo logisch als wat.
mandy18
nou het is dat het wordt gezegt, voor de rest vind ik het maar een rommeltje in de film...
Smoghler
Super jammer dat ze hier een remake van hebben gemaakt die, met een hoger budget, slechter is geworden.
Geef mij dit origineel maar.
Blijf het gewoon super vinden hoe ze met zulke simpelheid iets "engs" neer kunnen zetten.
Zie veel liever een nietszeggend witgeschminkt ventje dan een, met 3d programma's, geannimeerde boze geest die loopt te schreeuwen...
Koopvrouw
Waarom zoveel sterren? Ik heb Ju-On gezien en vond het echt een poepfilm! Het was eerder lachwekkend dan eng! Ik ga wel nog de nieuwere kijken met Sarah Michelle Gellar, denk dat die wel goed is. ik geef 1 ster.
Linn
Ik vind hem heeeeeeel eng. maar maak me ontzettend kwaad over die belachelijke remake met Sarah michelle nogwat! het enige positieve aan de remake is Ryo Isibashi
Ronmovie
Ik ben blij dat er een remake is gemaakt (als het een remake is. Als je mij vraagt is het gewoon een vervolg op de orginele film) Maar gooed de "remake" vind ik toch een stuk beter.
jamiesensation
Slechte film 2*
Teveel onnodige personages, paar schrikmomenten
Begreep t eind ook niet echt..
Ash Krueger
ik heb gehoord dat deze film enger is dan de amerikaanse versie. dat deze uit japan komt, zegt tuurlijk al genoeg, maar zie iemand kunnen toelichten waarom deze zo eng is?
ToNe
De Japanse versie is 'enger' omdat het itt de Amerikaanse remake, het onbehaaglijke suggereert door de spanning op te voeren tot het maximum; Niet door expliciet te zijn of je constant te laten schrikken, maar juist om je te laten weten [aanvoelen] dat er iets aanwezig is wat je vroeg of laat zal pakken.
Het grootste verschil zit 't hem toch in de personages. Het gaat hier niet om wie er wint of niet. We hoeven geen sympathie te hebben met Rika zoals we die in de remake wel met Buffy moeten hebben. [Dat is ook meteen het hele punt van een filmtrekkende lead bij een film als deze.]
Ju-On is op z'n platst, een registratie van wat er kan gebeuren in een vervloekt huis. Niks meer, niks minder. Hoe teleurgesteld zul je zijn als je verwacht dat de heroïne ghost-ass zou gaan kicken. Daar is het dus niet de film naar.
tomahawk1973
deze vond ik stukken beter dan ringu.de sfeer die de film uitstraalt is al eng genoeg.Het idee dat er "iets" is, maakt hem spannend en eng.dat had ik niet verwacht na het zien van ringu.Echt een zeer goede horror.van mij 4**
tamira
mijn commentaar op de film: totaal niet eng en totaal overbodig, totaal geen toegevoegde waarde
1 ster, had m eigenlijk een halve moeten geven
HALLOWEEN
Nou bespaar de moeite zal ik zeggen hij is net zo saai.
Infernal_Lady
Het probleem met al deze (recente) slechte commentaren is dat deze afkomstig zijn van (veronderstel ik) iets commercielere filmkijkers. Sinds the grudge (amerikaans) in de cinema is, heeft deze originele film gewonnen aan bekendheid. Dit is echter geen hapklare hollywood film waar je alles in de mond gelepeld wordt en je enkel nog moet slikken. Vele mensen kijken ernaar met een verkeerde verwachting volgens mij. ( gewoon van: he kijk das het origineel van die film die nu in de bioscoop is, kom we gaan die ook eens kijken)
Voor al deze mensen zou ik zeggen: kijk the grudge met Gellar. Jullie zullen daar tevredener over zijn want deze is veel commercieler.Laat Ju-on the grudge, een meesterwerk, maar links liggen.
Cloud9
Bah bah wat een misplaatste denigrerende opmerking. Jij moet er wel heel ziek van zijn dat deze film zo slecht gerate wordt. Bah...bij jou sta ik nergens versteld van inferior lady.
Hannibal
Ik ben het wel met Inferior Lady eens dat veel mensen bij een remake het origineel ook willen zien, en dat deze dan tegenvalt. Sommige mensen houden gewoon meer van de "hapklare Hollywoodfilm", en dat is volgens mij niet denigrerend bedoeld, het is gewoon een kwestie van smaak. Ik ben het niet met Infernal Lady eens dat dit een meesterwerk is. En Cloud9, zo slecht wordt deze film niet gewaardeerd hoor, in ieder geval beter dan de remake.
R9
ik ga strax wel kijken
komt die egt op mtv
of is het gewoon een movie special?
mikoz
ben hem nu aan het kijken ... damz totoaal geen verhaal en steeds een ander persoon .. niet echt leuk en de horror word ook minder alsje niet weet waar het verhaal over gaat..
zonde..:( had er meer verwacht..
Quentin
Echte verhaallijn was niet te vinden, allemaal wat fragmentarisch, maar enkele vrij enge scenes. Meer dan aardig in het genre. 3,0*
Beter zoeken, en dat voor iemand die zich Quentin noemt
. Verhaal van Ju-On is zelfs vrij simpel.

Ju-on: Za Fainaru

The Changeling
Horror, 1980

Janghwa, Hongryeon
Horror / Drama, 2003
japanrestartsterven en doodpanicprimal fearegomania bovennatuurlijkremakejapanese horrorjapanese film