Monty Python and the Holy Grail (1975)
Genre: Komedie
Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Terry Gilliam en Terry Jones
Met onder meer: Graham Chapman, John Cleese en Eric Idle
Gesproken taal: Frans, Latijn en Engels
Releasedatum: 22 januari 1976
Plot Monty Python and the Holy Grail
"And now! At Last! Another film completely different from some of the other films which aren't quite the same as this one is."
Koning Arthur gaat met zijn trouwe kokosnotenklapper Patsy (als goedkoop substituut voor een edel ros) op zoek naar ridders die de Ronde Tafel waardig zijn. Sir Launcelot, Sir Bedevere en Sir Galahad sluiten zich bij de koning aan, maar ook de minder bekende, en zoals zijn minstreel graag benadrukt, iets minder dappere Sir Robin sluit zich aan. Op een bepaald moment verschijnt God aan Arthur en zijn gevolg, en hij geeft hen de opdracht de Heilige Graal te zoeken. De ridders gaan elk apart op zoek naar de graal, maar hun queeste is niet zonder moeilijkheden.
King Arthur / stemrol of God / Middle Head / Hiccoughing Guard
Second Swallow-Savvy Guard / The Black Knight / Peasant 3 / Sir Launcelot the Brave / Taunting French Guard / Tim the Enchanter
Dead Collector / Peasant 1 / Sir Robin the Not-Quite-So-Brave-as-Sir Launcelot / First Swamp Castle Guard / Concorde / Roger the Shrubber / Brother Maynard
Patsy / Green Knight / Old Man from Scene 24 (Bridgekeeper) / Sir Bors / Animator / Gorilla Hand
Dennis's Mother / Sir Bedevere / Left Head / Prince Herbert / stemrol of Cartoon Scribe
First Swallow-Savvy Guard / Dennis / Peasant 2 / Right Head / Sir Galahad the Pure / Narrator / King of Swamp Castle / Brother Maynard's Brother / Leader of The Knights Who Say NI!
The Witch
Zoot / Dingo
First Monk / Singing Minstrel / Page Crushed by the Rabbit / Peasant #4
Old Crone
FisherKing
Raar dat die scene met het witte Konijn nog steeds in mijn hersens gebrand staat
Yak
Ik heb de 2-DVD nu thuis liggen. De film heb ik al te vaak gezien, maar het is me om de extra's te doen. Dat schijnt echt volledig hilarisch te zijn.
GerwinF
Is de dvd kwaliteit beetje goed (is hij geremastered?), want op tv ziet het er nogal gedateerd uit (wat logisch is).
Tonyvdb
te krijgen op Play.com voor weinig geld (ik denk een Euro of 13-14) met massa's extra's !!
Tonyvdb
Nog altijd een sublieme film, met tientallen onvergetelijke scènes.
Ik doe 'm voorlopig van 4,5 naar 4 omdat de film toch een aantal mindere momenten en een zwak einde heeft.
BoordAppel
T einde vind ik echt geniaal. Ik ken geen een andere film die dr zo mee ophoudt.
Sjoerd
Ik vond het einde ook ultiem, maar vooral het stukkie vlak ervoor bij die brug
...
"Answer three questions correctly and you shall pass..."
-Who are you?
-What is your quest?
-What is your favorite colour?
etc...
Tonyvdb
- "My son, one day this will all be yours"
- "The curtains?"

Misschien toch maar 4,5 geven ...
BoordAppel
Toch blijft t stukje met The Holy Handgrenade onovertroffen.
Sjoerd
"Thou shall count to three, no more no less. Thou will lobbeth the Holy Handgrenade"
Idd geniaal
Tonyvdb
"No, on second thought, let's not go to Camelot.
It is a silly place."
Arthur :
"Please go and tell your master that we have been charged by God with a sacred quest, and if he will give us food and shelter for this night he can join us in our quest for the Holy Grail."
French guard :
"Well, I'll ask him, but I don't think he'll be very keen. He's already got one, you see?"

- "Can we see it?"
- "No go away, I dont want to talk to you no more, you empty-headed animal food trough wiper! I fart in your general direction! Your mother was a hamster and your father smelt of elderberries!
- "Is there someone else up there we could talk to?"
- "No, now go away before I taunt you a second time".
Geniaal gewoon...
tovenaar
5 ?!?!? That's really cheap, daar ga ik ook voor
EmDee
voor 5 euro
Hadden ze nog meer leuks voor zo'n leuk prijsje?
mister blonde
geweldige scene wanneer king arthur het opneemt tegen een ridder die een brug bewaakt.
Wanneer king arthur de arm heeft afgehakt:
"victory is mine"
No, it's not
"but I chopped your arm of"
it's just a scratch
waarop arthur alle ledematen van de ridder afhakt en de ridder zegt;
"allright let's call it even"
geweldig.
vond life of brian trouwens beter.
unholylove
geweldig hilarische film zeker in het begin met die paters....piu jesu domine (tok)
echt gewoon geweldig ander woord is er niet voor.......
kheb um me zusje laten zien en die piste in der broek van het lachuh......
en ja de zwaluwen en de kokosnoten he
hoe kunnen ze ut doen ????:)
:):):)
Da Jando
Erg grappige film! Het slap gelul over de zwaluwen, het killer konijn, het gevecht met de ridder, de domme bewakers, de "redder" van de prins enz enz
Heb me soms gek gelachen man. 4*
kak
K zweer et je, K heb zoooo hard gelachen!!!
Met hahaha....haha... dat ze ie koning of zo gaat vechten met de black knight of zo!!! daar lachte k me dood, en met die scene met de france mensen! hahahaha zeer zeer zeer GODE film, gewoon echte HUMOR!
Greetzzz
Kak
I.c.e Motion
Hilarische film
De extra's op de dvd zijn ook geweldig.. oa een cursus cocosnoot paarden maken :
Chrizzlle
Zelfs na tien keer kijken grappig, da's pas klasse
We hebben hem nu 3 keer gekeken bij Engels, maar nu vind ik hem wel minder worden!
De eerste 2 keren was hij wel heel erg grappig
Ni ni ni ni ni ni ni ni ni
jay73
We hebben hem nu 3 keer gekeken bij Engels,
Wij mochten destijds alleen maar boeken lezen!
Heeft de meester of de juf trouwens ook uitgelegd waarom jullie deze film 3x tijdens lestijd moesten kijken?
Newbie
Leuke film, orgineel zelfs. Ik kijk eigenlijk wel graag naar zo'n absurde films
Quido
Das wel erg goedkoop. Was ie misschien in zwart-wit of zonder de extra's?? Ik heb hem vandaag bij V.. L..s. gekocht(met extra's en in kleur) voor €14.99 terwijl hij bij alle andere winkels waar ze hem hadden rond de €30,- kostte.

Always look on the bright side of life: Monty Python-ster Eric Idle (80) werkt nog steeds om rond te komen

De vijf best beoordeelde komedies op Netflix

Das Boot
Oorlog / Drama, 1981