Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Austin O'Brien en Charles Dance
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Netflix
Plot Last Action Hero
"This isn't the movies anymore."
Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) is de held van het witte doek. Zijn grootste fan Danny krijgt een magisch bioscoopkaartje waarmee hij in de echte filmwereld terechtkomt. Danny heeft waardevolle informatie over de criminelen waar Slater naar op zoek is. Samen gaan zij op jacht naar de bandieten. Wanneer het magische kaartje in handen van de bende valt en zij op hun beurt door het witte doek in de echte wereld stappen, lopen film en werkelijkheid in elkaar over.
Jack Slater / zichzelf
Nick
Tony Vivaldi
jackie chan
Slecht:O
Een film hoeft niet helmaal te kloppen maar hier klopte echt niks van (bijv die jongen valt van de bios zomaar in een rijdende auto en als arnold zn kast opentrekt valt er gelijk een man uit en dat weet hij al.... dat moet dus elke keer herhaald worden maar dat gebeurd bij andere dingen weer neit)
Dit soort films vind ik echt jammer! Goed verhaal goede cast (die jongen was best leuk) maar dan zo ...
En omdat ze het heletijd over films hadden had je ook het idee "ik kijk naar een film" dat is normaal niet zo erg maar nu herinnerden ze je er tevaak aan!
de schrijvers hadden het verhaal wel wat klopender kunnen maken zodat het wat serieuzer leek. Nu was het allemaal erg voorspelbaar!
Maar wel grappig! Vooral toen die bios eigenaar zei
Er zijn ergere dingen dan films, politici oorlogen hongersnood ... bosbranden politici, arnold "dat had u al gezegd" die kerel "Ja maar die zijn 2x zo erg" Van dat soort grappen houd ik erg!
- 1922 berichten
Nou Jackie, volgens mij neem je de film juist veel te serieus.
Deze film is 1 grote knipoog en doet precies wat er van verlangt wordt, namelijk vermaak, veel oneliners, een origineel verhaal en Arnold die zichzelf en Hollywood af en toe flink op de hak neemt.
En aan je naam te zien mag ik aannemen dat je Jackie Chan fan bent, en zijn films barsten nou ook niet echt uit van de geloofwardigheid en kloppende verhalen.
Wat ik wil zeggen is dat je deze film met een korrel zout moet nemen en dan is die echt vermakelijk.
Helemaal mee eens, alleen geef ik een halve ster meer. 3*
De film heeft hier wel een erg laag gemiddelde..
Hmm, hier klopt iets niet volgens mij...
Na gisteravond hem weer te hebben bekeken doe ik er een punt bij. Dit is zo ongeveer de meest ondergewaardeerde film op respectievelijk héél moviemeter. Deze film heeft duidelijk een veels te laag gemiddelde. De beste actiefilms zijn die die zichzelf op de hak nemen en deze film gaat nog een stap verder en neemt heel Hollywood op de hak. En hij doet dat veel beter dan David Zucker Spoofs, hier zitten namelijk intelligente grappen in.
De film heeft waarschijnlijk een laag gemiddelde doordat hij vol met Hollywood cliché's zit. Maar kijkt men daar doorheen, ziet men dat het juist die cliché's en ongeloofwaardigheden zijn die op de hak genomen worden. Schwarzenegger die zichzelf persifleert is bijv. erg leuk om naar te kijken! Een flinke dosis humor en zelfspot, leuke actie en de acturs spelen met veel plezier hun rollen. Dat alles maakt het tot een erg toffe actiefilm.
Ik sluit me aan bij Funk Starr en robin00787 .
- 1922 berichten
Dit is echt een van de meest ondergewaardeerde films ooit. Ik kan deze film duizend keer kijken en nog gaat ie niet vervelen. De film is heerlijk luchtig, heeft dat hollywood sfeertje, is grappig en heeft geweldige actie scenes.
Ik heb de film gister weereens bekeken en ben het 100% met je eens.
Ondergewaardeerde film.
Beetje saai zat totaal niks in (was constant mijn aandacht kwijt)
zo boeide de film NIKS.
Lexcoaster
En je zet jouw commentaar op als recentie? Dan moet je wel onderbouwen...
En je zet jouw commentaar op als recentie? Dan moet je wel onderbouwen...
Saai, flauw, slecht acteerwerk.
Geen verhaal, kinderachtig.
Duurt te lang en wordt langdradig
Het weet totaal niet te boeien en aandacht vast te houden
Lexcoaster
En je hebt niet door dat de film zich juist door die dingen zichzelf en heel Hollywood parodieert?
Nee maar jah. !
En gelukkig blijft het mijn mening en daar blijf ik bij
korp
Best een geinige film, het straalt ook echt de begin jaren 90 uit. film 2,5, jeugdsentiment +0,5
Chainsaw
Toch een tikkeltje verrast door het gemiddelde hier, had het hoger ingeschat. Vond Last Action Hero in ieder geval een erg amusante parodie met een aantal erg geslaagde knipogen en bijrollen als F. Murray Abraham, de cameo van Patrick of McKellen als Bergman's Dood. Verder een heerlijk rolletje van Charles Dance en zelfs onze Braunschweigger deed het nog best aardig. Vond eigenlijk enkel dat joch irritant, maar de rest van de cast weet het gelukkig te compenseren.
Verder laat McTiernan zien dat hij wel raad weet met een portie ouderwetse over-the-top actie en bijbehorende one-liners en het script zorgt ervoor dat de humor niet uit het oog wordt verloren. Sowieso voelde dit gelukkig niet teveel aan als een kleffe Spielberg familiefilm, zoals ik in eerste instantie had verwacht. Leukste scène? Dat is zonder meer het moment waarop Dance de automonteur neerschiet als experiment en meteen sirenes verwacht, terwijl het dodelijk stil blijft.
Ruim 3 sterren.
Lexcoaster

Dat joch deed het toch niet zo irritant? Ik vond dat hij het nog best aardig deed.
jumpstylemovie

Dat joch heeft gewoon een rotkop. Ik vind dat het een orgineel verhaal is. Vooral wanneer Arnie praat over een poster waar Sylvester Stalone als Terminator op de T2 poster verwerkt is:
Are you nuts? thats the guy's best movie
niethie
Snap ook niet echt waarom deze film overal zo laag gewaardeerd wordt, zo slecht was hij immers niet. Over het algemeen is het niet bepaald hoogstaand of vernieuwend, het plotje zelf is natuurlijk wat kinderachtig en het is bij momenten allemaal wat overdreven maar hetgeen wat het allemaal zo leuk maakt is natuurlijk de grote dosis zelfspot, Schwarzenegger maakt zichzelf (en zijn filmwereld) meerdere malen belachelijk en dat kan ik wel waarderen, al wist ik natuurlijk allang dat de beste man zichzelf nooit te- serieus nam. Daarnaast vond ik vooral de tweede helft, waar ze in de echte wereld terecht komen erg leuk. Verder gewoon erg leuk als tussendoortje.
Jack Slater: I'll be back! Ha! You didn't know I was gonna say that, did you?
Danny Madigan: That's what you always say!
Jack Slater: I do?
Dit is een beetje het soort humor dat je terug vind in Last Action Hero. Gister voor het eerst sinds mijn jeugdjaren weer eens gezien en aangezien ik er niet heel veel meer van wist werd het tijd voor herziening.
Last Action Hero is een erg vreemde film dankzij het rare plot van Danny die in de film van Schwarzenegger beland en later met Schwarzenegger in de ''echte'' wereld.
Leuk? Ja, regelmatig wel. De film voelde alleen hierdoor wel raar aan. Het is raar dat Arnold Schwarzenegger zichzelf speelt in een film maar na een tijdje wende het wel en genoot ik van de paradie en zelfspot.
Je kan van Arnold zeggen wat je wilt maar in tegenstelling tot veel collega actiehelden hebben zijn films veel humor, knipogen en zelfspot. Ik bedoel, de filmposter van Sylvester Stallone als hoofdrolspeler van Terminator 2!
Subliem!
En zo zit de film vol met kleine gastrolletjes van bekende acteurs/actrices en is Arnold niet te beroerd de filmwereld en zichzelf belachelijk te maken.
Danny Madigan: You think you are funny, don't you?
Jack Slater: I know I am. I'm the famous comedian Arnold Braunschweiger.
Danny Madigan: Schwarzenegger!
Jack Slater: Gesundheit.
Wel duurde de film iets te lang vond ik. Met zijn 2 uur speeltijd was het een lange paradie. Er zat veel actie in maar ik nam het door het scenario nooit erg serieus. Het slot van de film had ook wat korter gemogen.
Maar ik heb me er wel weer goed mee vermaakt. Schwarzenegger is een held! Ik geniet van alle films waarin hij meespeeld.
Ik had 2,5* staan maar ik geef er een vol punt bij: 3,5*
Lexcoaster
Dat joch heeft gewoon een rotkop.
Tja, dat is dan jouw mening. Ik vind 'em goed gecast.
Movie Jim
Topfilm. Arnold is erg stoer in deze film. En erg leuke movie-film. Met goeie grappen en actie.
plankieplank
Had deze in de flop 100 verwacht, omdat ik vaak heb gehoord dat mensen dit zo'n slechte film vonden. Ben aangenaam verrast. Oké, het is een beetje een kinder-aktiefilm, maar door alle cameo's en zelfspot van Arnie en Hollywood voor ouderen toch ook echt te genieten. Jeugdsentiment speelt misschien ook wel tikkeltje mee, maar weer is kijken.
cm_punk
Niet een film die ik snel zou opzetten, maar echt slecht was ie niet. Soundtrack is relaxed en de actie scenes zijn ook goed in beeld gebracht. 1 Ster vind ik dan ook overdreven... ik geef een 2,5
1 ster in de veronica lol
1 ster? Wat een farçe. De Veronica gids kon ik al moeilijk serieus nemen met hun filmbeoordelingen.
Respekked
Are you nuts? thats the guy's best movie
Verder lollig filmpje, door her en der wat leuke knipogen en Schwarzenegger die zichzelf niet serieus neemt. Mooi ook datie ondanks aanraden van zijn vrouw het niet te doen, dat restaurant van hem aanprijst op de rode loper.
- 1922 berichten
Zodra ze bij de Veronica gids zien dat Schwarzenegger, Seagal, Stallone of Van Damme erin speelt, gooien ze er 9 van de 10 keer 1 of 2 sterretjes tegenaan. Stelletje debielen zijn het, en ik neem ze al zeker 5 jaar niet meer serieus. De leukste films geven ze 1 ster en de slechtste films krijgen er gewoon 5 omdat ze denken dat ze er verstand van hebben.
Ik blijf deze film ook gewoon heel leuk vinden en ik snap ook niet waarom de film zo'n laag gemiddelde heeft. Misschien vinden veel mensen hem 'kinderachtig".
Je moet dat soort tv gidsen ook nooit zo geloven. Die geven alleen maar tijdloze classics als The Godfather en Schindlers List topcijfers. Beter kijk je naar stemgemiddelden op sites als deze of IMDB. Dat geeft een veel beter beeld.
Last Action Hero is niet top, maar is wel erg vermakelijk.
movie acteurs
Redelijk vermakelijk maar toch een van de mindere Schwarzenegger films. Dat kind blijf ik irritant vinden. Ook een van de mindere films van John McTiernan die ik heb gezien. Daarom een 2,5 .
aburex
Film nog eens herzien na vele jaren en ik vond hem nog altijd even goed. Zowat alles in Hollywood wordt geparodiëert. Best leuke en vermakelijke actiefilm
maffialord
waarom heeft bijna iedereen commentaar op deze film , ik heb d film onlangs gezien en ik vin het een 4.5 waard hoor

De actie in 'Last Action Hero' spat van het scherm: bekijk deze titel nog snel voordat Netflix hem verwijdert

Overleden icoon Tina Turner (83) was ook actrice: van deze films kun je haar kennen

Predator

Total Recall
Actie / Sciencefiction, 1990

Val
Documentaire / Biografie, 2021
heldmagievillainfilm in filmchild in perilbreaking the fourth wallspoofmagical objectcartoon catticket self-referentialprojectionistchild's point of viewcartoon reality crossover action herogood versus evil