Genre: Actie / Komedie
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Austin O'Brien en Charles Dance
Releasedatum: 5 augustus 1993
Bekijk via Netflix
Plot Last Action Hero
"This isn't the movies anymore."
Jack Slater (Arnold Schwarzenegger) is de held van het witte doek. Zijn grootste fan Danny krijgt een magisch bioscoopkaartje waarmee hij in de echte filmwereld terechtkomt. Danny heeft waardevolle informatie over de criminelen waar Slater naar op zoek is. Samen gaan zij op jacht naar de bandieten. Wanneer het magische kaartje in handen van de bende valt en zij op hun beurt door het witte doek in de echte wereld stappen, lopen film en werkelijkheid in elkaar over.
Jack Slater / zichzelf
Ripper / Tommy Noonan
Nick
Tony Vivaldi
Jordy
De film op zich vond ik nogal flauw, maar de vele cameos en grappen (Stallone als Terminator bijvoorbeeld) maken de film nog wel te kijken, 2 en een halve ster.
wel opletten dat je het goed doet gizzmo, zo stond de regisseur hier als acteur...
gizzmo86
Ik dacht al, maar de lettertjes op de videoband waren een beetje te klein voor me, sorry. Ik zal beter opletten volgende keer en ik zal wel overtypen van imdb van de regisseur enzo. Anders doe ik het toch weer fout.
neo
wel een paar leuke grappen in deze film en voor de rest is het een grote teringzooi.schwarzenegger speelt weer dezelfde rol die hij altijd speelt
Blindfold
Ik vond hem nog wel te doen. Arnie doet een lekkere persiflage op zichzelf
vic
iedereen noemde die een hele grote flop maar toch heb ik hem 4 keer gezien en best wel genoten hoe slecht hij ook maar is. Het verhaal van jochie die in film terechtkomt is gewoon erg leuk
Jerome-B
Niet echt leuk deze film, 2,5 sterren omdat er toch nog wat leuke dingen inzitten, maar verder niet echt aan te raden deze film.
Nils
Ik zal wat tegengas geven voor de losgeslagen "Reptiel", die bij dit soort films belachelijk hoge waarderingen zet.
Lweuke film, met erg grappige momenten o.a. met de "Grim Reaper". Maar in waardering in mijn ogen niet meer waard dan:
Beoordeling **1/2
Herald
Toch leuk hoe filmcliché's op de hak worden genomen "You know, tar actually sticks to some people". En niet te vergeten de T-1000 cameo.
gandalf
Euuhmm.. ja... niet leuk maar toch wel
(verwijderd)
ik vind 't een prachtige film, een mooi verhaal, humor afgewisselt door actie, en heerlijk lange speeltijd
WB
Destijds de duurste film allertijden!
Had em op video en zag em vorig jaar nog op tv, maar die van de tv was langer dan op de videoband (meer dialogen), heel vreemd! Als deze film nou echt 4 uur duurde, okee...
3,5 sterren!
Captain Pervert
Zwaar ondergewaardeerde en onterecht afgekraakte film waarin Arnold zichzelf parodieert.
De grappen en zelfspot zijn gewoon supergoed, de cameo's zijn leuk, vooral ook het stukje met zijn vrouw waarin Arnold het niet kan laten om zijn fitnessproducten aan te prijzen...
Iedere keer dat ik 'm zie vermaak ik me weer kostelijk. 3.5 sterren
robin00787
Leuke film en zeker een van Schwarzenegger leukste films. Ik heb me geen minuut verveeld, alleen het einde is een beetje langdradig. Toch 4*.
djelle
Schwarzenegger heeft geen problemen met de zelfspot hier in deze leuke parodie op zijn eigen markt. En dat siert hem wel. Het is wel eens leuk om te zien en goed gevonden, maar op één of andere manier stoorde het wederkerend concept me toch op den duur. De actie, oneliners en andere elementen werden niet zo leuk meer omdat ze een zodanige parodische bedoeling hadden. Het was té onecht. Voor mij klopte het plaatje niet helemaal... moeilijk uit te leggen, maar het was niet mijn ding. Toch 2,5 voor de originaliteit.
stingblow
Een erg grappige film. Vooral de zichzelf persiflerende Schwarzenegger. Gewoon erg leuk en goed gevonden. 3,5*
jedymaster
De film neemt de actie film op de hak maar op een hele originele manier en daar hou ik wel van.
Nightstalker
Een erg leuke film! De film heeft alles, actie, humor, en een leuk verhaaltje. Dat kind speelt trouwens ook leuk. De film heeft mij wel vermaakt, My name ist Arnold Braunschwaigger
senseoaddict
Euuhmm.. ja... niet leuk maar toch wel
Ikzelf heb de film pas gekocht op dvd voor 9.95 euro. Hij komt ook best vaak op tv eigenlijk. Persoonlijk is mijn favoriete stuk in de film dat schwarzenegger in Hamlett (in zwart-wit) met een uzi geharnaste ridder neermaait, een sigaar opsteekt en zegt: "to be or not to be. NOT TO BE...." waarna het hele kasteel op de achtergrond ontploft. Ook het gedeelte dat hij met dat lijk met een gasbom erin wegrent, onder hevig machinevuur, waarbij zelfs zo'n oud wijf nog een machinegeweer trekt met granaatlauncher eronder... , nee ik kan niet zeggen dat ik deze film slecht vind, ik ben tot voorkort eigenlijk altijd fan geweest van schwarzenegger, met name van de terminator reeks, maar vind hem wat minder in 'end of days' en 'the sixt day'. Hij wordt echt wat ouder. 4 sterren voor lastactionhero.Momenteel bij de 3 voor 15 euro
Meerdere keren gezien en erg vermakelijk hoor!!
100%VANDAMME
leuk die kleine rollen van andere acteurs onder andere van damme. leuke film verder
Dylan Blanker
Vond de film op sommige stukken erg grappig, met lekkere actiemomenten (standaard Arnold). Natuurlijk wel ongeloofwaardig, maar verder valt er om deze film zeker niet te klagen, vind ik, ondanks het geen topfilm is. Toch geef ik de film *** ( 3 sterren).
Zeker de moeite waard!
JoeCabot
Arnie die zich weer twee uurtjes belachelijk maakt, wat wil je nog meer!
Heerlijk! 4****
as
Arnie die zich weer twee uurtjes belachelijk maakt, wat wil je nog meer!
Stallion
Leuke film. Gewoon vermakelijk en leuk om te zien hoe de verschillen tussen film en echt duidelijk worden. 3.5 ster.
D-ark
Leuke film maar een beetje te kort door de bocht met een niet al te goed verhaal maar wel heerlijk geweld.
2,5
sinterklaas
Aardige film met soms nog wel lekkere actiescenes maar soms is ie nogal kinderachtig.
3,0
film_kaza
Verhaal is inderdaad best kinderachtig, maar ik heb me wel vermaakt. De film is minder erg als die lijkt.
AardeWerk
Nou ben ik géén Schwarzenegger-liefhebber maar deze film is best aardig. 3,5 *

De actie in 'Last Action Hero' spat van het scherm: bekijk deze titel nog snel voordat Netflix hem verwijdert

Overleden icoon Tina Turner (83) was ook actrice: van deze films kun je haar kennen

Predator

Total Recall
Actie / Sciencefiction, 1990

Val
Documentaire / Biografie, 2021
heldmagievillainfilm in filmchild in perilbreaking the fourth wallspoofmagical objectcartoon catticket self-referentialprojectionistchild's point of viewcartoon reality crossover action herogood versus evil