• 9.369.500 stemmen

Hell Comes to Frogtown (1988)

Komedie / Sciencefiction | 86 minuten

Genre: Komedie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Donald G. Jackson en R.J. Kizer

Met onder meer: Roddy Piper, Sandahl Bergman en Cliff Bemis

Plot Hell Comes to Frogtown

"A new breed of enemy has taken over the world... Sam Hell has come to take it back."

De gevangene Hell is op de vlucht voor de vrouwen die momenteel regeren over de Verenigde Staten en komt in het stadje Frogtown terecht. De inwoners van Frogtown hebben enorm te lijden gehad onder de gevolgen van de atoomoorlog en zijn gemuteerd tot kikker-achtige wezens. Hell krijgt de opdracht om een groep vruchtbare vrouwen uit de klauwen van de kikkermonsters te bevrijden.

avatar van Prudh

Prudh

Wel een geinig filmpje, maar nooit geinig genoeg om echt coole cultpulp te worden. Paar leuke onelinertjes erin, zoals "You have aroused the three snakes", maar verder nogal vlakjes. De kikvorsmannen variëren van knap gemaakt tot klunzig in elkaar geflanst. Sommige maskers zijn erg statisch, terwijl andere juist wel veel bewegingen aankunnen. Verder natuurlijk lekker B-ig, maar dat moet ook gewoon. Echt bizar vind ik de film verder niet. De vervolgen laat ik links liggen.

avatar van stephan73

stephan73

Erg leuke cultfilm, met een fantastische rol van Roddy Piper.

Het verhaal is erg gek, maar het werkt als film enorm goed. De effecten zien er leuk uit, maar toch mist de film iets dat het een cultklassieker maakt.

Roddy Piper had wel meer van dit soort filmpjes moeten maken, maar desondanks is hij een held voor mij!

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Leuke pulp, maar zoals meerdere hierboven al hebben gezegd; hier had meer ingezeten. De humor is iets te ingecalculeerd en het gekke spat er niet helemaal vanaf. Wel springen een aantal scènes erbovenuit, wat dit allemaal nog onderhoudend maakt.

Langere recensie:

Cult Movies Reviewed: Hell Comes to Frogtown (1988, Donald J. Jackson, R.J. Kizer) - recensie - cultmoviesreviewed.com

avatar van namingway24

namingway24

Hell Comes to Frogtown is een prachtig jaren '80 product. Het verhaal is best origineel en het straalt echt een gevoel van plezier uit.

En Roddy Piper is de belichaming van dat plezier. In de special features op de geweldige Arrow Blu-Ray vertelt hij dat hij van acteren weinig kaas had gegeten en gewoon plezier wilde maken, en dat straalt hij ook echt uit. Hij is uitermate charmant, en op het laatst, als hij zijn worstelkunsten even mag vertonen, is hij best wel intens.

De film heeft ook een prachtig apocalyptisch sfeertje, en de kikkers uit de titel zijn coole creaties. Ze hebben niet de meest expressieve koppen, maar ze zien er vet uit. Ze hebben af en toe wel een aanval van overacteren, maar dat maakt het des te leuker.

En ook over vrouwelijk schoon hebben we niet te klagen. Sandahl Bergman is een beetje erg mager, maar Cec Verrell is bloedmooi als stoere chick, en laat gelukkig veel van zich zien. Maar voor een film met een dergelijk plot hadden er nog wel wat meer gewaagde dingen in gemogen, want inderdaad, het was af en toe wel wat aan de tamme kant.

Maar verder is dit weer een erg leuke toevoeging aan de collectie, en de jaren '80 staan wederom garant voor een uitermate vermakelijk low budget B-product.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Een vrij vreemd verhaal, de meest eenvoudige manier om Hell Comes to Frogtown te omschrijven. Het was vooral de cover van de Arrow Blu-ray waarom ik deze film wilde zien. Straalt ontzettend veel fouts uit, en ja, dat was het ook uiteraard. Zo is het verhaal dus vrij belabberd maar tegelijkertijd zorgt het ook weer voor een flinke dosis humor. De film is geregeld grappig, wat vooral door de rol van Roddy Piper komt want hij lijkt zich prima te hebben vermaakt met het maken van deze film. De kikkers zijn afwisselend van zwak tot sterk. Sommige leken op van die machines die je in de jaren '90 had welke soms nog weleens te zien waren als shows voor de allerkleinste kinderen in pretparken. Het bewegen van een enkele kikker deed mij weer even aan mijn tijd als kleuter denken. Andere kikkers zagen er een stuk beter uit. De uitwerking van het geheel scoorde dan ook veel en veel beter. Hell Comes to Frogtown is een leuke mix van komedie en sciencefiction, wat uiteindelijk meer eindigt als een actiefilm. Hedendaags inmiddels flink gedateerd, maar ik vermoed dat het in de tijd van de release een degelijke film was. Kun je daar doorheen kijken, dan heb je zo'n 85 minuten genoeg vermaak.

avatar van joolstein

joolstein

Fijne cinema-nonsens. Na een meningsverschil, vernietigt de mensheid zichzelf bijna met uitsterven.In een poging om de menselijke voorraden weer op te bouwen, gebruikt de regering een fokprogramma waarbij vruchtbare mannetjes worden gecontracteerd om vruchtbare vrouwtjes te impregneren, want vruchtbare mannetjes zijn zeldzaam. Dat plot kan natuurlijk alleen maar in de 80's

Verder is het plot, gewoon een eenvoudige reddingsmissie, waar zoveel aan de hand is dat je geen tijd hebt om lang over de film na te denken. Je hebt grapjes, interessante schurken, vuurgevechten, heel veel seksuele toespelingen, sympathieke personages, mooie vrouwen, mutanten en verrassend genoeg... wat naaktheid.

Het openingsschot opent speels met wat de ruïnes van het Vrijheidsbeeld lijken te zijn en doet denken aan hommage aan of parodie op Planet of the Apes (1968) Ja... de film heeft een duidelijk oog voor de absurditeiten van zijn eigen plot. De enorme hoeveelheid grappen over Sam Hell's elektronische kuisheidsgordel of het gevolg van het dansje van de hoofdrolspeelster, die dus vaker haar kleren uit dan aan heeft. Sowieso zijn er trouwens meerdere leuke momenten van Roddy Piper (They Live (1988) en Sandahl Bergman (Conan the Barbarian,Red Sonja en She) samen.

De film is heel goedkoop gemaakt. De titulaire Frogtown is bijvoorbeeld slechts een serie golfplaten schuren en de buitenkant van een fabriekscomplex. De ambulance is een Morris Minor-busje dat eenvoudigweg roze is geverfd. Toch over het geheel genomen doet de film opmerkelijk goed werk, ondanks deze budgettaire tekortkomingen, met de muziekscore, de goede regie en montage van de acties en in de redelijk overtuigende effecten en kikker make-up. Met de aanwezigheid van een stel prima scènes maakte dat de film voor mij best wel moeite waard was om te kijken! Alhoewel de film is wel vooral voor de liefhebber van pulp.

avatar van clubsport

clubsport

Een absurd verhaaltje natuurlijk maar toch bij vlagen wel vermakelijk plus aantrekkelijke vrouwen die half uit de kleren gaan , wat wil je nog meer .