- Home
Met onder meer: Peter Paul Muller, Chantal Janzen en Frank Lammers
Gesproken taal: Nederlands, Duits en Engels
Releasedatum: 2 september 2004
Plot De Dominee
In het nog redelijk naïeve Nederland van het hippietijdperk in de jaren zeventig, hebben harde criminelen zich ontfermd over de opbloeiende hasjhandel. Klaas, zoon van een gevoelloze maar financieel zeer geslaagd zakenman, besluit zich ook geheel te wijden aan deze gemakkelijke geldmachine. Hij wil de grootste zijn voordat de hasj gelegaliseerd wordt, wat volgens hem nog maar enkele jaren zal duren. Bovenal wil hij rijker worden dan zijn gehate vader. Samen met kickbokser Adri en zijn grote liefde Annet lukt het hem de hasjhandel in zijn greep te krijgen.
Klaas
Pieter
Jutka Djindiz
Vader van Klaas
Aunt Jet
Ik vond het een geweldige film en kreeg ook sympathie voor Klaas en Adrie...Een geweldige rol voor Peter Paul Muller. Een dikke acht dus 4 *
Ach, ach...de film pretendeert een hoop, professioneel gemaakt, redelijk budget (vermoed ik), en een gouden gegeven (het leven van de grootste Nederlandse gangster) maar kan het toch niet echt waarmaken, vooral verhaaltechnisch gezien.
Er zitten zoveel onduidelijke stukken in dat het me op een gegeven moment gewoon nauwelijks meer interesseerde. Erg van de hak op de tak.
Waarom krijgt Adrie niet gewoon zijn geld? Als de politie die dealer op de hielen zit, kunnen zij zomaar zijn partij overkopen? en niemand die dat merkt? en die dealer komt later weer terug om ze te vermoorden? en dan is ie weer weg? En zijn vrouw verkoopt zomaar die partij en denkt dat niemand dat zal missen of zo? en zo waren er wel meer vage dingen.
Toch is het wel het kijken waard, mits je niet teveel op het verhaal let. Goede Lammers, paar leuke bijrollen, veel vaart.
Quido
Voor Nederlandsche begrippen een erg goede film ...
Het scenario mist vooral de nodige diepgang. De relatie tussen Klaas en zijn vader (die erg belangrijk schijnt te zijn, want al zijn 'slechte' daden worden daardoor verantwoord) wordt absoluut niet uitgediept. Iets wat zo belangrijk wordt geacht, mag dan ook wel wat meer achtergrond krijgen. Het is jammer dat Verhage zijn oorspronkelijk idee niet heeft kunnen verfilmen, het scenario heeft er duidelijk onder geleden.
Prachtige fotografie en aardig gespeeld, maar het geheel is toch wel teleurstellend.
Madecineman (moderator films)
Had redelijk wat goede verhalen gehoord over deze film maar na hem gezien te hebben viel hij me toch behoorlijk tegen. Het verhaal is romelig en komt pas zeer laat een beetje op gang. In het begin springt de film van de hak op de tak, situaties en personages worden zeer matig uitgewerkt, ik miste ook echt de dramatiek die toch wel bij een epische misdaadfilm past. Hierdoor ging bij mij de aandacht al snel verslappen. En ja dan gaan inderdaad zaken opvallen als ferrari's uit de jaren 80 in de 70'er jaren, of ziekenhuishemdjes afkomstig uit het Spaarneziekenhuis dat pas in 1989 is ontstaan als fusie uit de Mariastichting Haarlem en Diaconessehuis Heemstede. Kan er ook niks aan doen hoor dat ik bij mijn voormalige werkgever honderden van die hemdjes heb gezien
Maar goed terug naar de film maar. De acteerprestaties vond ik vrij mat. Frank Lammers was wel okay maar het echte dieptepunt was toch wel Chantal Jansze. Wat eigenlijk een sleutelpersoon zou moeten zijn in het verhaal is niet meer dan een leuke barbiepop die iedere keer in een ander leuk pakje, ander kapsel op het scherm verschijnt en enpassant nog wat woordjes opdreunt ook. Bovendien toen ik de 5e All Stars acteur zag opkomen moest ik wel een beetje denken; Leuk die jongens van Swift Boys zijn een homevideo aan het opnemen voor het 50 jarig jubileum van hun club.
Naar het einde werd de film nog wel spannend maar het uiteindelijke einde kwam dan weer een beetje uit het niets vallen.
En zoals andere hier al gepost hadden, het geluid is soms erg slecht. Gesprekken zijn soms niet meer dan wat gemompel en geheel onverstaanbaar wat erg irritant is.
Nou ja, naar al deze negativiteit blijft er toch nog wel een film over met enige entertainende waarde die er filmisch niet slecht uitziet. 2.5*
otherfool
Redelijke, maar toch uiteindelijk niet overtuigende film over de drugdealerscene. Met name het acteren van Muller is een doorn in het oog (net als in De Passievrucht), en het verhaal kon lang niet altijd even goed boeien.
2,5*.
Slappe film helaas. En dat terwijl je zo'n ongelofelijk gouden uitgangspunt hebt. Vooral een enorme gemiste kans. Het script lijkt zeker in de tweede helft een grote worsteling hoe een verhaal dat vele jaren omspant samen te vatten in een korte tijd en komt dan met bokkesprongen die het verhaal nogal ongeloofwaardig maken. Het scenario faalt ook waar Van God Los opzichtig wel slaagt. Namelijk een waargebeurd verhaal als basis nemen om een drama op veel kleiner niveau te vertellen. De Dominee doet wel pogingen, maar blijft in het kleine drama aan de oppervlakte hangen. Maakt de verkeerde keuzes, is te hak-op-de-tak, suggereert te weinig (bijna niks eigenlijk). Janzen was niet erg sterk, maar had maar een bijrol. Veel erger vind ik de rol van Müller, die voor mij voor de tweede keer (na De Passievrucht) bewijst dat hij absoluut niet in staat is om een film te dragen. Ongelofelijk vlakke rol. Lammers daarintegen haalt wel alles wat hij uit zijn rol kan halen en acteert zo'n beetje de rest van de cast van het scherm.
Ik ben geen Bruinsma-expert, maar ik heb ooit gehoord dat de figuur waarop de rol van Lammers mede is gebaseerd, nadat hij Bruinsma had verraden nog een behoorlijke tijd heeft rondgelopen bij Bruinsma, denkend dat Bruinsma hem had vergeven, terwijl Bruinsma al die tijd wist dat hij hem zou laten vermoorden. Dat vind ik zo gruwelijk en zoveel dramatische mogelijkheden bieden. Dat was wel het laatste wat ik in de film anders zou doen.
Blijft over: het opvallend mooie camerawerk, waardoor de film in veel scenes in ieder geval prima oogt. Maar de twee andere grote misdaadfilms van de afgelopen jaren Lek en Van God Los winnen het dik van de Dominee.
Respekked
Prima film!
Sterk geacteerd, vond Muller totaal geen miscast. Hij was een prima 'slimme gangster' met idealen en het kwam geloofwaardig over hoe het uit zijn handen glipte.
Lennert
Inderdaad een slecht verstaanbare, doch vermakelijke film. Ik heb me niet zo gestoord aan het acteerwerk, echter wel aan het wat fragmentarische karakter van de film. Toch zat de spanning er best in, viel er van Chantal Janzen genoeg te genieten (ze deed haar best op acteergebied) en was Frank Lammers erg sterk. Pluspuntje nog voor het prima camerawerk.
3,5 sterren
sinterklaas
Gister heb ik de SE gezien en het was opnieuw weer genieten.
Peter Muller, Chantal Janzen en Frank Lammers speelde goed en Mike Reus en Tygo Gernand speelde een goede bijrol. De jaren 70 sfeer was ook te proeven en de actiescenes waren ook redelijk.
Maar volgens mij bestonden de Glock en de Dessert Eagle nog niet in die tijd, of wel?
En ik vind die cruel men niet echt een toepasselijke soundtrack voor de film.
Ik blijf bij de 4,5 sterren.
Montorsi
Ja wat moeten we hiervan zeggen. Ik had continu het idee dat er veel in de film geknipt is. Aan veel punten wordt te snel voorbij gegaan, waardoor de film nogal gehaast overkomt. Tevens vind ik het een beetje jammer dat het weer een select groepje Nederlandse acteurs zijn die hierin meespelen, het zijn altijd dezelfde koppen in Nederlandse films die je ziet. Nu kun je de acteurs daar moeilijk op aanspreken, maar de producenten hadden Chantal Janzen en Cas Jansen natuurlijk niet moeten casten. Maar misschien zegt dit ook wel veel over de breedte van de Nederlandse acteertop.
Muller en Lammers spelen degelijk, niet meer dan dat. Lammers, doorgaans een topacteur wat mij betreft, kwam zelfs bij vlagen wat geforceerd 'boos' over, bijvoorbeeld in de scene met Janzen in die auto waar ze verteld dat hij z'n geld niet krijgt .
Daarnaast vond ik het verhaal eigenlijk een heel standaard misdaadverhaal. Niks bijzonders allemaal.
Het was dus al met al allemaal matig en 'net-niet'.. 2.5* derhalve..
Stephan
Heb me lang ingehouden deze film te zien. Mede doordat ik redelijk op de hoogte ben van de affaire Bruinsma. De boeken van Middelburg zijn eigenlijk ook verplichte kost, ondanks dat hij er af en toe ook op los speculeert.
Je moet ook niet het hele verhaal van Bruinsma hierin zoeken. De creativiteit van de maker heeft hier en daar wat variaties en vrijheden genomen... prima.
Desalnietemin... Een volwassen thriller die in mijn ogen zelfs beter is dan Van God los. Muller en Lammers zijn erg overtuigend. De langzame afdaling in het geweld wordt geloofwaardig verteld.
Sowieso alle bijrollen waren voortreffelijk en dat is totaal aan Verhage toe te schrijven.
Maar ik snap werkelijk de kritiek hier op Chantal Janzen niet. Wat speelde die hier de sterren van de hemel. Ik heb haar ook al eerder gezien in de rol van een junkie. Ze is samen met enkele anderen in ons land het levende bewijs dat een poppenuitstraling niet per definitie inhoudt dat zo iemand niet zou kunnen acteren.
Geweldige scènes van haar, maar ook de eerste moord van Lammers is er één om te onthouden.
Eigenlijk maar een paar kleine uitglijdertjes, en dat is o.a. de muziek. Ik hoor zo nadrukkelijk Mahler door de compositie heen dat ik me afvraag of er niet enkel wat noten zijn verschoven om het rechtenvrij te krijgen. Volgens mij had ik daar in 'de Grot' ook al last van. Tevens was de sounddesign bij vlagen wat 'overdone'. Maar dit zijn slechts details op een verder uitstekend stuk Nederlandse Cinema. Met een hoofdletter C.
Net op groot scherm gezien. Oef. Om te huilen zo slecht. Wat is die PP Muller toch een charisma loze zoutzak...
Demoniac
Ik had deze dvd laatst voor 2 euro gekocht bij de FRS en dat is ie meer dan waard wat mij betreft. Ik vond de film redelijk spannend, mede doordat er eigenlijk geen stukken waren waar het verhaal stilsloeg. Wel jammer dat Bruinsma's echte levensverhaal niet helemaal is overgenomen en dat de film niet laat zien wie hem nu ombrengt.
Frank Lammers vond ik sterk acteren en ook PP Muller deed het goed, hoewel hij naar het einde toe wel wat minder overtuigde. Chantal Janzen deed het wel oke, maar had iets meer pit erin mogen gooien.
booyo
Keiharde film. Vond het niveau van acteren voor Nederlandse begrippen ook zeker niet slecht.. Heeft bij mij de interesse voor Klaas Bruinsma opgewekt, zal daar is wat boeken over gaan lezen!
Absoluut een goede film,
Fran
- 1953 berichten
Op zich vond ik dit een hele goede film. Het acteerwerk was supersterk vooral van Muller en Lammers. Maar het geluid vond ik wat zwak want ik vond sommige dialogen niet altijd even goed verstaanbaar. Verder had ik het gevoel dat er heel veel uit het verhaal is gelaten en niet alles verteld werd en dat hield ik heel de film toch in mijn achterhoofd. Maar de film is het zeker de moeite waard om naar te kijken.
Goedgemaakte misdaadfilm geinspireerd op het leven van de crimineel Klaas Bruinsma. Een conventioneel rise-and-fall-verhaaltje, maar onderhoudend verteld en waarbij de eerste helft het sterkts is. Soms redelijk spannend en het acteerwerk is nogal wisselend.
Robi
Film over de geschiedenis van een topcrimineel. Weliswaar een uitgekauwd gegeven voor een film, maar toch weet de film wel te boeien. Al kon ik, zeker in het begin, nauwelijks verstaan wat er gezegd werd.
Insignificance
Puntje voor die arme Frank Lammers, verder kan ik er weinig mee. Zeker het pakweg eerste uur is veel te fragmentarisch en bijna kinderlijk van opzet. Zoals alles rondom Hugo; een verzameling scènes, maar van een vloeiende vertelling is geen sprake. Het lijkt nergens op. Dat geldt ook voor de manier waarop Huub Stapel af en toe wordt ingeschakeld om het waarom van de hoofdpersoon te duiden. De flashback is ronduit beschamend.
Peter Paul Muller is misschien niet zoveel kwalijk te nemen, maar tussen de naïeve, studentikoze Klaas aan het begin van de film en de gangster op het eind, zit ook niet bepaald een wereld van verschil. Als ie ooit een toplijstje haalt, dan is het die van saaiste filmcrimineel. In een dergelijk lijstje zou de shoot-out van deze Dominee ook nog wel eens kunnen voorkomen. Nog eentje? Vooruit. Slechtste gangsterpoes ooit.
Decec
Een goede misdaad/thriller film...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteurs Huub Stapel en Marcel Musters...
Prima ouderwetse opname, vb auto's...
Mooi HD kwaliteit...
Prima achtergrond geluid (Dolby Digital)...
Prima Nederlandse film...
Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in deze Dominee, maar op de een of andere manier heb ik door de jaren heen de film nog nooit gezien. Vorige week kwam die langs op televisie en daardoor kwam het er uiteindelijk dan toch van.
Ik moet zeggen, dat ik positief verrast ben. Mijn verwachtingen waren niet heel hoog, maar ik heb me uitstekend vermaakt. Het verhaal over Klaas Bruinsma is erg interessant en wordt aardig goed uitgebeeld. Het is jammer dat het soms iets te fragmentarisch is, maar dat wordt goed gemaakt door het uitstekende acteerwerk. Peter Paul Muller zet een prima hoofdrol neer als de keiharde Bruinsma, maar ook de bijrollen worden prima ingevuld, door o.a. Frank Lammers en Chantal Janzen.
Er zitten een paar lekker harde scènes in en het is ook mooi om te zien, hoe alles langzaam van kwaad tot erger gaat. Richting het einde gaat het soms iets te snel, maar verder is het behoorlijk boeiend, met een aantal sterke momenten, prima acteerwerk en een zeer interessant verhaal.
frolunda
Geen onaardige film met een vlot tempo al komt het zo nu en dan allemaal wat oppervlakkig over.Daarnaast zit er niet al te veel diepgang in de karakteruitwerking en is het acteren van Lammers en Muller niet altijd overtuigend.Gelukkig wordt het naar mate de film vordert allemaal wat beter en doet Janzen het verrassend goed.De Dominee is daarom niet helemaal geslaagd maar een voldoende zit er nog wel net in.
martijn011
- 2034 berichten
Deze film verraste me positief! Had er vooraf niet heel veel verwachtingen van, maar ik kwam bedrogen uit.
Deze film kan zich natuurlijk niet meten met de welbekende toppers in dit genre, zoals bijvoorbeeld Scarface of Goodfellas, maar onderhoudend is het wel!
Peter Paul Muller vult z'n hoofdrol uitstekend in. Naarmate de film vorderde leek het wel of hij steeds beter in z'n rol kwam.
Hetzelfde geldt voor Frank Lammers. Uitstekende acteerprestatie, als rechterhand van de hoofdpersoon.
Chantal Janzen is een leuke meid, maar acteren moet ze niet meer doen. Weer een zeer matige acteerprestatie, een totale miscast wat mij betreft.
Het verhaal is vooral in het begin erg goed verteld, ook schuwt de film het geweld niet. Ik vond het wel wat minder worden naarmate de film vorderde.
Het einde is dan wel weer sterk, goede keuze van de regisseur om hetzelfde shot als in het begin te mijden.
Ruim voldoende!
tommykonijn
Ik had hem al wel eens gezien, deze De Dominee. Het was echter lang geleden en er stond me, op het einde (of beter gezegd: het begin) na, vrijwel niks meer van bij.
Ik kan na herziening niet zeggen dat het een hoogstaande film is, maar het kijkt met gemak lekker weg. Er bekroop me meermaals een Baantjer-gevoel wat dat betreft. Het acteerwerk vond ik van de een wat beter dan van de ander. Ik ben sowieso al niet zo'n fan van Peter Paul Muller, dus ik vond hem eerlijk gezegd ook niet zo interessant als waarschijnlijk wel de bedoeling zou moeten zijn geweest. Frank Lammers vind ik daarentegen een prima acteur en hij kwam ook het meest overtuigend over. De bijrolletjes waren soms wat beperkt om een bepaalde indruk van te krijgen, maar onder meer Chantal Janzen, Cas Jansen, Huub Stapel en Jeroen Spitzenberger kwamen goed uit de verf. Ik had trouwens wel, maar dat kan ook aan de opname liggen, zeker in het begin, erg veel moeite om de acteurs te verstaan.
Het verhaal vond ik niet bijster interessant, maar een aantal verrassende plotwendingen houden de boel wel boeiend. Het komt allemaal ook wat langzaam op gang; je zit in het begin eigenlijk vooral te kijken naar de hasjhandel en het toenemende succes van Klaas, maar zodra de karakters wat meer ontwikkeld worden, en er dus problemen in de handel ontstaan, komt er wat meer vaart in de film. De sombere jaren zeventig sfeer kwam ook goed over. De film is namelijk behoorlijk duister en bij vlagen best hard.
Het is geen film die verder op bepaalde punten uitblinkt. Nergens wordt de film echt spannend, maar gelijktijdig kwam het nergens in me op om de film af te zetten. Het is natuurlijk jammer dat de hoofdpersoon zelf niet echt imponeert, maar gelukkig maakt Frank Lammers dat meer dan goed. De film is zeker niet op elk moment even sterk, maar al met al is dit een goed in beeld gebrachte Nederlandse misdaadfilm.
cucciolo
Dit viel me verrassend goed mee voor een (toch maar weer een cliche) Nederlandse film. Natuurlijk is het acteerwerk niet meer dan redelijk, maar als je dat door de vingers ziet (anders is bijna geen enkele NL film te pruimen) is het toch wel sterk en vakkundig gedaan allemaal. Er zijn heel wat slechtere Amerikaanse films. Dit behoort absoluut tot de betere films van eigen bodem en het lekkere Amsterdamse sfeertje helpt daar zeker bij.
Kondoro
Gisteren deze film eigenlijk mee gesnoept van NPO 3 waar hij gelukkig zonder reclame gedraaid word. Ik heb de film in het verleden ooit wel ergens gezien maar ik wist er natuurlijk geen reet meer van te maken, denk dat het wel zo’n twaalf jaar geleden is dat ik deze voor het laatst gedraaid heb. Ik wil me ook iets meer verdiepen in meer Nederlandse cinema, het komt dan ook rete handig uit dat ik dus ‘Videoland’ nu heb hier bij ons thuis waar juist veel uit eigen land te vinden is, erg handig en fijn.
‘De Dominee’ kwam eigenlijk wel wat onverwachts op het beeldbuis, ik had het idee om een andere film aan te zetten maar toen we deze zagen leek het ons ook wel leuk om deze even te gaan kijken. Toch vond ik het allemaal niet heel bijzonder, leuk doorgaans misdaadverhaaltje waar Peter Paul Muller ontzettend zijn best doet en ik vond hem ook wel de geslaagde acteur van de film, althans ik vond hem prima acteren.
Ik ken verder niks van het onderwerp, daar heb ik me nooit verder in verdiept dan deze film. Ik weet dus ook niks van de hasjwereld in 1970 en de misdaden daar omheen, al moet ik zeggen dat ik daar ook niet heel erg in geïnteresseerd ben. En dan heb je daar ook al wel het hele verhaal voor je. We volgen twee mannen die hogerop willen in de hasjhandel en gaan zelf handelen. Ze verslaan vijanden maar maken er ook veel, en we zien ze op weg naar de top met veel gevaar en wat tegen slagen, leuk maar niet héél bijzonder te noemen.
De cast vond ik leuk, en natuurlijk de prachtige Chantal Janzen (en haar naakte lichaam, wat toch wel twee pluspunten opleverde) mogen we dan echt niet vergeten maar ook Frank Lammers die het ontzettend goed deed en misschien nog wel met kop en schouders boven de rest uit wist te komen. Tja, en meer kan ik er nog wel opnoemen maar het was allemaal verder niet bijzonder.
Het kwam dan al gauw over voor een doorsnee misdaadfilm die me wel wat beter wist te grijpen dan het doorsnee Nederlandse meuk wat ik wel eens ben tegen gekomen. Heel goed? Nee, totaal niet maar zeker wel een leuke zit die vrij snel voorbij ging.
Lovelyboy
Bekende titel en cast maar toch nooit van gekomen om eens te proberen tot vandaag dan. Ik verwachtte er niet veel van vanwege de reacties en cijfergemiddelden, en dat leverde de film dan ook, die op zich aardige kanten heeft maar ook verscheidene valse noten produceert.
Het is Klaas Bruinsma rond wie de film draait uiteraard, samen met zijn hoofdbeveiliging en kickbokser Adri. Adri betreft overigens een mengsel van kickbokser en lijfwacht André Brilleman, lijfwacht Geurt Roos en ene Etienne Urka die geld geboden zou hebben aan regisseur en scenarioschrijvers om buiten de film te blijven. Interessant allemaal zou je zeggen. De Dominee gaat vlakjes van start met de kennismaking met Adri en Klaas die zich wel heel gemakkelijk naar binnen lullen en onderdeel uit mogen maken van een softdrugs organisatie. De brutalen hebben de halve wereld zegt men dan.
Opvallend is het mooie tijdsbeeld met alle oude auto's, interessant is ook zeker de twist met vader, iets waar ik zo meteen nog op terug kom. Tevens sterk is de sfeer rond Adri die eruit wil stappen maar toch verbaal onder druk gezet wordt en eigenlijk soort van gegijzeld wordt. Het wordt niet geaccepteerd om zomaar te stoppen. Fraai is ook op zijn minst de verandering die te zien is in de blik en uitdrukking van Klaas die harder, cynischer en meedogenloos wordt. En sowieso de sfeer die donkerder wordt gedurende de ernst van zaken. Van luchtig zaken doen naar moordaanslagen en besprekingen in donkere clubs. Om als laatste de muziek aan te halen die goed te noemen is maar wel ontzettend lijkt op Adagio for strings van Barber. Maar dan ben ik toch wel door de positieve punten heen...
Klaas wordt nooit een enkel moment interessant noch spannend. Wat speelt er in dit karakter? Iets dat maar niet naar buiten wil komen en zelfs in eerste instantie idealistisch, vooruitziend en als een vrolijke ondernemer wordt neergezet want hij is zeker dat softdrugs gelegaliseerd gaat worden. Ondertussen was Bruinsma een veelgebruiker en had voor de moordaanslag al drie keer in de bak gezeten. Iets waar we dus ook niets van te zien krijgen. Dan de ruzie die hij met zijn vader had, iets dat ik goed vond, de rest aan familie of vrouw laten in ieder geval geen wanklank horen ondanks dat het duidelijk is dat er geen legale zaken bedreven worden, normaal kennelijk. En dan nog iets script technisch. Ik snap nooit zo goed waarom dergelijke criminelen hard moeten rijden, zeg maar scheuren, terwijl er geen reden voor is en dat zie je zo vaak in dergelijke films. Je bent een doorgewinterd crimineel, je leidt een organisatie, de politie op de loer en op zoek naar dingen, en dan wil je de aandacht trekken met een verkeersovertreding? Aangehouden worden, gefouilleerd, betrapt met een wapen of drugs? Tsja...
Zoals gezegd De Dominee heeft een aantal aardige punten zoals de brede cast met een prima Frank Lammers en goede soundtrack. Maar mist dus ook het nodige aan correctheid, toch de meeste pijn lijdt de film aan de invulling van de rol. Peter Paul Muller doet zijn best maar Klaas is gewoon niet interessant, iets dat geld voor de gehele film die veel te lang aanvoelt en me eigenlijk nergens echt iets doet. Daarom hooguit aardig voor een keer en als misdaaddrama een kleine voldoende, maar dat is het dan ook.
Fransman
Begint met onleesbare introductieteksten en daarna onverstaanbare dialogen. Na vijf minuten afgezet.
John Milton
Very late to the show, maar hier ben ben ik alsnog anno 2023.
Ik weet vrij zeker dat ik zelfs bij Pathé werkte toen deze uitkwam, maar het trok me niet genoeg (zelfs gratis) om hem te zien. Op zich klopte dat gevoel wel, want de Dominee is geen bijzonder sterke film wat mij betreft. Frank Lammers is de moeite, maar verder zuigen het verhaal en de karakters je nooit binnen, en dat is bij zo'n film wel essentieel.
De score was wel behoorlijk, en ik moet toegeven dat ik me niet heb verveeld. En ondanks dat ik haar acteerwerk onder vind doen voor haar presenteerkwaliteiten, en dat JM een brunetjesman is, ben ik toch wel gecharmeerd van Chantal Janzen. Jazeker.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'