• 8.758.443 stemmen

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Vertical Limit

"Hold your breath."

De jonge bergbeklimmer Peter Garrett gaat samen met zijn groep zeer uiteenlopende figuren een extreme tocht op leven en dood aan. Zijn zus Annie is na een lawine vast te komen zitten in een spelonk van 's werelds beruchtste berg, de K2, geheel bedolven onder de sneeuw. In een race tegen de klok beklimmen Peter en het reddingsteam de berg en moeten ze in de meest bizarre omstandigheden spectaculaire toeren uithalen om Annie van een wisse dood te redden. Komen ze op tijd? En wil Annie wel gered worden door haar broer?

Peter Garrett

Tom McLaren

Royce Garrett

avatar van Eric001

Eric001

Nogal onwaarschijnlijk, geen sterke film, kon net.

Geweldige film. Ik werd er helemaal in meegezogen. Zeer intens en vol met actie. De film moet na een overweldigend begin even op gang komen, maar na ongeveer een half uur zit je er helemaal in. Ook goed om te weten is dat de acteurs voor deze film hebben leren bergbeklimmen, wat de film alleen maar intenser en realistischer doet overkomen. Zeker een aanrader.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Matig.

De eerste scènes zetten eigenlijk al de toon: serieus bedoeld drama dat dusdanig bombastisch in beeld gebracht wordt, slecht acteerwerk incluis, dat het op de lachspieren werkt. Waar men dergelijke openingsscènes haalt: het is me een raadsel, maar ik heb alleszins wel goed gelachen. Die scènes geven de film ook direct een jaren '90-sfeertje mee, hoewel de film uitgekomen is in 2000.

Martin Campbell is natuurlijk wel een regisseur die succesvol was in die tijd, dus ik kan me z'n keuzes wel voorstellen. Als de film verder ontplooit, en de reddingsmissie volop aan de gang is, zie je ook wel dat hij een actierijk filmpje kan maken. In Vertical Limit zit alles in: weidse helikoptershots van de bergen, Bill Paxton en Scott Glenn in belangrijke rollen en een hoog over-the-top-gehalte. De film kan dus op de belangrijkste zaken wel vermaken. Rest nog een aantal ontzettende manco's zoals dat acteerwerk van voornamelijk Robin Tunney en dan komt de film ergens in de grijze middenmoot terecht.

2,5

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Een paar spannende scènes redden de film nog een beetje, maar ik vond het vooral een dwaze film.

-Men gaat op 8000 m rondsjacheren zonder zuurstofflessen...

-Een man zonder tenen (Scott Glenn) gaat nog even hard klimmen...

-Belachelijkste dropping met een helikopter ooit...

-Een reddingsploeg neemt nitroglycerine mee om anderen te redden, waarbij ze niet weten dat nitro ontploft wanneer het onder de zon (of eender welke andere hittebron) opgewarmd wordt.

Dit reddingsteam zie ik liever niet komen. Zowat alles wat bergbeklimmen niet is komt hier aan bod.. Wat heb ik me kapot geërgerd aan deze film.

avatar van Leno

Leno

Leno schreef:

Acteren is onder de maat, er zijn te weinig spectaculaire scenes, de dialogen zijn niet al te best, het verhaal is onzinnig en het einde kan echt niet (als je bedenkt hoe de film begint). Verder wel amusant op de een of andere manier. 2.5*

16 jaar later neem ik wat meer voor lief.. Onzinnig, over de top, vergezocht met belachelijke stunts en overdreven stereotype karakters maar erg vermakelijk en vlot geregisseerd door Campbell. Vermakelijke rollen van Glenn als de man zonder tenen die heel goed kan klimmen (dat moet dat wel een grap zijn) en Paxton als bullebak (as usual). En het einde.. dat was zo over de top dat het weer humor was.

avatar van Rotterdam@1

[email protected]

Ongelooflijk spannende en realistische film: heb hem ooit als dvd gekregen en toen ik erop uitgekeken was aan bergbeklimmers cadeau gedaan. Morgenavond Film 1 Action

avatar van Brabants

Brabants

Vertical Limit is een heerlijke popcornfilm. Verstand op nul en kijken maar. Prima film als tussendoortje.