Bowfinger (1999)
Met onder meer: Steve Martin, Eddie Murphy en Heather Graham
Releasedatum: 16 december 1999
Plot Bowfinger
"The con is on."
De regisseur Bobby Bowfinger heeft eindelijk z'n handen weten te leggen op het "perfecte" script. Hij huurt een ambitieuze jonge actrice en een crew van illegalen in, en mist eigenlijk nog maar één ding: de grote ster Kit Ramsey. Hij wil de rol echter niet, en dus zit er maar één ding op voor de crew: Kit in het geheim filmen, en verder zijn look-alike broer gebruiken.
Bobby Bowfinger
Slater
Terry Stricter
Jerry Renfro
Jordy
Ik vond de film niet grappig. Murphy bewijst weer eens niet komisch meer te zijn, en ik vond de scenes waarin de crew met verborgen apparatuur achter Ramsey aan gaat maar flauw. 2 sterren.
You_bastard
Deze film viel vies tegen je zou verwachten de combinatie Steve met Eddie dat het een leuke film ging worden maar helaas was dit niet het geval. Ik miste wat in die film wat precies weet ik niet. Het is iets wat je altijd in films had van Eddie en in de films van Steve. De laatse scene waarin een Kung Fu film werd opgenomen kon ik wel een beetje om lachen maar in het geheel is het niet meer dan 2 sterren waard.
Blindfold
Ik vond hem nog best meevallen, maar dit kan natuurlijk te wijten zijn aan het feit dat vantevoren iedereen zei dat ie slecht was.
Obiwannes
Vond het niet waard da hij in bottom50 staat. Moest wel eens goed lachen met de film. Geen slechte humor, Murphy was toch niet slecht? 3*
vliegtuig13
Ach ja, het was allemaal wel aardig, Eddie Murphy wel erg flauw maar wat er in de film gebeurt is allemaal wel leuk, 3.5 ster.
darkcity
Leuke film ! Eddie Murphy was flauw als ever en Steve Martin was redelijk grappig. Over het algemeen een leuke, niet zo'n bijzondere, maar vermakelijke film. Ik heb niet echt dubbel gelegen, maar de film is gewoon erg vermakelijk ! ***1/2
FisherKing
Geen two thumbs up!
Murphy was al eerder dood; en Martin ook...
Helaas.. Goed advies: Stoppen met film maken !! was dat geen topic ergens in het forum?
jedymaster
prachtige film heb vaak dubbel gelegen van het lachen goed script ook.
Mik
bagger film heb niet vaak dubbel gelegen van het lachen slecht script ook.
kan bijna nie erger, 1 ster
Stoffeltje
Ik had er meer van verwacht maar ik vond de grappen niet leuk. Als je Eddie Murphy cast moet hij de grappen maken en niet de grappen zijn. Dus 1,5 ster
Ramon K
Wat moet een mens hier nou mee?
magnolia_
Verdorie, wat heeft iedereen toch tegen deze film, 'k vond hem best vermakelijk.
oké, diepgang ontbreekt maar toch heb ik bij de enkele scènes in een deuk gelegen
pinky
- 1999 stemmen
Verdorie, wat heeft iedereen toch tegen deze film
Het jachtseizoen op zowel Steve Martin als Eddie Murphy is al enige jaren geopend, Magnolia: vandaar.
sn@ke
- 2077 berichten
Leuke satire-komedie met leuke grappen. Vooral de scenes waarbij ze in het geheim filmen en die met Eddie Murphy in zijn tweede rol waren grappig. Eddie Murphy was veel leuker als Steve Martin. 3*
mc rosss
de humor van bowfinger is maar van laag niveau, typisch amerikaans veel schow zonder enige inhoud.
Zachery Glass
Ik heb hier toch van genoten - vooral die scene waarin de tweelingsbroer moet een drukke snelweg overlopen en de regisseur (Martin) hem kalmeert met: "Don't worry, all those cars are driven by the best stuntdrivers."
roda
ik vind dit een van de minste films van steve martin, erg flauw deze film.
silent_roar
gave film, Steve Martin en Eddie Mrphie zijn op hun best in deze film. Heavenly god! Heavenly god! (Freeway scene)
GerwinF
Ik heb ze beiden wel eens beter zien spelen. Het idee was wel leuk, maar vondt het niet zo goed uitgewerk. Heb ook maar 1 keer moeten lachen.
EmDee
GerwinF
Jep...en dat stuk wat hij over Tom Cruise vertelde. Dus eigenlijk 2 keer gelachen.
John Doe
Goed idee voor een film als je maar 2000 dollar hebt. Die zieke scenes zoals de snelweg met de 'figurerende stuntrijders' doen het 'm.
Moviestar
Vond het best een leuke film, Bobby Bowfinger (steve martin) die een film maakt zonder dat de ster zelf het weet, heel goed verzonnen! En een leuke bijrol van Terence Stamp. 3*
salvatore
- 1937 berichten
Vond eddie murphy als de look a like broer zeer leuk gespeeld. Flink gelachen om hem.
Jozzy
Tering, wat een klote film zeg. Iedere grap is slecht. 1 van de slechtste films die ik gezien heb.
Bij tijd en wijle redelijk vermakelijk. Lollig Ed Wood-achtig karakter van Martin, die tevens het script schreef. Maar de grappendichtheid is veel te laag voor deze komedie. Heb zelden echt moeten lachen.
gemaster
Ik heb me prima vermaakt bij deze comeback film van Steve Martin. Er zaten een paar erg geestige stukjes tussen Die opmerking over Cruise was echt hilarisch en de acteerprestaties waren ook allemaal erg grappig. Het einde met de Fake Ninja Purses was ook bijzonder grappig/
3,5 ster.

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Man on the Moon

Klute
Misdaad / Mystery, 1971

Chaplin
Drama / Biografie, 1992
film bedrijfberoemdheidfamehollywoodlos angeles, californiëfilmproductieactressfamous actor