• 9.373.992 stemmen

Met onder meer: Steve Martin, Eddie Murphy en Heather Graham

Releasedatum: 16 december 1999

Plot Bowfinger

"The con is on."

De regisseur Bobby Bowfinger heeft eindelijk z'n handen weten te leggen op het "perfecte" script. Hij huurt een ambitieuze jonge actrice en een crew van illegalen in, en mist eigenlijk nog maar één ding: de grote ster Kit Ramsey. Hij wil de rol echter niet, en dus zit er maar één ding op voor de crew: Kit in het geheim filmen, en verder zijn look-alike broer gebruiken.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond de film niet grappig. Murphy bewijst weer eens niet komisch meer te zijn, en ik vond de scenes waarin de crew met verborgen apparatuur achter Ramsey aan gaat maar flauw. 2 sterren.

avatar van You_bastard

You_bastard

Deze film viel vies tegen je zou verwachten de combinatie Steve met Eddie dat het een leuke film ging worden maar helaas was dit niet het geval. Ik miste wat in die film wat precies weet ik niet. Het is iets wat je altijd in films had van Eddie en in de films van Steve. De laatse scene waarin een Kung Fu film werd opgenomen kon ik wel een beetje om lachen maar in het geheel is het niet meer dan 2 sterren waard.

avatar van Blindfold

Blindfold

Ik vond hem nog best meevallen, maar dit kan natuurlijk te wijten zijn aan het feit dat vantevoren iedereen zei dat ie slecht was.

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Vond het niet waard da hij in bottom50 staat. Moest wel eens goed lachen met de film. Geen slechte humor, Murphy was toch niet slecht? 3*

avatar van vliegtuig13

vliegtuig13

Ach ja, het was allemaal wel aardig, Eddie Murphy wel erg flauw maar wat er in de film gebeurt is allemaal wel leuk, 3.5 ster.

avatar van darkcity

darkcity

Leuke film ! Eddie Murphy was flauw als ever en Steve Martin was redelijk grappig. Over het algemeen een leuke, niet zo'n bijzondere, maar vermakelijke film. Ik heb niet echt dubbel gelegen, maar de film is gewoon erg vermakelijk ! ***1/2

avatar van FisherKing

FisherKing

Geen two thumbs up!

Murphy was al eerder dood; en Martin ook...

Helaas.. Goed advies: Stoppen met film maken !! was dat geen topic ergens in het forum?

avatar van killerbee

killerbee

matigjes 2*

avatar van tom

tom

minder dan matigjes, 1.5*

avatar van jedymaster

jedymaster

prachtige film heb vaak dubbel gelegen van het lachen goed script ook.

avatar van Mik

Mik

bagger film heb niet vaak dubbel gelegen van het lachen slecht script ook.

kan bijna nie erger, 1 ster

avatar van Stoffeltje

Stoffeltje

Ik had er meer van verwacht maar ik vond de grappen niet leuk. Als je Eddie Murphy cast moet hij de grappen maken en niet de grappen zijn. Dus 1,5 ster

avatar van Ramon K

Ramon K

Als je Eddie Murphy cast moet hij de grappen maken en niet de grappen zijn.

Wat moet een mens hier nou mee?

avatar van Bandit

Bandit

Flauwe prul-film.

avatar van magnolia_

magnolia_

Verdorie, wat heeft iedereen toch tegen deze film, 'k vond hem best vermakelijk.

oké, diepgang ontbreekt maar toch heb ik bij de enkele scènes in een deuk gelegen

avatar van pinky

pinky

• 1999 stemmen

magnolia_ schreef:

Verdorie, wat heeft iedereen toch tegen deze film

Het jachtseizoen op zowel Steve Martin als Eddie Murphy is al enige jaren geopend, Magnolia: vandaar.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Leuke satire-komedie met leuke grappen. Vooral de scenes waarbij ze in het geheim filmen en die met Eddie Murphy in zijn tweede rol waren grappig. Eddie Murphy was veel leuker als Steve Martin. 3*

avatar van mc rosss

mc rosss

de humor van bowfinger is maar van laag niveau, typisch amerikaans veel schow zonder enige inhoud.

avatar van Zachery Glass

Zachery Glass

Ik heb hier toch van genoten - vooral die scene waarin de tweelingsbroer moet een drukke snelweg overlopen en de regisseur (Martin) hem kalmeert met: "Don't worry, all those cars are driven by the best stuntdrivers."

avatar van roda

roda

ik vind dit een van de minste films van steve martin, erg flauw deze film.

gave film, Steve Martin en Eddie Mrphie zijn op hun best in deze film. Heavenly god! Heavenly god! (Freeway scene)

avatar van GerwinF

GerwinF

silent_roar schreef:

Ik heb ze beiden wel eens beter zien spelen. Het idee was wel leuk, maar vondt het niet zo goed uitgewerk. Heb ook maar 1 keer moeten lachen.

avatar van EmDee

EmDee

GerwinF schreef:

De snelwegoversteek-scène?

avatar van GerwinF

GerwinF

EmDee schreef:

De snelwegoversteek-scène?

Jep...en dat stuk wat hij over Tom Cruise vertelde. Dus eigenlijk 2 keer gelachen.

avatar van John Doe

John Doe

Goed idee voor een film als je maar 2000 dollar hebt. Die zieke scenes zoals de snelweg met de 'figurerende stuntrijders' doen het 'm.

avatar van Moviestar

Moviestar

Vond het best een leuke film, Bobby Bowfinger (steve martin) die een film maakt zonder dat de ster zelf het weet, heel goed verzonnen! En een leuke bijrol van Terence Stamp. 3*

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

Vond eddie murphy als de look a like broer zeer leuk gespeeld. Flink gelachen om hem.

avatar van Jozzy

Jozzy

Tering, wat een klote film zeg. Iedere grap is slecht. 1 van de slechtste films die ik gezien heb.

avatar van gotti

Bij tijd en wijle redelijk vermakelijk. Lollig Ed Wood-achtig karakter van Martin, die tevens het script schreef. Maar de grappendichtheid is veel te laag voor deze komedie. Heb zelden echt moeten lachen.

avatar van gemaster

gemaster

Ik heb me prima vermaakt bij deze comeback film van Steve Martin. Er zaten een paar erg geestige stukjes tussen Die opmerking over Cruise was echt hilarisch en de acteerprestaties waren ook allemaal erg grappig. Het einde met de Fake Ninja Purses was ook bijzonder grappig/

3,5 ster.