Genre: Thriller / Misdaad
Met onder meer: Sandra Bullock, Jeremy Northam en Dennis Miller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 2 november 1995
Plot The Net
"No driver's license, no credit cards, no passport, no access to her bank accounts in a foreign country ... She finds her identity stolen."
Angela Bennett werkt als systeemanaliste voor een computerbedrijf, waar ze software controleert op fouten. Zoals vele computernerds leidt ze een geïsoleerd leven in haar werkkamer en verlopen haar contacten met de buitenwereld via het internet. Wanneer ze een schijf met vertrouwelijke informatie van een Amerikaanse spionagecel in haar bezit krijgt, gaan de poppen aan het dansen. Ze ontsnapt aan een aanslag tijdens haar vakantie in Mexico. Wanneer ze thuiskomt blijkt haar identiteit te zijn gewist. Officieel bestaat ze in geen enkele databank meer.
Angela Bennett / Ruth Marx
WNN Anchor
Public Defender
Ben Phillips
Blindfold
En dit bevestigd maar weer dat dinges waarvan de naam me alweer ontschoten is en ik geen zin heb om op Back te drukken een niet kunnen acterende doos is.
Jordy
Goh zonde dat ik in 1995 nog niet online was, er waren toen zo te zien super-snelheden mogelijk. Oftewel: de film laat het Internet op een zeer onrealistische wijze zien. De rest van de film is een redelijk gemaakte maar nergens echt spannende thriller. 2 en een halve ster.
HEY! we gaan hier natuurlijk niet slecht praten over Sandra Bullock he???
Blindfold
Ja nu weet ik het weer. Sorry. Al moet ik bekennen dat ik haar in Miss Congeniality en A Time to Kill best te pruimen vond.
dttom
Vond dit echt slecht, het is dat ik hem gratis bij mijn computer kreeg anders had ik hem dus nooit gezien.
Obiwannes
Niet slecht, niet goed. dus 2.5*, veel valt er over deze film niet te vertellen.
Jerome-B
Vind hem behoorlijk onrealistisch en slecht verhaal + acteerwerk, alhoewel Sandra Bullock in latere films gelukkig een stuk beter speelt. 2 sterren.
sydney
Slecht acteerwerk? Sandra Bullock laat naar mijn mening altijd een knap staaltje acteerwerk zien. Goede film en goed verhaal. Het is onrealistisch omdat het SF achtige trekjes heeft.
vic
Hoe bedoel je knap staaltje acteer werk. Ze speelt altijd dezelde rol. Ik heb nooit het gevoel dat ze iemand anders is. Men zal nooit zeggen dat ze zo goed acteert dat je moeite heb om te zien dat het sandra bullock is.
Tonyvdb
slechte film, (alweer) typische commerciële Hollywood-brol
'* 1,5 op 5 *'
Tigger
Ik kon niet door deze film heenkomen... ben in de bioscoop tijdens de pauze naar huis gegaan en ook thuis op de bank heb ik 'm toch maar uitgezet... wel genoeg gezien om te weten dat 't geen hoge score verdient, daarom: 1*
petey
- 1901 berichten
Het bewijs dat men geen goede fims over internet kan maken, alle andere pogingen zijn ook hopeloos gefaald.
Tigger
En Takedown dan? Dat vond ik persoonlijk wel een aardige internet(-related-)film.
darkcity
Sandra Bullock was hier echt heel erg slecht, en de film was ook saai, weinig momenten waarin je op het puntje van je stoel zit. Verhaal is niet echt boeiend, slecht geacteerd, en een erg slecht eind. Maar enigzins toch weer vermakelijk filmpje. 2.5* voor deze matige techno-thriller
mazdalfa
Standaard formule-film; het soort films waar mejufrouw Bullock in grossiert. Zelden echt slecht, nooit echt goed.
Maz
narva77 (crew films)
Tja sorry hoor, maar ik kijk deze film toch elke keer. Zo slecht is ie niet, en waarom zegt iedereen nog steeds dat Sandra Bullock niet kan acteren? Ze kan wel degelijk goed acteren. 3,5 sterren!
Maar, waarom zou ik mijzelf verontschuldigen?
Rascal
Nah je hoeft je echt nie te verontschuldigen hoor, ik vind Sandra Bullock ook een goede actrice. Juist ook wel omdat ze er zo 'gewoontjes' uit ziet maakt haar dat nog mooier. Deze film vond ik overigens amusant genoeg om naar te kijken.
filmdaas
door deze film ben ik zo'n beetje fan van sandra geworden jammer dat ze zoveel romantische komedie's heeft gemaakt.
theresia
een wel goeie film 2.5* van mij.. vond het wel leuk dat sandra erin zat...is een keer iets anders
Pitbull
The Net wordt zo onderhand wel de meest vertoonde film op televisie.
De Knip
Shawshank Redemption is de laatste tijd er ook veel op geweest....
sn@ke
- 2077 berichten
Lang geleden gezien maar ik vond hem wel ok. Best wel een vernieuwende thriller met een goede Sandra Bullock. 3*
morpheus
Matige thriller bij vlagen spannend, redelijk te kijken snel vergeten.
Captain Pervert
Als je ook maar iets weet van computers en internet is deze film tenenkrommend om naar te kijken.
Zoals alle films waarbij computer een rol spelen.
morpheus
Zoals alle films waarbij computer een rol spelen.
En dat terwijl effect crews niks anders dan achter computers zitten, verander dan ook de url van de website even in iets anders dan C:Document etc etc
davidov
sandra is een vervelend mens dat niet kan acteren en waar ik me niet alleen wezeloos aan erger maar ook nog eens koppijn van krijg.... 2.5 sterren.... vrij hoog nog eigenlijk
Ralfke
- 2075 stemmen
De aardige uitgangspositie van de plot had mijns inziens beter uitgewerkt kunnen worden. Nu slechts **1/2 omdat de rolprent in ieder geval moeiteloos uit te zitten is. Het einde is echt afgeraffeld en te voorspelbaar!
xangadix
Het leukste vind ik de scene waarin de bad guy aan Sandra (maar dus eigenlijk het pubiek) uit gaat leggen wat ze nu eigenlijk heeft gedaan. Ze wéét wat ze heeft gedaan, ze is een expert!

The Net 2.0
2006

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Alive
Avontuur / Drama, 1993

Erin Brockovich
Biografie / Drama, 2000
washington dcbedroghackernew identitycomputer virusjachtcomputerstalkingstolen identityidentity theftcyberbullying