- Home
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 september 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Infiltrator
"The true story of one man against the biggest drug cartel in history."
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robert Mazur, een undercoveragent die jarenlang door het leven ging als Bob Musella. Hij nam allerlei gesprekken op die leidden tot een grote arrestatieactie tijdens een opgezette bruiloft. "Operation C-Chase" was bedoeld om bankiers te ontmaskeren die het financiële systeem manipuleerden om geld wit te wassen voor drugsbaronnen als Pablo Escobar.
Robert Mazur
Dominic
Banker
Akbar Bilgrami
DionneDarko
Op zich wel vermakelijk maar niet alles was even netjes uitgewerkt. En ik heb een oprechte vraag aan diegenen die deze film ook bekeken hebben... Die doodsbedreigingen bij zijn huis etc. Die snap ik dus niet echt. Escobar zat daar dan achter. Maar als hij Mazur zo gemakkelijk weet te traceren dan heeft hij toch ook zo ontdekt dat de naam en de gehele identiteit die hij heeft opgegeven niet kloppen? Hij deed zich voor als een man die een ontzettend groot vermogen had maar leeft in een doorsnee Amerikaanse woning. En dat valt die meester criminelen dan allemaal niet op? Nu snap ik dat Escobar alles in opdracht laat doen en niet zelf bij hem op de stoep heeft gestaan natuurlijk... Überhaupt dat de beste man dan undercover ging in zo'n gevaarlijke operatie maar in het begin nog wel gewoon thuis sliep!? Dat vond ik toch een beetje apart en er werd eigenlijk ook niet zo goed op in gegaan. En zo waren er nog een aantal dingen die net iets te vlot en te rommelig gingen naar mijn zin. Ook vermoed ik dat het 1 en ander natuurlijk wel extra gesensationaliseerd was. Onder andere die bruiloft waar iedereen in het rond schoot, dat die Ospina echt vlak voor hun neus op de dansvloer werd geëxecuteerd en dat die Mazur tijdens die bewuste aanslag op die Barry Seal toevallig ook net in de auto zat. Het zou kunnen dat het echt zo is gelopen allemaal, weet verder niets van het echte verhaal af maar zo'n vermoeden kreeg ik wel tijdens het zien van die beelden.
Oja en later heeft Roberto Alcaino (gespeeld door Benjamin Brat) het daar nog over zelfs! Hij hint erop dat hij weet dat Mazur in die auto zat of ben ik nou helemaal gek? Nadat het op het nieuws verschijnt zegt hij iets in de trant van; Je had die ring van zijn (dode?) vinger moeten aftrekken. Suggererend dat Mazur in die auto zat lijkt me? In ieder geval wees het erop dat Alcaino wist dat Mazur contact met die man had gehad. Hoe hij dit dan wist en waarom hij de connectie dan niet beter onderzocht is me een raadsel. Barry Seal was immers een verrader. Of ik heb niet goed opgelet?
En nog een vreemd iets. Ze lieten die collega van hem naar zijn vrouw gaan om zijn trouwpak van tig jaar geleden op te halen. Terwijl er weinig kosten bespaard werd op de rest van de bruiloft. Vond het een beetje een onlogische zet.
Oh en dan was er ook nog iets met een CIA agent die hem achterna zat en de CIA was er ook bij betrokken of iets? Dat ging allemaal zo snel.. Ze hadden accounts bij die banken die waren opgerold.. en verder werd daar niet meer op in gegaan?
Ik vermoed dat het verhaal net wat beter tot zijn recht was gekomen wanneer het in een serie verwerkt zou zijn. Bryan Cranston acteerde zoals altijd wél fenomenaal. Daar moet de film het dan ook echt van hebben. Nu ik alle onduidelijkheden zo op een rijtje heb gezet zijn dat toch redelijk wat plotholes bij elkaar. Ik heb ook ergens het gevoel dat er zodanig in de film geknipt is dat er hierdoor allerlei uitleg mist?
Ik twijfel tussen een *3 en *3,5 en dat komt dan nog door Cranstons acteerwerk. Zonde want er had echt veel meer ingezeten.
hutsekluts
Onderhoudend misdaaddrama met een bijzonder originele ontknoping die ook nog op waarheid is gebaseerd. Toch krijgt de regisseur mij niet op het puntje van m'n stoel want er ontbreekt iets aan deze film wat er een thriller van zou moeten maken: echte spanning. Natuurlijk zitten er enkele spannende momenten in maar Brad Furnan toont meer een enerverende periode uit de biografie van een undercover agent dan een spannend uitgewerkt script.
Montorsi
Niet heel slecht, maar nogal vlak en te doorsnee om over 2 jaar nog herinnerd te worden.
Pazmaster
Prima misdaadfilm met een zeer interessant verhaal waar ik helemaal in werd gezogen, ook mede dankzij het geweldige spel van Cranston, en het einde vond ik fantastisch. Ik twijfelde tussen 3,5 en 4 sterren maar ik heb het naar beneden afgerond omdat ik het wel eens ben met sommige punten van DarlingDionne. Desalniettemin wel een goede film waar ik me prima heb mee vermaakt!
TMP
Aardige misdaadfilm over undercoveragent Robert Mazur, een prima rol van Bryan Cranston. De film is zeer onderhoudend, hoewel de echte spanning veelal ontbreekt. Een verhaal als dit leent zich wellicht ook meer voor een tv-serie. Dan komen de verschillende personages toch wat beter tot hun recht, zoals bijvoorbeeld in Narcos. Ook bevat deze film zo hier en daar wat losse eindjes die later niet meer worden opgepakt.
Filmkriebel
Goed undercover drama. Furman, regisseur van het al heel goede Lincoln Lawyer behoudt weer zijn übercoole stijl voor Infiltrator, waar een undercover agent zich in een grootschalige operatie als een bedrijfsleider voordoet, die kampioen is in het witwassen van misdaadgeld, en zo opklimt tot de hoogste regionen van het drugskartel van Pablo Escobar, uiteraard om de organisatie tot zinken te brengen. Hoewel dit complex in elkaar kon steken, is de film perfect te volgen en mede door het uitstekende acteerwerk van Cranston gaat dit toch wel verder dan "Tv-film" niveau. Misschien lukt het sommigen niet om Cranston los te zien van Breaking Bad, maar als filmacteur heeft hij ook al enkele mooie rollen kunnen versieren. En man toch, wat een surrealistisch einde, met het hele misdaadsyndicaat die daar in de kerk zit voor een fake huwelijk .. dat was toch wel een geweldige climax
... De film blijft ook voldoende stilstaan bij de menselijke kant van de zaak (geen karikaturale figuren). Het had allemaal even tijd nodig om uit de startblokken te gaan, maar eens dat gebeurd is, zit je echt een fijne film te bekijken, die bovendien nog wat goede muziek uit de (oude) doos tovert.
Deze Misdaad / Drama film ligt al sinds begin oktober bij mij op de plank (beter gezegd harddisk), maar omdat ik er mijn bedenkingen over had (verhaal sprak me niet echt aan en hetzelfde geldt voor de hoofdrolspeler in het verhaal), liet ik hem voorlopig dan ook maar links liggen tot afgelopen vrijdagavond.
Hoewel het op waarheid gebaseerde verhaal (draait om Robert Mazur, die een undercoveragent is en die jarenlang door het leven ging als Bob Musella, die ervoor zorgde dat het witwassen van geld voor drugsbarons zoals Pablo Escobar, ontmaskerd werd door o.a. geluidsopnames te maken via verborgen geluidsapparatuur in zijn aktekoffer), dat zich afspeelt in 1985, best interessant is en zeker ook sfeervol (jaren 80 spat van het scherm) in beeld werd gebracht, vond ik het ook behoorlijk langdradig (duurt ook twee uren) en saai (vooral het eerste uur van het verhaal) en wordt er zeer veel in gepraat en dat is niet altijd even interessant. De meest interessante dialoog in het verhaal vond ik nog de dialoog waarbij Robert Mazur gewaarschuwd wordt in een bar door een vriend en deze tegen hem zegt:
Deze mensen zijn geen agenten, begrijp je ?
Ze snijden je vingers en tenen eraf en spuiten je vol zodat je alles meemaakt.
Ze snijden je ogen open zodat je ze niet dicht kunt doen en dan halen ze je familie.
Ze snijden je zoons hoofd eraf en ze doen hetzelfde met je kleine meid.
Dan snijden ze de tieten van je vrouw eraf en het doet ze helemaal niks.
En als laatste snijden ze jouw hoofd eraf dat ze naar je vrienden bij de douane sturen.
Het verhaal zit opzicht wel aardig in elkaar en weet ook wel te boeien (het werd wel nergens spannend) en te vermaken en is hier en daar ook best hard (als iemand wordt vermoord), maar dat is vooral van toepassing in het laatste uur van het verhaal, waarbij ook de altijd fraaie Diane Kruger (in de rol van undercoveragente Kathy Ertz, waarmee Robert Mazur zogenaamd gaat trouwen) haar intrede maakt. Vanaf het tweede uur van het verhaal wordt het eindelijk ook allemaal genietbaar en het einde (de bruiloft) vond ik best sterk en goed en na het einde kom je ook nog te weten wat er met alle hoofdpersonen in het verhaal is gebeurt.
De cast draagt deze film volledig en ze deden dat zeker verdienstelijk zoals hoofdrolspeler Bryan Cranston (in de rol van undercoveragent Robert Mazur), die vooral natuurlijk bekend is van de serie "Breaking Bad", en natuurlijk ook de eerder genoemde Diane Kruger, die ook bijdraagt aan het visuele gedeelte. Degene die zeker ook het vernoemen waard is, is Yul Vazquez in de rol van biseksuele slechterik Javier Ospina, die er altijd geweldig bijliep in zijn witte pak en ook lekker irritant speelde en dat hoort natuurlijk ook bij iemand in de rol van slechterik.
Al met al een aardige op waarheid gebaseerde Misdaad / Drama film om eens gezien te hebben, maar zeker meer ook niet, want daarvoor is deze film eigenlijk gewoon te langdradig en te saai (zeker het eerste uur) en waarschijnlijk ben je hem ook zo weer vergeten.
P.S. het verbaasd me eigenlijk dat deze film al ruim 200 stemmen heeft en dat er tot nu toe nog maar twee (inclusief die van mij nu) berichten over geschreven zijn ?
cor1946
Hele goede film.Goed verhaal. Was aan de lange kant maar hij verveelt geen moment.
Goeie film over een undercoveragent die diep infiltreert in de drugsmaffia in de jaren '80. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal (wellicht hierdoor kent het verloop weinig verrassingen). Wel onderhoudend van begin tot eind en het ziet er ook allemaal goed uit. Verder nog een prima cast. Zeker vergelijkbaar met Donnie Brasco, maar net iets oppervlakkiger dan die film.
david bohm
Onderhoudende film maar ik word nergens echt meegesleept in het verhaal. De personages blijven allemaal toch vrij vlak. De film is op zich best mooi geschoten en het acteerwerk is in orde maar veel verder dan de kwalificatie degelijk kom ik niet.
Leland Palmer
Geschreven door de moeder van regisseur Brad Furman. Haar 1e filmscript. Niet lullig bedoeld, maar dat is er aan af te zien ook hoor. Zoonlief regisseert 'The Infiltrator' kundig, sfeervol en vermakelijk, maar wat een vlakke gatenkaas is dit scenario. Onmogelijk om daar mee weg te komen. Zonde, want verder is dit toch wel een erg leuke film. De jaren 80, goede cast, fijn tempo, locaties, muziek en toch wel een redelijk intrigerend verhaaltje verder. Jammer dat de muizen er zo nodig aan moesten knagen.
coumi
Prima misdaadfilm. Nergens vernieuwend, maar zeer solide en zelfverzekerd verteld, kon me triggeren van begin tot einde. Het is waargebeurd, dus grote onwaarschijnlijkheden, zoals dat de infiltrant ook nog tijd over heeft om af en toe in het openbaar met zijn echte familie iets te ondernemen, nemen we maar op de koop toe. Cranston is erg goed, het onderwerp zelf en de locaties zijn natuurlijk al tot in den treure te zien geweest in een populaire serie/film als Miami Vice, maar dan vind ik deze film toch een stuk beter.
Brabants
Deze film lijdt behoorlijk aan een zeer oppervlakkig plot, maar een zeer getalenteerde cast weet deze misdaadfilm toch nog enigszins interessant aan de man te brengen. De karakterstudie is sterk, maar niet alle gebeurtenissen vanzelfsprekend. De speelduur is vrij lang en dat hoeft op zich geen probleem te zijn, als het spanningsniveau iets meer betekenis had gekregen. Het had simpelweg beter gekund.
iliazz
Misdaadfilm over drugs en het witwassen van geld in de jaren '80. Genoeg films en series over gezien dus het al wat oppervlakkige plot sprak mij dan ook niet zozeer aan. Uiteindeijk toch prima misdaadfilm, met goed acteerwerk van Cranston, had ook niet beter kunnen verwachten. Het scenario opzich is totaal niet vernieuwend maar de film kon me toch 2 uur lang boeien. Her en der was het soms over de top maar heb me uiteindelijk toch vermaakt, maar geef mij de volgende keer maar iets als Narcos.
Leno
Film zoals we die al wel vaker hebben gezien, soms ook heel goed. Deze film blijft achter op het gebied van karakterontwikkeling. Wat gedoe met het gezinnetje, een partner met wat probleempjes en wat twijfel; meer dan het even benoemen zit er niet in. Wat we wel hebben is een vermakelijk verhaal dat vlot verteld wordt en Cranston, die een prachtrol speelt.
Flat Eric
Heimwee naar Crockett, Tubbs, Castillo, Armani-pakken, sokloze schoenen, pasteltinten, lekkere soundtrack, oftewel Miami Vice...
Dat kreeg ik tijdens het kijken naar The Infiltrator.
De hele undercover operatie compleet met informanten, intriges, winnen van vertrouwen, witwaspraktijken, onderwereldfiguren en witte boordcriminaliteit is spannend om te volgen wetende dat het gebaseerd is op ware feiten.
De nadruk ligt in de film op Bob Musella en op het infiltreren zelf en niet op Pablo Escobar. Daar zijn zat andere films / series van.
Ondanks het vlotte verhaal kreeg ik toch niet echt de 80's vibe over me heen.
Een kleine opleving kreeg ik aan het einde bij het nummer Eminence Front van The Who.
K. V.
Een waargebeurd verhaal en toch wel eens de moeite om te bekijken. Echt spannend wordt het nooit, maar saai evenmin. Een prima cast en de film zag er ook goed uit. Misschien niet echt een film om nog eens terug te bekijken, daarvoor gebeurde misschien iets te weinig.
Decec
Een redelijk biografie/misdaad/drama/thriller film...
Een waargebeurd verhaal...
Redelijk verhaal...
Goed acteerwerk...
Mooi HD kwaliteit breedbeed...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Diederik58
Gewoon goed en degelijk.
Niets loopt gladjes. Het wankele evenwicht in zijn dubbelleven (undercover en gezin) en de crime maken het ook interessant. Daarmee stapt het wat mij betreft af van een eendimensionale biografie.
In de serie Breaking Bad was Cranston al top. Hier doet hij het dunnetjes over.
Een film die de moeite waard is.
Kliko_Green
Goede en degelijke film. Zo af en toe is de muziek keuze briljant!
geweldig acteerwerk op de bruiloft bij de ontdekking dat Roberto er toch is en iets later als die en zijn vrouw er achter komt dat ze verraden zijn.
Captain Pervert
Een degelijke film die niet echt verrast, maar met Cranston in de cast weet je je verzekerd van een stukje kwaliteit. Ook de rest van de cast is prima.
De film propt ontzettend veel in twee uurtjes. Alles wordt net genoeg uitgelegd om het te kunnen volgen, maar dat gaat ergens wel ten koste van de geloofwaardigheid. Zo is hoofdpersoon Robert "Mister Bob" Mazur binnen de kortste keren boezemvrienden met een kartelbobo. Het opbouwen van deze innige vriendschap moet in werkelijkheid jaren hebben geduurd, maar als kijker moeten we het doen met 10 minuutjes. Misschien was een miniserie beter geweest.
Naast enkele spannende stukken is de film lekker kleurrijk geschoten. Het oog wil ook wat.
Het meest opvallende vond ik dat het plot wel heel erg lijkt op seizoen 1 van de Nederlandse Netflix-serie "Undercover" (met Frank Lammers). Tot en met de bruiloft aan toe. Daardoor loopt mijn waardering voor die serie wel een deuk op. Zo origineel is het dus ook weer niet.
3,5 sterren
Kuzey Tekinoglu
Indrukwekkend hoor, die waargebeurde infiltrant verhalen, maar ook altijd te veel van hetzelfde, zeer voorspelbaar en echt niet meer boeiend.
martijn011
- 2034 berichten
Ik heb al heel wat films gezien over drugs, undercover operaties en maffia, de drie onderwerpen die deze film het beste samenvatten.
Deze film is geen film die je over een paar jaar nog herinnert, maar wel een die boven het gemiddelde uitsteekt.
Dat komt voornamelijk door de prima rol die Cranston vertolkt. Over zijn tegenspelers is genoeg te zeggen, uitgezonderd de uitstekende Diana Kruger, maar Cranston is wel de absolute ster van de film.
Aangezien deze undercover operatie zo'n twee jaar heeft geduurd moesten de schrijvers en regisseur keuzes maken om het zo compleet mogelijk over te brengen. Dat het dus allemaal redelijk oppervlakkig is valt te begrijpen, maar ik had het idee dat ik soms wat stappen miste.
Al met al is dit toch wel een spannende misdaadfilm geworden die ondanks de lange speelduur voorbijvliegt.
Ruim voldoende!
Kondoro
“Without family or friends what kinda world it is be. There will be no reason to be alive. Hmm? It's a good day.”
In de zoektocht naar een leuke film kwam ik deze tegen. De film had ik kort na release een keer afgezet omdat het me achteraf toch niks leek, met een gemixed gevoel ben ik de film gestart en eigenlijk raakte ik er vrij snel in verstikt. De film is leuk en het concept staat mij altijd wel aan, echter is het een film die vooral werkt volgens het boekje en het allemaal erg netjes probeert af te handelen, en juist daar gaat Furman een beetje de fout in. Want een film zoals deze hebben we echt al veel vaker gezien, en Furman weet er nergens iets unieks in te stoppen wat de film dermate nog interessant weet te maken, buiten het verhaal om dan.
Want het verhaal met een reeds goede en sterke cast weet deze film nog een beetje op de been te houden, daarom heen gebeurd er niet zoveel (zoals ik al zei). Het concept vond ik zelf erg geslaagd en ik was ook wel verheugd omdat het zich vooral afspeelt in de ‘Pablo Escobar’ periode. Deze periode wekt sowieso al wel wat interesse dus deze film gauw aangezet. Ik heb me verder wel prima vermaakt met het verhaal dat undercover agent Robert Mazur infiltreert in het Medellínkarte l(dat van Pablo), en achja de titels zegt het al wel.
Vervolgens stuit Robert Mazur wel op allerlei struikelpunten. Met vaak gevaar voor eigen leven en zelfs ook met dat van zijn familie. Je moet niet spotten met het kartel en dat laten ze duidelijk en erg vaak weten en horen. Afijn, dan is het undercover werk leuk en gaat het verhaal over Mazur die als zakenman van het kartel te werk gaat, en er voor zorgt dat de vele miljoenen witgewassen gaan worden om zo bij Pablo uit te komen. Hij maakt zo veel vrienden en ook wat vijanden en het is zelfs zo erg dat de band tussen hem en Roberto Alcaino heel hecht werd.
De film kent ook wel een paar leuke soundtracks. Zo opende de film met het rock nummer ‘Tom Sawyer’ van de legendarische rockband: Rush waar laatst helaas de drummer Neil Peart van overleden is. Heerlijke opening dus.
Voor de rest keek de film wel prima af en zoals ik al vaak genoeg zei: wel erg volgens het boekje. Ik heb me desondanks wel prima vermaakt met het verhaal en een zeer leuk concept. Zeker eentje die in klasse staat en het was nog best interessant om te kijken. Spanning was her en der zeker aanwezig, prima zit dus.
Donkerwoud
Misschien nog wel het meest interessant door de aha-erlebnis dat de scriptschrijvers van de hitserie 'Undercover' hun seizoensfinale bijna helemaal hebben gekopieerd van deze film. 'The Infiltrator' (2016) is in alle opzichten een gelikte misdaadfilm als sfeerschets van Florida in de jaren tachtig en het bevat een paar uitstekende actiescènes. Maar in z'n totaliteit ontkomt het niet aan het manco van veel biopics, dat een ingewikkeldere geschiedenis wordt teruggebracht tot een eenvoudig goed en kwaad. Ook gewoon teleurstellend dat een karakteracteur als Bryan Cranston weer iets speelt rond de internationale drugshandel, maar vervolgens blijft hij een brave schim van zijn iconische Walter White. In alle eerlijkheid moet ik zeggen dat de dolksteek in de rug van Ferry Bouman me meer deed dan de climax van deze film. Alle visuele poespas ten spijt, maar 'The Infiltrator' (2016) roept weinig sympathie op voor de handlangers van Pablo Escobar. Het had geholpen als de verrader in hun midden meer de pathos van een Grieks drama had opgeroepen.
mrklm
Boeiende verfilming van de autobiografie van Robert Mazur [Bryan Cranston], die vijf jaar lang een dubbelleven leidde. Vrienden en familie kennen hem als een kleurloze ambtenaar, maar in werkelijkheid was hij een infiltrant in het gevreesde Medellin Kartel. Net wanneer hij via de psychopathische Ospina [Yul Vazquez] in contact is gekomen met de charismatische Roberto Alcaino [Benjamin Bratt], een van de belangrijkste contacten van Pablo Escobar, kruizen privé en werk elkaars wegen en staat voor Mazur alles op het spel. Spannende misdaadthriller met een prachtige hoofdrol voor Cranston en uitstekend ondersteunende werk van John Leguizamo als zijn flamboyante collega Emir Abreu, biedt voldoende ruimte aan alle belangrijke personages om indruk te maken.
Roger Thornhill
Bewonderenswaardig dat iemand bereid is om zó veel risico's te lopen om een aantal schurken achter de tralies te krijgen (en hopelijk flinke schade aan de drugseconomie toe te brengen, hoewel we inmiddels weten dat dát vechten tegen de bierkaai is gebleken). Als gegeven hebben we dit inderdaad vaker gezien, maar Cranston en de rest van de cast brengen het toch allemaal zó overtuigend dat het boeiend blijft, ondanks het feit dat het allemaal net een beetje te snel gaat (waardoor het bijvoorbeeld enigszins ongeloofwaardig is dat Benjamin Bratts personage en zijn vrouw opeens Mazur en zijn "verloofde" zo snel in hun hart sluiten, zoals Captain Pervert op 30-9-2019 ook al opmerkt). Knap gemaakt, benauwend en deprimerend.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'