Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 september 2016
Bekijk via Videoland
Plot The Infiltrator
"The true story of one man against the biggest drug cartel in history."
Gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robert Mazur, een undercoveragent die jarenlang door het leven ging als Bob Musella. Hij nam allerlei gesprekken op die leidden tot een grote arrestatieactie tijdens een opgezette bruiloft. "Operation C-Chase" was bedoeld om bankiers te ontmaskeren die het financiële systeem manipuleerden om geld wit te wassen voor drugsbaronnen als Pablo Escobar.
Robert Mazur
Dominic
Banker
Akbar Bilgrami
max cady
7 stemmen op dit moment, een gemiddelde van 3,64, en geen berichten hier. Vreemd hoor ..
bjarni2002jonck
Trailer ziet er veelbelovend uit! Ben dit genre wel niet gewend van Cranston
Kazan24us
Ben vandaag naar de voorpremiere geweest, aanrader sterke verhaallijn, acteurs komen natuurlijk over niet te sterk aangedikt
Walter S.
Ik vond het een beetje een rommelige film. Had er veel meer van verwacht.
DionneDarko
Op zich wel vermakelijk maar niet alles was even netjes uitgewerkt. En ik heb een oprechte vraag aan diegenen die deze film ook bekeken hebben... Die doodsbedreigingen bij zijn huis etc. Die snap ik dus niet echt. Escobar zat daar dan achter. Maar als hij Mazur zo gemakkelijk weet te traceren dan heeft hij toch ook zo ontdekt dat de naam en de gehele identiteit die hij heeft opgegeven niet kloppen? Hij deed zich voor als een man die een ontzettend groot vermogen had maar leeft in een doorsnee Amerikaanse woning. En dat valt die meester criminelen dan allemaal niet op? Nu snap ik dat Escobar alles in opdracht laat doen en niet zelf bij hem op de stoep heeft gestaan natuurlijk... Überhaupt dat de beste man dan undercover ging in zo'n gevaarlijke operatie maar in het begin nog wel gewoon thuis sliep!? Dat vond ik toch een beetje apart en er werd eigenlijk ook niet zo goed op in gegaan. En zo waren er nog een aantal dingen die net iets te vlot en te rommelig gingen naar mijn zin. Ook vermoed ik dat het 1 en ander natuurlijk wel extra gesensationaliseerd was. Onder andere die bruiloft waar iedereen in het rond schoot, dat die Ospina echt vlak voor hun neus op de dansvloer werd geëxecuteerd en dat die Mazur tijdens die bewuste aanslag op die Barry Seal toevallig ook net in de auto zat. Het zou kunnen dat het echt zo is gelopen allemaal, weet verder niets van het echte verhaal af maar zo'n vermoeden kreeg ik wel tijdens het zien van die beelden.
Oja en later heeft Roberto Alcaino (gespeeld door Benjamin Brat) het daar nog over zelfs! Hij hint erop dat hij weet dat Mazur in die auto zat of ben ik nou helemaal gek? Nadat het op het nieuws verschijnt zegt hij iets in de trant van; Je had die ring van zijn (dode?) vinger moeten aftrekken. Suggererend dat Mazur in die auto zat lijkt me? In ieder geval wees het erop dat Alcaino wist dat Mazur contact met die man had gehad. Hoe hij dit dan wist en waarom hij de connectie dan niet beter onderzocht is me een raadsel. Barry Seal was immers een verrader. Of ik heb niet goed opgelet?
En nog een vreemd iets. Ze lieten die collega van hem naar zijn vrouw gaan om zijn trouwpak van tig jaar geleden op te halen. Terwijl er weinig kosten bespaard werd op de rest van de bruiloft. Vond het een beetje een onlogische zet.
Oh en dan was er ook nog iets met een CIA agent die hem achterna zat en de CIA was er ook bij betrokken of iets? Dat ging allemaal zo snel.. Ze hadden accounts bij die banken die waren opgerold.. en verder werd daar niet meer op in gegaan?
Ik vermoed dat het verhaal net wat beter tot zijn recht was gekomen wanneer het in een serie verwerkt zou zijn. Bryan Cranston acteerde zoals altijd wél fenomenaal. Daar moet de film het dan ook echt van hebben. Nu ik alle onduidelijkheden zo op een rijtje heb gezet zijn dat toch redelijk wat plotholes bij elkaar. Ik heb ook ergens het gevoel dat er zodanig in de film geknipt is dat er hierdoor allerlei uitleg mist?
Ik twijfel tussen een *3 en *3,5 en dat komt dan nog door Cranstons acteerwerk. Zonde want er had echt veel meer ingezeten.
Walter S.
Als ik niet zo'n lazy bastard was geweest had ik ongeveer hetzelfde getypt als DarlingDionne.
Ik neem aan dat zo'n Escobar syndicaat geen enkel risico neemt en dat ook the infiltrator geen enkel risico neemt. Zo ook dat etentje waar iemand Cranston tegen komt met zijn vrouw waarop hij een ongelooflijk doorzichtig toneelstukje opvoert om die man te laten geloven dat het zijn secretaresse is ipv zijn vrouw.En zo zitten er tig dingen in waardoor ik dacht "nu hebben ze hem in de gaten en maken ze hem koud. Maar niks hoor. Niks aan het handje. En dan nog alles wat DD hierboven schrijft. Bij nader inzien een nog grotere tegenvaller dan ik het al vond toen ik fris uit de bios een 3,0 gaf. verlaag dan ook naar 2.5.
DionneDarko
Ha meestal ben ik ook te lui hoor Walter S.. Bespreek de film doorgaans met diegene waarmee ik de film heb gezien (nu niet) of lees het commentaar hier op Moviemeter en meestal heb ik er dan niet meer zoveel aan toe te voegen. Maar verder stond er nog niet zoveel en toen ik jouw opmerking las dat het een rommelige film was begon het plots te borrelen. En het bleef maar komen haha.
Ja ik moet eerlijk zeggen dat ik die taart scene een beetje een rip off vond van een Breaking Bad moment. Er zijn al wat overeenkomsten natuurlijk. Drugs, gangsters, geld, een respectabele man die zich veel stoerder voor moet doen dan hij werkelijk is en stiekeme plannetjes moet smeden om maar niet betrapt te hoeven worden. Don't get me wrong. Ik vind BB briljant geschreven. Is de enige show die ik nu al iets van 3 of 4 x heb bekeken en die ik nog tig x kan bekijken geloof ik. Van mij mag iets er zelfs best enorm op lijken mits het een vleugje heeft van diezelfde genialiteit. Dat was helaas niet zo. Dan moet je er juist ook ver bij uit de buurt blijven vind ik. Want dan is het contrast helemaal zo groot.
Fris uit de bios dacht ik ook nog dat mijn score een 3,5 zou worden. Maar na die hele riedel dacht ik nah, te hoog... Ik geef best hoge ratings doorgaans, zeker wanneer ik films in de bios heb gezien merk ik. Paar weken later als de film is gezakt moet ik het dan toch vaak aanpassen. Dus mijn magere 3 voor iets wat ik in de bios heb gezien komt denk ik overeen met jouw 2,5. Ben benieuwd of het over een paar weken zelfs een 2,5 wordt.
Bélon
Die scene vond ik ook nogal bizar: je zou zeggen dat zeker iemand als infiltrant privé en werk juist heel goed gescheiden houdt en dan heeft een onnodig risicovolle ontmoeting plaats...om een lullig trouwpak op te halen

Laten we het er maar op houden dat deze film based upon a true story is, dan kom je makkelijker weg met onlogische zaken in het script

Verder heb ik mij wel vermaakt al kent de film eigenlijk weinig hoogtepunten. Er wordt goed geacteerd, Cranston voorop en de film ziet er gelikt uit met een lekkere soundtrack. Een makkelijke wegkijker voor tussendoor.
Kleine 3,5*
Gabriel
Verhaal hangt van losse flarden aan elkaar, wordt nergens écht spannend en logica ontbreekt. Bryan Cranston weet de boel nog net te redden.
Basto
- 11955 berichten
Aardige film, beetje rommelig, maar dat is ook wel een pré. Minder gelikt dan de meeste films in dit genre. Vond Cranston te veel getypecast.
hutsekluts
Onderhoudend misdaaddrama met een bijzonder originele ontknoping die ook nog op waarheid is gebaseerd. Toch krijgt de regisseur mij niet op het puntje van m'n stoel want er ontbreekt iets aan deze film wat er een thriller van zou moeten maken: echte spanning. Natuurlijk zitten er enkele spannende momenten in maar Brad Furnan toont meer een enerverende periode uit de biografie van een undercover agent dan een spannend uitgewerkt script.
Montorsi
Niet heel slecht, maar nogal vlak en te doorsnee om over 2 jaar nog herinnerd te worden.
mixmaster
Sterke misdaadfilm met goed acteerwerk, toch wist deze film me niet zodanig te vermaken als ik gehoopt had.
Dat heeft vooral met de uitwerking te maken, die is te oppervlakkig en daardoor te simpel uitgewerkt.
Jammer, want deze film had meer potentie.
joey1973
DarlingDionne Het pakketje werd in een postbus geleverd, en hij nam het mee naar huis Verder ben ik het eens met je twijfels
Pazmaster
Prima misdaadfilm met een zeer interessant verhaal waar ik helemaal in werd gezogen, ook mede dankzij het geweldige spel van Cranston, en het einde vond ik fantastisch. Ik twijfelde tussen 3,5 en 4 sterren maar ik heb het naar beneden afgerond omdat ik het wel eens ben met sommige punten van DarlingDionne. Desalniettemin wel een goede film waar ik me prima heb mee vermaakt!
flowers4you
Ik had hier inderdaad ook meer van verwacht ! De beste man leeft nog steeds, dat zal dan wel onder een andere naam in een andere staat zijn... Lijkt me niet dat je hier me weg komt gezien het feit dat hij bijna tussen de criminelen woonde...
MartMovie
Leuk vermaak voor de woensdagavond. Goed acteerwerk van Cranston maar wel heel veel toevalligheden en hiaten om boven het gemiddelde uit te stijgen.
Pim1993
Ik snap de kritiek van het rommelige, maar heeft me absoluut niet gestoord in deze film. Het hele proces goed en begrijpelijk kunnen volgen. Vond hem van een erg hoog niveau.
Vond het tevens een indrukwekkend waargebeurd verhaal, een detail wat misschien doorslaggevend is geweest voor mijn hoge score.
Pluimpje voor de casting, wat zaten die er lekker in. De karakters waren goed uitgewerkt en de lat lag zeer hoog.
Left4Dead
Bryan Cranston, natuurlijk zeg je dan Breaking Bad. Heb destijds een aantal afleveringen gezien en de man deed het inderdaad goed. Daarom werd hij ook beloond met een Emmy voor zijn acteerprestaties in de serie. Daarna zag ik hem al snel de filmindustrie invliegen en de eerste film met hem erin die snel gelanceerd werd na de serie was Cold Comes the Night . Maar dat was een drama, Cranston zakte volledig door het ijs wat mij betreft met het neerzetten van een waardeloos karakter. Was benieuwd of de man in deze film meer kon en wilde geven.
Van de regisseur heb ik alleen The Lincoln Lawyer al gezien en die was redelijk te noemen. De grootste reden waarom ik deze prent wilde zien is omdat het verhaal op waargebeurde feiten gebaseerd is. Een verhaal om drugsdealers en het netwerk daarom heen te elimineren. Zulke verhalen hebben altijd een zeer groot aantrekkingskracht op mij.
Een infiltratieactie om grote witwasacties van drugsgeld bloot te leggen en wie daar achter zitten. In plaats van de grote drugsbaronnen aan te pakken ervoor zorgen dat de geldstroom van de drugs blootgelegd en drooggelegd worden. Dat laatste klinkt natuurlijk erg logisch en een stuk praktischer in uitvoering, maar ook bij deze aanpak zul je dicht op het vuur zitten. Een gevaarlijke klus en Robert Mazur lijkt de juiste man voor deze klus, ongevaarlijk alles behalve.
Al aardig aan het begin laat men zien hoe gevaarlijk het was tijdens de cartel-oorlogen, de film laat footage zien dat men lijken van die oorlog moesten opbergen in de koel/vriestrucks van Burger King, die ze inhuurden wegens ruimtegebrek in het mortuarium. Dit was de werkelijkheid destijds en vanaf dat moment werd de war on drugs uitgeroepen en geïnstalleerd door de Amerikaanse overheid. Zover volgt de film dus goed de geschiedenis van de periode waarin Robert Mazur undercover de cartels binnendrong. Mazur krijgt een nieuwe collega die al snel op een spoor komt en daarmee het idee heeft om de geldstromen van de kartels in kaart te gaan brengen. Dit om zo bij de grote vissen te kunnen komen.
Al snel wordt er contact gelegd en zijn de wegen geopend om diep te kunnen infiltreren binnen de geldstromen van de drugbaronnen. In de tijd werd er vooral in onroerend goed geld gewassen, vooral in Miami werd in de jaren 90 flink wat hoogbouw gerealiseerd met witgewassen drugsgeld. Binnen no-time zitten de agenten volop in het leven van de gangsters, natuurlijk gaat dat niet van een leien dakje. Daardoor doen zich de problemen voor die je in de meeste drugsfilms ook ziet, overal ligt het gevaar op de loer.
Het verhaal is niet nieuw te noemen, genoeg films over infiltratie zijn The Infiltrator voorgegaan. Wil je meer informatie over de periode waarover deze film gaat dan kan ik je verwijzen naar de twee delen van Cocaine Cowboys. Deze film trek je rustig door het verhaal en verveeld niet, het verhaal is interessant en het acteerwerk is prima te noemen. Het is gelukkig geen stoere Hollywoodfilm geworden, nee het blijft redelijk menselijk allemaal en dat kan ik zeker waarderen.
Het geluid en beeld staan er netjes, het is allemaal behouden wat de regisseur brengt en dat past goed bij het verhaal. Samen met het acteerwerk blijft daardoor goed te volgen, het script doet daar ook goed aan mee. Hoe verder de film komt, hoe interessanter het wordt. De spanning neemt naar het einde steeds meer toe en laat het verhaal ons weer weten hoe gevaarlijk het werk is van infiltranten.
3.5**
TMP
Aardige misdaadfilm over undercoveragent Robert Mazur, een prima rol van Bryan Cranston. De film is zeer onderhoudend, hoewel de echte spanning veelal ontbreekt. Een verhaal als dit leent zich wellicht ook meer voor een tv-serie. Dan komen de verschillende personages toch wat beter tot hun recht, zoals bijvoorbeeld in Narcos. Ook bevat deze film zo hier en daar wat losse eindjes die later niet meer worden opgepakt.
BobbyShmurda
Kon qua camerawerk, color grading, dialogen net wat verfijnder zijn waardoor deze film een topper zou worden. Nu is het allemaal 'net-niet' naar mijn mening. Toch erg genoten van de film overigens.
yesplease
Hoewel waargebeurd, leek het soms moeilijk te geloven dat dit goed kon aflopen (waardoor het spannend bleef).
Filmkriebel
Goed undercover drama. Furman, regisseur van het al heel goede Lincoln Lawyer behoudt weer zijn übercoole stijl voor Infiltrator, waar een undercover agent zich in een grootschalige operatie als een bedrijfsleider voordoet, die kampioen is in het witwassen van misdaadgeld, en zo opklimt tot de hoogste regionen van het drugskartel van Pablo Escobar, uiteraard om de organisatie tot zinken te brengen. Hoewel dit complex in elkaar kon steken, is de film perfect te volgen en mede door het uitstekende acteerwerk van Cranston gaat dit toch wel verder dan "Tv-film" niveau. Misschien lukt het sommigen niet om Cranston los te zien van Breaking Bad, maar als filmacteur heeft hij ook al enkele mooie rollen kunnen versieren. En man toch, wat een surrealistisch einde, met het hele misdaadsyndicaat die daar in de kerk zit voor een fake huwelijk .. dat was toch wel een geweldige climax
... De film blijft ook voldoende stilstaan bij de menselijke kant van de zaak (geen karikaturale figuren). Het had allemaal even tijd nodig om uit de startblokken te gaan, maar eens dat gebeurd is, zit je echt een fijne film te bekijken, die bovendien nog wat goede muziek uit de (oude) doos tovert.

Top 10 van Netflix: déze tien films worden nu goed bekeken

'Outlander'-serie 'Blood of My Blood' snel te streamen op HBO Max