Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Damian Nieman
Met onder meer: Gabriel Byrne
Bekijk via Videoland
Plot Shade
"Lie, cheat, steal... your deal!"
In de schimmige onderwereld van gokkers en professionele kaartspelers is The Dean een legende. Bij zijn pokerspel gaan bedragen om van 100.000 dollar en meer. Maar is The Dean onverslaanbaar? Vernon denkt van niet. Hij heeft een plan bedacht om The Dean te verslaan en een fortuin te winnen. Daarvoor heeft hij de hulp nodig van een stel oplichters en een jonge arrogante pokerspeler. Vernon en zijn partners-in-crime staan op het punt hun slag te slaan, maar in een wereld waarin iedereen zijn brood verdient met bedrog, is niemand te vertrouwen...
Vernon
leuke film, met een leuk begin (ik bedoel al de kaart trucjes
best een goed verhaal en een geweldig einde

3***
jayytjee
ja ik vond het ook een leuke film, goed verhaal en mooi einde.. als ik een betere casino/poker film mocht kiezen zou ik natuurlijk voor casino gaan maar dit is ook een aardige film 3,5 ster
Sjorzaa
Leuk begin met de trucjes en verder heel leuk omdat ik zelf veel van poker houdt. Verder leuk verhaal en super eind wat ik eigenlijk niet verwachtte!
Een 3.5
mvdw89
Ik vind Casino geen poker film, eigenlijk gaat het zelfs niet heel veel over het Casino opzich.
Een 3.5
dat vond ik ook en heb me ook vermaakt.
3,5 ster
daanos;
leuke film, heb me goed vermaakt, gaat over poker, altijd leuk om in een film te gebruiken vind ik, daarbij verschillende plotwendingen die ik niet verwacht had, maar ook verschillende die ik juist weer wel verwachtte... Sommige uitstekende acteerprestaties, ook mindere acteerprestaties, leuke/grappige gesprekken tussen sommige personages. leuke trucs, leuk idee... leuk idee om 2 bij elkaar horende valsspelers bij elkaar te zetten en dan het geld van "vrienden" af te troffelen
3,5 ster.
Leuke film,
Ik houd zelf erg veel van poker en daarom was ik zeer geinteresseerd in deze film. Het begin was erg goed en verrassend. Maar na de "proloog" begon de film behoorlijk in te zakken. De ene voorspelbare actie volgde de andere op met als climax het einde wat ik al vanaf het moment dat Sylvester Stallone zijn gezicht liet zien zag aankomen.
Deze film krijgt van mij 2,5 ster omdat het al met al een leuk filmpje is voor tussendoor waar niet al teveel omheen hangt.
coconoto
redelijke film, die eigenlijk nergens echt heel leuk wordt. Leuke rol voor sylvester en leuke trukjes maar voor de rest niet echt iets.
2.5
rens_1993
saaie film heeft me niet echt getrokken
TheFrank
Zeer mooie film! IK vond hem eerst mooi maar niet super, en na het eind krijgt ie van mij 4,5*. Geweldig! had ik totaal niet verwacht!
mvdw89
Niet verwacht? Ik wist het vanaf het moment dat Stalone zn gezicht liet zien.
Movie_fan#
Aardige poker-film met een verbazingwekkende einde!
Petero
Ow wacht, laten we er wat plottwisten instoppen
. Dat is niet genoeg om een film goed te maken :{w.
kennyvw
Heerlijke film, niet zo geviseerd op het film/acteerwerk, maar meer op het verhaal. Het poker spel erin maakt het gwn een leuke film voor bijna elke '' casino-liefhebber-type''. Verander Stallone met De Niro en deze film zou prachtig zijn.
Van het eerste moment al in spanning met veel gebluf.Met vette kaarttrucjes. Tof einde.
skompie
Omdat ik zelf van poker hou leek deze film mij wel interessant. Opzich was het begin ook wel leuk en die kaarttrucs zijn ook vet maar eigenlijk is de film daarna zo afgelopen. Ik had verwacht dat een aantal andere gebeurtenissen ook nog wel een vervolg zouden krijgen. Ik had dit einde dan ook zeker niet verwacht maar het is nu een beetje van: ok, zo zat het dus in elkaar en hoppa aftiteling
Ik vind het dus zeker geen slecht verhaal maar ik heb het idee dat ik maar een halve film heb gekeken. Daarom geef ik hem een krappe 3*
lowhusky
Welk kaartspel spelen ze op het eind?
Stefan_Ying
Niet echt mijn type film kan ik zeggen nadat ik gekeken heb:P De film is nergens echt speciaal en ik vond er niet zoveel aan. Verhaal is wel aardig.
2* voor deze film.
fieko
2 sterren omdat ik van poker hou en nog eens 2 omdat ik het een te vette film vond dus 4*
kenjy
Shade is mijn favoriete ''poker'' film hij brengt ontspanning en sfeer in de film door het casino effect en creëert daarbij ook mooie kaart trucjes. Shade is een film die voor elke pokerspeler of elke casino freak de moeite waard is. Silvester stallone in een rol waar hij niet de spierbundel is , is altijd wel eens raar om te zien maar in deze film vond ik hem geschikt. Robert de niro zou ook top geweest zijn .Voor mij een 4.
Scarecrow
Goede film. Ik hoopte op een soort Ocean's Eleven achtige film, maar vreesde meer voor een film als 'The Good Thief'. Toch maar gekeken en heb er geen spijt van gehad (leek trouwens neit erg op Oceans Eleven
De film heeft een goed lopend verhaaltje, dat je neit op het puntje van je stoel houdt maar ook niet in slaap doet vallen. Superspannend wordt het nooit, maar het verhaal is goed te volgen en blijft boeien (al weet je eigenlijk wel hoe de film kan aflopen - zoals in bijna elke (misdaad)film van deze tijd moet er een twist in - neit dat ik deze vervelend vond).
Verder is het camerawerk, de belichting de muziek, de decors etc. goed gekozen. Je kunt wel zien dat de film niet heel veel geld tot beschikking had, maar het ziet er ook neit uit als een goedkope B film.
Het leukste aan deze film zijn echter de acteurs en actrices; je ziet ze bijna allemaal in een andere rol dan normaal (met als toppunt natuurlijk Stallone) maar ze acteren goed. Naast de hoofdrollen zijn er natuurlijk ook de bijrollen en ook daar herkende ik andere gezichten. Verfrissend.
Dan blijft er het kaartspel, de kaarttrucs etc. over en ook die zijn tip top in orde. Al met al heb ik dus echt genoten van deze film en is het voor mij een aanrader. Volgende keer moeten ze de regisseur misschien iets meer budget geven, en je hebt een topfilm.
DragQueen
Een vermakelijke prent, met een prima uitgekookt verhaal. dat ook nog eens met een goede vaart gebracht wordt. leuke pokertrucs, een prima cast, humor, en oplichting maken dit tot een leuke film. het is leuk om stallone eens in een ander soort rol te zien. hij brengt het er erg goed af trouwens. verder ook prima rollen van byrne en foxx. het einde van de film zag ik niet helemaal aankomen, maar was erg leuk uitgedacht. goed kijkvoer. 3,5 sterren.
Filminspecteur
Echt superfilm.
Alleen ik heb nét het spannende stukje bij het eind niet gezien.
Hij had niet verder opgenomen.
Dus als er iemand is die het mij kan mailen?
Miss Sway
Ik vond dit ook een erg goede film, spannend en onverwacht. Aanrader.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993