Genre: Misdaad / Drama
Geregisseerd door: Damian Nieman
Met onder meer: Gabriel Byrne
Bekijk via Videoland
Plot Shade
"Lie, cheat, steal... your deal!"
In de schimmige onderwereld van gokkers en professionele kaartspelers is The Dean een legende. Bij zijn pokerspel gaan bedragen om van 100.000 dollar en meer. Maar is The Dean onverslaanbaar? Vernon denkt van niet. Hij heeft een plan bedacht om The Dean te verslaan en een fortuin te winnen. Daarvoor heeft hij de hulp nodig van een stel oplichters en een jonge arrogante pokerspeler. Vernon en zijn partners-in-crime staan op het punt hun slag te slaan, maar in een wereld waarin iedereen zijn brood verdient met bedrog, is niemand te vertrouwen...
Vernon
Marlo
Lieutenant Scarne
Dina
hinse
Net weer gekeken, het blijft een vermakelijke film. Ik vind het ook knap dat Nieman als beginnend regisseur zo'n grootse cast bij elkaar kon krijgen, terwijl hij relatief een beperkt budget had. Ik mag dit soort films in ieder geval wel, ik hoop in de toekomst meer van deze regisseur te horen
Rujar
Zou dit (net zoals in de film) ook een soort aankondiging van Stallone zijn om nog een keer te schitteren en daarna voorgoed te stoppen………
hinse
Ik denk dat Stallone wil verder gaan, maar dan als supporting actor in dit soort films. Hij wil zijn carrière denk ik afsluiten met een film waarin hij door het brede publiek gewaardeerd wordt. Sly heeft de laatste jaren zoveel tegenslag gehad, dat hij die waardering wel eens verdient. Met films als Copland en Shade gaat ie daarmee zeker de goede kant op.
hinse
Ik ben zojuist uitgenodigd om naar de Amerikaanse premiere in Philadelphia te gaan (als VIP!), waar de hele Cast aanwezig zou zijn. Helaas moet ik dit vanwege andere verplichtingen laten schieten :{
jassonn
Daar draaide hij toch al vanaf 22 maart?
Is deze eigenlijk al te huur of draait hij alleen in de grotere (randstad) steden?
hinse
Daar draaide hij toch al vanaf 22 maart?
Release in VS is verplaatst naar begin April (vraag me niet waarom
In NL is hij al een tijdje te huur, hij is hier nergens in de bioscoop geweest. 12 April is de verkoop release, dan zullen er ook de nodige extra's op de DVD bij komen (wat bij de huurversie niet het geval is).
Vond het allemaal wat te langzaam gaan,met weinig "actie".3*
Het is ook geen actiefilm. De pokerkaarten staan centraal, niet de schietkogels
jassonn
Dat bedoelde ik ook niet,daarom ook de leestekens.
Het had gewoon allemaal iets vlotter gekund en met meer "actie"
in het pokerspel.
hinse
Dat bedoelde ik ook niet,daarom ook de leestekens.
Het had gewoon allemaal iets vlotter gekund en met meer "actie"
in het pokerspel.
Ja, daar zit wat in. Persoonlijk vind ik het wel leuk dat de opbouw van het verhaal lekker rustig is. Je kan er lekker ontspannen naar kijken, zonder dat je 20 plotwendingen hebt gemist als je 1 minuut niet kijkt.
donnie B.
ok pokerfilmpie. ok rol van stallone. deze man kan, en heeft eerder bewezen, ook andere rollen spelen dan alleen maar action-hero.
De GeuS
Warrig verhaal, met een paar leuke individuele stukjes/ verrassingen. De ontknoping kon je helaas al vroeg aan zien komen; 3 sterren....
Captain Pervert
Viel me een beetje tegen. Acteerwerk is ok, maar verder is er niet bijster veel te zien of te beleven... 2.5 sterren
nirvana
ik was aangenaam verrast met deze film, ik weet niks van kaartspelen dus dacht ik dat het me niet zou boeien. Ik heb de film wel 2 keer gekeken om alles echt goed te volgen (niet de trucs maar het verhaal) en tzit toch wel leuk in mekaar, leuke acteerprestaties . 3,5 * voor deze film.
krabat
Die kaarttrucs waren tot daar aan toe, maar helaas wordt het pokerspel theoretisch totaal verkeerd geinterpreteerd, zoals wel vaker. Wanneer neemt een regisseur nou eens een keer een masterclass van bijv. Chan of Moneymaker. Dat zal het budget toch nog wel toelaten denk ik. 2* voor de geweldige dialogen tussen Sylvester en zijn maatpak
T_fuckin_montana
Ik vind deze films altijd moeilijk om te kijken omdat ik het pokerspel niet ken. Het einde was enigzins voorspelbaar. Maar desal niet te min toch verbazend. erg leuke film. kijkt goed weg.
Ramon1983
Goed verhaal met goede dialogen en veel verassende wendingen in het verhaal. Het pokerspel wordt goed belicht. (Poker zoals het er vaker aan toe gaat)
krabat
nietes, ga je mond spoelen!
Leno
Geenszins opzienbarende film, maar wel best vermakelijk. Soms wat traag maar de kaartscenes zijn oké en de climax ook wel. Stallone, die zijn wenkbrouwen nu bijna op z'n kruin heeft zitten, speelt een aardige bijrol.
Aardig tussendoortje.
tinus85
zeer vermakelijke film, alleen zijn sommige plotwendingen mij nu nog vaag... het lijkt alsof sommige gedeeltes in het verhaal zijn 'gestopt', zonder dat ze een belangrijke functie in het verhaal hebben. waarom zou stallone bijvoorbeeld samenwerken met die andere valsspeler? terwijl hij onverslaanbaar is en sowieso genoeg geld verdient. (sorry ben de namen van de karakters vergeten...)
maar desalniettemin geef ik 4 sterren, omdat het verhaal origineel was...
beekie
Ik had toch wat meer verwacht eigenlijk. Het einde vond ik eigenlijk niet zo origineel en maakte dus niet veel indruk. Ik miste ook wat diepgang in de personages. De rol van Stallone vond ik wel een goeie. 2,5*
sn@ke
- 2077 berichten
Vakkundig , vlotte kleine productie met goede sterrencast , al is Griffith kenmerken als één van de hoofdrolspelers belachelijk. De film vind het gepaste tempo en vooral Byrne speelt goed. Plotwendingen waren aardig.
Diesel
Luchtige poker flick met goede rollen van real-life sjoemelaar Damian Nieman. Mooie intro, leuke bijrollen en een geslaagde finale. 3*

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Bound by Honor
Misdaad / Drama, 1993