• 9.376.790 stemmen

Geregisseerd door: Andrew Stanton en Angus MacLane

Met onder meer: Ellen DeGeneres, Albert Brooks en Ed O'Neill

Releasedatum: 29 juni 2016

Plot Finding Dory

"An unforgettable journey she probably won't remember."

De hyperactieve Dory komt er achter dat ze geboren is in het Marine Biology Institute of California, waar vele zeedieren worden voorbereid op hun terugkeer naar de zee. De vergeetachtige blauwe vis werd op jonge leeftijd weer in de oceaan vrijgelaten, maar ze reist terug naar het instituut om haar ouders te vinden.

Marlin (stemrol)

Destiny (stemrol)

Fluke (stemrol)

Rudder (stemrol)

Bij Film > Nieuws > Finding Dory (2016) - vervolg op Finding Nemo:

Het vervolg op de Pixar animatiefilm Finding Nemo is aangekondigd onder de naam Finding Dory.

Details:

De film speelt zich ongeveer een jaar af na het vorige deel, en laat het verhaal van Dory zien die verder gaat met haar eigen zoektocht.

Vis Dory heeft hoofdrol in vervolg Finding Nemo | nu.nl/film | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl

avatar van AHWA

AHWA

avatar van gukker

gukker

Iemand die hier op zit te wachten? Finding Nemo is nou typisch zo'n film waarbij ik totaal niet op een sequel zit te wachten.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ik sluit me aan bij gukker, maar de creativiteit is bij Pixar op en dit is een logisch vervolg, en uiteraard bij hun grootste paradepaardje. maar i kzit hier niet op te wachten, heel erg zonde, ook voor Finding Nemo.

gukker schreef:

Ja, ik.

Finding Nemo was echt fantastisch met een geweldige mix van humor, verhaal en schitterende beelden. Ik zit niet op een nieuwe Ratatouille of Wall E te wachten, wel op een nieuwe Finding Nemo, die er gelukkig ook komt. Overigens vind ik Ratatouille en Wall E wel geweldige films hoor.

avatar van gillie24

gillie24

Al zal het onmogelijk zijn om ook maar in de buurt te komen van Nemo.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik neem aan dat dit een soort vervolg is van Finding Nemo?

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Naomi Watts schreef:

Eén of twee vervolgen zou ik mee kunnen leven, maar ze doen bijna niet anders meer dan sequels. Al ziet die aangekondigde Inside Out er wel leuk uit.

avatar van AHWA

AHWA

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik vond hem erg leuk......en het blijft een teaser natuurlijk.

avatar van Seam

Seam

Ik voorzie een vergelijkbare situatie met de Minions, dit personage is bij lange na niet interessant genoeg voor een hoofdrol en zal snel op de zenuwen gaan werken. Ik vond het bij Finding Nemo al bij vlagen irritant, laat staan dat ik 90+ minuten naar haar moet luisteren/kijken.

Leuk!

Geen Bruce de haai trouwens?

avatar van mary93

mary93

Er is vandaag een nieuwe trailer verschenen voor Finding Dory!

Nieuwe trailer van Finding Dory! - fise-online.nl

Zó benieuwd naar deze film! Hopelijk kan 'ie Finding Nemo een beetje evenaren...

avatar van Kondoro

Kondoro

Niet echt vernieuwend. Als ik me herinneren worden veel scenes na gedaan en volgens mij zitten er ook de zelfde scenes in als bij Finding Nemo? Of heb ik het nu fout?

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Ik vind Finding Nemo al geen beste film en dan gaan ze nu ook nog eens een vervolg maken met het meest irritante character in de hoofdrol? Lol.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Ghehe, The Asylum is weer lekker op dreef.

avatar van tattoobob

tattoobob

Joy4ever schreef:

Ik denk dat de meningen daarover verdeeld zijn.....Nemo is een er succesvolle film geweest en nog steeds staat ie zijn mannetje in deze tijd kwa animatie.

Maar goed....ieder z,n ding natuurlijk.

avatar van missl

missl

Ik vond Dory in FInding Nemo wel grappig, nu ik de trailer gezien heb moet ik daar een beetje van terugkomen. Wel telkens hetzelfde riedeltje. Waarschijnlijk grappig met vrienden en wijn.

avatar van Mattiman

Mattiman

Bij Geekster stuurden we illustrator Zwoltopia naar de persvisie van Finding Dory!

Hoewel ik Dory geen perfecte triomf zou noemen, is het ongetwijfeld een zeer waardige opvolger die bijna de hoge standaarden bereikt die Pixar gezet heeft met de Toy Story-sequels. Die films slaagden erin om op bijna alle vlakken beter te zijn dan het origineel. Het is moeilijk om Finding Nemo te overtreffen, maar deze film is the next best thing. Het zal nog voor vele generaties een klassieker zijn. Ik hield ervan. Ik vermoed jullie ook.

Lees de volledige recensie op http://www.geekster.be/films/finding-dory-review-2/!

Mattiman schreef:

Mijn hemel, dat is geen review, maar een bijna complete samenvatting. Wat een lang verhaal

Wel volledig gelezen en mijn vertrouwen in de film blijft gelukkig positief. Ben benieuwd.

avatar van $pecial

$pecial

Zojuist gezien in Bangkok. Vermakelijk filmpje! Genoeg momenten wat ook voor de volwassene kijker amusant is.

Ik dacht dat deze ook in Nederland al uit was, dus ik was verbaasd om te zien dat er nog geen stemmen waren voor Finding Dory.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Finding Dory (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

ps. Ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een laptop.

Iedereen’s favoriete vis met geheugenverlies is terug, en deze keer als ster in haar eigen verhaal. Finding Dory verteld het verhaal van Dory, vergezeld door Marlin, Nemo en een hoop andere kleurrijke personages op een meeslepende zoektocht naar haar familie. Deze film is een emotionele rollercoaster rit gevuld met gigantische scènes, prachtige en sfeervolle locaties, vlugge actie, een hoop humor en vooral een handvol charmante personages. Marlin en Nemo verdwijnen wat in de achtergrond deze keer, maar de film draait rond Dory en ik ben aangenaam verrast dat Pixar een ééndimensionaal personage heeft omgetoverd in een interessant hoofdpersonage. Buitengewoon TOPamusement.

avatar van Suzanne88

Suzanne88

Zin om deze binnenkort in de bios te gaan zien! ik heb geen hoge verwachtingen maar leuk en vermakelijk wordt het vast

avatar van sonyjh

sonyjh

-jack_sparrow- schreef:

Ik vond Dory vooral irritant in finding nemo. En die irritatie kwam terug toen ik de trailer zag. Ik hoop dat ik de film toch weet te waarderen daar ik een pixar fan ben.

avatar van Hdde

Hdde

Heb erg gelachen hier in Vancouver. Becky en de zeeleeuwen waren fantastisch, haha. Ook voor de volwassenen voldoende humor om de aandacht er bij te houden.

"Incominnggg"