• 9.379.403 stemmen

Batman v Superman: Dawn of Justice (2016)

Actie / Fantasy | 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)

Genre: Actie / Fantasy

Speelduur: 151 minuten / 182 minuten (Ultimate Edition)

Alternatieve titel: Dawn of Justice

Geregisseerd door: Zack Snyder

Met onder meer: Ben Affleck, Henry Cavill en Amy Adams

Releasedatum: 24 maart 2016

Plot Batman v Superman: Dawn of Justice

"Who will win?"

De mensheid maakt zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman, na een verwoestende actie in Metropolis. Dit baart de bevolking van Gotham City ook zorgen. Batman komt poolshoogte nemen in Metropolis. De twee superhelden raken in een heftige strijd verwikkeld. Al snel dreigt er opnieuw een dag des onheils, veroorzaakt door de schurk Lex Luthor. Batman en Superman zullen hun meningsverschil aan de kant moeten zetten om een nieuwe ramp te voorkomen.

Bruce Wayne / Batman

Alfred Pennyworth

Senator June Finch

Anatoli Knyazev

AC1

Goh, het woord 'nep' en Snyder wordt al gebruikt sinds '3OO'. Het lijkt wel een synoniem voor Snyder. Ik had vooral aandacht voor de fotografie, de design, compositie ... Kijken jullie maar hoe realistisch of nep de gevechten zijn, hoor!

De ironie is dat de choreograaf van Snyder de fight choreo in de films van Nolan niet goed vind. How about them apples? Persoonlijk vind ik dat wel een pikante uitspraak.

horizons schreef:

Dah Sucker Punch.

Als droomscene werkt het natuurlijk wel, En als je link hierboven bekijkt zie je overduidelijk dat het de intentie was om het zo te laten uitzien.

Inderdaad! Als de choreografie in de droomscène een uitzondering vormt (in vergelijking met andere scènes uit de film) dan kunnen we met zekerheid spreken over 'intentie'.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik denk dat ze vooral moeite hadden met het feit dat alles in 1 shot is gefilmd.

Die intentie geloof ik ook wel, maar oooo wat ziet het er knullig uit. En het is niet vanzelfsprekend, maar raar om het er zo stuntelig uit te laten zien omdat het een droom betreft. Maar ik heb er nu wel genoeg over gezegd.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin de populariteit van Superman daalt als hij in diskrediet wordt gebracht. De film opent goed als een direct vervolg op Man of Steel. Maar het duurt veel te lang en het verhaal had een stuk compacter mogen zijn (heb de versie van 3 uur gezien). Dit wordt deels goed gemaakt tijdens het laatste uur. Daarom nog net 3.0 sterren.

AC1

Doomsday redde de film van de ondergang, Scorsese? Echt? Bij mij was het net omgekeerd. Ik vond alleen de opbouw goed. Ik geef toe, ik ben niet zo'n fan van superhelden team-ups, maar eigenlijk ook niet van een apotheose dat bestaat uit het wederom verslaan van een dom allesvernietigend monster.

Biosguru

Krypto fascistoïde gay soap.

AC1

Dat lijkt op homohaat, biosguru.

avatar van linxde1

linxde1

Leuke film. Had wel wat korter gemogen. Te vaak een "schiet eens op" ervaring, terwijl ik dat in films als Godfather, Good Bad Ugly niet heb. Verstand op bijna 0 is wel een must. Toch een drietje.

AC1 schreef:

Dat lijkt op homohaat, biosguru.

Nee, als je wat meer van de aestethiek van het derde rijk weet. Is het juist spot on. Grote marmeren beelden van gespierde mannen. Goden die het lot van de wereld in handen hebben. Hele film zit er mudvol van. Krijgen we wonderwoman ook zo mooi in beeld? Wint de schlemiel? Zit er net iets teveel vlag vertoon in?

Third Reich Body Worship

Biosguru schreef:

Ja.............. je kunt natuurlijk alles aan elkaar linken. Noem het maar spot on en hoppa, done.

Betrekkelijk spot on. Geloof het zelf en het wordt gewoon waarheid.

Biosguru

Ik kom in ieder geval met argumenten. Maar goed, ik hoef er ook niet perse een hele discussie over. Snyder zijn beeldtaal staat me totaal niet aan. En dit is mijn verklaring. Uiteraard is dat persoonlijk. Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat ik niets tegen gay's heb.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Toch wel belachelijk lage rating voor zo een gehypete en populaire film, maar goed, dat zal veel meer in de VS het geval zijn dan hier. Dat zie je ook aan het grote onderlinge verschil. Op IMDb krijgt de film een 7 (wat ik als goed interpreteer), BvS 5,75 op MM (wat ik als niet goed interpreteer)

TornadoEF5 schreef:

Dat vroeg ik me ook af tijdens mijn kijkbeurt. Ik stelde me de vraag: "Zou deze film kinderen kunnen behagen? Het antwoord was een luide 'nee'! Misschien daarom dat zoveel mensen 'm een halve ster geven?

TornadoEF5 schreef:

AC1 schreef:

Lijkt mij nogal erg stug om zoveel mensen met halve sterren op alleen dat punt af te rekenen.

Volgens mij schuilen er meer redenen.

Als je er eenmaal op begint te letten zul je zulke verschillen veel vaker zien.

Er zit nauwelijks of geen verschil tussen Nederlanders (plus een paar Belgen) en Amerikanen. Top 100 is niet zo verschillend. Dat is het dus zeker niet. The Avengers is nou ook niet bepaald een goed verhaal.

Left4Dead schreef:

Volgens mij schuilen er meer redenen.

Je zou kunnen zeggen dat er veel te weinig actie in voorkomt maar dat bevestigt alleen maar mijn theorie.

avatar van horizons

horizons

Volgens mij stemmen op imdb veel vaker de gewone kijkers die niet op internet discussiëren over films.

Imdb is populair. Moviemeter is toch meer site in de niche en trekt meer de actieve internet gebruikende film kijker die bewust naar zo een site op zoek is.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Als je er eenmaal op begint te letten zul je zulke verschillen veel vaker zien.

Klopt, maar omgerekend een verschil van meer dan één punt op een zo vaak gekeken film heb ik nog niet vaak gezien. Wel is het zo dat Moviemeter over het algemeen strenger oordeelt, dan IMDb behalve voor populaire films van eigen makelei (loft) en in mindere mate voor Europese films (la vie d'adele) en films voor nichegroepen (met veel controverse) zoals bvb. Spring Breakers en Only God Forgives

avatar van mnrk

mnrk

It's okay, I'm a friend of your son's.... I figured. The cape.

Deze film van Zack Snyder (ik heb de Ultimate Edition gezien) is wel wat aan de lange kant, maar het verhaal is toch wel goed uitgewerkt en sluit goed aan bij de vorige Man of Steel. De eerste 2 uurtjes van de film zijn wat aan de slappe kant maar het laatste uur maakt meer dan goed...

De special effect's zagen er goed uit en de gehele aankleding was ook in orde...

Ben Affleck verbaasde mij positief als Batman en Henry Cavill is gewoon de juiste Superman, Amy Adams is niet alleen aangenaam om naar te kijken maar acteert ook nog eens prima. De overige cast was ook op zijn plaats, alleen Jesse Eisenberg als Lex Luthor werd pas oke toen zijn haar eraf was...

Wel zijn de verwijzingen naar de overige DC helden goed verwerkt in deze film, Wonder Woman / The Flash & Aquaman....

De score van Hans Zimmer & Junkie Xl was ook in orde en paste goed bij deze film...
Hans Zimmer and Junkie XL - Batman V Superman: Dawn of Justice (2016) - MusicMeter.nl

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

mnrk schreef:

"Goed verwerkt." Tja, een aantal superhelden introduceren door middel van een aantal e-mail bijlages......

AC1

Wonder Woman is toch meer dan een email bijlage. Desondanks een beperkte screentime vonden velen haar een hoogtepunt uit de film. De overige waren inderdaad glimprollen.

avatar van mnrk

mnrk

jacobine_rodijk schreef:

Was misschien niet helemaal de juiste woordkeuze ....korte kennismaking. Maar inderdaad Wonder Woman had wat meer screentime....

avatar van missl

missl

Ik ben een groot Batman fan, Superman iets minder maar die is knap, dat telt ook. Ben als Batman heeft me niet teleurgesteld, hij is precies hoe ik Batman zie, breed, stoer. Maar deze film is een zooitje, ze willen volgens mij te veel maar het is te random. En dan heb ik ook nog eens de versie gezien van 3u maar het wordt er niet beter op. Van de hak op de tak, ik moest moeite doen om mijn gedachten erbij te houden. Heel jammer.

avatar van 0Sandor0

0Sandor0

Had ik meer van verwacht.

totaal geen spanning opbouwen

avatar van GuidO96

GuidO96

mnrk schreef:

Ik ben het met je eens. Gewoon lekker kort introduceren en klaar. Daarom heeft DC enigzins mijn voorkeur omdat Marvel al ellenlang bezig is met alles opbouwen. Verder vond ik de film prima

avatar van kleez

kleez

Jammer genoeg vond ik dit echt een van de minst goede DC comics films!

avatar van Snuck

Snuck

Pffff Ben Affleck als Batman valt niet mee!!!!

Snuck schreef:

Pffff Ben Affleck als Batman valt niet mee!!!!

Ben Affleck als acteur valt niet mee.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

Matig filmpje. Is het wel mee gezegd.