Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Frans
Releasedatum: 2 juni 2016
Bekijk via Videoland
Plot Elle
Michèle (Isabelle Huppert) lijkt onverwoestbaar. Ze is hoofd van een toonaangevend videogamebedrijf en hanteert zowel zakelijk als privé dezelfde genadeloze houding. Maar als ze in haar huis wordt aangevallen en verkracht door een onbekende man, verandert haar leven drastisch. Ze besluit zelf achter de dader aan te gaan en belandt in een spannend kat-en-muis-spel dat elk moment uit de hand kan lopen.
Michèle
Vincent
Josie
Hélène
ricone
veel verhalen over achterliggende gedachtes en diepgaande theorie....feit is dat het een zeer matige film is...., het rare is dat Huppert wel ronduit briljant acteert!!!, het verhaal het div sidesteps die kant nog wal raken en het gemak waarmee gebeurtenissen worden afgedaan is ridicuul!!!, (donker kind, man van beste vriendin, enzenz), ook de typische Verhoeven scenes op erotisch gebied zijn onmiskenbaar, bravo Huppert Basta Verhoeven
phdietje
Walter White schreef:
Een hele slechte film snap niet dat z'n film golden globe heeft kunnen winnen.
En de actrice Isabelle Huppert snap de verhaal niet helemaal werd ze verkracht of vond ze het niet erg. Wat is de gedachte er achter van deze film, want na de verkrachting leek ze het heel normaal te vinden.
En ook helemaal niet bang of dat ze de politie belt of zelf wraak wilt nemen op de dader.
Had meer een wraak film verwacht en dat was het niet. Heb er wel genoeg van gezien van zulke films.
Ik vind het gewoon heel erg hoe vrouwen behandeld worden en als ze een film maken waar er wraak in zit geniet ik er wel van. Zo als film I Spit on Your Grave vond ik wel heel spannend.
ALS JE ZOIETS SCHRIJFT VERKLAART DAT EEN HELE HOOP WITTE WALTER!!
Ebenezer Scrooge
Valt wel mee toch wat hij schrijft?
Earth
En wat is de achterliggende gedachte dan. iedreen heeft het er over, maar niemand die het uitlegt, omdat ze het zelf eigenlijlk ook niet snappen.
De achterliggende gedachte is dat de film niet alles wil uitleggen. Er worden zaken bewust opengelaten. Gebeurt wel vaker bij Verhoeven films.
lezertje
Kan je daar voorbeelden van geven?
[quote]lezertje schreef:
Kan je daar voorbeelden van geven?
Bij Total Recall en Basic Instinct wordt de kijker op het einde natuurlijk het bos ingestuurd, zoek het maar uit als kijker.
Total Recall: Schwarzenegger vraagt aan het einde zich hardop af of hij alles nou gedroomd heeft.
Basic Instict: Wie is nou werkelijk de moordenaar? Daar komt niet 100% antwoord op.
Earth
En "De achterliggende gedachte is dat de film niet alles wil uitleggen" is natuurlijk niets meer dan een zwak excuus voor : "Ik weet ook niet hoe het zit, maar ik wil het niet toegeven". [/quote]
Verhoeven beschuldigen van dat hij een script/boek niet snapt....ik denk dat het niet klopt. Maar goed als je dat zo wilt zien, prima, ieder zijn eigen mening.
jikamajoja
Geweldige acteerprestatie van Isabelle Huppert ; de rol is op haar lijf geschreven.
De film trekt aan en stoot af ... maar je blijft kijken.
lezertje
De film trekt aan en stoot af ... maar je blijft kijken.
Hupert speelt zoals ze altijd speelt: De rol van Isabelle Huppert, met veel Frans navelstaren. Verder had 'Elle' een totaal oninterressant verhaal. of eigen;ijk had het helemaal geen verhaal.Maar ja, iedereen lult graag met de heren critici mee, zodat ze anderen denken dat zij er ook verstand van te hebben.
John Milton
Grappig. Zei jij niet over jezelf bij The Paradise Suite (2015) waar het op films (beoordelen) aankwam:
Ik heb er gewoon ontzettend veel verstand van.
Iets met een pot en ketel?
Earth
Een open einde is wat anders dan dat onduidelijk is wat de achterliggende gedachte is bij een film.Earth
Het gaat er mij om de bredere gedachte dat je niet overal een antwoord op krijgt. De film laat je met vragen achter. Wat mij betreft had Elle ook een open einde in hoeverre heeft Michelle de zoon voor het karretje gespannen om de verkrachter uiteindelijk neer te slaan
lezertje
Iets met een pot en ketel?
Niks pot en ketel. Zoals ik al eerder zei: Ik heb er gewoon verstand van.
BBarbie
Laat maar zitten, John Milton.
lezertje is òf een narcist met een uit de klauwen gelopen eigendunk òf hij loopt de boel te stangen.
In beide gevallen loont het niet de moeite op zijn ridicule commentaren te reageren, want zijn bijdrage aan discussies is van nul en generlei waarde.
danuz
Pffrrt.
Verbaasd met toch dat dit zo hoog scoort. Elle is een compleet idiote film vol irritante personages en bovendien totaal oninteressant in beeld gebracht. Om maar niet te spreken over het gebruik van muziek. Zie hier ook maar moeilijk auteurswerk in. Misschien als Haneke of Denis met dit onderwerp aan de haal waren gegaan.. Dit was saaie, ouderwetse cinema die probeert morele grenzen te doen schuiven, maar daar totaal in faalt. En wat is er nu precies zo bijzonder aan Huppert?
TheDiningDead
Wat een vreemde kijik heb jij over iemand, waar je het niet mee ens bent. Je hebt zeker nog nooit gehoord dat je anderm,ans mening dient te respecteren? Als er hier één een 'narcist met een uit de klauwen gelopen eigendunk' is, ben jij het wel, die zich zo graag, ter meerdere ere en glorie van zichzelf, met een grote mensen discussie wil bemoeien.
Maar ja, over het algemeen zijn de Barbie's die ik ken blond.
De Barbies die ik Ken ...
Tisik
Wat sommigen hier bedoelen met "de film wilt niet alles uitleggen, zaken die worden opengelaten, open einde" is me geheel onduidelijk, deze film en het verhaal is zo klaar als een klontje.
Alucard133
Hilarisch figuur, die Lezertje!
Houdt de site gezellig en komisch.
Vond de film wel aardig, al hou ik normaal niet zo van teveel seksscènes, daar heb je andere films voor.
Vooral Huppert wist me te boeien; de rest deed het ook uitstekend.
De beetje grauwe beelden en een licht interessant verhaal maakten het voor mij goed te doen.
tbouwh
Isabelle Huppert acteert ijzersterk, maar dat is wel meteen het grootste lichtpunt van deze veelbesproken film. Voor een revenge-film duurde Elle mij veel te lang, met nodeloze zijplotjes (die game
Lavrot
) en (bij)personages die geen indruk maken. Ook het motief van de verkrachter was dunnetjes en wat mij betreft überhaupt afwezig. Ik viel daar flink over, omdat dat motief van cruciaal belang is voor het bestaansrecht van dit plot an sich. Als film dus zeer matig, maar Huppert houdt Elle ver van de ondergrens vandaan. Tja, dan lijkt het er toch op dat je een en ander gemist hebt. Niet voor niets onthult Verhoeven uit welk nest het hoofdpersonage komt. Dat de kijker vervolgens zelf de koppeling mag maken tussen het DNA van het kwaad uit haar familie met de fijn christelijke fatsoensrakker van een buurman, die zichzelf aanmeet om dit kwaad op persoonlijke titel te straffen, dat is toch niet zo moeilijk?
tbouwh
Nee, ik koppel vergelding niet zo snel aan verkrachting. Ik vond dat verband te karig, en er treedt ook verwarring op waar de persoonlijke seksuele fantasieën en de relationele toenadering van de buurman naar Huppert toe (voor de onthulling van zijn identiteit) een rol innemen. Maw, ik snap dan niet dat Verhoeven verkrachting als uitgangspunt neemt voor een morele vendetta.
tbouwh
'het kwaad op persoonlijke titel te straffen'= kwaad met kwaad vergelden=vergelding. Zo vergezocht lijkt dat verband me toch niet.
Lavrot
Er is helemaal geen sprake van "kwaad met kwaad vergelden," want de buurman is totaal geen kwaad aangedaan. Hij treedt op persoonlijke titel, in overeenstemming met z'n fijn christelijke levensbeschouwing, op om het kwaad te straffen; dat ie er zelf een soort van plezier aan beleeft, past prima in het straatje dat Verhoeven voor hem uitstippelt: lust gevoelens bij geweld is ook de christen niet vreemd, waarmee de buurman niet ver verwijderd staat van de vader van Elle. Sterker nog; de christen keurt dit soort geweld goed (vrouw van de buurman).
- 1979 stemmen
Heel vergezocht dit allemaal. Die buurman heeft een sterk afwijkende seksuele voorkeur, namelijk verkrachting. Met straffen voor het verleden van Huppert heeft dat niet te maken, tenminste, de film geeft daar geen duidelijke aanwijzingen voor. Wél voor de seksuele abberaties van de buurman, zie ook de veelzeggende zin van de buurvrouw aan het einde. De wraak in deze film zit aan de kant van Huppert.
arno74
tbouwh
arno74 was ook niet mijn uitleg (of was dat je wel duidelijk?), dacht het te lezen in de korte uiteenzetting van Lavrot. Daarover gesproken, met kwaad met kwaad vergelden doelde ik op het kwaad van Michelles voorgeslacht dat vergolden wordt met het kwaad van verkrachting en vernedering (volgens jou, of parafraseer ik je nu niet goed?) Die christelijke levenshouding die je zo duidelijk lijkt te detecteren zag ik zelf echt niet. Ik voel dan meer voor de uitleg van eRCee, al vind ik dat (mi zwakke) motief gewoonweg niet voldoende om deze film invulling mee te geven. Acteur vond ik trouwens ook heel matig.
- 1979 stemmen
Michele is getekend door haar moeilijke jeugd en dat is in de ogen van Verhoeven voldoende reden voor Michele om het lekker te vinden om verkracht te worden.
Dan maak je het weer te simpel denk ik. Michele vind het (in elk geval de eerste keer) niet persé 'lekker', en je kan je afvragen of ze het vervolg niet aanwendt om zich uiteindelijk te kunnen wreken. De kracht van Elle is echter juist de ongrijpbaarheid van Michele: je kan er als kijker niet achter komen wat haar drijft, maar mag wel een blik werpen in de diepte...
arno74
Ik denk dat we langs elkaar heen praten tbouwh
. Je schreef eerder
Voor een revenge-film duurde Elle mij veel te lang,
- 1979 stemmen
Nou ja, het blijft een beetje in het midden, maar de buurmans laatste woorden zijn "why?", waarmee geïmpliceerd wordt dat Michele met voorbedachte rade haar zoon heeft laten thuiskomen op het moment suprême.

Lion

Tóngnián Wangshì
Drama, 1985

Under Sandet
Oorlog / Drama, 2015
frankrijkvideogameverkrachtingassaultdeath of fatherauto ongelukgeweldbirthdivorced womandeath of motherchristmas lightsgiving birth rape and revengekerstmisintruderpepper spray