• 9.377.104 stemmen

Geregisseerd door: Yoshiaki Kawajiri

Met onder meer: Toshihiko Seki, Emi Shinohara en Koichi Yamadera

Gesproken taal: Japans

Plot Jûbê Ninpûchô

"Feudal Japan—a time of danger, intrigue and deception . . ."

In het dorpje Shemoto heerst een epidemie waaraan alle inwoners sterven. In opdracht van clanleider Chamberlain gaat een aantal leden van de Koga Ninja Clan naar het dorp om te onderzoeken wat er aan de hand is. In de buurt van het getroffen dorp wordt de groep in het bos aangevallen en op gruwelijke wijze afgeslacht door een aantal merkwaardige en oersterke wezens. De enige die het er levend vanaf brengt is de geweldige vrouwelijke Ninja Kagero wiens kussen dodelijk zijn. Zij wordt door Tessaï, een demon die zijn huid in graniet kan veranderen, gevangen genomen.

avatar van Phoenix

Phoenix

Goed gemaakt maar ik vond het er maar lelijk uitzien em het verhaal stelde ook niet veel voor, vooral dat sentimentele gedoe tegen het eind aan... Tegenvaller voor mij daar ik animé meestal (3 van de 3 tot nu toe boven de 3*) wel weet te waarderen. 2,5* voor deze.

avatar van mister blonde

mister blonde

Erg leuke film. De beste van het handje vol mangaverfilmingen die ik zag. Veel van die films vervallen in oninteressant technisch geneuzel, maar dit is gewoon een leuk anvontuur. Een avontuur met veel bloed, actie, sex, vreemde wezens, spanning, leuke personages en een haast mytisch verhaal. Bovendien vond ik het erg mooi geanimeerd, veel mooier dan bijv. Ghost in the Shell of Akira. 4 sterren voor deze erg goedkope film.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Een film met ballen,

Er wordt gevochten, gekreund en bedrog gepleegd bij het leven. Het gegeven dat het grootste wapen van de verleidelijke Ninja Kagero haar meest intieme onderdeel is maakt dat de film weet te verrassen en dat de film niet gespaard blijft van een hoop knotsgekke situaties.

De manier waarop de krijgers zich razendsnel door de bomen bewogen en de massale slachtpartijen soms, gaven deze animatie - martial arts variant de nodige kleur. Tel daarbij op dat het enorme monster en het geinige, oude, wijze maar tevens mysterieuze mannetje die op de juiste momenten overal aanwezig was de film veel goeds deden.

Gewoon 90 minuten lang knallen, veel creativiteit, zonder diepgaande karakteruitdiepingen maar met alle benodigdheden voor een wervelende spektakelfilm, met passende muzikale begeleiding. 4*

avatar van Goldenskull

Goldenskull

Bloed fonteintjes, het was even wennen aan het begin, maar Jûbei Ninpûchô kijkt lekker weg. De personages zijn leuk, vooral het oude mannetje met zijn uitpuilende ogen is geweldig. Die paar lolligheden tussendoor blijft een van de redenen dat ik anime zo leuk vind.

Sommige details zijn nogal slap verzonnen, hoe een bepaalde vijand bijvoorbeeld op eens tóch wel te verslaan is enzo, werkt een beetje storend. Liefdesverhaaltje tussen Kagero en Jubei werd op het laatst een tikkeltje te zoetsappig en de film belandt in een kleine anti-climax, daarom geen 4*.

avatar van Montorsi

Montorsi

Vond dit toch niet helemaal geslaagd. Iets wat erg aan mijn vroegere vooroordelen over anime beantwoorde. Dwz erg overdreven, emoties worden overgebracht door trillende personages in close-ups, en actiescenes beginnen met een groot wit licht (begrijp nog steeds niet waar ze dat vandaan hebben gehaald). Maar gelukkig sta ik de laatste jaren wat meer open voor zulke animatie.

Alleen dit is toch vrij matig. Redelijk veel richting "het moet cool voor kiddo's zijn", kan me niet zo goed voorstellen dat je dit op volwassen leeftijd nog geweldig vind. Er zit echt geen sprankje relativering of humor in.

Vond het ondanks de vlotte stijl redelijk saai worden tegen het einde, de enige afwisselingen zaten hem in de kills en de opponenten. Van de personages kom je verder niks te weten, behalve dat ze tegen of met elkaar gaan vechten. De animatie zelf was ook redelijk ouderwets en ietwat goedkoop ogend.

avatar van Lennert

Lennert

Leuke actie en script, maar het typisch Japanse vrouwonvriendelijke karakter gaat me op den duur tegenstaan.

Uiteindelijk is het verhaal niet heel origineel, maar zowel de dialogen als de gebeurtenissen zijn behoorlijk interessant en de animatie is zeer goed. Lekker bloederige actie en soepele bewegingen bij de personages, die typische anime-clichés neem ik maar voor lief (iedereen kent nu in de tussentijd het inzoomen op trillende betraande ogen wel).

Uiteindelijk erger ik me toch heel erg aan het naakt in enkele scenes. Niks mis met wat erotiek in films, maar een personage de eigenschap geven om mensen die intiem met haar zijn/haar verkrachten te laten sterven door een gif in haar lichaam, levert hier helaas weer mogelijkheden op tot zinloze exploitatie van vrouwelijk naakt, iets wat me langzamerhand in dit soort films toch echt begint tegen te staan.

Alles bij elkaar toch zeker wel de moeite waard, al zou ik het leuk vinden om eens een film te zien waar relaties en seksualiteit wat minder eentonig/vrouw-onvriendelijk worden, dan zouden we echt een topper hebben.

avatar van Kondoro

Kondoro

Jûbê Ninpûchô / Ninja Scroll

Ik heb bijna twee jaar geleden (echt te lang) twee animatie films gekregen van HALVE TAMME., dit was Sutorenjia: Mukô Hadan (2007) en Ninja scroll. Nu heb ik Sutorenjia: Mukô Hadan (2007) al twee jaar geleden gezien, mijn 1000ste stem notabene, dus een mooie film voor een mijlpaal. Nu is Ninja Scroll mijn 1000ste mening, beiden films als een mijlpaal voor mijn account op MovieMeter, toch een film ter beschikking aan een herinnering en een behaald iets op de site, zodat ik deze films niet vergeet en de achterliggende gedachten ervan!

Toch moet ik toegeven dat Ninja Scroll mij niet echt heeft vermaakt, ik vond in ieder geval Sutorenjia: Mukô Hadan (2007) wel wat leuker. Ik weet niet waar het aan ligt maar het zou maar zo kunnen zijn dat ik nog even wat meer in de animatie scene moet vallen en dan vooral de Aziatische anime ’s, dit is nog maar mijn derde film die ik uit die scene heb gezien.

Saai was Ninja Scroll zeker niet en, de film knalt er lekker rap door heen misschien soms wel iets te rap dat ik het niet altijd even goed heb weten te volgen. De film begon gelijk goed met een kleine actie scene en de introductie van onder andere Jubei Kibagami (volgens mij). Daarna is de plotomschrijving al snel in gang gezet, we komen bij een dorp aan waar een epidemie heerst en een aantal strijders komen rennen door de bossen. Alle strijders komen om behalve Kagoro die even lekker word meegenomen door de vijand waar we bijna bij de Hentai terecht komen, hij zat wel erg dicht bij met *zijn tong, hahahaha*. Het verhaal was niet echt speciaal, soms chaotisch daarentegen doet het lekkere hakwerk in deze film veel goed!

Ik kwam de 94 prima door alleen had ik, doormiddel van de lovende woorden van HT er misschien iets meer van verwacht dan daadwerkelijk is uitgekomen, iets als Sutorenjia: Mukô Hadan (2007) die ik tot nu toe nog leuker vond! Toch maar eens wat vaker overwegen films uit deze klasse te kijken en dan wellicht deze opnieuw te bekijken, misschien bevalt hij me dan echt anders, kan er nu nog niet echt een specifiek oordeel over geven aangezien ik niet uit dit genre gebied kom. Al om al, geslaagd tussendoortje.

PS. Dit is mijn 1000ste mening!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Supergoed! Ik vond deze anime voor volwassenen een ware kick. Geen minuut verveeld. Het verhaal is wellicht niet sterk en soms wat onnozel, maar het vermakelijkheidsgehalte ligt waanzinnig hoog. Rijke kleuren, realistische tekenstijl, inzetten op bloed, seks en geweld... Bovendien vind ik dit ninja-wereldje altijd erg leuk (bamboe, divers wapenarsenaal, oude meesters). De vijanden waren een grote freakshow, met o.a. een kerel met bijenkorf in zijn bult en een geile granieten kolos...

avatar van Shinobi

Shinobi

Bloederige ninja's.

Het is dat een collega mij deze titel aanraadde, want tot voor kort had ik nog nooit van deze film gehoord.

Je volgt hier een eenzame samoerai met een tragische achtergrond die samen met een vrouwelijke ninja en een sluwe spion het moet opnemen tegen een clan met demonen. Het is vrij basaal te noemen, maar daarom ook een prima opzet naar de vele actiescènes.

'Jûbê Ninpûchô' grossiert namelijk in een hoop bloederige actie die expliciet in beeld wordt gebracht. Een pluspunt hierbij zijn de acht demonen die gedetailleerd zijn vormgegeven en eenieder een andere techniek hanteert, waardoor elk gevecht weer anders is. Gesteund door de vloeiende animatie zijn de memorabele confrontaties altijd op het scherpst van de snede.

De film valt op momenten wel stil; de minieme uitdieping van de karakters is hierin te verwaarlozen. Eveneens snap ik de perversiteit niet zo waaraan vooral Kagero wordt onderworpen. Yoshiaki Kawajiri wil meer body (pun intended) meegeven aan het geheel, terwijl de intense actie op zich al voldoende zou moeten zijn.

Al met al een vermakelijke anime waar de liefhebber zich geen buil aan kan vallen. Ik ben alleen wel benieuwd of er ooit nog eens een vervolg komt, want hier valt duidelijk meer uit te halen.

Dikke 3,0 sterren.

Leuke herziening.

Had er eigenlijk een beetje een hard hoofd in, want het was toch wel erg lang geleden dat ik deze gezien had en ook toen al lag de algemene kwaliteit wat lager dan de echte anime classics. Dit was dan ook van een ander kaliber, en met een beduidend kleiner budget gemaakt.

Maar ergens heb ik dit blijkbaar toch gemist. Films die gewoon graag zo bruut mogelijk zijn. Gave monster designs, originele kills, af en toe lekker bloederig met wat platte erotiek erbij. Hoogstaand is het niet, vermakelijk wel, zeker wanneer iemand als Kawajiri ermee aan de slag gaat.

Zijn stijltje is meteen herkenbaar, lekker butch en eigenzinnig. Animatie is eerder beperkt, maar zoals de meeste animes wordt er slim gebruik gemaakt van editing en wat effectief om er extra dynamiek in te krijgen. Ondertussen is Ninja Scroll toch een ware anime classic geworden, vroeger compleet verguisd en één van de films die anime een slechte naam gaf. Hoe het kan verkeren

4.0* en een uitgebreide review