Genre: Western / Actie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Disney+
Plot The Revenant
"(n. One who has returned, as if from the dead.)"
1823. Tijdens een expeditie diep in de ruige Amerikaanse wildernis worden de legendarische avonturier Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) en zijn manschappen aangevallen door indianen en moet hij bij een hinderlaag vrezen voor zijn leven. Hij kan tenauwernood ontkomen en slaat op de vlucht. Tijdens zijn overlevingstocht ondergaat Glass ondenkbare tegenslagen. Gedreven door zijn wil om te leven en zijn liefde voor zijn familie, moet Glass zich een weg banen door een strenge winter tijdens zijn meedogenloze overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Revenant (BoekMeter)
- The Revenant (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Powaqa
Hugh Glass' Wife
Jones
Doido
Wat een prachtige film is dit. Acteerwerk, verhaal, de beelden, muziek. Absoluut top!!
de grunt
Grunt. Jij kijkt toch geen screener? Dat is de Dark Side man...
I know it Johnny, very evil it is....
Vraag me echt af wie de mol is, die dingen wordt echt op naam verstuurd naar een selecte club. Een ware nachtmerrie voor de regisseur; Tarantino schijnt ook al zwaar over de zeik te zijn en zich over stappen te buigen.
Fortune
Regisseur stelt het team samen van specialisten waarmee hij wil werken (= eindverantwoordelijk). Credits voor het visuele aspect komen Lubezki toe. Hij heeft 'de ogen' die niemand anders heeft (wat zijn trademark betreft) en filmt zijn panorama. En doet vervolgens de liefhebbers versteld staan.
Ja oke, maar zo klinkt het alsof de regisseur meer een soort manager is die de juiste mensen bij elkaar zoekt en heel goed is in het managen van mensen. De regisseur heeft dan wel het groter plaatje/visie in zijn hoofd hoe de film eruit moet komen te zien van alle aspecten en dus ook het camerawerk maar Lubezki verfijnt en specialiseert dat visuele aspect dat de regisseur voor ogen heeft of krijgt Lubezki gewoon totale creatieve vrijheid?
Corcicus
Corcicus heb je de screener gekeken?
Ik weet het, ik ben een zwijn.
de grunt
Ik weet dit niet zeker, maar ik neig het laatste te denken. Met Iñárritu heeft hij natuurlijk al een jarenlange coöperatie en zij zullen een gezamelijke visie delen. Maar als je kijkt bijv. hoe de stijl van de films van Malick is veranderd, in mijn ogen nadat Lubezki de cinematografie voor zijn rekening is gaan nemen in The New World en The Tree Of Life, heeft hij mijns inziens wel bewezen een heel sterke visuele stempel te kunnen drukken en een baanbrekende signatuur aan films mee te geven.
Leo1954
- 2073 berichten
Prachtige film in vele opzichten. De natuur bijvoorbeeld. Blijf 2 1/2 uur wel erg lang vinden, maar het was zeker geen opgave.
TheThirdMark
Ik wacht dus op de bios release, dit is echt een bioscoopfilm alleen maak ik me zorgen om Tom Hardy, heeft hij een grote rol in deze film? Ik vind hem namelijk echt zo'n waardeloze acteur en films met hem sla ik dan ook liever over of vergooi ik geen bioscoopkaartje aan van 11 euro.
Aan de andere kant ben ik wel weer fan van dicaprio dus ik hoop dat Hardy alleen een bijrol heeft.
Hardy heeft wel een hoofdrol in de film. Maar wel van een karakter dat bij hem past, je zal je echt niet aan hem ergeren.
synec
Lijkt me nu toch echt een film dat waanzinnig mooi moet zijn in de cinema. Erg zonde voor de mensen die het met die sceener doen. Nog een dikke maand wachten maar
thriller97
Even een vraag aan diegene die de film hebben gezien:
Waarom liep er in het begin (tijden de battle) een vent met zijn viool een beetje paarden af te schieten? Dit was iets wat ik even niet begreep. Is dat omdat hij doorgedraaid was vanwege al die doden?
Fortune
Even een vraag aan diegene die de film hebben gezien:
Ik denk dat de indianen dan niet de paarden af kunnen pakken.
zoutzak
Ja, DiCaprio heeft een grotere rol dan Hardy en dat Is maar goed ook want die vond ik niet gelukkig gecast. Zie hem doorgaans wel graag maar in deze rol met een southern accent ligt onze Britse vriend niet zo. Leo is overtuigend maar kan niet zeggen of hij hiermee verzekerd is van een oscar.
Wb bios heb je gelijk, ik zal hem ook alsnog op het grote doek gaan zien.
Jusstinb
Hij is toch nog niet uit? Zoveel stemmen al? Downloaden jullie stiekem?
(verwijderd)
Ik hoop en denk dat je dit voor de grap zegt, zo niet heb je echt onder een grot geleefd Justin
mcdaktari
Hij is toch nog niet uit? Zoveel stemmen al? Downloaden jullie stiekem?
Nee, niet stiekem!
Jusstinb
Ja ik bedoel dit sarcastisch, omdat ik van mening ben dat je als echte flimliefhebber gewoon geduldig moet zijn en deze in de bioscoop moet zien! Ik ben niet 100% tegen downloaden, maar films die nog in de bios zijn of nog moeten komen moet je gewoon niet downloaden!
woudbeer
lang uitgekeken naar deze film , erg hard, schitterende natuur , zorg wel dat je een sterke maag hebt
als je deze in de bios gaat zien vooral het ontleden van het paard en het gevecht met de beer .
Geef hem zelf een 4.0 , vindt zelf dat bij dit genre niet teveel special effects thuis horen .
(verwijderd)
woudbeer Let even op de spoilers bij een film waar iedereen erg op zit te wachten AUB
ghostman
Beter dan verwacht ! Unieke film , erg spannend , hard en prachtig geschoten . Ook hier trakteert de vaste DOP van Terrence Malick ons met fotogenieke plaatjes . Qua settings en locaties doet de film mij een beetje denken aan The New World (2005) en qua dynamische & mobiele cinematografie aan de nieuwere films van Malick . Prachtige , machtige , brute , vlotte en dynamische film !
Brave-Neo
Zo benieuwd naar deze film en heb hem al online gevonden ... heel klein stukje gekeken maar wil deze toch echt in de bios ervaren. Het liefst dan in Imax
DragQueen
Als deze film niet gaat meedingen voor de aankomende Oscars, dan weet ik het ook niet meer. Iñárritu levert hier toch wel een sterk staaltje cinema mee af. De cameravoering is werkelijk fantastisch. De schitterende omgevingen worden zeer vakkundig in beeld gebracht. Visueel is het smullen van elke geboden scene. Buiten dat word er ook fenomenaal acteerwerk geleverd door Leonardo DiCaprio. De overige rollen zoals die van Tom Hardy worden ook geloofwaardig ingekleurd. Een unieke film wat mij betreft. Realistisch en rauw, maar op een indringende en fluwelen wijze in beeld gebracht. Uitermate spannend en boeiend tot de laatste seconde. 5 Sterren.
TornadoEF5
Zoveel mensen met weinig respect voor een film. Triestig. Vraag me af in hoeverre jullie wel filmliefhebbers zijn. En dan dat hypen maar op de Star Wars film. Echt triestige politiek dat Disney hier uitvoert. Al even erg als FIFA.
broncode
nee niet stiekum,gewoon via Spotnet! ?
broncode
broncode nee Spotnet ken ik niet.
Oke,ik wel.... ?
broncode
Subliem, magistraal, magnifiek, geweldig, ongelofelijk,topklasse,geweldig....
Alles klopt in deze film, de desolate landschappen, het scenario, spanning, regie, camerawerk, acteurs,soundtrack...
We kunnen inmiddels Leonardo di caprio bij schrijven in de boeken als een van de beste acteurs allertijden ,en dat geld ook voor Inerratu als een van de beste regisseurs allertijden,wat een oeuvre heeft die man inmiddels opgebouwd.
Trouwens Wll Poulter is ook goed bezig, wat had ik hem graag gezien als pennywise in IT.

Netflix voegt begin december de Oscar-knaller 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio toe

Historische avonturenfilm 'The Revenant' met Leonardo DiCaprio vanavond op televisie

Jubileum: onder meer deze vijf goed beoordeelde films zijn dit jaar tien jaar oud

Ratelslangen, revolvers en rovers: Dit zijn de beste westernfilms

Inglourious Basterds

The Look of Silence
Documentaire, 2014

Titanic
Romantiek / Drama, 1997
verkrachtinggebaseerd op boekouder-kindrelatiebergwintergrizzly bearwilderniswoudfur trappingfrontierliargebaseerd op een waargebeurd verhaalremakewraakmoordbloedvergietenindiaanoverlevingbeersneeuwscalpinggeweldnatuurwild westbear attackindian attack dead horsestarvation19e eeuwfinal battlewolvesdreamychild killing