Genre: Komedie / Avontuur
Geregisseerd door: Ken Kwapis
Met onder meer: Robert Redford, Nick Nolte en Emma Thompson
Releasedatum: 17 december 2015
Plot A Walk in the Woods
"When you push yourself to the edge, the real fun begins."
Na reizen over de hele wereld vindt schrijver Bill Bryson (Robert Redford) het tijd voor een trip door thuisland Amerika. Hij kiest de Appalachian Trail; een van de langste wandelpaden ter wereld van 3500 km door de Amerikaanse wildernis. De enige die hij zo gek krijgt om mee te gaan is brombeer Katz (Nick Nolte), een jeugdvriend waarmee hij alle contact verloren is. Bill’s vrouw (Emma Thompson) vindt het maar niks dat de twee ongetrainde mannen de zware tocht gaan ondernemen. Haar zorgen blijken niet geheel onterecht. De twee krijgen het aan de stok met elkaar, de natuur en een parade aan opmerkelijke reisgenoten.
Bill Bryson
Widow Deborah
Donna
Young Hiker #2
Young Hiker #1
Vanaf 20 augustus 2015 in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
EDIT: verplaatst naar 17 december 2015
Iron Maiden
Erg benieuwd naar deze film met twee ouwe klasbakken. Hopelijk veel mooie plaatjes van de natuur met wat humor en sterk acteerwerk.
Bélon
niemendalletje
Ong. 15 minuten aangekeken: inderdaad een niemendalletje, verveelde mateloos. Dit is écht een bejaardenfilm.
Geen stem (niet uitgekeken vanwege niet uitkijkbaar)
Fortune
Een aardige ontspannen 'rustig aan' film met twee oude kerels die nog een laatste avontuur aan willen gaan. Robert Redford en Nick Nolte spelen allebei behoorlijk overtuigend en spelen twee verschillende persoonlijkheden die door de natuur trekken. Qua scenario is het behoorlijk simpel maar het is wel vermakelijk met hier en daar humor en mooie beelden van de natuur. Voor de rest moet je er niet veel meer van verwachten. De film is behoorlijk entertaining en op een doordeweekse avond is het een fijne film om te kijken en ik zat de hele tijd te denken aan 3* en zelfs 3.5* voor deze film want het is feelgood maar niet op een geforceerde manier. Maar het einde van de film is wel erg plotseling en jammer en behoorlijk ongeïnspireerd en daardoor zakt de waardering en een film die gewoon leuk was, is hierdoor behoorlijk matig geworden. Jammer!
fred1946
Geen stem (niet uitgekeken vanwege niet uitkijkbaar)
Je weet het spreekwoord:als je niet oud wil worden moet je je jong ophangen.
Lijk mij een rustig vrolijk filmpje,hoef niet altijd actie of geweld te zijn.
Zoal ik zei,zie er naar uit.
gauke
Een uiterst middelmatige (zonder enig belang, er gebeurde weinig interessants), oubollige (enkel de start kon je nog een beetje amusant noemen), geen moment verrassende, voettochtfilm, met twee oude mannen, die elkaars tegenpolen waren en die opnieuw vriendschap sloten. De opnames van het landschap waren wel bijzonder mooi en op zichzelf speelden Robert Redford en Nick Nolte naar behoren.
Flat Eric
Vermakelijk.
Leuke film over de roadtrip van twee mannen op leeftijd die nog een keer iets bijzonders willen doen. Het gaat gepaard met mooie shots van de Apalachian Trail en wat grappige momenten en conversaties.
GTXXTG
Schitterende film, zeer aan te bevelen voor de gehele familie, eerst maak je een beetje anti reclame bij je puberende kids.... dat dit toch niks voor hen zal zijn (we zouden liefst hebben dat jullie NIET meekijken). En dan kijken ze massaal toch mee... typisch puberent gedrag...?!
Warm en langzaam opbouwend. Schitterende rollenspel van alle acteurs...
Uiteraard geen dolle actiefilm van de eerste seconde tot de laatste.
Adembenemende natuur.
Kortom... zoals films zouden moeten zijn.
Met een duidelijke boodschap, goed onderbouwd.
Reactie van mijn vrouw over Redford... is hij zo oud of hebben ze hem zo verouderd... lol!
blurp194
Had meer uit gehaald kunnen worden dan wat flauw ouwemannengedoe. Zoveel als Nolte en Redford in beeld komen, zo oppervlakkig en oninteressant blijven hun personages. Het landschap is mooi, maar er wordt maar vrij weinig echt goed gebruik van gemaakt - ook dat is nogal een ernstig gemiste kans lijkt me. Dan nog de obligate ontmoeting met een berenfamilie en maat is wel zo'n beetje vol.
Er zijn de laatste tijd wat meer 'wandelfilms' in de bios geweest - wat me zo te binnen schiet zijn Tracks (2014), Wild (2014), en dan op stevige afstand deze en The Way (2010). Ik denk zo ongeveer in die volgorde.
Bélon
Dan nog de obligate ontmoeting met een berenfamilie

Gelukkig niet hoeven zien. The Way en Tracks zijn idd een stuk beter te doen. Iig geen beren op de weg in die films
lezertje
A walk in the woods (2015) van Ken Kwapis. Waardering: XXX1/2. ‘A Walk in the woods’ is een heerlijk wegkijkfilm. Bill Bryson (Robert Redford) is een schrijver van onder andere reisverhalen en van een van de leukste biografieën over Shakespeare. ‘A walk in the woods’ is de verfilming van zijn gelijknamige boek (Nederlandse titel:‘Terug in Amerika, een voettocht door de Appalachen), een verslag van een voetreis langs de Appalachen trail, een tocht van 2175 mijl in het oosten van de Verenigde Staten, van Springer Mountain in Georgia tot Mount Katahdin in Maine. Redford, zag in de verfilming van het boek een ideaal project voor hem en zijn maatje Paul Newman. Echter Newman is al enige tijd niet meer onder ons en Nick Nolte werd zijn vervanger. De film toont de twee mannen, Bryson en de alcoholist Stephen Katz (Nick Nolte), waar Bryson al een aantal jaren geen contact meer mee heeft gehad en als enige van zijn vrienden bereid is om ook aan de hachelijke onderneming deel te nemen. Tussen de klim-, klauter- en valpartijen worden veel herinneringen opgehaald en hebben zij ontmoetingen met diverse mensen, die ook deze wandeltocht maken, waarbij die met de praatzieke en betweterige Mary Ellen (Kristen Schaal) toch wel de leukste is. Hoewel de echte Bryson en Katz in de veertig waren toen zij de tocht maakte, en daardoor waarschijnlijk met minder fysieke problemen te kampen hadden, blijft het een genot om naar de bejaarde Redford ( 79) en Nolte (74) te kijken en te luisteren. Het ene moment mopperend als de vleesgeworden Waldorf en Statler, het andere moment elkaar steunend door dik en dun. En dat is uiteindelijk waar de film omgaat: Vriendschap, maar ook respect voor de nog ongerepte natuur. Het script van Rick Kerb en Bill Holderman geeft beide acteurs genoeg ruimte om de ene na de andere komische kwinkslag uit te delen, overigens dezelfde humor die de boeken van Bryson zo kenmerkt.. Zo blijft de film lekker luchtig, als ware het een schuimgebakje, en kijkt hij heerlijk weg.
Pazmaster
Redelijk filmpje over 2 klunzige oude mannen die een veels te lange trektocht maken waarbij vooral de vriendschap tussen de 2 centraal staat. Het is allemaal niet heel bijzonder maar er zitten best een aantal grappige scènes in. Er wordt redelijk gespeeld door de 2 oude rotten.
Waku
Twee oude rotten in het vak , Nolte en Redford zetten een heerlijke feelgood movie neer.
"A Walk in the Woods" is simpelweg een plezierige film om naar te kijken.
Ookal is het niet echt een komedie toch zitten er leuke scenes in dankzij de diverse aparte types die de twee hoofdpersonen tijdens hun wandeling ontmoeten. Subtiele humor.
Maar de dialogen zijn eveneens sterk. Ookal doet Nolte dit voornamelijk grommend.
De soundtrack en de prachtige natuur opnames maken de film verder af.
Nogmaals gezegd, een plezierig en symphatiek filmpje.
Umberto
Leuke vergezichten maar dan heb je ook alles gehad! Nolte speelt een goede rol maar kan de film ook niet alleen dragen. Er gebeurt letterlijk niks interessants/spannends!!! Net een voldoende door Nolte en de al eerder genoemde fraaie opnames.
Collins
Bijzonder aardige film over twee heren op leeftijd die een wandeltocht maken door de Appalachen.
De film is lichtvoetig van toon en kijkt lekker weg. Het verhaal stelt niet veel voor en is op voorhand gemakkelijk in te vullen. Onderweg gebeuren de nodige grappige ongelukjes en vinden vermakelijke ontmoetingen plaats. Niets hoogstaands, maar gewoon plezierig en humoristisch.
De dialogen zijn niet diepgravend, maar wel erg leuk om naar te luisteren. Ze zijn vooral geestig en zitten vol aardige pointes.
Het samenspel tussen Nolte en Redford is top. Prachtig acteerwerk.
Een prettig voortkabbelende film. Gewoon lekker.
Leo1954
- 2073 berichten
Aardige komische roadmovie met een prachtige cast. Jammer dat de ster Emma Thompson een kleine rol had, maar daar was het verhaal ook naar.
Leuk om Robert Redford weer eens te zien spelen, Nick Nolte deed het zeker zo goed. Geen meesterwerk, maar bijzonder aardig om te bekijken. Beetje vriendschap, beetje ouderdom, maar zeker geen enge boodschap of zo. Een verademing wat dat betreft. Leuk dat ze Bill Bryson als persoon hebben gekozen, heb veel boeken van hem gelezen.
ikkegoemikke
“No, writers don't retire.
We either drink ourselves to death
or blow our brains out.
And which will it be for you?
After this interview, maybe both.”
Een road-movie maar dan te voet. En dan ook nog eens met twee oldtimers die zoals een puffende stoomlocomotief de Appalachian trail willen bewandelen. Een trektocht van zomaar eventjes 3500 km in de VS. Een huzarenstuk waar zelfs jongeren hun tanden op hebben stukgebeten. Maar deze twee koppige 70 jarigen laten zich niet kennen en zijn gemotiveerd om de eindstreep te halen. En waarom eigenlijk? Enerzijds is er Bill Bryson (Robert Redford), een schrijver die voornamelijk reisverhalen schrijft. Is dit een soort bucketlist item? Of omdat hij geconfronteerd wordt door een moderator tijdens een televisieshow met het feit dat hij nooit een boek geschreven heeft over reizen in de VS? Of is hij tot de conclusie gekomen dat hij nooit meer die kans zal krijgen? En anderzijds is er Stephen Katz (Nick Nolte), een brompot met een kunstknie, een drankverleden en de noodzaak om elk uur iets te eten zodanig dat hij geen plotselinge aanvallen krijgt. Al bij al lijkt dit een schier onmogelijke opdracht. Maar ondanks protest van Bill’s vrouw Catherine (Emma Thompson) wagen de beide senioren zich aan dit waagstuk.
Films over trektochten door woeste landschappen om zichzelf terug te vinden en meditatiemomenten te beleven, lijken redelijk in trek te zijn. Reese Witherspoon demonstreerde dit al in “Wild”. En Robert Redford probeerde al iets gelijkaardigs als solo-zeiler in “All is lost”. Alleen was er totaal geen sprake van enig dialoog in deze laatste film. En dat is wel in ruime mate aanwezig in “A walk in the woods”. En om eerlijk te zijn, zijn de dialogen van een hoog entertainment gehalte en bij momenten redelijk humoristisch. Het geheel voelde niet aan als geforceerd en men slaagde erin (tot op een bepaald punt) om het niet te laten evolueren tot een soortement slapstick. Twee oude mannen, vol levenservaringen en wijsheid, die trachten hun eigen grenzen te verleggen. Misschien dat de evidente levenslessen een beetje melig overkwamen. Maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door de snedige, amusante conversaties en oogstrelende, ravissante landschappen waar ze doorheen trokken.
Misschien waren de verschillende lotgevallen een beetje voorspelbaar zoals het treffen met lokale fauna en het voorval met het onderbroekje in de wasserette met een woedende echtgenoot tot gevolg. Maar er waren ook van die spontaan overkomende hilarische momenten zoals hun ontmoeting met de eigenwijze Mary Ellen (Kristen Schaal) die ze liever kwijt dan rijk waren. Misschien word ik oud maar deze twee ouderen van dagen wisten meer lachbuien te ontlokken dan de meeste doorsnee komedies van tegenwoordig. Tot tegen het einde aan de twee in een ongemakkelijke situatie verzeilen. Toen voelde het een beetje tragikomisch aan en werden de twee overmand door diepzinnige gedachten. Een filosofisch moment. Gelukkig vergaf ik deze misstap vanwege alle voorafgaande, komische oneliners en dialogen.
Of ze nu het traject volledig afleggen of niet, is eigenlijk bijzaak. Redford and Nolte vormden het perfecte duo. Een beetje Lemmon & Matthau op wandel. Ze zien er beide stokoud uit, maar geestelijk lijken ze nog kwiek genoeg. Moesten ze mij bellen om hun te vergezellen bij een onmenselijke trektocht, dan zou ik direct toehappen. Fantastisch relaas.
Scarto70
Matige tot slechte film. Van de wandeling had ik me veel meer voorgesteld en er komt abrupt een einde aan. Geen film die me nog lang zal heugen.
b00ts
Dikke tegenvaller. Erg gemaakt.... en verder niets 'uitgediept'. Doe mij "The Way" maar.....
herman78
Ik heb twee vrijkaartjes gewonnen voor deze film. Kan ik er iemand blij mee maken? Stuur dan even een persoonlijk bericht of quote me hier, dan komen ze jouw kant op.
Malick
Zo, dit was een leuke verrassing. Zal voor velen wel te flauw, te nietszeggend en te inwisselbaar zijn maar vond het gek genoeg echt leuk om deze twee oude acteurs te volgen. Hardop van genoten.
Rickyman
Gewoon een leuk sympathiek filmpje over de twee ouwe rotten die een wandeling tussen de bergen ondernemen. Ook fijn om Nolte weer eens in actie te zien.
Best vermakelijk, maar verwacht verder niets bijzonders, alhoewel er nog een spannend berengevecht voorbij komt a-la The Revenant, loopt het hier voor de beren wel goed af, zo kan het namelijk ook... (;
kuiponok
heerlijke niks aan de hand film
Zoooo, ijzersterk onderbouwd dat je deze de volle 5 sterren geeft, mijn interesse is gewekt!
Zonder gekheid, gelezen het verhaal lijkt me dit wel een redelijk leuke komedie, maar de recensies lopen behoorlijk uiteen en om dit toch zelf te kunnen beoordelen geef ik deze toch het voordeel van de twijfel en staat nu in de planning; ben zeer benieuwd. To be continued...
U-77
Aangename voortkabbelende film zonder pretenties.
zuiderling
Weinig verrassend, maar wel de nodige glimlach
Leuke film, makkelijk toegankelijk.
Combi Redford - Nolte pakt goed uit.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Vanaf vandaag kijk je naar Marvel-serie 'Wonder Man' op Disney+

No Escape
Thriller / Actie, 2015

Everest
Biografie / Avontuur, 2015
berghikingbackpackerklimmenappalachiavriendengebaseerd op memoires of autobiografieappalachian trail