Genre: Drama / Horror
Gesproken taal: Duits
Releasedatum: 26 februari 2015
Bekijk via CineMember
Plot Ich Seh Ich Seh
"A mother should look out for her sons."
In een afgelegen hut aan de rand van een bos wacht een negenjarige tweeling op de terugkeer van hun moeder, die in een schoonheidsinstituut in behandeling is geweest. Wanneer ze thuiskomt, haar hoofd nog verbonden na de cosmetische operatie, is niets nog hetzelfde. De twee jongens twijfelen of de persoon die zich nu in het huis bevindt, wel hun moeder is.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op Cinemember
Pizza Supplier
Mesner
Farmer
Accordion God
Geproduceerd door Ulrich Seidl.
Vanaf 26 februari in de bioscoop (September Film)
Richardus
Leuk! Ik ga niks verklappen, al doet de Engelse titel dat wel enigszins. Het plot is niet geheel onbekend en wel eens sterker uitgevoerd maar de spanning wordt mooi opgebouwd en ook al vond ik de ontknoping al vroeg duidelijk, en vond ik wat elementen afgeraffeld, je zit toch gekluisterd met zo'n lekker "wtf"tronie in je stoel. Jummie.
Malheur
Vind het een klein juweeltje. Met zo'n kleine cast moet je precies de juiste keuze maken en dat is gebeurd. Beeld & geluid erg mooi. Het concept is inderdaad niet nieuw maar er zitten genoeg dubbele bodems, dwaalsporen etc in om de film lang onder de huid te houden.
(Willie)
Beschrijving op de IFFR site had de hele boel al verklapt, niettemin krachtig uitgevoerd, goede opbouw.
Roel_
- 2062 stemmen
Ik vond dit de verrassing van het IFFR dit jaar. Beetje Sixth Sense meets Mama is boos. Alleen al door het noemen van deze titels zouden spoilers zijn...
Ik hoorde dat Seidl niet alleen producent is, maar een van de regisseurs is ook mevrouw Seidl. En dat is ook te zien in de stijl. Al is het niet zo tot in de perfectie doorgevoerd als Seidl in zijn laatste films. Het is iets losser allemaal. En die villa deed me ook wel wat denken aan de villa uit Borgman. Strak en kil.
De film begint heel aardig en het heeft een best lekker maf sfeertje. Het eerste uitgangspunt van de film (is de moeder wel de moeder na die cosmetische operatie?). Maar daarna beweegt de film zich al snel toe naar een nogal ontnuchterende clichè-plottwist. Bovendien heb ik dat ook nog eens letterlijk in een andere film gezien. En dat is erg jammer. Voor wie wil weten welke film de regisseurs het plottwistje hebben, stuur me een PM. Het hier als spoiler noemen is een andere film spoileren.
De filosoof
De sterke punten van ‘Ich Seh, Ich Seh’ is dat het verhaal goed in elkaar zit en dat het gedrag van de jongens mooi de typische jongenslogica laat zien. De zwakke punten zijn dat de film wat traag is (je ongeduld naar een plotontwikkeling groeit tijdens de film) en nergens echt spannend of eng wordt, maar bovenal dat de plottwist is gejat van een hele beroemde andere film. Al met al toch een beter soort horror/thriller-film.
perceived
Zag zojuist dat de film 18 en 19 mei draait in Filmhuis het Domein, Sittard. Dat betekent dat de film waarschijnlijk in meerdere filmhuizen gaat draaien en dat is tof nieuws!
TimF
Heftige film. Net gezien op Bifff. Het tempo komt er niet echt in, en er blijven nog wat vragen over aan het eind. De sfeer is goed neergezet en het acteerwerk goed. Misschien nog een tweede keer kijken om alles rond te hebben. Zoals ik bij Shrew's nest al opmerkte; jammer van het retard publiek bij BIFFF.
Knip*
Ook deze film bekeken op BIFFF. Ik ging er met bepaalde verwachtingen heen en het is me niks tegengevallen. Er wordt een duister en creepy sfeertje neergezet en ik vroeg me de hele film af waar het nou eigenlijk naartoe zou gaan. Toch blijf je geboeid kijken tot het einde. Ik vind de setting, het moderne huis met de vijver, het bos en het mooie landschap erg goed gekozen. Sterk staaltje acteerwerk van de tweeling en de moeder vond ik ook erg goed. Omdat ik na de film toch nog met enkele vragen achterbleef, 4*. Ga hem waarschijnlijk nog eens herzien.
truemovie
Mooi orgineel vormgegeven film. Heeft een eigenzinnige stijl, niet zoals bijna alle Hollywood klonen.
Misschien is het verhaal niet helemaal origineel, maar ja, welk verhaal is dat tegenwoordig nog wel. Uiteindelijk gaat het bij elke film erom welke sfeer het overbrengt, en voor mij is dat heel goed gelukt.
Super !!
Pazmaster
Niet echt een horror, daar is het niet eng genoeg voor. Het is meer een psychologische thriller met enkele horror elementen. Het verhaal is vooral in de eerste helft zeer traag en mist de nodige spanning. Het is wel redelijk mysterieus en langzaam maar zeker wordt de spanning opgevoerd. Het einde is niet heel verrassend, zoiets hebben we al vaker gezien, maar toch leuk gedaan. Er wordt prima gespeeld door de jongens en de moeder en het ziet er qua special fx ook allemaal goed uit. Jammer van de trage start.
Actarus
Ik had al heel snel door hoe het in elkaar zat, maar ondanks dat, blijft het wel boeien. Omdat de clue zo snel doorkwam hoopte ik op een andere clue op het einde, maar die kwam er jammer genoeg niet.
Maar ok, het is wel een absurde fijne film geworden waar de sfeer goed tot zijn recht kwam, soms hier en daar een WTF momentje, goed geacteerd trouwens!
gauke
De productie, die deed denken aan films van Michael Haneke, nam behoorlijk wat tijd om op gang te komen. Voor mij was de gecreëerde sfeer niet onheilspellend genoeg. En net toen ik er de brui aan wilde geven begon het interessant en verrassend te worden (al werden de opgeworpen suggesties niet geheel waar gemaakt). De regisseuses speelden met de oerangst van een kind en de vage relatie tussen moeder en kinderen, met een afgelegen droomhuis (ook de omgeving was schitterend) als locatie in deze koude minimalistische gestileerde psychologische griezelfilm.
mcdaktari
En dat voor een Oostenrijkse film. Echt een onverwachte goeie film. Ik had niet echt veel verwachtingen van deze film maar ik moet zeggen dat ik, ondanks er niet heel veel vaart in zit, de film toch bleef boeien.
Op het einde nog een aardige plotwending, wat ik eerlijk gezegd niet aan had zien komen, maar wat ik wel in een paar andere films gezien heb. Ik zal die titels ook maar niet noemen voor die mensen die de film nog niet zagen, want bij het lezen van die titels zou meteen de clue verklapt worden.
Maar ik kan me herinneren dat ik een aantal jaar geleden ook een Oostenrijkse horror zag die ik toen ook best prima vond, alleen kan ik me daar de titel niet meer van herinneren.
Al bij al een prima film om gezien te hebben.
Corcicus
Intrigerend, maar weinig verheffend drama dat de kijker weet te beklemmen.
Niet mijn ding deze film, een film die koud en kil over kwam.
Collins
Een film die het vooral van de sfeer moet hebben. De sfeer is dreigend, mysterieus en bevreemdend en wordt (mede door stemmige plaatjes van het huis en het landschap) overtuigend neergezet.
De verhaallijn is traag en weinig explosief. Geen horror van de gestampte pot. Geen grof geweld of liters bloed.
De spanning wordt meer gezocht in de psychologische wisselwerking tussen de personages en in de absurdistisch getinte gebeurtenissen. Beide zijn trouwens (naast de stemmige plaatjes) ook sterk sfeerbepalend.
Het acteerwerk is prima. Het sobere en kille spel van de hoofdrolspeelster past perfect binnen de sfeer van de film. Creepy.
Het verhaal wordt traag verteld. Voor de ontwikkeling en de afwikkeling wordt de tijd genomen. De traagheid veroorzaakt wat inzakmomenten.
Toch blijft de film net steeds boeiend en spannend genoeg om de vragen die het verhaal oproept aan het einde ontrafeld te willen zien worden.
schnoetsz
Vanaf de eerste seconde een ontzettend slechte C-film. Hoe durf je dit uit te brengen?
Rickyman
Wat een mooie, vreemde film met een creepy sfeertje, een fijn rustig tempo en goed geacteerd.
Alleen jammer dat de ontknoping voor mij al vroeg duidelijk was, waardoor de spanning en het mysterieuze er een beetje af was, maar dat maakte het er niet minder boeiender mee.
Zeriel
Meedogenloze onconventionele horror. Toch vooral eerste helft nogal steriel vormgegeven, Iets te conceptioneel, en daardoor weinig spanning.
Wel toegevoegde waarde voor het evil twins genre. ��
HALVE TAMME. (moderator series)
''Ich Seh, Ich Seh (2014).''
De cast en het script zijn in mijn ogen een aardige match, het acteerwerk wat afgeleverd
wordt is meer dan prima en de sfeer in de film wordt naar mijn mening redelijk tot goed
vastgelegd. Al met al ben ik dus tevreden met wat ik allemaal voorbij zag komen op mijn
tv. 3 solide sterren van mijn kant.
tattoobob
Een redelijk goed drama/thriller met wat horror elementjes.
Sterk acteerwerk door de broertjes en moeder en er zit een goede sfeer in.
Hier en daar had het wat spannender gemogen maar dat mocht de pret niet drukken.
Leuke oosterijkse verrassing.
Ik Doe Moeilijk
Redelijk ongemakkelijk soms, hevige viscerale effecten, maar sommige mensen zijn echt niks gewend geloof ik.
JLjuju
Paranormal Activity werd destijds ook overal de "engste film ooit" genoemd. Maakt allemaal deel uit van de hype.
TornadoEF5
Komt op mijn verlanglijstje, ja dat nieuws van engste trailer ooit gaat wel als een vuurtje rond in de filmwereld.
appearingink
Mensen klinken overwegend enthousiast. Hopelijk zijn dit niet de mensen die de draak met de naam it follows ook tof vonden. Hoewel de trailer anders voelt krijg ik toch datzelfde indie horror(wtf dat dan ook is) gevoel er bij.
keukenzout
Ik vond hem tegenvallen. Misschien omdat hij zo gehyped werd vandaag, maar ik denk vooral omdat het een slap aftreksel is van Janghwa, Hongryeon (2003).

Van slachtoffers naar daders: elf essentiële horrorfilms van vrouwelijke regisseurs

Oostenrijkse horrorfilm 'Ich Seh, Ich Seh' krijgt Amerikaanse remake

Red Road
Drama / Mystery, 2006

It Follows
Horror / Mystery, 2014
plattelandbrandkatoostenrijkmeermaskerpriesterpunishmentarsonmartelenbathtubtweelingenscheidengeestesziektedream sequencedoppelgängergraveyardvrouwelijke regisseurmoeder zoon relatiecosmetic surgeryanimal maskfrozen pizza brother brother relationship