• 9.377.091 stemmen

Gesproken taal: Engels en Georgisch

Releasedatum: 14 december 1990

Plot Rocky V

"Go for it!"

Nadat gebleken is dat Rocky permanente hersenbeschadiging door het gevecht met de Russische bokser Ivan Drago heeft opgelopen, is Rocky gedwongen om te stoppen. Wanneer hij thuiskomt, komt hij er achter dat al zijn geld gestolen is. Rocky besluit een jonge bokser te gaan trainen. Hij kan echter niet op tegen de hoge salarissen die de jongen aangeboden worden door andere managers.

Robert "Rocky" Balboa

Mickey Goldmill

Tony "Duke" Evers

avatar van Real_Movie

Real_Movie

Het is weer een goeie rocky film geworden.

Rocky 3 blijft toch wel de beste van al die 6 delen.

4 voor deze film.

avatar van Movie Mansion

Movie Mansion

Nou ik vond deel 5 toch wel een goeie film, zeker niet de beste uit de reeks maar toch echt wel beter als Rocky Balboa, alhoewel ik die ook niet echt slecht vond. Blijf toch bij de mening dat hij echt met deel 3 had moeten stoppen met de rocky reeks.Ik vond na deel 1,2 en 3 deze toch op een solide nummer 4 komen dan deel 4 (The A-Team onder de Rocky's maar toch wel gaaf) en dan pas Rocky Balboa, maar ik denk dat we dat toch meer als eerbetoon van Stalone aan de Rocky film's moeten zien. Deel 1 blijft toch een juweeltje en een topper, maar deze kan er echt wel mee door in mijn ogen.Ik zeg altijd maar wat verwacht je eigenlijk van een deel 5 uit een reeks. 3 sterren voor deze zeer vermakelijke Rocky is mijn mening, wat iedereen ook wil beweren.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

De minste rocky. 2.5 sterren. Deel 6 is weer veel beter

avatar van jazzy

jazzy

Als je de film niet kent en je ziet alleen de trailer dan ga je vanuit dat je een keiharde ring gevecht ziet net als rocky 4.

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Aardig 5e deel, iets te lang, iets te 'dramatisch'

Sly gaat wat teveel over de top met zijn acteren, hij komt in dit deel af en toe echt over als een gestoorde puber. Het is wel grappig, maar niet echt meer helemaal serieus te nemen. Dat is de Rocky-serie sowieso niet natuurlijk, maar dit ging me af en toe iets te ver

Sowieso vind ik dit deel zich wat teveel op de dramakant toespitsen, en helaas wordt dit in tegenstelling tot deel 1 niet altijd erg sterk gebracht

Het in beeld brengen van de vele ko's van Tommy vond ik na een bepaald moment ronduit vervelend worden. Het zijn steeds dezelfde beelden...

Het laatste half uur vind ik dan wel weer sterk, het straatgevecht is subliem, en het einde (wat geen definitief einde bleek te zijn) is 'leuk' en passend te noemen

avatar van lowhusky

lowhusky

Barrie vd Laan schreef:

De minste rocky. 2.5 sterren. Deel 6 is weer veel beter

ja ik lees vaak dat vooral door deel 5 de reputatie van het origineel is verpest. deel 6 maakt het natuurlijk een beetje goed. Stallone = goed bezig.

avatar van Travolta_Jackson

Travolta_Jackson

Ik ben een redelijke fan van de Rocky films. Maar dit is echt een verpest (half) einde. van de Trilogy Ik vond 3 de beste daarna 1 en daarna 4 en dan twee en als laatste 5, 6 is ook iets te dramatisch en langdradig

avatar van DragQueen

DragQueen

Een prima film uit de rocky reeks, die na de vorige twee eindelijk dat eighties gevoel van zich af heeft gegooid. al had dit zeker zijn charme. verder een heerlijk verhaal, waarin de juiste portie drama is toegevoegd. ik vindt het geweldig dat deze film weer enigzins de oude sfeer terugbrengt, zoals we die van deel 1 en 2 kennen. rocky moet noodgedwongen weer naar zijn oude buurt, omdat z'n poen is gestolen. een leuke wending dat hij nu trainer wordt van een aankomend talent. stallone kruipt weer goed in de rol van rocky, en talia shire en burt young zijn ook weer present. gelukkig is er wat meer diepgang in de karakters, als bij de voorgaande films. en het straatgevecht op het eind is natuurlijk weer spannend. ik snap niet dat velen dit een mindere film vinden. ik vond dit toch gewoon een meer dan prima vervolg, met de gebruikelijke elementen. 4 sterren.

avatar van jazzy

jazzy

Ik heb net de Directors Cut stukjes gekeken ( 1 tm 8 ) en ik moet zeggen dat de stukjes toch indrukwekkend zijn .

En ik zou bijna durven zweren als ze deze stukjes hadden gebruikt zonder al dat hiphop gedoe dan zou rocky 5 twee keer zo beter zijn geweest.

Hier is de link : http://youtube.com/results?search_query=Rocky+5+Directors+Cut&search=Search

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

ZEKER het slechste deel uit de reeks.

ontzettend slecht en saai.

(vinden jullie trouwens ook niet dat stalloon op het plaatje op gerard jolink lijkt )

Deze kijk ik niet nog een keer, mis de kleine dingetjes

1.0***

avatar van The Last

The Last

Vond dit de slechtste van allemaal. Erg jammer dat Rocky gestopt is met boksen in deze film, waardoor de film alleen maar minder boeiend werd.

1.5 sterren

avatar van stekman

stekman

Waku schreef:

Rocky nu niet eens een keer als boksende held zelf maar meer als maatschappelijk werker.

Een hele andere versie van Rocky dit keer.

Die nu prachtisch aan de grond zit en omhoog krabbelt via het talent Tommy.

Notabene:Kort na de opname van deze Rocky 5 overleed deze jongen (Tommy)overigens vrij snel aan de gevolgen van Aids.

Er werd pas in 1996 ontdekt dat hij HIV positief was (6 jaar na de film) nog 10 jaar later bleek dat het een foute diagnose was. Hij heeft nooit AIDS gehad.

avatar van darkjaap

darkjaap

vanwaar die lage stemmen ??

dit is samen met deel 1 de beste van de reeks en stallone acteert ook niet slecht ( ja wel die arrogante schreeuw stem )

maar verder wel goed

avatar van filmpi pakken

filmpi pakken

beetje uitgeken op de rocky films dit was zeker niet de beste ze moeten zeker geen vervolg meer maken de eerste was de beste

avatar van Leviathan

Leviathan

Duidelijk slechtste deel meer drama dan actie .. Laatste stukje was wel leuk.

En die hersenbeschadiging en dat hij een slecht oog had slaat ook nergens op want hij wint toch alsnog telkens dus is eigenlijk overbodig iets in de film aangezien het niks uitmaakt.

avatar van veron35

veron35

Leviathan schreef:

Duidelijk slechtste deel meer drama dan actie .. Laatste stukje was wel leuk.

Ik vond deze wel beter dan deel 3 en 4, OMDAT er meer drama dan actie inzat. Meer mijn genre, maar in bijde niet echt geweldig.

avatar van by_the_way

by_the_way

Het eind blijft mooi, voor de rest mager.

avatar van niethie

niethie

Dit vond ik vroeger samen met deel een de beste rocky film, net maar weer eens gezien en vond hem zeker niet zo goed meer.

Vond dat in deze film, (na het zien van deel 3 en 4) weer een serieuze verhaallijn aanwezig was, heel logisch dat rocky een hersenbeschadiging heeft en niet meer kan boksen.

Maar de rest van de film vond ik niet zo heel erg interessant meer, de hoofdpersonen lijken met de film slechter te gaan acteren en dan heb ik het vooral over rocky zelf, het leek soms wel of dat hij zijn adhd pil niet had in genomen.

Verder vond ik de de film wel weer meer van de sfeer van de eerste twee film hebben en ook het eindgevecht was weer erg cool, maar voor de rest is deze film lang niet zo goed meer als de eerste twee.

2,5 sterren (op naar deel zes morgen )

voor mij is dese film cker niet mager,, hij blijft boeiend!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Hier gaat de serie een heel stuk naar beneden en dat vind ik toch wel jammer want als het aan mij ligt vind ik dit toch de slechte Rocky-Film die ik heb gezien en wat mij betreft had deze 5e Film er toch echt niet hoeven zijn.

avatar van P8rb

P8rb

Dit deel had niet gehoeven, maar leuk was het toch allemaal wel weer. Zoals al eerder is gezegd: inderdaad een beetje te dramatisch af en toe. 3 kleine sterretjes.

avatar van rocky I.S

rocky I.S

een van de mindere film van rocky ma rocky is rocky en daarom is die goed zeker het laatse stuk toen rocky de vloer veegde met tommy gun.

avatar van egelhunter

egelhunter

Had meer gehoopt dat rocky tommy gunn echt naar de top leidde en uiteindelijk won waardoor Rocky Balboa de roem terugkrijgt. Helaas was het einde een flauw gevecht met rocky tegen tommy op straat. Nee dit keer geen kippenvel gehad.

avatar van film master

film master

teleurstellende film, maar goed voor fans en mensen die van straat gevecht houden.

avatar van Mescaline

Mescaline

Rocky 5 is weer een erg sterke film geworden!

Stallone acteerd steeds beter en het drama verhaal kwam erg indrukwekkend over..

Dacht eerst aan 4 sterren.. maar door het einde toch nog een halve erbij.. deel 5 doet zeker niet onder van zijn voorgangers!..

4.5 sterren

avatar van Mescaline

Mescaline

Toch maar een halfje minder.. 4 sterren

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Dit trok helemaal op niks. Rocky staat nochtans al jaren hoog genoteerd in mijn top 10, maar al de vervolgen die erna gemaakt zijn heeft het eerste meesterwerk totaal geen goed gedaan.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Heb hier heel weinig aan toe te voegen. Hoe het verhaal zich richting Balboa toekeerd is zeer jammer.

avatar van De Krokodil

De Krokodil

Dit was nergens voor nodig. Rocky die een bokser opleidt, alsjeblieft zeg. Wat een kneuzengevecht op het eind. Enige pluspunt was dat de film de ontwikkelingen van de oude tijd naar de nieuwe periode in de bokswereld (meer vrouwen, glitter en glamour) goed weergaf.

1,5

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

het slechtste deel.. maar het heeft wel iets.. je moet hem wel een keer gezien hebben als je een rocky fan bent:P