• 9.378.647 stemmen

Geregisseerd door: Pete Docter en Ronnie Del Carmen

Met onder meer: Amy Poehler, Phyllis Smith en Richard Kind

Releasedatum: 15 juli 2015

Plot Inside Out

"Meet the little voices inside your head."

Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Joy (stemrol)

Forgetter Paula (stemrol)

avatar van Ted Kerkjes

Ted Kerkjes

New Flame schreef:
Waar, sommige grapjes (zoals die Justin bieber) zullen over een aantal jaren waarschijnlijk wat verouderd zijn, maar over het algemeen is het meeste van wat zich in het hoofd van Riley afspeelt niet al te onderhevig aan de tijd. Ik gebruikte 'tijdloos' omdat de film misschien ook minder een reactie is op wat hot is op dit moment, bijvoorbeeld: Big Hero 6 vond ik zeer geslaagd, maar zou ik niet tijdloos noemen aangezien het een deel is van de superheldenboom die al even bezig is. Daarom, nogmaals bravo voor Pixar om nog eens met een puur idee af te komen in plaats van te kiezen voor een schreeuwigere, opzichtige, deel van een franchise uitmakende, aanstellerige film.
Ik snap je punt. Ben wel benieuwd naar deze film.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Ik zag hier de trailer van toen ik laatst naar de Minions ging. Zag er wel leuk uit.

avatar van joriske94

joriske94

Mooie film dit. Heb hem Dinsdag mogen zien als sneak maar werd er erg blij van. Een vrolijke animatiefilm. Met een sterk verhaal, wat humor en mooie effecten. Een aanrader. Op de Toy Story serie na, mijn favo pixar film.

4,5

avatar van Flavio

Flavio

Klinkt heel erg als de jaren 90 TV-serie Hermans Head.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

film reviews in 100 woorden: Inside Out (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be

Inside Out is wellicht Pixar’s meest inventieve film tot nu toe en de makers hebben van een simpel concept een leuke rollercoasterrit van emotie en humor kunnen maken. Het verhaal alleen al is enorm creatief uitgewerkt alsook de interactie tussen de 5 emoties en hoe deze invloed hebben op de menselijke personages. Op gebied van animatie is deze film niet speciaal, maar vooral de uitwerking en het leuke concept geven aan Inside Out een veel diepere betekenis. Felle kleuren en leuke omgevingen voor de kinderen, een zwaar en emotioneel onderwerp omgetoverd tot een grappig filmpje dat uiteindelijk iedereen zal charmeren.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

De titel is Inside Out en dat is niet meer dan logisch, zowel van buiten via Riley als binnen via de emoties wordt je erg betrokken bij het verhaal en blijft de film de gehele speelduur erg boeien. De animatie is erg mooi en de complexiteit van de film is zelden vertoond in een animatiefilm die er zo kinderlijk uit lijkt te zien. Voor kinderen is het zeer goed vermaak, voor ouderen een versimpeling van een zeer complex uitgangspunt. Pixar levert één van haar beste films af.

'Inside Out' Recensie - Filmtakers

mjk87 (moderator films)

JT lijkt de film alleen in het Nederlands te draaien, zoals altijd met animatiefilms. Willen ze gewoon geen publiek trekken? Pathé wel, maar dat kost een treinticket en beduidend meer tijd.

avatar van horizons

horizons

mjk87 schreef:

Heb toch het idee dat bij animatie films de zaken bij de Nederlandse versies wat meer gevuld is. Maar je kan jt er altijd over mailen.

mjk87 (moderator films)

Ik geef JT ook wel gelijk, maar een aantal keer de OV per week mag best wel. Heeft Pathé ook (net als een unlimited card en geen pauze in de film overigens).

avatar van Unique

Unique

Vond dit werkelijk waar een pareltje

avatar van John Milton

John Milton

Ik heb ook zo'n zin in deze film. Eindelijk weer een Pixar waar ik echt naar uit heb gekeken

avatar van stephano2

stephano2

Hele mooie, originele, maar zeker ook grappige film.

avatar van Kondoro

Kondoro

John Milton schreef:

Hier sluit ik mij bij aan. De trailer en de voorstukjes op TV zien er erg leuk uit dus ben er erg benieuwd naar!

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Orginele film en de film is goed uitgewerkt. Vond 'm alleen niet heel mooi, daar had wel meer aandacht aan besteed mogen worden. Overigens verliet een aantal kinderen al voor het einde huilend de zaal; hier en daar dus best heftig.

avatar van mipha

mipha

erg leuk. zowel mijn kids al ik hebben genoten.

avatar van John Milton

John Milton

predator schreef:

Op zich is een traan bij animatiefilms niet vreemd, das toch geen reden om de zaal te verlaten? Of heb je het het echt over hysterisch janken? Bij een Bambi zal er ook heel wat afgehuild zijn

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Het was behoorlijk huilen. Waren ook wel hele kleine kinderen overigens.

avatar van Ramon K

Ramon K

Het is trouwens geen origineel idee van Pixar want mensen van mijn leeftijd kennen waarschijnlijk deze vreselijke TVserie/sitcom die, zo lijkt het, precies hetzelfde concept gebruikte: Herman's Head. 1991....

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Best leuk, maar een film als Tangled vind ik leuker. Inside Out is daarentegen wel een meesterwerk in vergelijking met Minions!

avatar van horizons

horizons

Dat laatste is dan ook niet zo moeilijk om voor elkaar te krijgen.

mjk87 (moderator films)

Pixar op de weg terug. Niet alleen doordat deze film beduidend beter is dan hun vorige drie films, maar ook doordat ze teruggaan naar de thema's en motieven van vroeg. Familie is weer belangrijk, net als opgroeien en het zijn niet de mensen die de hoofdrol spelen maar na ratten, robots en speelgoed is het nu aan de emoties.

De film kent een enorm tempo door de snedige montage en het geheel is ook ritmisch in elkaar gezet (jammer van de pauze die je echt uit de flow haalt). De grappen zijn leuk, het stemmenwerk vaak goed en het hele idee met de hele wereld die gecreëerd wordt is bijzonder fijn bedacht. Er zit genoeg variatie in en vaak leuke kleine ideetjes in de film. Daarnaast is dit echt een familiefilm die niet alleen leuk is voor de allerkleinsten (helemaal niet leuk, denk ik overigens) maar voor iedereen ouder dan de leeftijd van 6 zeker wel. Genoeg lol en kleur voor de jongsten, genoeg humor en verwijzingen voor de ouderen. En ondanks dat deze Pixar soms er fraai uitziet met de kleuren, weten ze nooit meer het esthetische topniveau van Wall-E's eerste halfuur te evenaren of de technische superieuriteit van enkele van hun films. Al moet ik zeggen dat ze inmiddels behoorlijk wat sfeer weten te putten uit gebouwen en interieurs, dat is wel eens anders geweest.

Niettemin was het vaak niet dat meesterwerk dat door de recensenten hierin wordt gezien maar zij zullen ook allang blij zijn geweest dat Pixar weer iets van niveau laat zien. Hoewel de hoofdrol wordt gespeeld door emoties liet de film me vaak koud, zowel de vijf emoties zelf als de film die me niet genoeg wist mee te sleuren. Op momentjes wel, maar niet de hele tijd. Niet van die echte iconische wow-momenten en overdonderende scènes. Uiteindelijk zijn ook de meeste ontroerende momenten die met Riley en haar familie zelf. Dan komt de sfeer erin (ook in de beelden) en greep de film me echt. Daarom is het zo jammer dat we van Riley zelf zo weinig zien. Qua tijd had het makkelijk gekund, want de 90 minuten vliegen voorbij. 3,5*.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Een inmens mooie Pixar film.

Het gaat om denken het zet daar ook toe.Er is zoals altijd met pixar ontzettend veel tijd in gaan zitten.

Maar waar de film zich in onderscheidt , is de humor.

Waar pixar in uitblonk was dat het zulke leuke films zijn voor de jonge jeugd,maar de knipogen naar volwassenen zo origineel zijn dat het heerlijk mee kijkt.

Hier is nu een omkeer in gekomen.Het blijft een leuke kinder film door de blije kleuren en bewegingen.

Dat zijn meer de knipogen naar de kids,maar het idee is zo sterk en goed uitgewerkt dat het nu dus andersom is.

De 3D ervaring is redelijk de moeite waard om hem in de bios te zien.

En het feit dat ik 4 mensen ,ook volwassen,van de 7 ongeneerd zaten te huilen zegt ook veel.

prachtig.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Geniale film, super grappig en mooi script.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

Deze film eindelijk eens gezien, omdat deze goed ontvangen werd en ik een fan ben van Pixar-pareltjes.

Deze film is goed, doch licht overschat op IMDb. Ingewikkeld concept, luchtiger uitgewerkt met iets te veel fantasie naar mijn mening in het middenstuk dat zeker een half puntje heeft gekost. Ik had liever meer de menselijke kant gezien (meer interactie, dan hoe sadness en joy zich door een doolhof van het brein liepen..

Er zit behoorlijk veel humor in de film (en juist gedoseerd + stijlvolle humor). Ik vind de film licht emotioneel (doch niet overdreven). Ik betwijfel echter of deze film wel geschikt is voor kinderen onder de 7 jaar. Al bij al lijkt 7/10 een correcte score. Goed, maar geen trede hoger.

Voor de mensen die geinteresseerd zijn, hier mijn lijstje van favoriete Pixar films. De rest moet ik nog zien.

1. Finding Nemo (8/10)
7. Cars (5/10)
8. Cars 2 (3/10)

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Deze animatiefilm past uitstekend in de rij topfilms die Pixar eerder heeft geproduceerd. Humor, een traan, goed verhaal, prima karakters, leuk voor alle leeftijden (hoewel voor 6- de scene met de grote clown wellicht iets te eng is), kortom uitstekende en vermakende film. Deze ga ik zeker nog een keer bekijken.

Vraagje, TornadoEF5, hoe is het mogelijk dat Toy Story niet in jouw overzicht voorkomt?

Op 1 zou absoluut Toy Story moeten staan. Niet alleen omdat deze animatie in techniek/kwaliteit fenomenaal was voor die tijd (de concurrentie heeft er 10 jaar over gedaan om in de buurt te komen), maar ook omdat deze qua verhaal origineel is, een goed verhaal, leuke karakters, veel humor en eigenlijk simpelweg een klassieker is.

Persoonlijk komt Cars bij mij op 2. Wederom een origineel thema/verhaal, maar vooral subliem in z'n vele details. Deze animatiefilm heb ik letterlijk tientallen keren gekeken (ook doordat mijn kinderen 'm geweldig vonden) en de eerste 10 keer vond ik iedere keer weer nieuwe details.

Finding Nemo vind ik over gewaardeerd. Was ook toentertijd een technisch vernuftige film (vanwege de schitteringen in water), maar qua verhaal absoluut een van de mindere in de reeks films van Pixar.

Maar volgens mij ben ik al een hele alinea redelijk off-topic bezig.

Inside Out is een must-see voor Pixar liefhebbers, komt niet in mijn top-5 Pixar-films maar ga 'm zeker nog een keer bekijken.

avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

PSV_Supporter schreef:

Maar volgens mij ben ik al een hele alinea redelijk off-topic bezig.

Toy Story nog niet gezien, dus dat ben ik nog van plan. Echter ben ik wel niet eens dat jij hier zegt, dat Toy Story op 1 zou moeten staan. Ik zal zelf wel beslissen waar Toy Story zal komen wanneer ik die gezien heb. Als die echt zo is zoals je beschrijft, dan zal die wel hoog komen te staan. En iedereen zijn eigen voorkeuren. Cars staat vrij laag bij mij, omdat ik vind dat een animatiefilm over auto's niet echt bijster origineel is, en het magische van de Pixarfilms hier niet echt in voorkomt. Echter vind ik het wel nog altijd een redelijke film. Al zal ik hem wel niet snel nog eens bekijken. Cars 2 daarentegen vind ik gewoon slecht. Ook al omdat het thema een thema is dat niet direct begrepen wordt door de kids, en omdat het uitmelkerij is en nog minder uniek is. Daarnaast vind ik Nemo een veel beter verhaal hebben dan de Cars-thema's, maar dat is mijn mening.

avatar van RJRuitenbeek

RJRuitenbeek

TornadoEF5->

als ik jou was zou ik ook gaan kijken:

The Incredibles

The Incredibels vind ik helemaal fantastisch, beste pixar film? Dat weet ik zo net nog niet [komen er wel meer voor in aanmerking], maar The Incredibles is zeker wel mijn favoriet! Gelukkig gaat deel 2 ook komen hoewel... zal niet meevallen niveau te evenaren, wel dezelfde regisseur

Inside Out lijkt me geweldig, dus daar gaan we maar eens snel naartoe of snel kijken als deze te huur is.

avatar van jweetogh

jweetogh

Hij stelde een beetje teleur. Leuke kinderfilm met bepaalde belangrijke waarden (familie, vrienden, positief blijven etc.). Verder niet echt iets bijzonders.

avatar van Goodfella

Goodfella

De beste Pixarfilm. 4* vanwege eenvoudige uitwerking complex concept zonder intellectueel te versimpelen, verrassend grappig en uitstekend behapbaar druk gedoe (normaal niet mijn ding, hier werkt het) + 0,5* bonus voor de abstractdenkenscène.

avatar van Cygor

Cygor

Prachtige pixar animatie film.

Ik vond het concept prachtig uitgewerkt en het was werkelijkwaar een genot om deze film in de bios te zien.

De gevoelens worden geweldig uitgebeeld.

Wel was de film behoorlijk emotioneel, dus een traantje wegpinken mag.

Absoluut de beste pixar animatie tot nu toe.

Echt klasse.