Genre: Animatie / Komedie
Geregisseerd door: Pete Docter en Ronnie Del Carmen
Met onder meer: Amy Poehler, Phyllis Smith en Richard Kind
Releasedatum: 15 juli 2015
Plot Inside Out
"Meet the little voices inside your head."
Opgroeien gaat niet zonder vallen en opstaan, en dat geldt ook voor Riley. Wanneer haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco, moet ze haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Inside Out: The Junior Novelization (BoekMeter)
- Inside Out (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Mom (stemrol)
Dad (stemrol)
Forgetter Paula (stemrol)
De nieuwe Pixar heet Inside Out (2015) - imdb.com
De film komt over een jaar uit.
Plot:
"Pete Docter has taken audiences to unique and imaginative places. In 2015, he will take us to the most extraordinary location of all – inside the mind of an 11-year-old named Riley.
Growing up can be a bumpy road, and it’s no exception for Riley, who is uprooted from her Midwest life when her father starts a new job in San Francisco. Like all of us, Riley is guided by her emotions – Joy (Amy Poehler), Fear (Bill Hader), Anger (Lewis Black), Disgust (Mindy Kaling) and Sadness (Phyllis Smith). The emotions live in Headquarters, the control center inside Riley’s mind, where they help advise her through everyday life. As Riley and her emotions struggle to adjust to a new life in San Francisco, turmoil ensues in Headquarters. Although Joy, Riley’s main and most important emotion, tries to keep things positive, the emotions conflict on how best to navigate a new city, house and school.”
bronnen:
‘Inside Out’ Rewrites the Way People Think About the Way People Think | Variety
‘Inside Out’ Plot Details: Pixar Releases Synopsis | Variety
Nieuwe Pixar!
Op IMDb staat pre-production, maar aangezien al een kort fragment is te zien moet dat wel 'in production' zijn. De film komt ook al zomer 2015 uit, dus dat zal zo zijn.
Teaser komt wel wat (te) kinderlijk over. Hopelijk valt dat uiteindelijk mee.
Seam
Leuke short, ben benieuwd hoe ze dit gaan vertalen naar een speelfilm van 90 minuten.
Freud
De nieuwe trailer toont dat dat wel zal meevallen! Ik vind het alvast een schitterend idee - alleen de pastic-look had voor mij niet gemoeten. Ach ja, Pixar natuurlijk.
Esteban
De kritieken en commentaren zijn ook na Cannes uiterst positief. Na afloop barstte het meest enthousiaste applaus van alle vertoningen los. Er werden al aardig wat superlatieven bovengehaald. Dit is de allereerste Pixar waar ik niet meteen een klik voelde bij vrijgave van de eerste beelden, maar die éne clip laatst deed het hem gelukkig wél. Pixar op hun allerbest, als we 't mogen geloven ... Benieuwd.
horned_reaper
Waarom heeft deze films zulke gekke release dates wereldwijd?
Over bijna de hele wereld komt deze film 17, 18 en 19 Juni uit maar in Nederland komt deze film pas 22 juli uit? En in Duitsland zelfs pas op 1 oktober.
Freud
Ik geloof dat ze in Duitsland tegenwoordig meer verdienen aan de boetes voor illegaal downloaden dan aan cinematickets (800 euro minnelijke schikking voor iedereen die getrackt wordt bij het downloaden van een recente film), dus kan het ze niet veel meer schelen als films een half jaar later uitkomen dan in de rest van de wereld. Wat er in Nederland aan de hand is, weet ik niet
New Flame
Dit is nog eens een Pixar-film waarvoor ik graag naar de cinema ben gegaan. Tijdloos, ontroerend en een fris, origineel uitgangspunt. Enkel een strafpunt vanwege het zeer voorspelbare einde, maar het zou moeilijk zijn geweest om de film een ander einde te geven.
Het kortfilmpje 'Lava' verdient ook een vermelding. Het had voor mij gerust een langspeelfilm mogen zijn.
johnhendrikos
serieus joh van die boete. Belachelijk toch? Als Brad Pitt en kornuiten nu echt honger leden, maar volgens mij valt dat wel mee.
schrans
Gisteren deze nieuwe animatiefilm van Pixar gaan zien. En ik verwachtte er vrij veel van, want de eerste recensies waren toch erg goed.
Uiteindelijk is het concept ook erg leuk gevonden met de verschillende emoties in iemands hoofd in de vorm van personages die zich regelmatig laten gelden. Gelukkig is Joy vooral de overheersende factor en Riley dan ook is een erg gelukkig meisje tot er bij de verhuis vanalles misloopt bij de emoties. De mooie kernherinneringen vallen weg en zowel Joy als Sadness geraken verdwaald, waardoor het aan Disgust, Anger en Fear is om de boel te regelen, hetgeen niet bepaald lukt. Riley verandert van een vrolijk en goedgezind meisje naar een teruggetrokken en geïrriteerd kind dat er zelfs aan denkt om weg te lopen.
Persoonlijk vind ik vooral de start en het einde erg goed en is de zoektocht in het midden van de film door de verschillende delen van het brein iets minder beklijvend. Het einde is trouwens erg mooi en emotioneel. De film zelf is ook eerder een drama qua genre dan humoristisch, hoewel humor wel af en toe terugkomt.
Voor kinderen zullen de figuurtjes zeker leuk zijn, maar qua inhoud lijkt me het toch wat te hoog gegrepen, daarom dat deze film zich ook goed dient voor volwassenen.
De stemacteurs waren in orde, maar niet overdreven. De animatie was weer van weergaloos hoog niveau en de soundtrack was ook de moeite.
Uiteindelijk krijg je dan een aangrijpend verhaal over een kind dat het erg moeilijk krijgt met een verhuis en in een (kleine) depressieve stemming belandt. Eén van de betere animatiefilms die ik reeds gezien heb.
PS: De kortfilm voorafgaand aan de echte film, Lava, was vermakelijk, maar ook niet meer dan dat. Er zijn van Pixar al aangenamere kortfilms gemaakt.
TheLionKingFan
Toch vrij weinig nieuws over deze film. Normaal praten mensen er maanden over als er een nieuwe Pixar film uitkomt, en ik heb pas sinds 1 week van deze film gehoord.
Esteban
In Europa is de marketing ook opvallend laag. De box-office resultaten buiten de US zijn er dan ook naar. Beetje vreemd ...
Z*RO
Wat mij betreft zit nagenoeg alles goed in deze film. Dikke aanrader voor fans van animatiefilms, en misschien wel mijn favoriete Pixar.
The One Ring
Hoezo, de box-office in de VS is enorm goed. Één van de beste voor Pixar zelfs.
schrans
Ik zie nochtans geregeld reclame voor de film, dus zo weinig marketing is er dan toch ook niet gebruikt. Persoonlijk vind ik het een puike animatiefilm dus hij mag misschien op dit forum wat meer belicht worden.
Esteban
Hoezo, de box-office in de VS is enorm goed. Één van de beste voor Pixar zelfs.
Dat zeg ik toch?
De box-office resultaten buiten de VS ...
Die vallen voorlopig lichtjes tegen als je bepaalde landen afzonderlijk gaat bekijken waar de film reeds verschenen is. Er zijn natuurlijk nog belangrijke grote territoria waar de film nog in de zalen moet komen. We mogen dus nog een mooie boost verwachten. Al kan het zijn dat de geliefde Minions nog enkele klappen uitdelen.
Wat de marketing betreft, als iemand die alles ivm oa Pixar op de voet volgt, in vergelijking met 'Monsters University' en 'Brave' komt het op mij toch over alsof dit op een laag pitje staat. Amper posters in de straten, zeer weinig reclame op de grote zenders, tot dusver haast geen advertenties in de voor de hand liggende magazines en ook een gebrek aan rand-acties wat dat betreft. Dat lag bij de vorige titels toch anders. Ik spreek natuurlijk over België, geen zicht op Nederland. Europa noemde ik omwille van het feit dat het elders ook al werd besproken en het dus niet alleen hier zo leek te zijn.
John Milton
benieuwd hoe het zit met OV versies in Utrecht en A'dam en hoelang ik de tijd heb om die mee te pakken
Ted Kerkjes
Tijdloos, ontroerend en een fris, origineel uitgangspunt.
New Flame
Thematisch lijkt me dit een tijdloze film. Emoties (hoe simplistisch ze ook zijn voorgesteld) gaan niet ineens verouderen.
Ted Kerkjes
New Flame
Waar, sommige grapjes (zoals die Justin bieber) zullen over een aantal jaren waarschijnlijk wat verouderd zijn, maar over het algemeen is het meeste van wat zich in het hoofd van Riley afspeelt niet al te onderhevig aan de tijd. Ik gebruikte 'tijdloos' omdat de film misschien ook minder een reactie is op wat hot is op dit moment, bijvoorbeeld: Big Hero 6 vond ik zeer geslaagd, maar zou ik niet tijdloos noemen aangezien het een deel is van de superheldenboom die al even bezig is. Daarom, nogmaals bravo voor Pixar om nog eens met een puur idee af te komen in plaats van te kiezen voor een schreeuwigere, opzichtige, deel van een franchise uitmakende, aanstellerige film.

Inside Out 2
2024

Dit zijn de negen meest gestreamde Disney+-films van het moment

Nieuwe emoties zorgen voor opschudding in nieuwe volwaardige trailer voor Pixar-film 'Inside Out 2'

Vervolg op geliefde Pixar-film 'Inside Out' in de maak, maar zonder belangrijk deel van originele cast

The Wolf of Wall Street
Komedie / Biografie, 2013