• 9.374.183 stemmen

The Lazarus Effect (2015)

Horror / Thriller | 83 minuten

Genre: Horror / Thriller

Geregisseerd door: David Gelb

Met onder meer: Olivia Wilde, Evan Peters en Sarah Bolger

Plot The Lazarus Effect

"Evil will rise."

Wanneer een team van onderzoekstudenten het menselijk brein in kaart brengt en per ongeluk een van hun eigen mensen doodt, ontgrendelen ze ongewild dodelijk geweld wanneer ze hun collega vervolgens reanimeren. Ze moeten vechten voor hun eigen leven. Het team moet hun collega in bedwang houden in het lab, voordat hij schade toebrengt in de bewoonde wereld.

avatar van remorz

remorz

Verrast.

En dat is altijd leuk als je lui op Netflix zit. Dus zonder voorkennis deze aangeklikt en eigenlijk is er weinig wat de film echt fout doet.

Prima acteerwerk, zeker voor de rol van Wilde komt het toch delicaat maar ze slaagt erin te overtuigen. Sfeervol vanaf het begin. Enige vergelijking die het oproept met Flatliners doet de film niet slecht; het wordt hier wat fantastischer ingevuld, maar de toon klopt (en het is niet half zo belachelijk).

Redelijk spannend, beetje rommelig als de verhaallijn en flashbacks een geheel moeten vormen maar verder prima te kijken, met boeiende karakters en een handvol erg fijne momenten. Zoals het moment van Wildes wederopstanding. De samengeknepen locker met Glover is een favorietje, ging iets te snel zelfs.

Aangenaamt verrast, zonder ergens steil van achterover te staan; 3,5* verdient deze zeker.

avatar van Warp

Warp

Wel grappig die guy die stikt in zijn vaporizer

avatar van Daan258

Daan258

Daan258 schreef:

Helaas een kleine tegenvaller.

Inderdaad wat al veel zeggen: horror kan je dit niet echt noemen.

Spannend, eng of schrikmomenten waren ver te zoeken. Het verhaal was zo slecht nog niet, alleen was het allemaal heel erg matig en braafjes uitgewerkt.

De film deed mij vreselijk veel denken aan Lucy (2014) die ik een aantal weken geleden had bekeken. (alleen dan een beetje een duistere/evil versie ervan. ) waar ze een beetje hetzelfde concept hebben, en ook bij dat filmpje was de uitwerking een beetje matig.

Jammer want bij beide films had het veel spectaculairder kunnen zijn.

Maar al met al heb ik me hier toch prima mee vermaakt en was het niet vervelend om naar te kijken.

Na een herziening denk ik er nog steeds hetzelfde over.

Leuk, maar had zo veel beter kunnen zijn.

avatar van Tarkus

Tarkus

Een beetje een voorspelbaar verhaal, maar toch wel een redelijk goede thriller.

De vertolkingen zin dat ook, redelijk maar niet super goed.

Maar als tussendoortje kan deze korte film wel bekoren.

avatar van Diederik58

Diederik58

Niet al te best. Een aaneenschakeling van stereotype horrormomenten. Helaas niet zo origineel. Het opwekken uit de dood is oom al eerder verfilmd.

avatar van cor1946

cor1946

Mager filmpje niet ene keer spannend.

avatar van panax

panax

spannend genoeg

bijzonder einde

goed gespeeld

mooie special effects !!

avatar van JollyMira

JollyMira

Aardig filmke.Al snel actie en kijkt lekker weg

avatar van Phantasm

Phantasm

Tegenvaller, ik had hier niet veel mee.