Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: David Gelb
Met onder meer: Olivia Wilde, Evan Peters en Sarah Bolger
Plot The Lazarus Effect
"Evil will rise."
Wanneer een team van onderzoekstudenten het menselijk brein in kaart brengt en per ongeluk een van hun eigen mensen doodt, ontgrendelen ze ongewild dodelijk geweld wanneer ze hun collega vervolgens reanimeren. Ze moeten vechten voor hun eigen leven. Het team moet hun collega in bedwang houden in het lab, voordat hij schade toebrengt in de bewoonde wereld.
Eva
Fireman
Frank Walton
Niko
tattoobob
Plot klinkt een tikkeltje naar Flatliners (1990)
we wachten af.
schram101
Enge trailer zeg. Al is dit sowieso niet echt aan mij besteed.
mcdaktari
Geen hoge waardering op IMDb maar toch lijkt het me wel een aardige thriller. Ik zal me uiteraard wel weer vergissen, maar ga het toch proberen.
moneymaker
Heerlijk spannende film.....na het kijken toch even de lamp aan voordat je naar boven loopt. Enige wat tegenvalt is dat er wel erg weinig geld is uitgetrokken voor de lokatie maar het verhaal, de effecten en de sound maken dit tot een heetlijk enge movie
joolstein
Redelijk spannende film. Een combinatie van (het hieral genoemde) Flatliners (terugbrengen uit de dood) en Lucy (we gebruiken 10% van onze hersenen, wat als we meer doen) . Helaas niet zo Interessant als ik had gehoopt! Dit kan ook komen door het budget maar een stel stroboscopen vind ik toch echt te mager. Het geheel begint redelijk goed met uitleg wat ze doen en het volgen van wat experimenten. Natuurlijk gaat dit mis! En tja... met de film zelf dus eigenlijk ook! Het laatste (horror) gedeelte blijf erg platonisch. Olivia Wilde met zwarte contactlenzen ziet er best goed uit. Maar naar vier a vijf keer heb je dat ook wel gezien.
schumacher
Niet slecht maar niet volledig mijn ding, toch oke om eens gezien te hebben.
knusse stoel
Niet slecht, aardig bedacht en wel leuk om te zien. Op zich is het verhaal wel redelijk bedacht, laten we toch hopen dat de mens nooit zo ver mag komen met al die stiekeme experimenten waarvan wij het bestaan niet weten!
Elineloves
Best leuk. Heb me er niet mee verveeld. Het duurt even voordat het verhaal op gang komt maar eenmaal ze eenmaal door hebben dat het foute boel is komt er een vlot tempo in en wordt het allemaal iets spannender. Is het verrassend? Nee joh, hartstikke voorspelbaar. Maar daardoor niet minder vermakelijk. Cast is opvallend goed, al ben ik wel bevooroordeeld omdat ik Wilde en Peters sowieso erg graag zie spelen. Zitten een paar leuke scènes maar ook enkele losse eindjes en visuele missers, zoals de scène waar Zoë zogenaamd in brand staat en naar haar jongere zelf en Eva loopt. Dat ziet niet uit. Maar gelukkig is er verder wel nog genoeg waardoor je de film gemakkelijk kunt uitzitten. De korte speelduur zorgt ervoor dat de film voorbij is voor je er erg in hebt.
rensenbrinck
Persoonlijk een beetje ontgoocheld door deze thriller.
Acteurs waren ok,de film kwam ook redelijk traag op"gang";
sommige zaken worden niet uitgewerkt.
En dan weer dat "open" einde! Weer een vervolg zeker?
Corcicus
In de tweede helft begint het mee te vallen, maar echt overtuigend, wordt het nooit. Een goed gevonden titel en een interessante intentieverklaring vormen zowat de enige twee positieve noten. Gewoon laten liggen, is hierbij aangewezen.
gauke
Deze nare spannende film (spelletjes en experimenten met de dood) had een interessant uitgangspunt waar gewoonweg te weinig mee gedaan werd of uitgehaald. En zeker hadden er meer speciale effecten in kunnen zitten, die een grotere reikwijdte hadden dan het gebruik van licht en geluid. De cast vond ik tegen het einde toe pas echt op dreef en het zelfde gold voor de schrikmomenten.
JustOneDude
Helemaal mee eens.
Aardige film om te zien maar had veel meer in gezeten. Op het eind had ik het idee dat Jean Grey in de gang stond.
andijvie
Lekker filmpje waar alles in zit ... maar zoals velen al aangeven, waar niet het maximale uitgehaald wordt. Zonde, want qua verhaal had dit echt een topper kunnen worden. Nietemin prima voor een doordeweeks kijkavondje.
Deze film heeft inderdaad bepaalde raakvlakken (groepje onderzoekstudenten en uit dood herrijzen) met de goede film "Flatliners (1990)", maar daar houdt het ook bij op want de verhalen verschillen toch behoorlijk. Overigens heeft deze film ook bepaalde raakvlakken (hersenen activiteit) met de film "Lucy (2014)".
Deze film neigt meer naar een Horror / Thriller, waarvan het verhaal best weet te boeien en op bepaalde momenten ook spannend is. Ondanks dat het verhaal zich min of meer op één locatie afspeelt, was de uitvoering wel in orde en visueel zag het er ook wel aardig uit en hetzelfde geldt voor de toegepaste effecten. Natuurlijk is het ook niet bepaald een straf om circa 75 minuten naar Olivia Wilde te kijken. De cast in deze film is eigenlijk maar beperkt tot een 5-tal personen en die deden het niet meer dan verdienstelijk. Omdat de film ook maar 75 minuten duurt, is de vaart best hoog en kijkt hij ook lekker weg. Het einde vond ik eigenlijk leuk gevonden, maar het was wel jammer dat eigenlijk ook weer niet het einde was.
Al met al is dit best een vermakelijke Horror / Thriller om als tussendoortje eens gezien te hebben.
Collins
Het uitgangspunt (Lazarus) is niet nieuw. In deze productie werd geprobeerd aan het thema nog wat originaliteit toe te voegen in de vorm van een persoonlijk trauma dat een rol blijft spelen. Best vernuftig.
Ondanks de zichtbaar beperkte financiële middelen, zat het met de schrikeffecten en de sinistere sfeer wel goed. De cast acteerde prima. De dialogen waren niet tenenkrommend.
Een heel behoorlijke horror.
mcdaktari
In het begin dacht ik dat het niet veel zou worden, maar na verloop van tijd keek de film toch lekker weg, en je zou haast zeggen met zo'n open eind komt er een vervolg . Maar dat zie ik nog niet komen.
Olivia Wilde zie ik alleen al graag om haar ogen. Wat een mooie ogen heeft die meid zeg.
Pazmaster
Het is allemaal wel een beetje vergezocht, maar als je het met een flinke korrel zout neemt is het best nog wel een vermakelijk filmpje. Er wordt redelijk gespeeld en de special fx zijn ook best te pruimen. De sfeer is goed en het einde vond ik ook best leuk.
Macmanus
Niet al te best.
Film heeft veel in zich om een vermakelijke b-film te zijn. Typisch gezocht ideetje, waar ook nog zo een geloof vs science lijntje aan is toegevoegt. Helaas is het allemaal veel te tam om een echt leuke b-film te vormen.
Film begint wel vrij vlot maar de echte pit wil er nooit inkomen. Cast is op het oog wel aardig, maar ze lijken er ook niet echt lol in te hebben. Jammer dat het uiteindelijk alleen gemaakt is voor een quick buck. Laat het dan doen door een jonge gekke filmmaker. Wellicht had je dan op zijn minst wat geinigs gekregen.
Dit is wat slapjes allemaal, blijf maar bij de docu's Gelb. Voor de liefhebbers van het genre wellicht te proberen aangezien de film minus aftiteling denk ik 70 min duurt.
2 sterren.
bjerik76
had wel wat meer vulgair, spanning en een betere verhaallijn ( ook buiten het lab) mogen hebben.
Nu was het allemaal wat tammetjes en op de helft van de film hoopte ik al dat het allemaal snel richting het eind zou gaan en te wachten op de aftiteling.
ralfsjam
Horror's die niet zo lang duren. Daar houden we van!
Daarom was deze zeer voorspelbare variant nog best te behappen. Wilde blijft een mooie verschijning, en hoe je haar ook toetakeld, sexy.
De film keek lekker weg, en ondertussen was er tijd voor whattsap, twitter en Wordfeud. Missen deed je niets. Het verhaal was aardig, maar niet om nou WoW te roepen. De hoes van de film had alles al weggegeven, dus verassingen bleven uit. Aan de muziek effecten hoorde je wanneer je weer moest opletten, of wanneer er een schrikeffect aan kwam. Wel handig.
Horror werd het ook niet echt... Vaak draaide de camera weg, gebeurde het achter deuren of werd de laatste slag of verre afstand gefilmd. Eigenlijk was alles middelmaat. Cast en acteerwerk misschien bovengemiddeld...
Leuk voor op druilerige zondagmiddag, of om een vliegreis naar de zon te overbruggen.
2.5**
Daan258
Helaas een kleine tegenvaller.
Inderdaad wat al veel zeggen: horror kan je dit niet echt noemen.
Spannend, eng of schrikmomenten waren ver te zoeken. Het verhaal was zo slecht nog niet, alleen was het allemaal heel erg matig en braafjes uitgewerkt.
De film deed mij vreselijk veel denken aan Lucy (2014) die ik een aantal weken geleden had bekeken. (alleen dan een beetje een duistere/evil versie ervan.
) waar ze een beetje hetzelfde concept hebben, en ook bij dat filmpje was de uitwerking een beetje matig.
Jammer want bij beide films had het veel spectaculairder kunnen zijn.
Maar al met al heb ik me hier toch prima mee vermaakt en was het niet vervelend om naar te kijken.
Curriculum
Creepy film met een mooie sfeer en een morbide verhaal.
Ik zit wel met een brandende vraag. Wat was zij nou eigenlijk? Is ze overgenomen door een demonisch iets of was het haar eigen verdorven ziel? Zij was namelijk degene die het appartement in vlammen heeft gezet.
sjefke007
magere film,begon leuk,werd even goed en spannend,maar(ieder zijn keus)vlug zakte het in een b film jasje,idee zeker goed ,uitwerking zeer slecht.
En wat zij nou precies was :
zij geloofde in een hel,dus demonen etc zij krijgt onbekende bovennatuurlijke krachte,wat zich uit in wat zij denkt of geloofd,duidelijk een demoon versie maar dan zich zelf zijnde ?!
Pluisje94
Gezien de reacties had ik hier geen hoge verwachtingen van maar het viel me 100% mee. Absoluut geen slechte film, wel apart. Leuk om een keer gezien te hebben.
Proeneke
Ik vond m poepeng, eigenlijk wat je verwacht van zo'n soort film kwam wel uit voor mij.
Met meteen ook de vraag : waarom kijk ik hiernaar?
Noodless
Matige film die weinig spannende momenten heeft en op gebied van horror blijf je op je honger zitten.
Ik heb de film in twee beurten moeten kijken, wat eigenlijk al veel zegt. Redelijk aan de saaie kant en voorspelbaar. 5/10
keimpeS
Ik vond het zekers geen slechte film, alleen had het wat beter uitgewerkt kunnen worden. Wat meer diepgang in de karakters etc. De film heeft ook geen lange speelduur!
DragQueen
Redelijk spannende Horrorfilm, die zijn beklemmende momenten kent. Het verhaal had meer uitgehaald kunnen worden. Het gegeven is wel interessant. Verder oogt het visueel onderhoudend, en is het acteerwerk degelijk. 2,5 Ster.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'