Genre: Horror / Komedie
Alternatieve titels: A Nightmare on Elm Street 6 / A Nightmare on Elm Street 6: Freddy's Dead
Geregisseerd door: Rachel Talalay
Met onder meer: Robert Englund, Lisa Zane en Shon Greenblatt
Releasedatum: 27 maart 1992
Plot Freddy's Dead: The Final Nightmare
"They saved the best for last."
De laatste levende tiener uit Springwood probeert te ontsnappen uit de klauwen van moordenaar Freddy Krueger, die hem continu achterna zit in zijn dromen. Maar in plaats van hem te vermoorden, helpt Freddy de jongen juist ontsnappen uit Springwood. De jongen komt vervolgens in een opvangcentrum terecht, waar hij Dr. Maggie Burroughs ontmoet. Deze wil de jongen helpen en besluit samen met de jongen terug te gaan naar Springwood. En hier wacht Freddy met smart op hen.
Freddy Krueger
Little Girl
Loretta Krueger
Teenage Freddy Krueger
- 2023 stemmen
Dit is erg slecht. Na het zwakke deel 5, zou je toch denken dat ze zich herpakt hebben, maar neen dit is echt te slecht voor woorden. Het verhaal is erg rommelig, ook de locaties zien er erg slecht uit. Er worden wat nieuwe elementen bijgevoegd zoals dat Freddy een dochter heeft , tja je moet iets doen hé om de serie te rekken.
De cast acteerde heel slecht, maar dan ook rampzalig slecht. Het geschreeuw van die eerstejongen als hij uit dat vliegtuig valt , afgrijselijk gewoon. Tevens vind ik dat Freddy zelf in deze film ook rampzalig acteerde. Zijn komische elementen stoorde mij al langer, maar deze keer bakte Robert Englund er zelf niks van. Hij kreeg zelf ook een rolletje. Persoonlijk vind ik dat deze man weinig uitstraling heeft en zijn acteertalent miniem is. In zijn rol van Freddy kunnen zijn gebreken waarschijnlijk verborgen gehouden worden.
De film was overigens een parodie op andere films. Neem nu die scene met die heks en dat rondvliegend huis , dit komt rechtstreeks uit The wizzard of Oz.
Neen, die film kan je gerust links laten liggen. Ik geef een O,5 voor de enige originele en doeltreffende moordscene bij die jongen die doof is..
Freddy, eigenlijk mocht je na het superbe a nightmare on elmstreet stoppen, want voor de rest bak je er echt niks van. Een overroepen horror(clown)icoon. Bah bah !!
0,5
notorious_kim
deze is maar een matige film, ik ben blij dat ze nadien nog een goede afsluiter hebben gemaakt.
Patat
Is dit "Looney Tunes, part 6" of "Nightmare on Elm Street, part 6"? Freddy gaat als een gek tekeer a la Roadrunner.
Deze film lijkt de volledige reeks te parodieëren. Hoewel deel 4 en 5 al duidelijk de gekscherende Freddy naar voren schoven, was het toen nog genietbaar. Hier gaan ze echter over de top. Freddy als heks op een bezemsteel, Freddy als Nintendoverslaafde, Freddy als 3D-geest, ... het komt allemaal aan bod in dit absolute dieptepunt uit de reeks. Bovendien is geen één van de characters sympathiek, waardoor er van enige empathie voor hetgeen zich op het scherm afspeelt geen sprake is.
Enkel te bekijken waard om de volledige reeks eens gezien te hebben, maar verder niets boeiends.
Materny
Juist daarom beschouw ik deze film als de beste uit de reeks. Freddy Krueger heeft het pad van ware horror al vele delen terug verlaten. Juist omdat hij zichzelf zo voor gek zet transcends hij boven al die simpele en clichématige horrorfilms uit waar we het tegenwoordig mee moeten doen. Tevens krijg je nu eindelijk eens een peek in het verleden van Krueger. In deel 5 werd je al lekker gemaakt daarmee, hier word het allemaal nog wat meer uitgediept.
De cameo van Johny Depp was zeer aangenaam, al werd die bijzonder grappig weer snel onderbroken door Krueger.
Zet die gast een rode neus op en hij kan zo op verjaardagfeestjes aan de slag. Schoolbord scene was ware humor, zeer geslaagd

Wil je slapeloze nachten, of een film met veel gore ? Dan laat deze film maar liggen waar je hem ook mag vinden.Freddy doet niet aan bangmakerij, en dat is wellicht het slimste wat de Springwood Slasher kon doen.
- 2023 stemmen
Zelfs als komedie vind ik hem echt niet leuk. En dan moet de komedie nog komen van oerslechte oneliners en enkele flauwe scènes.
Maar ja ieder zijn ding maar.
Materny
Laten we even duidelijk maken dat ik ook niet constant over de grond aan het rollen was van het lachen. Maar het is toch behoorlijk uniek wat Freddy hier laat zien. Not your usual killer.
Freddy op de bezemsteel, simpelweg briljant
hub_011
ik vind dit deel toch wel een van de beteren
Vinokourov
Vanaf deel 4 is het horror-gedeelte in The Nightmare on Elm street-serie erg verminderd en met die gedachte is deel 6 ondanks welbekende tekortkomingen, nog best grappig om te zien. Vooral wanneer Freddy iemand via een computerspel vermoordt: geniaal
. Lisa Zane is overigens hot
korenwolf
……ik weet eigenlijk niet heel goed hoe ik moet beginnen. Wat een verschrikkelijke tegenvaller!! Andere berichten in deze topic deden mij nog enigszins overtuigen van een leuke film, maar na hem gisteravond te hebben gezien kan ik niet anders zeggen dat ik het een behoorlijk slechte film vind.
Bijna kinderachtig te noemen! Serieus vraag ik mezelf af of dit serieus is bedoeld of dat dit gewoon een soort van geintje is als afzet tegen de andere films, die ondanks mijn vooroordelen die ik had, toch iets aan krediet gewonnen hebben. Deze doet hier toch weer een beetje afbraak aan. Jammer!
Buiten het feit om dat er qua verhaal nog wel iets serieus is te bespeuren is het totaal niet spannend en leek het soms meer op een behoorlijke low-budget komedie dan op een horror in een respectabele reeks horrorfilms.
Met name het moment waarop die blowende gozer een trip beleefd en in dat computerspel terecht komt. Ik heb me eigen kapot gelachen. En dan in ogenschouw nemende dat ik was gaan zitten voor een horror. Qua sferen en effecten kreeg ik het gevoel meer in een "Efteling-attractie" te belanden dan dat het meeslepend in een nachtmerrie-omgeving was.
Nee, het spijt me zeer, maar ik kan dit totaal niet waarderen. 1,0*: jammerlijk slechte afsluiting van deze reeks.
thunderball
Dit is werkelijk het allerslechtste deel uit de reeks.
Jarenlang vond ik deel twee de minste, maar bij herzien van de hele reeks, kom ik daar toch nu op terug.
Grootste probleem is dat Freddy totaal niet zich zelf is in dit deel.
Hij komt over als een idioot en achterlijke boerenlul, niet de Freddy zoals wij hem kennen: de sadistische en gevaarlijke kindermoordenaar.
Als absolute dieptepunt kan toch wel de computerspelscene genoemd worden, waarbij Freddy opmerkt: Good Graphics......
Het verhaal is om te huilen en ook de finale weet niet te overtuigen.
Men was te veel bezig en gericht op de 3-D effecten (waar we nu met de TV- en dvd-versies uiteraard nauwelijks nog wat van merken), wat ook meteen een heleboel beperkingen met zich mee bracht en wat het slot van de film niet het gave, gedenkwaardige einde bracht wat de reeks verdiende....
Gelukkig was er Wes Craven zelf, die nog 1 keer met een sterk vervolg (of een nieuw begin, het is maar hoe je het bekijkt) terug kwam.
Meer dan een vijf, ofwel 2,5 ster kan ik er niet voor geven.
dutchtuga
Deel vijf bevat nochtans meer gore dan deel vier, zes en zeven samen.
- 2023 stemmen
En dit is dan nog erg vrijgevig vind ik.
thunderball
Zelfs dit slechtste deel heeft voor mij toch nog een paar leuke dingen, die het voor mij de moeite waard maken.
De scene bv met Freddy als heks op een bezemsteel was zo absurd, dat ik me kapot zat te lachen (al dan niet zo bedoeld).
Max en Joep
was slechter in mijn herinnering, ik heb me bij herziening eigenlijk prima vermaakt.
en ja, Lisa Zane is pretty hot
Metalfist
Nightmare on Elm Street Meets Wizard of Oz
Spijtig dat heel de reeks na deel 4 zo hard begint te dalen. Waar ik dacht dat deel 5 de minste ging zijn, dan haalt deze de reeks nog meer naar beneden. Hou men hart al vast voor deel 7.
Freddy wordt hier compleet als een gekscherende clown neergezet (als dieptepunt die bezemscène uit de Wizard of Oz) maar ook zijn one-liners zijn totaal niet meer grappig. "Good graphics" was echt te slecht voor woorden. Maar ook het verhaal trekt op niet veel. Er is totaal geen link meer met de vorige delen buiten Freddy zelf natuurlijk. Wat wel leuk is, is dat je eindelijk eens wat meer over Freddy zelf te weten komt. Er zit ook een echt hilarisch stukje in met Johnny Depp als die knul die over drugs op de tv bezig is.
Neen, dit deel is toch echt het slechtste tot nu toe maar het schijnt dat deel 7 heel de reeks vernieuwd dus daar ben ik wel benieuwd naar.
niethie
Toch alweer een tijd geleden dat ik dit deel zag. Kan me vooral herrineren dat het een van de absurde en donkerste delen uit de reeks was, maar dan wel gemaakt met een hoop humor. Vooral het rolletje van Alice Cooper als Freddy's (stief?)vader en de titelheld op zijn bezemsteel zijn me bijgebleven. Zou hem toch eens moeten herzien voor een beter oordeel, tot die tijd houd ook ik het maar op-
2,5 sterren
kaydegreef
1 van de betere "Nightmare On Elm Street" films
+Geen saaie/langdradige scènes
+Beter dan de vorige delen
-Het horrorgevoel is verdwenen
-Sommige scènes zijn gewoon te overdreven, zodat deze film soms meer op een komedie dan een horrorilm lijkt.
Daarom 3,5*
Ben benieuwd naar "New Nightmare". Daarvan heb ik echt hoge verwachtingen
Binnen een paar dagen/weken maar eens bekijken.
voomzap
Ik blijf dit het beste deel vinden in de reeks. Wat me vooral opvalt is dat dit deel lekker trippy is en just daar de humor in schuilt.
Game_Over
Absoluut niet een van de beste serie uit de reeks maar dat gaf rachel de regiseur van de film zelf bekend want ze wouden gewoon nog een deel maken waarin freddy's egt dood zouw gaan, maar hun ideeen waren op en ze kwamen in tijd nooit dus is er dit maar uitgekomen maar op zich vind ik het wel een waardige nightmare on elm street film.
clockwork72
pffff... dit was erg slecht
Ze konden dat horror beter helemaal weg laten want dit kon je geen horror meer noemen. Ik zat me helmaal kapot te lachen om de scene's die zogenaamd 'eng' moesten zijn maar meer grappig waren.
Ben benieuwd of ze deze film nu als grapje hebben gemaakt of dat dit nu serieus bedoeld was.
Het domste was nog wel dat Freddy een computerspelletje zat te spelen met een van zijn slachttoffers in de hoofdrol.Ze hadden het beter bij de 1e 4 delen kunnen laten want dat waren Toppers.
1 ster voor de moeite
dit vind ik het slechste deel uit de reeks ik vind hem wat te kinder achtig
Ewing Oil
Ik heb net deze film gezien op dvd en ik vond dit toch wel het slechste deel van alle reeksen, en dat kwam vooral omdat er enorm slecht werd in geacteerd en Freddy was dan ook eerder lachweekend dan eng.
Ik kan deze film dan ook niet hoger waarderen dan halve ster.
movie acteurs
Goed deel. Het begin in dat vliegtuig had beter gekund. Het acteerwerk was niet zo dat je zegt van wauw hoe doen die mensen dat nee maar gewoon goed. Ik vind de moord op Carlos nog steeds wel grappig. Het einde was wel goed dus ik geef het nog steeds 3,5 sterren.
dit vind ik het slechste deel uit de reeks ik vind hem wat te kinder achtig
Kinderachtig is wat anders. Er zat gewoon een andere cast in. Kinderachtig wil ik het niet noemen.
charmed one
ja mischien is dat niet het juiste woord. maar er zitten wat te veel flauwe grappen hij is wat te lachwekkend. en niet echt spannend meer.maar als je de film met een groepje ziet dan lig je wel in een deuk. dus dan is ie wel leuk om te zien.
movie acteurs
Deel 4 en 5 was ook wel grappig hoor. Niet dat deel 5 stom was maar daar heb ik ook wel in een deuk gelegen. Vooral met die moord op Greta in deel 5 als je begrijpt wat ik bedoel.
charmed one
ja in deel 4 en 5 zitten ook een paar lachwekkende moorden in.maar verders zijn de nightmare on elmstreet films erg leuk.
maar persoonlijk vind ik deel 1,3,4,5en 7 de beste delen en dan deel 2en6. maar alle delen hebben toch wel weer iets. ik vind ze allemaal leuk. de ene keer heb je zin in het ene deel en de andere keer heb je zin in het andere deel te zien. maar als je echt een het beste moest noemen dan was 3 het beste en dan deel 1 en dan deel 4 en dan deel 5 en dan deel 7 en dan deel 2 en dan deel 6
namingway24
O, jee...
Dit is de grootste anticlimax die ik me kan heugen. Ten eerste had ik totaal geen behoefte aan het hele plot van een Krueger-telg, en ten tweede was de "humor" in deze film zo ondermaats dat het me al na een half uur begon te vervelen. Het laatste stuk deed me nog hopen op een spannende, serieuze finale, maar het hele beslissende gevecht was saai en het verhaal rammelde aan alle kanten.
Dit deel was niet slecht door het slapstick-element, het was gewoon een bijdragende factor. Het laatste deel probeerde dit nog enigszins recht te trekken, maar juist de hele omschakeling maakte dat de film een onsamenhangend geheel werd.
De moorden in deze film werden veel te veel gerekt, en het hele Wile E Coyote element werkte evenmin. De special effects, sets en Freddy's makeup waren ook weer ondermaats, en ik betwijfel of het 3D-element ooit gewerkt heeft. Dit heeft het einde misschien zelfs tegengewerkt.
Is er dan helemaal niets positiefs te melden? Ja, cameo's. Het was prachtig om bekende gezichten voorbij te zien komen, en één cameo verbaasde me echt. Ik hoef de mensen die deze film gezien niets te zeggen, lijkt me.
Maar voor de rest was dit de langste Nintendo-reclame die ik ooit gezien heb, een onsamenhangend, ongrappig zooitje met een Freddy Krueger die niemand meer angst aan kan jagen.
Ze hadden moeten stoppen na deel 4...

2010

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
Horror / Fantasy, 1987

Class of 1984
Actie / Thriller, 1982
geheugenverliesdroomohionachtmerriesadismebovennatuurlijkpsychopaathorrorvervolgalternate dimensionmoordgeheugenpsychologistgeheugenverliesslasherjeugdmoordenaardisfigurementduringcreditsstingervrouwelijke regisseurnightmare becomes realityhalfway house urban fantasysupernatural horror