• 10.525 nieuwsartikelen
  • 161.631 films
  • 10.094 series
  • 29.644 seizoenen
  • 613.116 acteurs
  • 192.866 gebruikers
  • 8.962.729 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten cosp als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Agora (2009)

Visueel mooie film met mooie shots, maar het verhaal is niet al te sterk en daardoor werd ik niet meegesleept. Desondanks een goede interpretatie van Rachel Weisz en een opvallend aanstormend talent in de persoon van Max Minghella. Fijn om eens wat andere gezichten te zien in een film en niet altijd een Brad Pitt of Nicole Kidman.

Amantes Pasajeros, Los (2013)

Alternatieve titel: I'm So Excited

Luchtige komedie zonder al te veel pretensies met sterke rollen van Cecilia Roth en Lola Dueñas. Het hoogtepunt van de film is het dansje van de stewards dat ook in de trailer te zien is.

Blancanieves (2012)

Alternatieve titel: Snow White

Prachtige stomme (niet gesproken) zwart-film film met typische Spaanse thema's als flamenco en stierenvechten. Ook al is de film af en toe wat langzaam, er zijn prachtige shots te bewonderen en er wordt prima geacteerd. Overigens werd deze film op hetzelfde moment geschoten als The Artist.

Career Girls (1997)

Fijne film met twee prima actrices. Er worden behoorlijk moeilijke thema's behandeld, maar op zo'n manier dat het toch niet zwaar wordt. Helaas worden de tics c.q. ziekten zoals wendyvortex al meldt inderdaad wat overdreven, maar verder een uitstekende film met grappige dialogen.

Kinky Boots (2005)

Heerlijke Engelse film vol met de bekende Engelse humor. De basis van de film is drama en die wordt prima neergezet door een flink aantal goede acteurs. Hij is wellicht wat aan de lange kant, maar ik heb me geen moment verveeld. De heerlijke filmmuziek draagt daar zeker aan bij. Mensen op Moviemeter die Lola een travestiet noemen, hebben niet goed opgelet en mogen 'm best nog eens zien. De rest trouwens ook, want het is een heerlijke film waar weinig valt aan op te merken. Niet voor niks is er dan ook al een tijdje de musical Kinky Boots die o.a. speelt op Broadway.

Life before Her Eyes, The (2007)

Prachtige fotografie en zeer sterk acteerwerk. Bij mij persoonlijk gaat het einde er niet in zoals de meeste mensen het uitleggen, maar misschien is dat net zoals het uitleggen van een schilderij; de één ziet er iets anders in dan de ander. De moeite waard, hoewel de beroemde scène wel erg vaak voorbijkomt.

Murder on the Orient Express (2017)

Jammer deze remake. Het talent van de meeste acteurs komt niet goed uit de verf en Branagh is teleurstellend als Poirot. Michelle Pfeiffer daarentegen pakt wel haar moment en dit is dan ook een van de betere scenes. Daarnaast wordt er veel te veel CGI gebruikt en zit je regelmatig naar nepvergezichten te kijken. Ook actiescenes zijn bij dit soort films wat mij betreft overbodig. Misschien hadden details zoals de snor van Branagh het een en ander goed kunnen maken. Helaas.

Touch of Evil (1958)

Prachtige fotografie met een prima spelende (en flink geschminkte) Charlton Heston en een knappe Marlene Dietrich die lekker over de top gaat. Het verhaal is soms wat lastig te volgen, maar niettemin de moeite waard.

Vampira de Barcelona, La (2020)

Alternatieve titel: The Barcelona Vampiress

Aardige film over het (ter plaatste) bekende verhaal van de vampier van el Raval. Niet alle rollen worden even sterk neergezet, maar over het algemeen is het een redelijke film (in het catalaans) voor een zaterdagavond of zo. Wel is te merken dat het budget op een gegeven moment op was. Sommige scènes werden creatief opgelost, maar bij andere daarentegen is het decor wel erg van bordkarton. Niettemin een dappere poging om dit op zich spannende verhaal op een redelijk waarheidsgetrouwe wijze te vertellen.

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Tsja, wat zal ik er van zeggen. Het was bijna een promotiefilm voor de stad waar in ik woon. Mooie beelden en een aanstekelijk liedje, maar geen sterk acteerwerk. Penelope Cruz en Hall halen het geheel met hun interpretatie nog wat omhoog. Bardem beheerst de engelse taal niet en dat is helaas te merken. Verwacht ook niet te veel van het verhaal of de erotische scènes. Kortom: ik begrijp niet waarom mensen dit een fantastische film vinden...

Whitney (2018)

Sterke documentaire waarbij je Whitney ziet opkomen als ster en daarna langszamerhand ziet afglijden. Bijzonder is dat verschillende familieleden waaronder haar moeder aan het woord komen, met soms zeer ontluisterende verhalen. Daarnaast wordt een traumatische gebeurtenis in haar leven uit de doeken gedaan, die wellicht ten grondslag ligt aan haar drugsgebruik.

Wel jammer is dat we weinig kunnen genieten van haar prachtige stem en interpretatie gedurende de twee uur durende film. Desondanks zeer zeker de moeite waard. Niet alleen voor de die-hard fan.