• 9.370.640 stemmen

Ontwikkeld door: Allen Hughes

Met onder meer: Tupac Shakur en Afeni Shakur

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 21 april 2023

Eerst uitgezonden op: FX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dear Mama

Docuserie over de intense relatie tussen Tupac Shakur en zijn moeder Afeni die al door de artiest werd beschreven in het nummer Dear Mama, Allen Hughes tart de regels van traditionele documentaires om het bijzondere verhaal van moeder en zoon te vertellen. Hun verhaal laat de mogelijkheden en tegenstellingen van de Verenigde Staten zien in de tijd van de meest geprezen jaren van hiphop.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Dear Mama

DSZ86

donderdag 4 april 2024
Dear Mama seizoen 1 Veel nieuwe informatie en beelden, zelfs voor een hardcore fan zoals ik. De eerste afleveringen vond ik iets minder, omdat het een btj aanvoelde als propaganda voor de Black Panthers. Daar wordt een zeer eenzijdig beeld geschetst van deze groep, die bol stond van zware criminelen. Tupac was een echte strijder voor gelijkheid, maar was tevens een zeer gecompliceerde man. Hoe moet je rijmen dat hij zo maatschappelijk betrokken was en erg actief was om de positie van Afro Amerikanen te verbeteren, terwijl hij tevens het kruid én de lont was in de hele West coast vs. East coast soap die de zwarte gemeenschap juist weer 3 stappen terugwierp? Hoe dan ook, de jongen had onmiskenbaar een gave. Een geweldige story teller, die je op meerdere manieren kon raken. Samen met DMX mijn favoriete rapper aller tijden. Wat zonde dat ie maar 25 jaar oud is geworden.