• 9.369.485 stemmen

Ontwikkeld door: Gjermund Eriksen

Met onder meer: Ine Marie Wilmann, Pål Sverre Hagen en Nina Kunzendorf

Oorspronkelijke taal: Noors

Release datum: zondag 26 september 2021

Eerst uitgezonden op: Viaplay (Noorwegen)

• CANAL+ Bekijk via CANAL+
  • myLum (Lumière) Bekijk via myLum (Lumière)
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Furia

Ragna is een undercoveragente die infiltreert in een extreem-rechtse terreurcel. Ze probeert haar gevoel van eigenwaarde te behouden terwijl ze vastbesloten is om een concrete terroristische aanslag te voorkomen. Ondertussen leidt Asgeir, voormalig agent van de Special Operations en ex-adrenalinejunkie, een rustig leven nadat hij ontsnapt is uit de Russische onderwereld. Hij moet zijn echte identiteit geheim houden om het leven van zijn dochter te beschermen. Een schokkende moord in een idyllisch Noors stadje brengt hun twee werelden samen. Ze worden geconfronteerd met een race tegen de klok om te voorkomen dat het ondenkbare gebeurt op Duitse bodem.

Seizoenen

Komt er een Furia seizoen 3?

Meningen over Furia

Suitehome

maandag 27 december 2021
Furia seizoen 1 Furia is een ambitieuze mix van undercoverthriller en internationaal politiek drama, en heeft als rode draad rechts extremisme. Mooie ingrediënten voor een puike thriller. Helaas is Furia iets té ambitieus. De eerste 2 afleveringen van het 8-delige Furia zijn spannend en vlot en spelen zich af in het prachtige Noorse stadje Åndalsnes. We maken kennis met vader, agent en brave borst Asgeir (Pål Sverre Hagen) die met zijn dochter op de vlucht is voor het verleden, zo blijkt al snel. Natuurlijk bemoeit voormalig special ops-agent Asgeir zich, terwijl hij onder de radar voor de Russische maffia moet blijven, met zaken die het daglicht niet verdragen kunnen. Dat is vragen om aandacht, én problemen. Het circus verplaatst zich dan al snel naar Berlijn. Furia is geschreven door Gjermund Eriksen (Mammon) en doet denken aan The Team (goed voorbeeld) en DNA (slecht voorbeeld). Het acteerwerk is vlak maar voldoende, en het scenario is vlot en boeiend. Toch komt Furia nogal geconstrueerd en gekunsteld over; zo heeft onze protagonist van dienst een schattige zwarte dochter, en gaat hij lekker aan de slag bij de plaatselijke Politie terwijl hij in een getuigenbeschermingsprogramma zit. Het vraagt enige lenigheid van geest. Ik heb desalniettemin met plezier zitten kijken. Vooruit, ik rond mijn score af naar boven.
avatar van Dievegge

Dievegge

vrijdag 1 april 2022
Furia seizoen 1 Deze meertalige politieke thriller is onderhoudend maar ongeloofwaardig. De inspiratie kwam van de polarisatie na de terroristische aanslagen in de V.S. en Europa, maar ook van de daaropvolgende samenzweringstheorieën. Het inflitreren bij een extreemrechtse groepering zorgt voor spanning. Moeilijk te geloven is dat iemand berichten verstuurt vanuit z'n computer en dat alle veiligheidsdiensten ter wereld erin trappen, met uitzondering van onze helden. Ine Marie Wilmann is wel een leuke actrice, en de actiescènes zijn in orde.