• 9.369.886 stemmen

Cocaine Cowboys: The Kings of Miami (2021)

Misdaad / Documentaire | Miniserie

Show titel: Cocaine Cowboys: The Kings of Miami

Genre: Misdaad / Documentaire

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Alfred Spellman, David Cypkin, Marie Therese Guirgis, Billy Corben en Adam Bardach

Datum van release: woensdag 4 augustus 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Cocaine Cowboys: The Kings of Miami

De Cubaanse ballingen Augusto "Willy" Falcon en Salvador "Sal" Magluta werden beschuldigd van het smokkelen van meer dan 75 ton cocaïne naar de V.S. in de jaren '80. Ze zouden de hoofdverdelers zijn van twee van Colombia's grootste kartels. De schoolvrienden bouwden een imperium op van naar verluidt 2 miljard dollar, waardoor Willy en Sal, alias "Los Muchachos", twee van de grootste beroemdheden van Miami werden.

Afleveringen

1. 1. Willy & Sal

4 augustus 2021 (51 minuten)

Vrienden Willy Falcon en Sal Magluta laten in de jaren 70 en 80 bescheiden leventjes achter zich en werken zich naar verluidt op naar de top van de drugshandel in Miami.

2. 2. 75 Tons

4 augustus 2021 (45 minuten)

De autoriteiten zitten de 'Cowboys' op de hielen en geven ze drie opties: vluchten, getuigen of de consequenties onder ogen zien. Maar Willy en Sal geven niet zomaar op.

3. 3. Mountain of Evidence

4 augustus 2021 (41 minuten)

Willy en Sal proberen bij de start van hun spraakmakende proces getuigen op legale en minder legale manieren te neutraliseren.

4. 4. Only in Miami

4 augustus 2021 (47 minuten)

Na een schokkende uitspraak wordt de betrouwbaarheid van de jury in twijfel getrokken. Eén jurylid in het bijzonder past een zeer creatieve juridische verdediging toe.

5. 5. Femme Fatale

4 augustus 2021 (44 minuten)

Een nieuwe aanklacht, een geldspoor en de toegenomen druk op een vertrouwelinge dwingen Sal ertoe ongebruikelijk drastische maatregelen te nemen.

6. 6. Adios, Muchachos

4 augustus 2021 (46 minuten)

Als Sal weer in de rechtbank moet verschijnen, besluit Willy zijn eigen weg te gaan. Kan het OM na twee decennia eindelijk de aanklachten hard maken?

avatar van DragQueen

DragQueen

Redelijke documentaire reeks betreffende de verrichtingen van de Cocaïne Cowboys Augusto "Willy" Falcon en Salvador "Sal" Magluta. Het is op zich allemaal aardig weg te kijken, maar in zijn geheel deed de uitwerking me maar wat goedkoop en zouteloos aan. De montage was ik ook snel beu. Elke keer dat gerommel met die splitscreens in beeld ging me op een gegeven moment de babbelaar uithangen in deze docu. Dit had een betere uitvoering verdiend. Weinig verheffend. 2,5 Ster.