• 9.369.601 stemmen

Alternatieve titel: Hidden Agenda

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Misdaad

Oorsprong: Zweden / Duitsland

Ontwikkeld door: Anders Landström, Frank Seyberth, Erik Leijonborg, Annika Schmidt, Jens Lapidus, Niclas Salomonsson, Lisa Widén, Ulf Synnerholm en Tor Jonasson

Met onder meer: Josefin Asplund, Alexej Manvelov en Jessica Grabowsky

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: woensdag 7 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: C More (Zweden)

Plot Top Dog

Advocaat Emily knokt om hogerop te komen, maar dat kost de nodige moeite. Teddy is net vrij uit de gevangenis en wil zijn oude leven voorgoed achter zich laten. Ze gaan allebei noodgedwongen op zoek naar de ontvoerde zoon van een steenrijke zakenman, maar het onderzoek wordt steeds complexer …

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Top Dog

Suitehome

vrijdag 14 mei 2021
Top Dog seizoen 1 Top Dog is weer zo'n een typische Nordic Noir onderwereld-bovenwereld thriller. We hebben er al veel gezien; Advokaten/The Lawyer, Innan Vi Dör/Before We Die en recentelijk Snabba Cash van Jens Lapidus. Ook Top Dog is van de hand van auteur Jens Lapidus (samen met een batterij co-auteurs), en meestal brengt dat wat extra. Is dat bij Top Dog ook zo? Het thema - advocate wil ten koste van alles hogerop en crimineel wil een normaal leven leiden - leidt tot een aardig thrillerdrama. Alexej Manvelov is nooit te beroerd om een Zweedse of Oost-Europese, Balkan of Zuid-Europese crimineel te spelen, en doet dat ook in Top Dog geloofwaardig. Josefin Asplund speelt de advocate en doet dat goed, hoewel ze in geen enkel opzicht van het scherm spat. Kortom, een aardig drama uit Zweedse keuken waarbij de peper onaangeroerd blijft.
avatar van ZAP!

ZAP!

zaterdag 14 oktober 2023
Top Dog seizoen 2 Tja. Absoluut niet vervelend, veel drama en modern-sensitief, soms flinke geweldsexplosies. Mooi gefilmd en fijne soundscape. En toch ook niet super indrukwekkend. 3,0*.