• 9.374.732 stemmen

Top Dog - Seizoen 1 (2020)

Alternatieve titel: Hidden Agenda

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur en 51 minuten

Ontwikkeld door: Anders Landström, Frank Seyberth, Erik Leijonborg, Annika Schmidt, Jens Lapidus, Niclas Salomonsson, Lisa Widén, Ulf Synnerholm en Tor Jonasson

Met: Josefin Asplund, Alexej Manvelov en Jessica Grabowsky

Oorsprong: Zweden / Duitsland

Datum van release: woensdag 7 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: C More (Zweden)

Plot Top Dog

Advocaat Emily knokt om hogerop te komen, maar dat kost de nodige moeite. Teddy is net vrij uit de gevangenis en wil zijn oude leven voorgoed achter zich laten. Ze gaan allebei noodgedwongen op zoek naar de ontvoerde zoon van een steenrijke zakenman, maar het onderzoek wordt steeds complexer …

Afleveringen Seizoen 1 (2020)

1. Aflevering 1

7 oktober 2020 (45 minuten)

Emily is een ambitieuze advocaat, maar ze heeft zowel op haar werk als privé de nodige problemen.Teddy heeft tien jaar in de gevangenis gezeten en komt nu weer vrij. Hij wil niet terug naar zijn oude leven, maar het wordt moeilijk om iets nieuws te beginnen. Dan krijgen ze allebei een bijzondere opdracht van hun baas en blijken ze al snel in elkaars vaarwater te belanden.

2. Aflevering 2

7 oktober 2020 (43 minuten)

Teddy weet weg te komen na de aanval in het appartement, maar Emily heeft zijn portefeuille nog. Als hij die komt halen, vraagt ze hem om hulp, en dat levert de nodige informatie op. Er is een teken van leven van Philip, en beide partijen ontdekken wat meer over de zaak. Teddy neemt zich voor beter voor zijn familie te zorgen.

3. Aflevering 3

14 oktober 2020 (42 minuten)

Emily en Teddy hebben maar twee dagen om Philip te vinden voor Carl-Johan het losgeld overmaakt. Teddy's neefje Niko en zijn vrienden hebben Philip beroofd, maar het is niet duidelijk of ze ook betrokken zijn bij de ontvoering. Emily hoort wie Teddy precies is en wat hij op zijn kerfstok heeft, maar blijft toch met hem samenwerken.

4. Aflevering 4

21 oktober 2020 (44 minuten)

De zoektocht naar Philip raakt bij Teddy een gevoelige snaar. Hij denkt terug aan hoe hij tien jaar eerder in de cel is beland, en is vastbesloten een nieuw leven te beginnen. Daar wil hij zijn dochtertje liefst ook bij betrekken. Emily doet haar uiterste best om partner te worden bij Leijon en is bereid daar alles voor op te geven. De situatie met Philip wordt steeds verwarrender.

5. Aflevering 5

28 oktober 2020 (43 minuten)

Emily en Teddy hebben Philip gevonden en op het nippertje zijn leven gered, maar daarmee is het mysterie nog niet opgelost. Emily wordt op haar werk ineens gedwarsboomd door Caroline Schale en Teddy ontdekt iets schokkends over zijn eigen verleden. Ondertussen wordt zijn neefje Niko opgepakt voor een drugsdeal en moet Teddy hem uit de problemen zien te krijgen.

6. Aflevering 6

4 november 2020 (45 minuten)

Philips ontvoering blijkt verband te houden met Mats Emanuelsson, voor wiens moord Teddy tien jaar heeft vastgezeten. Nu blijkt die zaak heel anders te liggen, en Teddy begrijpt ineens wat hem is aangedaan door mensen die hij vertrouwde. Ook Emily is verraden door iemand die dicht bij haar stond, en ze zijn allebei uit op wraak.

7. Aflevering 7

11 november 2020 (44 minuten)

Teddy en Emily gaan samen naar Mallorca om Kums dochter te zoeken, die Mats al die jaren verborgen heeft gehouden. Teddy hoopt op antwoorden over wat hem al die tijd is aangedaan, maar het is nog maar de vraag of hij er echt iets mee opschiet. Niko raakt steeds intensiever betrokken bij Isaks bende. Teddy haalt de banden aan met zijn ex en dochtertje, maar dat is niet zonder risico.

8. Aflevering 8

18 november 2020 (45 minuten)

Emily beseft dat Leijon niet alleen de randjes van de wet opzoekt, maar daar ook grof overheen gaat. Ze is vastbesloten het tot de bodem uit te zoeken, wat de gevolgen ook zijn. Teddy wacht vol spanning of Sara de bomaanslag heeft overleefd. Ook hij laat het er niet bij zitten en gaat heel ver voor wraak. Ondertussen bereidt de hele clan zich voor op een bruiloft en komen steeds meer geheimen boven water.

avatar van badfans69

badfans69

Top Dog: Zweedse misdaadserie naar de NPO | de Lagarde

De Zweedse detectiveserie Top Dog komt in mei naar de NPO: de hele serie is vanaf 7 mei te streamen via NPO Plus, maar de afleveringen zijn vanaf 8 mei ook wekelijks te volgen op NPO 3 en NPO Start.

Een verfilming van het boek 'Top Dogg' (2017) van Jens Lapidus. De serie Snabba Cash - Seizoen 1 (2021) is ook gebaseerd op een van zijn boeken.

avatar van ZAP!

ZAP!

Begint vanavond op NPO3 om 20:30u.

Rotterdam@1

We gaan het zien, zeker weten: mooi Zweeds met stip op nr. 2 (Noors vinden we het allermooist om te spreken en te horen) en de bekende, goede acteurs die altijd in de Nordic Noir rouleren. Terug te zien op NPO-start, ook zo fijn.

avatar van cor1946

cor1946

Neemt ze op kan ik kijken wanneer het uitkomt.

cor1946 schreef:

Neemt ze op kan ik kijken wanneer het uitkomt.

NPO-start kost maar E. 2,95 per maand, kunt u ook deze serie bij zien, reuze handig.

Wij hebben ervaring!

Rotterdam@1

Serie is goed, gisteravond de eerste twee delen gezien NPO 3. Volgt hetzelfde procédé als anders:

bovenwereld, onderwereld en avonturen ertussen. Mij vielen de overeenkomsten tussen beide werelden op:

de advocatenwereld met zijn macht, geld en manipulatie en de benedenwereld, Balkancriminelen in Zweden die om dezelfde aspecten draait. Goed gemaakt, maar ook glad en gepolijst, zoals veel voorgangers van Nordic Noir.

Jonge advocate met geheim privéleven probeert zich in beide werelden in te knokken, want beide werelden zijn gesloten mannenbolwerken.....Irritant puntje: in onze Vara-gids staat deze serie vanaf gisteren met altern. titel:

Hidden again en nergens: Top dog. Als je niet beter weet, lees je er zo overheen.

avatar van Suitehome

Suitehome

Top Dog is weer zo'n een typische Nordic Noir onderwereld-bovenwereld thriller. We hebben er al veel gezien; Advokaten/The Lawyer, Innan Vi Dör/Before We Die en recentelijk Snabba Cash van Jens Lapidus. Ook Top Dog is van de hand van auteur Jens Lapidus (samen met een batterij co-auteurs), en meestal brengt dat wat extra. Is dat bij Top Dog ook zo? Het thema - advocate wil ten koste van alles hogerop en crimineel wil een normaal leven leiden - leidt tot een aardig thrillerdrama. Alexej Manvelov is nooit te beroerd om een Zweedse of Oost-Europese, Balkan of Zuid-Europese crimineel te spelen, en doet dat ook in Top Dog geloofwaardig. Josefin Asplund speelt de advocate en doet dat goed, hoewel ze in geen enkel opzicht van het scherm spat. Kortom, een aardig drama uit Zweedse keuken waarbij de peper onaangeroerd blijft.

avatar van Phantasm

Phantasm

Goede serie die lekker wegkijkt. Prima mee vermaakt.

avatar van AniSter

AniSter

Prima eerste seizoen van deze serie van Scandinavische kwaliteit met dito cast. Mix van twee uiterste soorten van milieus.