• 9.369.843 stemmen

I Am a Killer (2018-2025)

Documentaire / Misdaad | 6 seizoenen

Ontwikkeld door: Kathy Hale en Tom Adams

Met onder meer: Lindsay Haugen, Deandra Buchanan en David Barnett

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 29 mei 2018

Eerst uitgezonden op: Crime + Investigation (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot I Am a Killer

In deze serie over waargebeurde misdaden vertellen de beruchtste moordenaars uit de geschiedenis hun verhaal vanuit hun eigen perspectief en in hun eigen kille woorden. Elke veroordeelde gevangene vertelt de gebeurtenissen die hebben geleid tot hun misdaad. We ontdekken hun motivaties, hun verwachtingen en uiteindelijk hoe ze de misdaad nu bekijken, na een hele tijd doorgebracht te hebben in de dodencel.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over I Am a Killer

avatar van Xeeno

Xeeno

zondag 2 februari 2020
I Am a Killer seizoen 1 Interessante serie. Wat ik me nog kan herinneren van seizoen 1 was dat ik het vooral boeiend vond dat de interviewer eerst de veroordeelde in de gevangenis interviewde -ze vertellen hun verhaal dan vaak op zo'n manier dat je toch iets van begrip of sympathie o.i.d. voor hun verhaal krijgt- en daarna ging de interviewer dat opgenomen interview aan andere betrokkenen, bijvoorbeeld een rechercheur, de aanklager, of nabestaanden laten horen. In sommige gevallen werd het verhaal van de veroordeelde dan behoorlijk onderuit gehaald en was de sympathie volledig weg. Bij sommige andere zaken had ik dat dan weer wat minder sterk. In deze serie hebben de meeste moordenaars zeker geen makkelijke jeugd gehad en in sommige gevallen lijken de moord en die jeugd wel met elkaar te maken te hebben.

lang pee

woensdag 2 februari 2022
I Am a Killer seizoen 1 Zeer goede serie, waar al de moordenaars inderdaad een afschuwelijke jeugd hebben gehad, en dan altijd bijna te maken hadden met een drugs en of alcoholverslaving, en dit met het feit dat je in de VS bij wijze van spreken een geweer bij de bakker kan kopen, en bijna iedereen er ook één heeft, ben daar zelf van geschrokken in mijn vele reizen door de VS, leuk land voor vakantie, maar ik zou er niet willen wonen!